Initiative Q - a jövő valutája?

 ( Breaknet | 2018. november 1., csütörtök - 20:25 )

Sziasztok,

Nemrég startolt egy nagyon érdekes projekt, biztosan többen olvastatok már róla.

Az egyik alapító az a Saar Wilf, aki több biztonsági és pénzügyi startpot adott már el. A Trivnet nevű cégét a digitális biztonsággal foglalkozó Gemalto vette meg, a Fraud Sciences nevű csalásfigyelő startupját pedig a Paypalnak adta el 2008-ban. Emellett a Yahoonak is eladott egy reklámszűrést gátló szoftvert fejlesztő céget.

A másik alapító Lawrence White professzor, aki a minél kevesebb szabályozás által hátráltatott bankolás (free banking) pártolója és a Federal Reserve, az amerikai központi banki rendszer megszüntetésének élharcosa.

Az Initiative Q lényegében egy második layert helyezne a hagyományos pénzrendszer fölé, és világszinten tenné elfogadottá a saját, "Q" névre hallgató valutáját. A cél, hogy a Q árfolyama paritásba kerüljön a dollár árfolyamával. A weboldalon sokkal részletesebben is kifejtik az elképzelést, és azt, hogy mire jó ez: https://initiativeq.com

Csak meghívóval lehet bekerülni a rendszerbe és a valutát nem úgy bányásszák a tagok, ahogy más kriptovalutákat (pl. bitcoin), hanem a regisztrációért, meghívásért lehet Q-kat szerezni.

Nyilván sokan felvetették, hogy ez csak egy piramisjáték, de egyelőre semmilyen kockázata nincs, nem kell érzékeny adatot megadni, vagy venni bármit is; és az is érdekes, hogy kik az alapítók.

A bitcoin annó csak egy kísérletnek, játéknak indult, ma meg mindenki milliomos, aki bányászta a sufniban a valutákat.

Az Initiative Q is ezzel kampányol: regisztrálj, kapsz érte ingyen valutát, ami milliókat érhet, ha bejön a projekt.

Aki kipróbálná, írjon és küldök meghívót.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

"az amerikai központi banki rendszer megszüntetésének élharcosa" vs "A cél, hogy a Q árfolyama paritásba kerüljön a dollár árfolyamával."
Nem olvastam el effektive mirol szol, de ez a ket kijelentes valahogy nekem nem all ossze.

ma meg mindenki milliomos, aki bányászta a sufniban a valutákat.

lol

Az Initiative Q is ezzel kampányol: regisztrálj, kapsz érte ingyen valutát,

te hol lattal mar olyat, hogy valahol ingyen penzt adnak? Nem gyanus ez neked?

ami milliókat érhet, ha bejön a projekt.

szerintem a regisztracio aprobetus reszeben benne van, hogy szervdonorokat keresnek...

--
"dolgozni mar reg nem akarok" - HZuid_7086 'iddqd' zoli berserk mode-ba kapcsol

Bitcoin? Az nem ingyen pénz? Mégis működik.

Ha van saját erőműved, amit saját olajjal/gázzal/szénnel/uránnal üzemeltetsz, akkor ingyen van. Esetleg még egy nagyobbacska szél, vagy naperőmű is szóba jöhet. Természetesen a személyzet is ingyen dolgozik!

Gondoltam, hogy ezt fogod írni, tehát folytathatom:

a bitcoin indulásakor ezek nem kellettek a bányászáshoz, az elején egy egyszerű PC is elég volt hozzá, mert akkor még kevés bitcoin volt, így könnyű volt megszerezni.

Most ugyanez megy végbe az Initative Q-nál: ahogy telik az idő, egyre kevesebb Q-t lehet szerezni, 2 héttel ezelőtt még 4x ennyi Q járt a regisztrációért, meghívásért, és egyre kevesebb fog járni, ahogy haladunk előre.

Tehát ebből a szempontból mi a különbség a két valuta között?

Szerintem már az elején sem volt ingyen a villanyáram. Csak akkor legfeljebb ezres, tízezres nagyságrendű összegből kijött a villanyszámla. Most már ehhez erőmű kell.

