Mac management problémák

Fórumok

Adott pár száz Mac, nagyrészt Macbook pro, ezeket kéne gatyába ráznom.
Örököltem egy már félig-meddig beállított Jamf Pro szervert.
Addig már eljutottam, hogy vagy DEP-pel vagy email linkkel megtörténik az MDM enrollment, indul egy script, és felteszi azt a kb. 10-12 céges programot amit kell.
Sajnos egy kivételével nem App Store-os programok, így a VPP kilőve.
Mindegyik programnak van egy bash scriptje, amiben benne van a .dmg linkje, ezt felcsatolom, kimásolom a programot a /Applications-be.
A szoftverek meglétét a célgépeken jobb híján úgy vizsgálja a scriptem, hogy létezik-e az Akarmi.app könyvtár a /Applications-ben.

Ez így nekem borzasztó gánynak tűnik, mert frissíteni így nem fogja a már telepített programokat. Verziót meg fogalmam sincs hogy lehetne vizsgálni egységesen.
Nem akarnék mindegyik programhoz egyenként külön verzió ellenőrzést írni, ha nem muszáj.

Valami olyasmit szeretnék, mint egy apt-get, saját repoval és csak lefuttatni időnként egy apt-get upgradet a háttérben a gépeken. Tud-e erre valaki megoldást?

Másik kérdésem, mit lehetne kezdeni az AD-ról való lepotyogással. A gépek nagy része csak időnként VPN-ezik be, és kiesnek a domainből, nem tudnak jelszót cserélni, stb.
Tele van ezzel a google, de megoldást még nem láttam rá sehol, hátha itt belefutott már valaki.

Hozzászólások

A verziószámokat az appokról ki tudod szedni az /Applications/xxxx.app/Contents/Info.plist -ből, a CFBundleShortVersionString kulcsból.
Pl.:
defaults read /Applications/Preview.app/Contents/Info.plist CFBundleShortVersionString

Az AD-ről való leesénél meg lehet nézni, hogy kikapcsolat Kerberos Pre-authentication esetén is csinálja-e.

Az AD nem tul nyero sajnos, nekunk is volt belole gondunk. Hasznalj NoMAD-ot helyette (https://www.jamf.com/blog/nomad-you-dont-have-to-bind-anymore/)

A verziokat le tudod kerdezni szamitogepenkent vagy csinalsz egy "smart group"-ot szoftverenkent, aki nincs benne annak megy a frissites.

Az "apt-get megoldast" autopkg-nak hivjak, ebben annyira nem vagyok otthon, de tobbe-kevesbe mukodik.

-----
"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."