Minőségi gumi

 ( saxus | 2018. november 3., szombat - 16:49 )

Miközben épp tekertem be az early 11-es MBP-m töltőjének kábelét jó ízlésesen fekete szigetelőszalaggal, mondván, annyira azért nem fasza a szétmáló szigetelés, azon gondolkoztam, hogy ilyet eddig csak kettő kábeltől láttam. Egyik az Early 11-es MBP-től (bár az legalább 5 évig bírta, mielőtt elkezdett volna málani), másik a Lumia 920 töltőjéhez adott USB-microUSB kábele, ami picivel több, mint egy év után elkezdett szétrohadni.

Közös mindkettőben az, hogy fehér volt és, hogy mindkettőt a felsőbb kategóriába sorolják.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

+1 a Lumia 920 kábelre, nekem is szétrepedt 1-2 év után.

Nem nézem semmibe ezeket a vékonyított dizájn szarokat. Egy kábel legyen olyan vastag amennyire csak lehet!
--

Ha pár éven keresztül fújja, lebegteti egy ventilátor, azaz bedugva a másik vége mint a kutya csóvált farka, állandóan körbe jár.., esetleg állandó klóros fertőtlenítés folyik a környezetben, UV éri a kábelt folyamatosan, valamilyen fűtőeszköz közelében éli le az életének jelentős részét, esetleg megtámadta valamilyen polymer-fogyasztó mikróba, baktérium.., (Két fehér szétment iPhone töltőkábellel már én is találkoztam az elmúlt években, de ott nagy valószínűséggel a Flóraszept rendszeresen része a felmosóvíznek.)

fekete kábeltől is látni ilyet amúgy (régi FSC notik adaptere is csinálta), bár ennél sokkal gusztustalanabb amikor ragad mint a takony. én amúgy ha tehetem olyan kábeleket vásárolok, melyeknek kemény és hálóban szőtt burkolata van. az *valamivel* jobb.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Ja, hát a maradék az ragadt. Gyanús, hogy a nap sütötte meg, csak nem tudom, hogy hol és hogyan. És mást miért nem.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Nekem az iPhone kábelei sötétben, szobahőmérsékleten lebomlottak erre a szintre. Ótvar szar volt a töltőkábele és a fülhallgató kábele is.

--
trey @ gépház

Több telefonbolttal van kapcsolatom, általános jelenség, hogy behozzák az iPhone-t javításra, hozzák a kábelt, és az a jack alatt szét van repedve, kb. ahol mechanikailag is legtöbbet foghatják, nyúzhatják, de máshol is el szokott repedezni. Fehér, és nekem az iPad 2017 frász tudja melyik verziójánál a gyári kábel is már olyan volt, mint 3 napos cipó, még puha, de érzed, hogy belül már reped.

Fekete taknyosodást is tapasztaltam, kb. ilyen 5-8 éves nagyságrendű használat után, de ott kapott is meleget-hideget, mechanikai terhelést (kicsiket de sokat). LG gyári kábele volt még összepatentolt műanyag jack burkolatos, el is tört egy év alatt (normál használat mellett).

Jelen samsung a3 kábelem fehér, puha, és eddig semmi baja (pár hónapos). Meglátjuk.

Van három OnePlus-om. Egyiknek a kábelén sem látom ezt a jelenséget. Pedig a régebbi már 4+ éves szerintem.

--
trey @ gépház

5 iPhoneom volt eddig, egyiknek sincs semmi baj a kábelével.

Pedig neten keresve eléggé gyakori probléma ez, hogy az almás kábelek kirepednek.
Type-C-s MB töltőkábel esetén még visszahívási/csere akciója is volt az Apple-nek emiatt: https://www.apple.com/support/usbc-chargecable/


Vizsgára felkészülés végett keresek "kidobásra" szánt menedzselhető Cisco switch-eket és routereket, leginkább Pest és Bács-Kiskun megye területén.

láttam már én is ilyeneket természetesen. szerintem a kulcs a rendeltetés szerű használaton van, nem hagyom 40 fokon a napon mert nem oda való, meg nem gyűröm a zsebembe ahogy sikerül. napi 2 másodperc odafigyelés elég rá, de szerintem az átlag huppernek nincs ennyi ideje. ha valamivel már 2 másodpercet foglalkozni kell, akkor az a hímestojásra vigyázás kategória. :D

Apró bökkenő az egészben, hogy a notimat az utóbbi időben szinte egyáltalán nem használtam, szóval se a nap nem sütötte, se a kábele nem lett gyűrve. Lumiának a töltője mondjuk használva volt, de gyakorlatilag konstans módon az ágy mellett (szintén árnyékos).