Aki még olcsón jutott hozzá, annak van most sok, és már sokkal többet ér. Ezek is a piramisjáték ismertető jegyei. Tehát semmi különbség sincs a kettő között. Aki az elején beszállt, az mindenképpen jól járt. Annyi a különbség, hogy ezzel még nem lehet kereskedni, tehát az aktuális ár csak egy hasra ütéssel megállapított ár.

Kérdés: Honnan jönnek ezek a Q-k? A bitcoint bányásszák tehát ott lehet tudni valamit a dologról. Ezt valakik osztogatják a saját elképzelésük szerint, és közlik, hogy ez most mennyit ér. Ez aztán tényleg a semmiből jön.

Kérdés 2: Van ennek köze a Star Trek Q-jához?

nem annyira egyertelmu a bitcoin "sikere" sem. Sot, szerintem kifejezetetten a kriptovalutak ellen dolgozik az, hogy nagyon fragmentaltak, ugy ertem, kb. hetente bedob valaki egy ujabb - de ezuttal tuti - kriptovalutat, ami mindent megold.

2 héttel ezelőtt még 4x ennyi Q járt a regisztrációért, meghívásért, és egyre kevesebb fog járni, ahogy haladunk előre.

akkor meg inkabb csokken a motivacio a csatlakozasra...

--
"dolgozni mar reg nem akarok" - HZuid_7086 'iddqd' zoli berserk mode-ba kapcsol

Piramisjáték... megvan???
Az elején mindenki nyer. a végén...

Régen minden más volt... ma meg minden a régi.

a bitcoin olyan jatekpenz, amiert nemely bolondok igazi penzt adtak. A Q-d komolytalansagahoz adalek, hogy ahhoz meg penzt se kell adni. Meg egyszer kerdem: szerinted hol van olyan a rozsaszinu almokon kivul, hogy a 2 szep szemedert zset kapsz (ugy, hogy a 2 szemed nem kell donorkent odaadnod)? Milyen gazdasagi teljesitmeny van mogotte? Semmi? Hol lehet fizetni a Q nevu jatekpenzzel? Sehol? Nincs tobb kerdesem.

--
"dolgozni mar reg nem akarok" - HZuid_7086 'iddqd' zoli berserk mode-ba kapcsol

Az a baj, hogy nagyon mereven gondolkozol és nem vagy elég tájékozott.

Jelenleg is van két online játék, ahol rendszeresen adok egy játékpénzt valódi pénzért cserébe.

tehat nincs a Q mogott gazdasagi teljesitmeny, kovetkezeskeppen ertektelen, ill. de legalabb sehol nem tudsz Q-val fizetni. Lehet, hogy nem az en gondolkodasommal van a gond, hanem a tieddel. Bepaliztak, ocsem, ez a nagy harci helyzet...

--
"dolgozni mar reg nem akarok" - HZuid_7086 'iddqd' zoli berserk mode-ba kapcsol

Azt kell megértened, hogy pont ez a lényeg. Anélkül formálsz véleményt, hogy áttanulmányoztad volna a Q modelljét.

par jozan kerdest tettem fel, amire nem tudtal mit mondani. Probaljuk meg ujra!

Amikor a peksegben kicsengetsz 200 Ft-ot 1 kg kenyerert, akkor az egyik oldalon a 200 Ft-nyi erteku alapanyag, rezsi, whatever van; mig a masik oldalon az a 200 Ft penz, amit mondjuk fel ora pizzafutarkodassal kerestel. Namost azt szeretnem, ha elmagyaraznad, hogy az ingyen kapott Q-d eseteben (amiert nem dolgoztal semmit, csak eladtad a neved es email cimed) miert adna az alban pek cserebe kenyeret.

Fontos! Az eddig BS-t (mereven gondolkodsz, nem tanulmanyoztad a Q modelljet, whatever) mellozve szeretnek egy ertelmes magyarazatot toled, a sajat szavaiddal, hogy gazdasagilag miert mukodik a Q...

--
"dolgozni mar reg nem akarok" - HZuid_7086 'iddqd' zoli berserk mode-ba kapcsol

Rávezetésként néhány példa:

- A hajléktalan kiáll fél órára a Váci utcára, és összejön neki 10 ezer Ft, ami ugyanannyit ér, mintha a bányász 1 napig dolgozott volna a bányában.

