apple power mac g4 hiba

Fórumok

Sziasztok!

Egyik szomszéd kisgyerek vett egy Apple Power Mac g4 -et és bekapcsoláskor a következőt látom:
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=64220180606_192519.jpg

Ha lehúzom a HDD-t akkor is ez a képernyő jelenik meg.
Nem tudja valaki lehet a probléma?

Köszönöm a válaszokat.

Hozzászólások

Off: feljött a linkelt oldalon két körömgombás kép, egy visszeres és két pikkelysömörös. F*szért nem lehet normális képfeltöltő oldalakat használni.

Attól függetlenül ezeket a kepfeltolto*.*eu,hu,stb imgpost*, stb és társait igazán el lehetne ásni és behinteni sóval. :)

Mert valamilyen oknál fogva ezek a "szarok" csak "megélnek" és fennmaradnak a "piacon". :/

Nálam Chrome + ESET webfilter alapból kiszórja az ilyeneket (Chromeba nincs addon), de na, simple user megnéz egy ilyet azt csókolom.

az uMatrix legalább kéttucat blacklistelt domainről fogott meg dolgokat, köztük van a coinhive is.

"all submitted complaints will be forwarded to /dev/null for further investigation"
"ez ilyen hippi kommunás felfogás, ahogy Stallman sámán módjára dobol a nagy hasán, hogy GNU, free software, free as free beer."

Nincs bootolhato rendszer a gepen. Megkerdezhetem, hogy mi a cel a geppel? Erosen a nulla fele konvergal a hasznalhatosaga.

---
Apple iMac 27"
áéíóöőúüű

+1, már csak azért is, mert van egy 2013 late macbook prom ami ios fejlesztésre volt használva a kezdetektől kb 2 évig, manapság viszont sokszor olyan érzésem van, hogy még a böngészés is csak kompromisszumokkal jó rajta... :D Pedig többször újra is lett rakva, miután nemvolt már az eredeti céljára használva.

A kep azt jelenti, hogy nincs rendszer. Ez fuggetlen attol, hogy radugsz egy ures disket vagy nem. Az a baj, a G4 kb ismerkedni sem eleg. A benne levo appok nem hasonlitanak jelenkori onmagukra (legyen az a safari vagy a disk utility vagy az xcode vagy szinte barmi). Minden 3 csilliard eves lesz, es az online szolgaltatasok kliensporgramja is regi, igy a szolgaltatasok sem lesznek hasznalhatoak.

Szerintem hiba volt a megvasarlasa, nalam is 3 db G4 pihen.

---
Apple iMac 27"
áéíóöőúüű

Volt is egy 8Bit-guy-os videó (mondjuk az apple-s neve nem ugrig be, de ugyanaz az ember) ahol néztek egy G4-es Mac Pro-t, de már youtube videókhoz is gyengus volt, 360p felé nem volt érdemes menni. Jó volt a maga idejében a PPC architektúra, de olyan rég kikopott asztali vonalról, hogy a meglevő példányok gyengusok, olyan p3-korai p4 szintet ütik meg, amit egy filléres core2 röhögve megeszik.

Legutóbb egy gyönyörű, szálhúzott alu, G5-ös "Power" volt nálam pár napig. "Tiger" volt az utolsó rátehető OSX. - Vérzett a szívem, mert még "múzeumnak" is fantasztikus lett volna, de még 100 dodót sem ért meg. (2006-8-as gép lehetett, de már abszolút "kőkorszak", senki nem fejleszt rá azóta semmit, vagy ha véletlenül igen, akkor is csak negyed gőzzel.)

Tobb dolog santa itt egy kicsit. 2006 augusztusaban jelent meg a Mac Pro, elotte kb 1-2 honappal mar nem lehetett a G5-okhoz hozzajutni, minden G5-re telepitheto 10.5 "Leopard". Csak a G3 es a 800MHz alatti G4 gepekre nem megy fel a Leopard telepito moddolas nelkul. Kb 2011-12-ig eleg szep szammal jelentek meg meg friss appok PPC-re, azota szinte nulla ami frissites megjelenik.

---
Apple iMac 27"
áéíóöőúüű

A legnagyobb hiba az, hogy ezt a gépet valaki még használni szeretné.

Mondom ezt úgy, hogy nekem is volt ilyen konkrét gépem, de na..

9 évesen még sokat kell tanulni a világról, de főként a megvehető dolgokról, a pénz értékéről, - legyenek bármilyen olcsók akár...

Az eladó nem fogja tudomásodra hozni, hogy amiért pénzt kér, az:

1. Újrahasznosíthatatlan elektronikus hulladék, (mert az, hogy pénzt kap valamiért, felülírja az erkölcsi szabályokat, - már a legtöbbször manapság érvényesülő polgári etika szabályai szerint,)

2. Ha ő fizetne neked érte, hogy átvedd, akkor is szívás, mert neked kell gondoskodnod a megfelelő lerakóhelyre juttatásáról. (Még a lomtalanításnál sem teheted simán az utcára. - Elvileg.)

