win7 update 30%-nál megakad, reboot loop

 ( kikuchiyo | 2018. május 12., szombat - 17:05 )

Apukám Windows 7 Home Premium rendszerrel terhelt gépén jött elő (először áprilisban, aztán most megint), hogy az aktuális "kumulatív havi frissítés" a gép indításakor nem tudott feltelepülni, 30%-nál megakadt, párszor újraindult, aztán csökkentett módból visszacsinálta magát, és utána a következő újraindításig használható volt a gép.

Rákeresve a frissítések számaira (KB4093118, KB4093121, KB4103718), a fórumok tele vannak anyázással, láthatólag nem csak nálam jött elő a probléma.

Arra volt időm, hogy letiltsam a problémás frissítéseket, így legalább el lehet indítani a gépet, de ez nyilván csak csontváz nyakára borogatás. Van tartósabb megoldás?

(Igen, tudom, Windows 10, de azzal már én sem tudtam kibékülni, ebből extrapolálva apukám még kevésbé fog tudni, illetve igen, tudom, Linux, én is azt preferálnám, de sajnos van néhány kifejezetten windowsos program, ami miatt nem tudunk arra átállni.)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

A trivialis dolgokat mar leellenorizted? (elegendo hely a megfelelo particion pl.)
Egyebkent nemtom, nem hasznalok ilyesmit.

--
Any A.I. smart enough to pass a Turing test is smart enough to know to fail it. -Ian McDonald

Csökkentett módban kellene törölni a SoftwareDistribution mappát (a lomtárból is). Majd újraindítás, majd megint WindowsUpdate.

Ezeket szokták ajánlani:
"Rendszergazdai parancssorból a következők végrehajtása:
1. sfc /scannow
2. dism /online /cleanup-image /restorehealth [Lehet, hogy csak Windows 10 alatt működik.]
Mindegyik után enter, de ugye ezt mondani sem kell.
Ha a fenti kettővel nem oldódna meg, akkor maradnak ezek:
3. net stop wuauserv
4. rename c:\windows\SoftwareDistribution softwaredistribution.old
5. net start wuauserv
Újraindítás, majd ellenőrzés hogy a hiba eltűnt-e. Ha nem sikerült kijavítani a problémát a Fix It (https://support.microsoft.com/en-us/help/10164/fix-windows-update-errors) program futtatásával kell folytatni. A program futtatása után ismét újraindítás.
Ha így sem sikerül, akkor nálam megállt a tudomány." [forrás: http://dirtywindows.hu]

Az említett KB4093118 frissítésbe én is belefutottam; a fent leírtakat mindet végig csináltam, de semmi sem segített, csak a letiltása! Hibás a frissítés és amíg a Microsoft nem javítja ki tisztességesen, addig szerintem kár próbálkozni vele! De engem is érdekel egy jobb megoldás!

Szerk.: Szokás még manuálisan telepíteni a hibás frissítéseket a Microsoft Update Catalog-ból: https://www.catalog.update.microsoft.com/Home.aspx
https://www.catalog.update.microsoft.com/Search.aspx?q=KB4093118

Szerk. 2.: Ne bajolj vele! Most telepítettem egy gépet 0-ról win7(x86)-al, így se telepíti az említett frissítéseket!