Mac Mini HDD->SSD váltás

Fórumok

Sziasztok!

Adva van egy Mac Mini, amiben egy 1 TB-os 5400 RPM HDD van. Ebben kellene kicserélni a HDD-t egy 128 GB-os SSD-re úgy, hogy kiváltaná a HDD-t.

Ugye a HDD-re van telepítve a High Sierra.
Hogy tudnám az egészet átcuccolni az SSD-re legális úton? Ha pl. USB-re dugom az SSD-t, és valahogyan elindítom a MacOS telepítő, s célnak az SSD-t választom, majd átrakom fizikailag is az SSD-t, el fog indulni? Nem változik meg az SSD UUID-je? Csinált már valaki ilyet? Mi a menete? Köszi a választ előre is.

Hozzászólások

Ha ra tudod dugni a HDD-t kulso eszkozkent USB/TB-re, akkor a legegyszerubb, ha csinalsz egy telepito USB driveot a High Sierra installeredbol (link), majd errol bebootolva, a beszerelt SSD-re ratelepitenem a rendszert, majd amikor a koltozesrol kerdez, akkor a beepitett migracios toollal atkoltoztetnem a kello adatokat a regi diskrol (link).

Ha nem akarsz koltozni, csak uj telepitest SSD-n, akkor az az ut is mukodik, amit irtal, de mukodne forditva is, ha beszereled az SSD-t majd a HDD-t kivulre radugva arrol Recovery-t bootolva (a CMD-R megtalalja a recoveryt barhova legyen is kotve), majd onnan telepitve. De a leggyorsabb szerintem ebben az esetben is a kulon usb telepito letrehozas, majd arrol telepites lesz.

Latom ozdi vagy, ott sajnos nem szoktam megfordulni, igy szemelyesen nem tudok segiteni, de barmilyen kerdesedre tudok valaszolni.

---
Apple iMac 27"
áéíóöőúüű

Legálisan berakod az SSD-t a mac minibe és utána hálózati telepítéssel bootolsz be, rátolod az osx-et hivatalosan és külső hdd-ként a winyót berakod és copy ami kell :D
Ne bonyolítsátok már usb telepítéssel a dolgokat
Parancs: Shift-Option-Command-R to start up from macOS Recovery over the Internet. (https://support.apple.com/en-us/HT201255)

Nalam az Internet Recovery eleg sok problemat okozott a multban. Pl. nem mukodott PPPoE halozattal (nem volt ott eppen router) vagy nem mukodott az ugyfelnel az irodaban sem (WPA Enterprise), nem egyszer elofordult, hogy ismeretlen eredetu Apple ID-hez kerte a jelszot (az ugyfel nem is latta meg azt az emailcimet), hogy ellenorizni tudja milyen rendszer van megvasarolva erre a gepre (ez foleg masodkezben ide-odakerult gepek eseten jott elo). Tovabba nem tudjuk a kerdezo pontos modelljet, Mac Mininel a 2010-es modellektol van Internet Recovery, Sierra/High Sierra pedig legkorabban a 2009-es modellre telepitheto fel, valamint nem ismerjuk a kerdezo halozati konfiguraciojat sem, sem az internet sebesseget, igy lehet, hogy a gepen mar ott levo High Sierra installer appbol gyorsabb telepitot gyartani, mint kivarni 1-2-5 megabittel az internetes recovery telepiteset (ultem mar tobb orat internetrecoveryzo eszkoz mellett).

---
Apple iMac 27"
áéíóöőúüű

70 mac kb egyidejű telepítése egyszerűbb volt így :D full sávon kitolták a bérelt gigás vonalat szerencsére, Ismeretlen eredetű appleid pedig "azüffélahülye", dolgoztam számítástechnikai boltban, illetve miattam kezdett el foglalkozni a bolt apple cuccokkal is :D Mivel zéró körülmény volt, ezért a hsz-em is csak ötletfelvetés volt.

Az altalad felvazolt verzio tokeletesen mukodik