MEGA 8gb felett

 ( jevgenyij | 2018. április 28., szombat - 14:35 )

MEGA-n az 50GB ingyenes tárhely csak egy időszakra jár mostanában. Utána 8GB lesz az ingyenes alap. Mi történik az akciós időszak alatt feltöltött 8GB feletti fájlokkal?
Csak annyi van, hogy nem lehet többet feltölteni (még nem törlök annyit, hogy 8GB alatt legyen a kvóta)?
Vagy idővel random törli 8GB feletti fájlokat a MEGA?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Erről nem hallottam, hol van pontos infó róla? Nekem még 50et mutat.


"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

Nem vagy vele egyedül... most is azt mondja a FAQ, hogy: "A globally accessible, high-performance, secure Cloud Drive with 50 GB of end-to-end encrypted storage space."

Viszont a főoldalon már: "We make secure cloud storage simple. Create an account and get 50 GB* free on MEGA’s end-to-end encrypted cloud collaboration platform today! *Subject to your participation in our achievements program."

Lehet a friss accountok egy idő után vissza lesznek 8GB-ra korlátozva, viszont nekem 4 éves az accountom megnéztem semmi erre utaló jelet nem tapasztaltam...

Körülbelül fél éve van így, valamikor karácsony környékén tapasztaltam először, hogy ha új fiókot regisztrálok, akkor az már nem 50GB (úgy rémlik akkor még 15-öt adtak, de vagy rosszul emlékszem, vagy azóta ez is kisebb lett). Persze elkezdett finoman agitálni, hogy telepítsem a telefonos appot meg hívjak meg boldog-boldogtalant és akkor kapok bónusz nagyobb tárhelyet, de azt már csak apró betűsben merték kiírni, hogy a bónuszként kapott tárhely is csak valami 180 napra szól.

Szvsz így ebben a formában kerülendő, na persze ajándék lónak ne nézd a fogát, én is csak megrántottam a vállam és költöztem máshova. Feltételezem ez is a céljuk, hogy szépen az ingyenélőket elpaterolják az oldalról...

Mindenesetre nyíltan sehol sem láttam kommunikálva a dolgot, emiatt sok emberben még az lehet, hogy itt 50GB-ot kap...

Hova költöztél?
Különben még ma is 50GB-ot ad regisztráció után. De ez N nap után 8GB-ra csökken. Ha felette vagy nem tudsz feltölteni újabb fájlokat még nem viszed 8GB alá az ott tárolt fájljaidat. De mi van akkor ha azt mondod "jól van ez így is!" ? Akkor maradhatnak a fájljaid bármeddig? Mert erre vonatkozóan semmiféle információt nem találtam.


Normális HUP-ot használok!

Nem tudom azóta hogyan működik, megmondom őszintén, nem kísérleteztem vele. Ha egyszer elkezdik ezt a folyamatot, akkor részemről már nem megbízható (nem mintha bármelyik ingyenes szolgáltatás megbízható lenne, de nem akarok azzal foglalkozni, hogy azt figyelgessem, mikor döntenek úgy, hogy akkor a 8GB feletti fiókok tartalmát random törölgetik vagy hasonló, mert igazából megtehetik).

Google Drive-ba és 4sharedre költöztem, több fiókba, mivel máshogy nem fértem volna el (4sharednek van egy olyan lehetősége, hogy szinkronizálja GDrive-ból a tartalmat, így csak oda kell feltöltenem). Nyilván így is EULA-t sértek, de nem találtam jobb megoldást. Az az igazság, hogy ilyen fiókokban csak olyan dolgokat tárolok, amiket megosztok másokkal, a privát holmi saját ownCloudban lakik (csak ott jelenleg nem végtelen a tárhely).

https://mega.nz/#!vBxBhaaL!vAj-KhPjcntKTQeno8PCTPS0ylqagJP61p36bYD7-4E

Egy 2018 áprilisban regisztrált fiók Quotája! (35 GB 30 napig jár, a 15 GB és 20 GB 180 napig, a 10 GB 365 napig (ez barát hívogatós), azt nem találom, hol írja mi lesz, ha lejár.)

Van egy 2016-os fiók is, annál változatlan maradt! Nincsenek Achievements-ek, csak az 50 GB-t!

Ha ennyire komolyan használod, akkor miért nem szánsz havi párszáz forintot egy tárhelyért? Pl. itt havi 350 forintért (két gömb fagyi) kapsz 30 gigát.

Nevesincs magyar szolgáltató, ki tudja holnap még létezik-e. Különben még én teszek szívességet, ezért fizetni biztosan nem fogok érte.


Normális HUP-ot használok!

Neked most van gondod a megával, nem két év múlva. A hivatkozott céggel most nincs gond.

Egyébként ha épp az adott cég nem tetszik, van sok más a piacon (azért érdemes a rólunk rovatot átfutni, kb. 10 éve jelen van, és nem magyar szolgáltató - minden más stimmel).

De tényleg: legegyszerűbb sírni, hogy jujj, el fog veszni (holnap) több tiz gigányi adatod, mit tegyél, minthogy havonta néhány gömb fagyiról lemondani és fizetni egy biztos szolgáltatásért (nem feltétlen ennél a cégnél, más is van a piacon - ezt csak egy példának hoztam).
Egyébként mi a garancia arra, hogy a mega "holnap" is lesz? Az oldal elődje a Megaupload volt, Kim Dotcom, német származású üzletember vállalkozása, amit jogellenes letöltések tömege miatt bírósági eljárások eredményeképpen felszámoltak.

Igazából csak annyi érdekelt, hogy mi történik a 8GB feletti fájlokkal MEGA-n?
Semmi, csak többet nem lehet feltölteni? Vagy törlik?
Nem írtam, hogy MEGA alternatívát keresek.


Normális HUP-ot használok!

Azt valóban nem írtad, hanem mutattam egy lehetőséget, amivel némi pénzmag befektetésével nem lennének ilyen kételyeid.

Biztos azért lett lecsökkentve mert egy egész virágbolt alakult a MEGA köré csak úgy mint anno a megaupload köré is.

Most az a különbség hogy MEGA még jobban működik virágboltként mint megaupload. :D