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Még ez sem teljesen igaz. Saját szememmel láttam olyan MB töltőt, amire jobban vigyáztak, mint egy hímestojásra (asztalról a vége nem ledobva, mindig szabályosan kihúzva, napfényt direktben 5 év alatt kaphatott vagy 1 órát összesen). A poén kedvéért a kábel az adapter részénél kezdett el kirepedni, ahol 5 év alatt ha 100x megmozdult, akkor lehet, hogy sokat mondok.
Természetesen nem azt mondom, hogy sokszor nem az odafigyelés hiánya a probléma, de ezzel az átlagos használatból eredő igénybevétellel számolni kellene tervezéskor.
Ami az érdekes, hogy pl Samu/Sony/bármely nem Apple kábelekről nem igazán lehet hallani, hogy elkezdtek volna tömegesen kirepedni. Taknyosodásról lehet találni infót, de ez sem olyan látványos hiba, mint egy kirepedt kábel, inkább csak esztétikai, de a kábel szerkezeti stabilitására kevésbé hat ki.
Természetesen nem azt mondom, hogy a kínai kacatok között nincs ilyen, mert biztosan van, csak egy mezei kínai kábel nem kerül 15 ezerbe.


Vizsgára felkészülés végett keresek "kidobásra" szánt menedzselhető Cisco switch-eket és routereket, leginkább Pest és Bács-Kiskun megye területén.

Nekem 10 éves BT headsetemen kezdett vagy 2 éve taknyosodni a gumi borítás (kb 7 éve pihent a polcon, direkt napfényt nem kapott). Ennyit bír ez a fajta gumi.
--

Igaz lehet, de nem minden telefonnál jön elő.

Nekem az első iphone-omon volt gond, az utána következő 2-nél nem.

nekem sem volt velük bajom, sőt senkinél nincs otthon pedig mindenkinek ez van. vélhetően szerencse kérdése, mert nem kevés fényképet látni atomjaira bomló kábelekről.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Pont a múltkor írtam, hogy az iphone-okon kívül én még soha semminél nem láttam ilyen kábelfoszlást.... Aztán a héten az irodában az A3 gyári kábele pont ugyanezt kezdte csinálni. 2,5 éves.
--
"Sose a gép a hülye."

Azt hittem valami érdekes téligumis topic lesz.
--
ne terelj

Vagy óvszeres.

fekete szigszalaggal jol korbetomitve jeah

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

LOL!

Egyébként én meg:

Title: Minőségi gumi

Miközben épp tekertem be az early 11-es MTB-m...

ok eddig egyértelmű mi a téma

...töltőjének kábelét

WAT?! Ja hogy MBP, nem MTB... :)

Ilyen, amikor az ember agya ECC-zik.

---
Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

Az apple kábelei ~15 éve stabilan fostalicskák :) Van a látókörömben kb 17-es MBPhez adott töltőkábel, szakadás előtti szutyok-szürke színekben pomázik

--
debian,libreelec,openmediavault,ubuntu,windows,arch,lineageOS
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Akaraterő kérdése. Ár-érték arányban úgy döntöttek, hogy nekik nem éri meg tartós kábelt forgalmazni. Anyag-anyagtudomány oldalról ez már rég lefedett témakör. (Gumi=TPE)

Nekem egy iphone (úgy emlékszem, 4-es) töltő kábele volt ez, ami elkezdett hámlani és a végén kilátszottak már az erek is.

De a többi iphone kábel (5, SE) vagy bármi más kábele szerencsére nem csinált ilyesmit.

IPod Shuffle fülhallgatója mállott szét valamint összes MS egérről lejött a softtouch borítás és gumi görgő.

Annak a shuffle-nak a USB -> jack töltőkábele is nagyon hitvány konstrukció volt. Egyetlen almás szemét, amiért valaha is pénzt kiadtam, azóta sem tudták a pénztárcámat előimádkozni semmivel.
Eleve ha jól emlékszem az ipod volt az első termékük, amivel megb*szta őket a bíróság mert cserélhetetlen akkuval szállították már ezelőtt 10+ éve is.
--