Manjaro Firefox font beállítás probléma

Fórumok

Valaki nem tudja ez mitől van? Eddig nem ilyen volt.
http://www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2018/05/12/249Screenshot_2018051…

Manjaro új telepítés az Architect telepítővel Kde minimal install.

Hozzászólások

Így van, ez valami rendszerszintű fallback font. A DejaVu-t ajánlom én is (DejaVu Sans), van hozzá csomag (ttf-dejavu), fel kell tenni, sokkal jobban néz ki, mint az Arial, Verdana, Tahoma, stb. MS fontok. Esetleg Firfoxnál is beállítani, ha nem használná automatikusan, Prefences - General - Language and Appearance - Fonts & Colors résznél.

No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

Az Arch / Manjaro Wiki-n nézd meg milyen font-csomagok vannak. Tedd fel őket. A Wine-s játékoknak az ttf-ms-fonts csomag kell, az Deb-alapú disztrókban mscorefonts néven fut.

Boot során furcsa, ha jelentkezik. A Splash Screenen, vagy a kernelkimenetben? Jelentkezik Ctrl+Alt+F3-ra nyitott konzolban is? Mi az, hogy nem teljesen? Fix szélességű a font? A FF-os beállításokat nézted? Nem csak egyféle fontot kell megadni, hanem proportional, monospace, serif, non serif, ezeknél mind be kell jelölni a vonatkozó DejaVu font megfelelő altípusát.

No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

A boot folyamán és leállításkor a kernel kimenete átvált nagyobb betűméretre.
Firefoxban pl: az ubuntu.hu-n a fórumban a betűk kb. 7-8 pont nagyságúak akármit csinálok.Átállítottam a fontokat livecd alapján Firefoxban is, KDE-ben is az se segített. De ezzel már együtt tudok élni. A hup.hu ár jól jön be.
A ttf-ms-fonts csomag csak Aurból elérhető, szerintem eddig nem volt telepítve. Mégse volt gond.
Az az igazság, hogy kényszerből telepítettem az Architect-tel, mert a 16.06-s KDE telepítő óta az összes KDE telepítő fagy nálam AMD gpu hiba miatt. A 16.06-t meg már nem tudtam frissíteni az ütköző csomagok miatt.

Nyugodtan telepítheted AUR-ból. Ámbár ha van egy másik gépen, partíción Windowsod, akkor onnan is kimásolhatod a fontokat a C:\Windows\Fonts\-ból, és bemásolod őket a /usr/share/fonts/ mappába, ha az összes felhasználónak akarod telepíteni globálisan, ha csak a saját felhasználódnak, akkor a ~/.local/share/fonts/-ba. Majd lefuttatsz egy fc-cache parancsot, ha használsz 32 bites progit, akkor az fc-cache-32-őt is, de ez a fontcache frissítés is már csak legacy programoknak fontos.

Ez nekem inkább tűnik KDE bugnak. Sajnos mostanában egyre bugosabb, én ezért váltottam Gnome-ra.

No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

Megoldottam jó windowsos módszerrel. Újratelepítettem. Egy dejavu-ttf csomag telepítés font beállítás majd vissza alapértelmezettre megoldotta a problémát. Vagy más.
Gnome-ról annyit, hogy felraktam a legújabb Ubuntu-t. Először felraktam a régebbi kedvenc kiegészítőimet. Ezek össze-vissza akadtak. Legalább a fele kiegészítőt kukázni kellene. Vagy nem települ. Vagy települ, de nem működik. Vagy települ és összeakad valamelyik másikkal. Aztán rájöttem, hogy a Dash-to-panel és az Arc-menu is elég nekem. Már majdnem elégedett gnome felhasználó lettem. Ezután felraktam a Double-commandert. Ha már gnome akkor próbáljuk ki Krusader helyett. Ja, csak nem jelenik meg az Arc-menüben, és nincs hozzá menüszerkesztő. Úgyhogy jó lesz nekem a KDE.