3. Minden használt vételnél jusson eszedbe a kérdés, miért akarhat megválni tőle az eladó, - ő nem fogja, de te alaposabb szemrevételezés, kipróbálás után megválaszolhatod magadnak.

A következő vételnél kikötés legyen, hogy a pénz átadása előtt az eladónak kell üzembe helyeznie, és legalább 1 hónap garit is vállalnia kell a működésre...

Mondjuk érdekes hogy a topicban az van hogy "9 éves szomszéd gyerek vette..." wtf? :) Lehet én vagyok lemaradva, de én 9 éves koromban nem nagyon vásárolgattam :)

A pontokra reagálva.

1. ha valaki át akar b.szni akkor át akar. Ezzel nem tudsz mit kezdeni, ez régen is így volt, ma még jobban így van. Mielőtt az ember megvesz valamit azért körbejárja. Nem utal előre, szétnéz neten amúgy mennyibe kerülne az elektronikus hulladék :) (Amúgy egy Mac G4 sztem nem az, mehetne egy IT múzeumba simán)

2. Ez az "ő fizetne neked hogy átvedd" ez pl "állom a postaköltséget?" kategória ? Vagy adok mellé még két sört, csak vidd el ? Vannak ilyenek. hupon nem kevés ingyen elvihető cucc is ilyen kategória és nem biztos hogy mind hulladék kategória :) Amúgy lomtalanításnál sztem egy simán kirakható egy TV is. Jogilag fogalmam sincs, ami veszélyes hulladék kategória az tuti nem rakható ki nyilván, de mikor nálunk lomtalanítást van hivatalosan meghírdetve, akkor mire levittem volna a TV-t pl akkor már ki is vették a kezemből hogy "hát de főnök nehéz az haaaaggggy seggíccsek" :)

3. Eladója válogatja. Én is voltam / vagyok eladó, hup-on is adtam már el nem egy cuccot. 1 hónapot én sosem vállaltam. Amit vállaltam az az hogy amennyiben átvételtől számított 5 napon belül bármi hibát talál a vevő, abban az esetben, ha visszapostázza a megvásárolt hibás tételt és a postaköltséget állja akkor visszafizetem az adott áruért az összeget.
Eddig még nem került ilyenre sor. És hogy miért nem ~1 nap? 1 nap kevés. Miért nem 1 hónap? 1 hónap sok... 1 hónap alatt annyi minden történhet a vevő oldalon is, hogy arra én használt cikknél nem vállalnék garanciát. Megszabtam egy 5 napos irányt átvételtől. Ez majdnem bőven elég IT cikkek esetében hogy az illető leteszteljen mindent.

Just my 2 cent :)

ps.: btw jártam úgy, hogy nem postázós módon szerettem volna megválni az akkori LCD monitoromtól. User lejött, én már bekészítettem minden féle "monitor teszter" programokat, ami kb. végigcsapatja az összes színt, kombót, stb.-t itt ha van valami sárgulás, pixelhiba, stb. az kijön. Na megjött a vevő.

Mondom oké, akkor itt egy montest, ez megfelelő lesz? igen. Futtassuk. Első kör. Rendben, a monitoron minden oké, mondom csináljunk még egy kört. A teszt közben! keletkezett a monitor bal felső sarkán asszem 1 darab pixelhiba. Menet közben. Na akkor néztünk egymásra a vevővel és kb WHAT THE FUCK fejet vágtunk mind a ketten ugyanúgy :) Az üzlet megköttetett egy kis engedménnyel. Pedig ez a hiba menet közben jött elő. :)

"legalább 1 hónap garit"

Persze ez mindig a kifizetett összeg fügvényében érthető, nem jogi kategória. Ha valami öreg vacakért pénzt kérek, akkor azért vállalom egy időre a kockázatot, - hogy pl. nem működik egy hónapig se, - akkor visszakapom.

Volt már olyan, hogy vírusírtás közban halt be valakinek a gépében az alaplapja, - és az "én, szimplán csak segíteni akaró" kezeim között, - nem adhattam vissza a gépet használhatatlanul, az újabb, általam adott lap volt az én "jótékonykodásom" a világban. (Szívás, de van ilyen is néha, nem kell mindig sajnálni...)

Szomszéd kissrácot csak sajnálni tudom, eléggé ráfaragott ezzel a géppel. Ennél még akkor is jobban járt volna, ha vett volna egy olcsó inteles üzleti notit, és felszenved rá egy Hackintosht. Vagy egy régebbi C2D-os korai Macbook Pro.

Ahogy nézem, rendszert nem tud bootolni, szerezzetek egy rendszerlemezt CD-n, és próbáljátok meg újratelepíteni.
No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP