A természet legnagyobb kicseszése

 ( ricsip | 2018. április 16., hétfő - 14:35 )

..lenne ha a kullancsnak szárnya lenne és tudna repülni.

Mióta márc 15.-én megenyhült az idő, tömegével találom a lakásban a kullancsokat (3 kijárós macska). Tegnap 12-t fogdostam össze a ház különböző részein (ebből 6-ot a dolgozószobám fekete szövet székén csak az IKEA-s szöszeltávolító henger talált meg, ahol az egyik macska szokott aludni). Frontline kombónak köszönhetően a 3/4-e már döglött, de kb. 1/4 még élő állapotban van. Már szabályosan a földig hajolva járok a lakásban, mint vmi bolond és minden fekete homokszemre lecsapok h. vajon van-e lába / mászik-e. Ennyire nem volt brutális tavaly a helyzet.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Azt a kullancsot szunyognak hivjak, es a terjesztett betegsegek miatt a messze legtobb halalos aldozatot szedo allat.

--
Any A.I. smart enough to pass a Turing test is smart enough to know to fail it. -Ian McDonald

A mi éghajlatunkon és földrészünkön a kullancs veszélyesebb a szúnyognál. Az egyenlítőnél igazad lehet.
--

Tavalyi adat szerint a Pécs környéki szúnyogpopuláció negyedét kb 10%-át már a tigrisszúnyogok tették ki.

A kutyán Advantix van. Nem láttam még egyet sem. Sem a kutyán, sem a lakásban.

Nóta:

Idézet:
A játék akkor élvezet, ha vérszívó már nem szeret.
Kullancs, bolha és szúnyog, nem ronthatja el a napod.
Nem csíp, nem szúr, nem viszket itt-ott,
Köszönjük gazdi az Advantix-ot!

Vagy valami ilyesmi... :D

--
trey @ gépház

Kutyába belemásznak, és megdöglenek benne mikor szívják a vérét. Kutyának adhat állatorvos tablettát is, amit a kutya lenyel, és hasonlóan jó a hatás.
Macskánál sajna nem ennyire hatásos a dolog: a dögök nem akarnak beléjük rágni a szer hatására, viszont továbbra is megtapadnak a bundájukban. A macska meg kikaparja a házba bejövetel után, mert érzi h. a bundjában mászkál valami. Innentől a padlóra / egyébre kerül, és ott mászkál amíg fel nem porszívózzuk, meg nem találom.
--

nekunk kulon felhivtak a figyelmunket, hogy iden tobb kullancs van: akar erdoben, akar nagy parkban a lakotelep kozepen. marmint a gyerek miatt szoltak.

btw en nem tudnek mar kutyaval- macskaval- torpedisznoval- japankakassal- hegyi zergevel- versenyloval- viziloval- zsiraffal- klonozott velociraptorral elni egy legterben. 14 evig eltem kutyaskent, nem csak eloitelet - sot, ilyen helyen egy pohar vizet sem fogadok mar el.

amikor latom random helyen, hogy a kibszott macska szetkaparja az ajtofelfat meg ott fekszik az asztalon vagy a haloszobai agyban ott gondolataimban olyat rugnek bele hogy a Holdig szallna. szoval az allatok nagy szerencseje a masodik bejegyzesem.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

https://www.youtube.com/watch?v=DGtpTEskboI

De megértem a te álláspontodat is.

--

Jobb szedegetni, mint orvoshoz járni Lyme kórral.

Nekem gyerekként volt, elég szívás. Van egy barátom aki vadász, 2 éve nem tudják kiirtani a szervezetéből (a Lyme-kórt, nem a vadászatot :D). Az Európában fellelhető 4 fajtából neki 3-at sikerült bezsebelnie, 2 év alatt most lesz a 4. kúrája, de még mindig van 1 altörzs a szervezetében...
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Jarjon vadaszni helikopterrel :)

--
Any A.I. smart enough to pass a Turing test is smart enough to know to fail it. -Ian McDonald

mit keres állat a lakásban?
(nem, nemcsak a kullancsra gondolok)

Nincs akvariumod?

Mit keres allat a lakasban akvariumon kivul? :P

te vega vagy?

--
'Amikor az embernek rossz szerencséje van, az rossz szerencse' - Best of Leekens, a foci feltamasztoja (muhahaha)

LoL jogos:

"Mit keres elo allat..."-ra javitanam a fentit

Mondjuk nalam mar a csontjai sincsenek a hutoben se. Nem szeretek semmi olyat, amit csontrol kell leenni. Csak a husat tartom otthon. (Igen, huslevest csak vendegsegben eszek).

Csak a te kedvedért...