- Felteszel 200 Ft-ot a Tippmixen arra, hogy nyernek a magyarok, másnap meg arra kelsz, hogy van 10 ezer Ft-od.

- Megveszed egy startup vállalkozás egy részvényét 35 Ft-ért, a vállalkozás 5 év múlva az egyik legnagyobb multivá válik és a részvényed 10 ezer Ft-ot ér.

A fenti példák (van még sok) melyike jelent nagyobb ráfordítást, mint meghívót keresni az Ini Q-ra, adataidat megadni, beregisztrálni, megerősíteni a regisztrációdat és megerősítettni a csatlakozási kérelmed a meghívóddal is? Mindezt a saját számítógépeden, amit te fizettél ki, a villanyszámlát is te fizeted és az idődből adtál a regisztrálásért?

Igen, ha bejönne - az egyelőre még csak kísérlet -, akkor évek múlva a regisztrációért kapott 5000 Q sokkal többet érne, mint a példaként hozott hajléktalan 10 ezer Ft-ja, de ez pontosan így van minden bizonytalan kimenetű befektetésnél, azok, akik annó beszálltak a garázsban indult Google-ba, ma milliomosok. Tehát igen, jelen pillanatban könnyű Q-hoz jutni, de évek múlva pont olyan nehéz lesz hozzájutni, mint a normál pénzhez.

Beszéljünk a fedezetről:

A tervek szerint a Q-ból ugyanúgy korlátozott mennyiség lesz elérhető a világon, mint a normál pénzből. Azzal a különbséggel, hogy a normál pénzt tudják hamisítani és nagyon sokba kerül az előállítása, a Q-t nem tudják hamisítani és a fajlagos előállítása, fenntartása sokkal olcsóbb.

Mi biztosítja a fedezetét 1 Ft-nak? Az arany? Tudjuk, hogy régen így volt, de már nem így van. A legtöbb országnak legalább akkora az adóssága, mint az éves GDP-je. Az ország gazdasági teljesítménye? Ugyanmár, Rozi néni a piacon nem azért fogja elfogadni az 1 Ft-odat. Azért fogja elfogadni, mert tudja, hogy ő ugyanúgy tud majd rajta venni valamit.

A Q fedezete a kölcsönös társadalmi megegyezés arról, hogyha Sanyi vesz Józsitól egy kenyérpirítót 100 Q-ért, akkor Józsi a kapott 100 Q-n tud magának venni Mariskától egy hajszárítót.

Így van ez a normál pénznél is, a társadalom tagjai kölcsönösen megegyeznek arról, hogy mit fogadnak el érvényes fizetőeszközként, volt idő, amikor bálnafogat, sót, követ, tevebőrt használtak erre. A Q semmiben sem más ezekből és ugyanúgy korlátozott mennyiségben áll rendelkezésre. Azok, akik beregisztráltak a rendszerbe (jelenleg több, mint 2 millióan), kölcsönösen megegyeznek arról, hogy a náluk lévő Q-kért vesznek egymástól szolgáltatásokat, anyagi javakat.

Ha a FED által kiadott dollárt szeretné lecserélni a rendszerrel együtt, akkor miért köti saját maga árfolyamát ahhoz? Így pontosan egyszerre fognak elértéktelenedni, ha bejön a nagy terv.

A "normális" pénzből végtelen van, nem véges. Annyit állítanak elő ingyen, amennyit akarnak, lásd QE. (quantitative easing)

Nem az emberek közti megegyezés miatt ér annyit a forint amennyit, hanem mert a kormány törvényben rögzíti, hogy magyarországon ez a fizetőeszköz van érvényben, ezt KÖTELEZŐ elfogadni minden gazdasági szereplőnek.

A bitcoint semmilyen, de tényleg semmilyen akárcsak távoli szinteken sem lehet együtt emlegetni ezzel a Q-val. Nincsen bennük közös elem.

