Xiaomi webshop

 ( ironcat | 2018. október 10., szerda - 15:45 )

Egy barátom érdeklődött, milyen telefont érdemes most venni. Többek között megemlítettem a Xiaomi-t is. Mivel a nyár végén nyitottak üzletet Magyarországon, javasoltam, nézze meg a webshopjukat.

Röviden: Kb. másfél hónapja nyitottak, de még mindig „Coming soon” állapotban van a webshopjuk. Nem gondoltam volna, hogy 2018-ban ilyen nehéz összerakni egy webshopot. Pláne, hogy nem nulláról kellene megírni. Elég lenne bármelyik európai megoldást magyarítani.

Kiegészítés:
Úgy tűnik, hogy ez a Xiaomi-nál teljesen normális. Olaszországban nyáron már a 3. üzletüket nyitották meg. Megnézve a honlapjukat, egyáltalán nincs webshopjuk. Csak a „Where to Buy” olasz megfelelője van. Sőt a weboldal is „csak” mi.com/it. Ehhez képest még örülhetünk is, hogy nálunk van/lesz külön domain.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Tényleg fura.
Egyébként magát a fizikai boltot ajánlom, ha útba esik. Jófejek az eladók és sok termék ki van állítva, lehet nyomogatni.

Egyelőre még „adatgyűjtés” állapotában van a projekt. Nekem kis kerülő lenne csak, viszont neki Borsodból már kicsit nagyobb kitérő. :-)

Egyik kommentben ezt az indoklást találtam:

"A Xiaomi a cég belső ügyeiről nem beszél a nyilvánosság előtt, és a partnerek sem adhatnak ki ilyen jellegű információkat, de annyit mondhatok, hogy a Xiaomi a feketekereskedelem visszaszorítása érdekében lépéseket tesz, ennek egyik mozzanata a logisztika átalakítása, ami akadályozza az áru mozgást, jelenleg a partnerek nem kapnak árut, innen pedig már látható, hogy áru nélkül a webáruház nem indítható el, már az Mi Store is áruhiánnyal küzd (főképp telefon) de azt az indulási, és indulás utáni időszakra még a változtatások előtt feltöltötték.
Mivel a webshop indulás az árukészlet beérkezésével szorosan összefügg, és nem látni mikorra indítja élesben az új rendszert el a Xiaomi, mást nem tudnak kommunikálni (és nem is kommunikálhatnak) mint azt hogy hamarosan nyitunk."

Tehát próbálnak idehaza csinálni egy képviselet-jellegű valamit, ami vagy kap a gyártótól megfelelő darabszámban terméket, vagy sem... Hogy miért (azért-e, mert kerekítési hiba nagyságú a piac, vagy azért-e, mert előre kell perkálni az árukészlet ellenértékét...), az meg egészen más lapra tartozik...

Elég hülyén csinálják. Bizonyos telefonok hetek óta nem elérhetők már gyakorlatilag sehol. Így aki venni akar, az pont csak a feketén behozott, eredetileg kínai piacos, de nyitott bootloaderes, global romos verziókat tudja megvenni a sufnigsm-ekben. Vagy vesz mást.

Egyébként a vicces a dologban az, hogy maga a webshop igazából már működik (a store nyitásakor is már elérhető volt), csak a termékeket kell feltölteni. Ha bárki a domain végére csapja azt, hogy /kapcsolat/, akkor látható, hogy hogyan is néz majd ki, ha elindítják.


Vizsgára felkészülés végett keresek "kidobásra" szánt menedzselhető Cisco switch-eket és routereket, leginkább Pest és Bács-Kiskun megye területén.

Érdekes. „WayteQ Europe Kft.”

Annyira viszont nem melepő. Itthon ugyanis a WayteQ, illetve az Ingram Micro a hivatalos forgalmazók, szóval logikus, hogy az egyik hazai forgalmazó a kapcsolattartó is.


Vizsgára felkészülés végett keresek "kidobásra" szánt menedzselhető Cisco switch-eket és routereket, leginkább Pest és Bács-Kiskun megye területén.

Ugyan nem követtem a Xiaomi minden bejelentését, de biztos vagyok benne, hogy felfigyeltem volna rá, ha a Mi Store megnyitása során felmerült volna ez a név is. Teljesen megszokottak ilyenkor az olyan mondatok, hogy „cégünk magyarországi képviseletét az XY Kft. látja el. Így viszont egy kicsit olyan érzésem van hogy szégyellik. Ezért lepődtem meg rajta.

Ebben a megvilágításban tényleg érdekes a dolog. Egyébként én sem figyelem minden bejelentésük, habár másfél hete vettem egy Mi Mix2s-t és előtte alaposan körbejártam a témát és akaratlanul is belefutottam.


Vizsgára felkészülés végett keresek "kidobásra" szánt menedzselhető Cisco switch-eket és routereket, leginkább Pest és Bács-Kiskun megye területén.

biztos hogy nem volt titok az info, en eleg sok helyen olvastam/hallottam masoktol mar a megnyito elott hogy a Wayteq a magyar forgalmazo

Sziasztok,

Úgy tudom, hogy az eustock -ék csinálták a Lurdiban a shopot, kifehérítendő a jelenlegi telefonforgalmazói állapotokat.