A Vértesben túráztam egyszer, amikor ezek a lények rajzottak. Eléggé horror volt.

--
Csaba

Ó b+, egy világ dőlt össze bennem... Asszem pakolok, és irány a déli sark (ott még talán nem idén olvad fel az összes jég).
--

Vagy támogassuk a Hold/Mars projekteket.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Es%C5%91thoz%C3%B3_p%C5%91csik
^^
apósoméknál ebből van igencsak sok. amikor életedben először belédharap egy, akkor általad még soha nem hallott káromkodások is eszedbe jutnak :) vagy ha mégsem, akkor talán behugyozol. viszont a darázscsípéssel ellentétben pár perc múlva már nem érzed.

btw egyszer apósomnak sikerült kint hagynia a zárt fejű műanyag klumpáját vagy mit a szabadban. azzal szokott bemenni etetni a disznókat meg ilyesmi. nos, amikor belelépett akkor a benne sziesztázó kecskedarázs úgy gondolta, hogy nemkéne' haver, nemkéne'. bazz akkora volt a lábujja 2 napig mint egy méretes felespohár, és azt mondta a nap minden percében érezte a szívdobogásának a ritmusát a szúrás körül. valahol ott fészkelhetnek a környéken amúgy, mert ha egy állat feldolgozásra kerül akkor gyanús fürgeséggel jönnek a hús szagára és meglehetősen jól tudja némelyikük harapni. nem is tudom amúgy melyiket szeretném jobban, a csípést vagy harapást :D

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Ha jól tudom ezt dögöt hívják valahol babócsnak is. Nagyot csíp, nem félős és agresszív.
Kecskedarázzsal(nálunk vaddarázs) a legkomolyabb afférom gyerekként volt: egy horgászat alkalmával belemarkoltam egy nagyobbacska fészekbe, mikor megakartam kapaszkodni. Szar volt, ráadásul hal sem volt a környéken...

Kedvcsináló: https://m.youtube.com/watch?v=TEsHqdA9dV0

Üdv,
Marci

Napi szinten vagyok kint pest kornyeki erdosebb helyeken.
Azt tapasztaltam, hogy eddig sosem latott mennyisegben vannak jelen a bogarfelek.
Koztuk is inkabb az aggressziv csipos fajtak. Kis testem minden nap kap beloluk.
Mindenesetre en oltast kullancsra elkezdtem meg tavaly.

Kullancsbol azert van ennyi, mert EU.
Ez most nem politika, csak felig, ugyanis az egyetlen hatasos szert amivel meg lehetett oket kontrollalni par eve tiltolistara raktak.
Burokrata fejuektol kell kuloneljarast kerni ha "epic" rajzas van, nem szeretik megadni a hasznalati engedelyt. Ugyis tul sok ember van europaban, par megpusztulik nem tetel. Gondolom en, gondoljak ok ezt.

http://karikasostor.hu - Az autentikus zajforrás.

vagy akar azert is, mert nem volt tartos fagy. faluhelyen az oregek ugy bolcselkednek, hogyha nincs 2-3 hetig minusz 20 korul akkor a fszat beleverheti mindenki a legfontosabb termesebe by fergek es kartekony bogarak. ahogy megfigyeltem az elmult 10 evben, ez nem teljesen alaptalan bolcselet.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Nem emlékszem, hogy régebben (mielőtt kiderült, hogy a szer mennyire káros), olyan nagyon irtották volna a kullancsokat Magyarországon. Te a saját kertedben permetezhettél (arra valamit most is szoktak ajánlani, csak mindig elfelejtem, mire megvenném).

Én úgy olvastam, hogy az egyetlen hatásos szer mellett a másik hatásos dolog a kullancs ellen az erdőkbe makkot enni kihajtott disznókonda volt.
Írta a cikk, hogy hogyan, már nem emlékszem. Gondolom a disznók megettek valamit, esetleg a kullancs csemetéket valami körettel.

Csak manapság már nem tartanak az emberek disznót, és nincs kondás, aki minden nap végighajtja a kondát a falu főutcáján, mint gyerekkoromban.

Van helyette kullancs.

más:

ezek a dögök tudnak a víz alatt lélegezni? Gyűjtöm őket egy domestosos vízzel teli befőttesdobozba. Beledobom az aktuálisat, ficereg a felszínen, majd lesüllyed az aljára. Megdermed, de 1-2 perc múlva megint mocorogni kezd. Otthagyom. Pár órával később, visszamegyek megnézni miújság: látszólag mozdulatlan, megdöglött. Majd egyszercsak megmozdul és pár mp-ig még mozgolódik! WTF?
--

Na, megint szedtem ki a macska bundájában mászkált. Október végefelé!
--