Ezek gyakorlatilag akkor a saját rendszerükre akarják lecserélni a mostani dollárrendszert. Mivel úgy látom, hogy lenne ugyanúgy egy központi számítógép, ami tárolná, hogy kinek mennyi vagyona van és kész. Ugyanaz, csak más a "tulajdonos". És higgyük el, hogy ők "rendesek" lesznek és nem szédülnek meg a több tízbilliárd dollár kezel vagyontól.

Zárójeles megjegyzés: a valuta az, amit kézzel meg tudsz fogni. Itt végig devizáról volt szó, elszámolási pénzről.

Jól van, akkor te nem használod, senki nem kötelez rá :-)

A fenti példák (van még sok) melyike jelent nagyobb ráfordítást, mint meghívót keresni az Ini Q-ra, adataidat megadni, beregisztrálni, megerősíteni a regisztrációdat és megerősítettni a csatlakozási kérelmed a meghívóddal is?
A hajléktalan által megszerzett 10.000 forint mögött van valamilyen teljesítmény - nem a hajléktalan teljesítménye, hanem az adományozóé (pl. a bányászod teljesítménye). Ebben az esetben a pénz "csak" gazdát cserél, viszont a gazdacserélések előtt valaki teljesített érte.

A Tippmix és a részvény esetében pedig kockázatot vállalsz - hiszen a 200 forintodat és a 35 forintodat el is vesztheted (ráadásul a részvény esetében a 35 forintodat 5 évre odaadod, megbízva a cégben). És ez a vállalt kockázat lényegében a gazdasági teljesítésed (nem beszélve arról, hogy akár előtte sokat mérlegeltél, hogy nyerhetnek-e a magyarok, piaci résbe tör-e be a startup - ezek mind-mind háttértudást és utánajárást igényelnek).

Az Ini Q által adott Q mögött ugyanolyan teljesítmény van, mint az adományozó teljesítménye. Gondolom vannak sejtéseid arról, hogy mibe került összerakni a rendszert és milyen infrastruktúra kell hozzá (2 millió + regisztrált van jelenleg).

Azzal, hogy regisztráltam, és belefektettem az időmet, számítógépkapacitásomat, villanyt, ugyanolyan mértékű kockázatot vállaltam, mint a Tippmix esetében.

„Gondolom vannak sejtéseid arról”

Nos, mivel a honlapjukon a konkrét információ közelit a nullához, így még sejtésünk sem nagyon lehet a dologról.

Ilyenekkel, és ehhez hasonlókkal van tele az oldal:

„Therefore, in order to estimate the value of all Qs, we need to estimate the volume of transactions on the network as well as the velocity of money.”

Tehát adnak egy becslést, amit más becslésekre alapoznak. Ezt sok mindennek lehet nevezni, de semmi alapunk nincs arra, hogy megalapozott becslésnek nevezzük. :-)

A felvetett kérdésedre (vagyis inkább a sugallt információra) kívántam reagálni, mégpedig hogy a példáidban is van teljesítmény.
Hogy az Ini Q vagy micsoda mögött mekkora vélt vagy valós teljesítmény van, egyáltalán nem érdekel, erre nem is reagáltam.

Kell, hogy érdekeljen, a példák okkal álltak ott.

Pontosítok: az Ini Q sem érdekel - ezért nem érdekel, hogy mi van vagy mi nincs mögötte.

"Azzal, hogy regisztráltam, és belefektettem az időmet, számítógépkapacitásomat, villanyt, ugyanolyan mértékű kockázatot vállaltam, mint a Tippmix esetében."
Nem, a szerencsejátékok esetén a munkával megszerzett pénzedet kockáztattad. Aki nyer, annak nem a semmiből lesz pénze, hanem a sok vesztes adja össze neki.

--
Soli Deo Gloria

Aki meg veszít, azt meg majd az állam kárpótolja - manapság már így megy :)

Na ne már. Hadd döntsem el, mit tekintek munkának.

Akkor a többiek meg hadd döntsék el, mit tekintenek piramisjátéknak.