Az, hogy hivatalos xiaomi, az egy marketing bullshit. Lásd az "authorized reseller" feliratot az üzletükön.

Ennyi erővel regisztrálj Te is náluk, rendelj tőlük 100 telefont és Te is kiteheted.

Semmi köze a kínai xiaomi-nak a Lurdis bolthoz.

Garanciában sem kapsz többet, max egyszerűbbet, de holnap ugyanúgy el tud tűnni, mint bármelyik másik bolt, ha esetleg beesik egy hibás széria, amit a gyártó nem ismer el annak.

üdv
KB

Az Eustock egy szlovákia cég (Komárno). Nem hiszem, hogy ők a magyar telefonpiac kifehérítésén ügyködnének. Viszont a magyarországi szerviz partnerük a WayteQ. Az is kizárnám, hogy a kettő között (WayteQ és Eustock) túl szoros kapcsolat van. A WaqteQ sokkal kevesebb Xiaomi eszközt árusít, mint az Eustock. Ami viszont mind a két helyen kapható, az a WayteQ-nél 20-40%-kal drágább.

szlovák. ja. de nem bántom, nehéz piac ez, minden előny számít.

https://www.finstat.sk/45906301/obchodny_register

Egy szlovákiában bejegyezett cég, aminek magyar tulajdonosa van, miért küzdene a magyar telefonpiac kifehérítésért? Mert én a fehérítési szándékkal kapcsolatban fejtettem ki a véleményemet. Az hogy a tulajdonos nem szlovák, hanem magyar, még inkább értelmetlenné tesz egy ilyen törekvést.

Sokkal valószínűbb, hogy a WayteQ volt. Abból kiindulva, hogy a hozzá tartozó domain (xiaomi.hu) is a WayteQ Europe Kft tulajdonában van a domain.hu szerint, illetve a technikai kapcsolattartó is valamilyen zsolt a wayteq-től (a mail címe alapján): http://www.domain.hu/domain/domainsearch/whois.html?domain=xiaomi.hu&ekes=xiaomi.hu .

Illetve ha az eustock csinálná, akkor már a webshop és minden egyéb is működne és nem csak a hamarosan szöveg lenne.


Vizsgára felkészülés végett keresek "kidobásra" szánt menedzselhető Cisco switch-eket és routereket, leginkább Pest és Bács-Kiskun megye területén.

Egyszerűbb innen: https://eustock.eu/shop/okostelefon/manufacturer/xiaomi

--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

Ezt már én is néztem, amikor a saját telefonom utódját keresetem. Viszont a barátom kb. 5 év után jutott el oda, hogy hajlandó webshopból vásárolni. Extrapoláció alapján úgy vélem, hogy 5-10 év múlva már talán külföldi webshopból is hajlandó lesz vásárolni. :-(

Ha jól emlékszem az extreme digital is árul Xiaomi-t, nekik vannak boltjaik is.
--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

Azt én is néztem, de jó szívvel senkinek sem ajánlanám. A Xiaomi telefonoknál igen „érdekes” árképzést alkalmaznak. Viszont legutóbb náluk vettem kávét, és az nagyon jó áron volt. :-)

nem, nincsenek a boltjaik. Amik nekik vannak, azok kirakatok csak...

--
"dolgozni mar reg nem akarok" - HZuid_7086 'iddqd' zoli berserk mode-ba kapcsol

Eközben a rajongói oldalon: https://miui.hu/forum/viewtopic.php?f=4&t=3857

Mondjuk a legutolsó poszt szerint már az is jó hír, hogy sikerült a kapcsolatot felvenni a Xiaomival: https://miui.hu/forum/viewtopic.php?p=146808#p146808

Akkor vegyen egy másik webshopból, lásd Árukereső.

Az is szempont lenne, hogy többé-kevésbé hivatalos forrásból származzon a készülék. A szürke import garancia esetén problémás lehet. Én inkább a fentebb már említett eustock-ot választanám, mert arról még nem hallottam rosszat.

Árukeresőn is vannak webshopok, akik árulnak Xiaomit, az értékelésüket is meg tudod nézni, mennyire megbízhatóak.

Nomostan vagy sz@r, és kell a gariidő alatt a hivatalos szervíz, vagy príma, és akkor meg nem érdekes a dolog... Lehet másnál is venni 1 éves garival sziamiaú telefont venni - 4X így került a családba nálunk is.

Lurdyban egy hete azt mondtak, hogy nemsokara.

70 eve mondjak, hogy mar csak kicst kell varni es jobb lesz...

Nem gondoltam volna, hogy 2018-ban ilyen nehéz összerakni egy webshopot

a bkk se gondolta. A t-systems meg fLOLeg nem... :-)

--
"dolgozni mar reg nem akarok" - HZuid_7086 'iddqd' zoli berserk mode-ba kapcsol

Hát ha ez lesz a minta, akkor talán neki sem kellene kezdeni. :-)

A 2rule-t kihagytad :)

na azok meg a kontraszelekcio hulladekai...

--
"dolgozni mar reg nem akarok" - HZuid_7086 'iddqd' zoli berserk mode-ba kapcsol