Rávezetésként

felreertettel: nem "ravezetest" (lol) kertem, hanem ertelmes magyarazatot. Magasra tettem a lecet? :-) A "ravezeteseid" (sic!) csak azt igazoljak, hogy sulyos ismeretbeli hianyossagaid vannak a gazdasag mukodeserol ugy altalaban, aminek kovetkezteben valaki nagyon bepalizott teged. Viszont a fedezet dolgot megis jol latod: te vagy a gatja annak, hogy sose fogadjak el a Q-t fizetoeszkozkent. Mondom, en a helyedben gyorsan atfutnam az apro betus reszt, hatha a veseidet adtad el a Q-kert cserebe...

--
"dolgozni mar reg nem akarok" - HZuid_7086 'iddqd' zoli berserk mode-ba kapcsol

Mariska miért fogadná el a te Q-dat mikor pénzt is kaphatna a cuccáért?

Az, hogy egy online jatekban te valodi penzt adsz azert, hogy legyen virtualis penzed az csak a te kis elméd szüleménye, te azért adsz pénzt, hogy azt a hatalmas hálózatot és rengeteg hardvert karban tartsák, a programozókat kifizessék és az osszes kapcsolódó jóember amikor hazamegy akkor igazi pénzt igazi kajára válthasson és szintén ne dögöljön éhen a kutyája se, ezért a tamogatasert cserebe TE kapsz egy kis játékpénzt is. Ez a modell sokkal tobb jatekoshoz elér, mert mindenki jatszhatja ingyen a jatekot, de a jo felszerelesert (jobb jatekelmeny) igazi penzt kell fizetni, sokkal tobben adnak majd ki €5-10 osszeget neha neha, minthogy egyben megvegyen egy megjeleno jatekot mondjuk €99.99ert, de ha nincs melle virtualis valuta hozzacsapva, hanem csak tamogatas gomb akkor meg az 5-10€t se kapjak meg, ezert adnak jatek penzt.

Gondolod, hogy a Q fizetési rendszerének leprogramozása, fenntartása nincs akkora teljesítmény, mint egy online játék üzemeltetése?

Ezt nem csak gondolom, de van ra egy tippem: nem, nem akkora teljesitmeny. Van egy weboldaluk ami emailcimeket gyujt es tarol aztan kb pont ennyi, a jatekban a kuldetesekhez sztorit kell kitalalni vagy ha egy meglevot hasznalnak akkor a jogtulajdonosnak is kell csengetni, aztan kell egy (vagy inkabb tobb szerver, eu/usa/asia) nagysebessegu interneteleresek, oda villamos aram, fejlesztok (akik a jatek megfelelo mukodeseert felelnek), grafikus/3d munkatarsak (meg tobb), animatorok akik a 3d modelleket szepen mozgatjak, hangeffektes(ek), ezt a rengeteg adatot tarolni is kell, az se ingyen van, kell egy kis reklam, ekkora ceghez takarito szemelyzet es kantin is kellhet ahol esznek isznak pihennek. Kell valaki aki a penzugyekert kiadasokert felel. A masikat egy programozo es egy darab erosebb pcbol osszerakott szerver kiszolgal, mert eddig az emailcimek eltarolasan kivul semmi fontosabb dolga sincs, kb egy nyilvantarto rendszer bonyolultsagu valami. Az egyik 10es nagysagrendu emberanyagot igenyel(es akkor alaposan tul vannak szervezve) a masik meg inkabb 100as nagysagrendu embert kovetel meg. A virtualis penzekkel az a baj, hogy nincs mogottes ertek, csak valami barom azt mindja, hogy ennyit ér, a sok marha meg megy utana es azt hiszi, hogy annyit ér, es ha mar eleg embert bepaliztak, lesz olyan barom aki valo vilagbeli arucikket is ad erte, beindulna cserekeskedelem, de semmivel sem normalisabb annal mintha a WoW-ban osszegyujtott zsetont atadnad a péknek aki ezert cserebe neked kenyeret ad(mondjuk rossz a hasonlat mert a WoWban legalabb idot toltesz, h penzt gyujts, a péknek meg nincs ideje, de mikor belép szeretné ha lenne elkölthető lóveja es akkor kinnyebben vesz jobb felszerelést)

Ha beindulna ez a Q és értelmezhető érték jelenne meg a rendszerben, akkor ezt a tákolmányt mennyi idő alatt hekkelnék meg?

Lásd összes kriptotőzsde. Mihelyst pénz mozgott benne, szinte az összeset lenyúlták.

nade a Q-hoz meg API is van! Es nem erted, hogy kulonben is komplex rendszer? Jaj, emberunk felelmetesen sotet...

--
"dolgozni mar reg nem akarok" - HZuid_7086 'iddqd' zoli berserk mode-ba kapcsol

Nem olvastalak végig, mert abból indultál ki, ami most van. Pedig az Ini Q egy komplex fizetési rendszer lesz API-val, mobil appal és mindennel, ami ehhez tartozik.

A forint egy komplex fizetési rendszer API-val, mobil appal és mindennel, ami ehhez tartozik, valamint 10+ millió jelenlegi felhasználóval.

Mivel jobb az IniQ?

olcsóbb lesz az utalás? [ráférne!!!!! a mostani rendszer kész szabadrablás]
gyorsabb lesz az utalás? [2018 nyarától itthon is lesz 5 másodperces utalás 7/24-ben!]
mivel ad több biztonságot, mint a mostani rendszer? [a biztonságát nem nehéz fejleszteni, csak a kényelem rovására megy. a mostani bankok viszont visszatérítenek minden gyanús tranzakciót, ha jelzed és kivizsgálják]
hogyan veszi rá a gazdaság résztvevőt, hogy ezt használják a bevált régi rendszer helyett?
mit szól ehhez az állam? a pénzkibocsátás állami monopólium és mivel extrém zsíros üzlet...

Ráadásul tényleg itt van több tucat altcoin, vagy maga a bitcoin, amelyik mindegyik kritériumnak megfelel, készen van, csak használni kell.

Az utalas az csak magyarorszagon akkora szabad rablas, pl,az uk-ban ha van £1000 amit el kell utalnom 10 helyre akkor ahhoz nem kell valami random osszeget meg hozza kepzelnem, ha utalnek, hanem akkor az az £1000 lesz elkuldve es semmibe se kerul, ugyh meg ez se elonye

hardvert bankot venni választani tudni kell!

> Jelenleg is van két online játék, ahol rendszeresen adok egy játékpénzt valódi pénzért cserébe.

Ugyanaz mint a zseton. Az adott helyen (kaszino, online jatek) er valamit, de azon kivul nem.
Ez a Q lehet erni fog valamikor valahol valamennyit, de ugyanigy vehetnel etiopiai birrt (ami 10 Ft jelenleg), mert lehet, hogy 10 ev mulva 100 vagy 1000 ft lesz. Raadasul azt a bankok at is valtjak :)

-----
"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Bakker...
Beregisztralsz, ami pont semmibe nem kerul, aztan ha bejon a dolog x ev mulva lehet valodi penzed lesz. Ha nem jon be, mit vesztesz!?

Es mint a PayPal korabbi csapattagjai, remelem, hogy letrehoznak egy realis PaymentGatewayt PayPal ellen, ami igen magas sarcot szed tranzakciokbol es konverziokbol is.

Ennyi! Hogy birtok errol ennyit szajkaratezni? :D Ez meg "SutiJoci-mercevel" is meglepo... :P

meg mielott nagyon belemelegednel a retardaltsagodba, legy szives, olvasd el a topikban felmerulo kifogasokat. Ha sikerult megnyugtatoan megvalaszolnod, akkor szolj...

--
"dolgozni mar reg nem akarok" - HZuid_7086 'iddqd' zoli berserk mode-ba kapcsol

Milliókat csak akkor fog érni, ha a korábban regisztrálóknak több Q jár mint a később regisztrálóknak és/vagy nemcsak a közvetlen meghívásért hanem a meghívottak által meghívottak után is jár Q lefele végtelen szintig. Azon túl, hogyha egyáltalán bejön az egész.


Normális HUP-ot használok!

Azt hiszem ez a piramisjatek definicioja, nem? :)

de, de attól még, hogy piramisjáték, érhet milliókat

„Nyilván sokan felvetették, hogy ez csak egy piramisjáték, de egyelőre semmilyen kockázata nincs, nem kell érzékeny adatot megadni, vagy venni bármit is; és az is érdekes, hogy kik az alapítók.”

Aki korábban regisztrál, az sokkal több embert tud beszervezni, mint aki később. Mert könnyebb 7 milliárdból X embert beszervezni, mint 1 milliárdból, vagy 100 millióból. Tehát aki korábban regisztrált, annak több pénze lesz/lehet. És mivel csak meghívóval lehet bejutni, így esélyem sincs úgy regisztrálni, hogy valaki ne kapjon utánam „jutalékot”.

Ez bizony a klasszikus piramisjáték.

„Aki kipróbálná, írjon és küldök meghívót.”

Ügyes próbálkozás a „pénzed” gyarapítására.

van meg par baumax reszvenyem..vagy ha erdekel questor is...

broker marcsi

Az a szerencse, hogy ebből az idősebb generáció egy kukkot sem ért, így közülük valószínűleg csak nagyon keveset sikerül bepalizni.

elvileg igazad van, de szerintem ez a generacio a reszvenyekhez sem ertett, viszont akiket bepaliztak azok nagyon kapzsik voltak.

Talán nem véletlen az, hogy az idősebb korosztályt általában személyesen cserkészik be. Nem emlékszem rá, hogy lett volna olyan átverés, ami az interneten sikeres lett volna ebben a korosztályban. Termékbemutatóval egybekötött vásárlások, szomszéd/ismerős befektetési ajánlata, és hasonlók jutnak eszembe. Tehát mindenhol személyes kapcsolatfelvétel történt. Még a telefonos őn nyert/unokája bajban van típusú átverések is egyenkénti megkeresésen alapulnak.

küldj egyet lszi! Mondjuk ide.

Nem próbálkoztam meg a regisztrációval, de gondolom kell email címet megadni. Az már személyes adat.

Aztán megnyomtam a visszalépést az előző oldalra, és ezt láttam:

„Congratulations!
You've been invited by Nxxxxxt Jxxxxy”

Pedig nem is regisztráltam. Az x-ek tőlem származnak.

Mi ezzel a probléma? Ennek pontosan így kell működnie, akkor írja ki ezt a szöveget, ha a meghívó linkről nyitod meg az oldalt.

„nem kell érzékeny adatot megadni,”

Én semmilyen adatot nem adtam meg, mégis láttam, hogy kié a meghívó. Ez már önmagában is egy ordas nagy hiba. Össze tudom kapcsolni egy ember valódi nevét a HUP-os nickjével. Ha kíváncsi lennék, akkor rákereshetnék a LinkedIn-en, Facebook-on, hátha ott is felcsipegethetek egy két morzsát. Például az ismerőseit nevét, esetleg a munkahelyét, munkáját is. Esetleg néhány rokon is befigyelhet. Mivel a meghívó linkje a HUP-on megjelent, így ezt bárki megteheti, aki idetéved.

Meglepődnék, ha a feketepiac szereplői között olyan népszerűségre tenne szert a Q, mint a bitcoin és társai.

Minél többet tudok meg róla, annál inkább nem világos számomra, hogyan lehet ennek bedőlni.

Azt írják:

„Selection of Q launch locations
Target: Chosen areas should include over 1% of total global population and have over 5% of the local population registered with Initiative Q.”

Ugyan nincs megkötve, hogy a „Q launch locations” kapcsán ország(ok)ra gondolnak, de valamihez csak kell kötni. 7 milliárd ember 1%-a 70 millió. Például Németországban valamivel több mint 80 millióan élnek, tehát az akár jó is lenne. 80 millió 5%-a 4 millió. Tehát legalább 4 millió németnek kell regisztrálnia ahhoz, hogy ott legyen a „launch”.

Ez önmagában elég vicces. Az már nem annyira, hogy állításuk szerint nem gyűjtenek érzékeny adatokat. És bár a név és email cím is annak számít, de ezek szerint a földrajzi helyzetet is rögzítik, mert különben honnan a csudából tudnák, hogy hol legyen(ek) a „Q launch locations”.

Azon is érdemes lenne elgondolkodnod, hogy a felvetések közül csak az általánosakra reagáltál. A konkrét észrevételekkel kapcsolatban hallgatsz mint a sír (hogy időszerű is legyek). Jelenleg úgy néz ki a dolog, hogy a konkrét felvetéseket nem tudod cáfolni. Ami nem meglepő, mert azok cáfolatához a hit nem elég. Oda már tények kellenének.

piramis. attol meg hogy valami teljesitesnek tuno szarral lefedik, piramis. ocska, balkani, zart es meghivos piramisjatek.

dollar arfolyam: ha *komoly* ertelemben egy mondatba kerulne barmi uj a dollarral, ott par ember golyot kapna. vagy sugarzo anyagot a majkremes dobozaba vagy pl. a kedvenc parnajaba.

ekkora faszsagot, mintha anyam meselne nekem egy mailrol, amiben ehezo kenyai gyerekek adomanyai vannak listaba fogva. kezdve mondjuk Rettento Elekne penzerol a biharrocsogei takarekszoveztkezeti szamlajarol.

anyam ez most komoly, 2018 vegen?

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Felnőtt egy generáció, újra el lehet adni a piramisjátékokat.

+1
hasonlóan a "világvége" ijesztgetés vagy a "küld tovább 10 ismerősnek, mert..." esetében is állandóan újratermelődik egy generáció, aki beszopja és terjeszti.
Azt hittem az Internet adta tájékozódási lehetőség a 2000-es évektől kigyomlálja ezeket a viktoriánus korabeli hozadékokat, de nem így lett.

Csak az a baj, hogy az előző generáció még itt van, aki automatikusan piramisjátékot kiállt mindenre, ami közösségi alapon működik.

automatikusan piramisjátékot kiállt mindenre, ami közösségi alapon működik
Sokan leírták itt a HUP-on (is), hogy miért gondolják azt, hogy a bitcoin meg a többi piramisjáték. Az indoklásban szerintem egyszer sem láttam azt az érvet, hogy "mert közösségi". Azaz: nem az a baj ezekkel, hogy közösségiek vagy sem. Manapság viszont szinte minden "közösségi", ezért érzed úgy, hogy az a baj, hogy közösségi.

"a Federal Reserve, az amerikai központi banki rendszer megszüntetésének élharcosa."

A kettő nem ugyanaz.
A szabályozások meg okkal léteznek.

1. "és a Federal Reserve, az amerikai központi banki rendszer megszüntetésének élharcosa"
Ez rossz prognózis az élettartam tekintetében.

2. "A cél, hogy a Q árfolyama paritásba kerüljön a dollár árfolyamával"
Mi a fenének egy átnevezett dollár?

3. "hanem a regisztrációért, meghívásért lehet Q-kat szerezni"
Hahaha... Messziről bűzlik.

Az alapítók gyakorlatilag a semmit akarják saját hasznukra dollárrá konvertálni. Ki akarják szervezni a dollár mögül a FED-et és ők akarnak a jegybank helyébe lépni.

> Sol omnibus lucet.

Olyan banknak lenne értelme, hogy oda az ügyfél aranyat tesz be, az aranyra szóló követelésért digitális bankjegyet kap, amit bármilyen fizetési tranzakcióban fel lehet használni. A bank szerepe az volna, hogy az aranyra szóló követelést bármilyen pénznemben kifizeti, ha a kliens kéri. Ennek az előnye az volna, hogy az arany-arany relációjú tranzakciók ingyenesek volnának pl egy digitális pénztárcán keresztül.

> Sol omnibus lucet.

Elnézést, de eszembe jutott egy jó rossz szóvicc a thread kapcsán.

- Kiknek készült az Ini Q rendszer?
- M In IQ (mini-iq) felhasználóknak

:)

Hup-on keresztül délelőtt írtam meghívóért.
Ránéznél a spam-re?
:D
- - - - - - - - - - -
"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

Ha meg erdekel valakit meghivo: https://initiativeq.com/invite/BXmUYsS2X


Sic Transit Gloria Mundi

most akkor mégsem a bitcoin a jövő valutája? :(

Az kizárt, mert nem valuta :)

Akkor sem ha kinyomtatod a wallet-et? :)