Salix xfce4

Fórumok

Sziasztok.

Tárgy szóban szereplő distribem van, és szeretnék kde-re írt programokat futtatni, holott xfce4 van jelenleg rajta.
Konkrétan a Kritát szeretném használni, meg gnome-ra írt glabels-3-at. Egyik sem működik, repóban sincsenek fenn, egyedül a dolphint sikerült felpakolnom, abban meg nincsenek ikonok, borzalmasan használhatatlan így. Sajnos utóbbira is szükségem lenne, mert néha az előnézeti képekre szükségem van, ez az mc-ből hiányzik sajnos.

Hozzászólások

Esetleg olyan disztribúció használata, amelyben szinte minden nyílt forrású program megvan?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

ha az xfce4 a kedvenced, válts Linux Mint-re, KDE-s programok futnak, benne vannak a repojában, stabilabb mint az Xubuntu.
---------------------------------------------------------------------------
Környezetvédelmi nyilatkozat: Ez a hozzászólás kizárólag reciklált elektronok felhasználásával íródott.

Egyetértek. Múltkor is írtam neki, hogy ne szenvedjen azzal a Salixszal, meg ne tartson 4 különböző disztrót a gépén, mikor nem tudta a texlive-ot telepíteni, csak forráskódból forgatni. Egyet tegyen fel, ami rendesen támogatott, minden fontos csomag ott van a tárolójában és folyamatosan frissül. Én Archot tennék rá, vagy Manjarót, de a Fedora is teljesen jó lenne rá, rohadt sok csomag rendesen karbantartva, mindig ropogósan friss verziók. Ezekre bármit fel tudna tenni, Xfce4-et, KDE-s programokat, Gnome-os alkalmazásokat, kompozitort. Szerintem a Salixnál szinte bármi jobb, a fent ajánlott Mint, Uborka, de még talán a Debian is, pedig utóbbivel a régi csomagverziók miatt elég erős ellenérzésem van.

„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek…” Aron1988@PH Fórum

2002 óta használok junikszokat, sok distrib volt már a gépeimen, mindegyikben kerestem azt, amin mindenem futtatható és megvalósítható egyszerre. Szerintem túl sok dolgot csinálok, így nekem egyszerre több kell. Arch-om is van. Manjaro, fedora még nem volt, a csomagkezelők eddig pacman, apt, slapt volt (ezek is jó sokan vannak).

Szóval már annak is örülök, ha a jelenlegiek egyikére felkerül valami, ami addig még sosem. Túlnyomórészt a salix van most előtérben, de csak azért, mert az ubuntustudión kilőttem a gcc-t, az apt meg közölte, hogy anomália van, ehhez meg nem volt türelmem meg időm mostanában.

Ha szereted széttúrni az oprendszert, akkor azt miért nem virtuális gépben csinálod? 10+ éve csak Fedorát használok, ha valami nagy gányolásra készülök, akkor az qemu-KVM fölött virtuális gépben, aztán nem kell tönkrevágni a host-ot.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ha már KDE és XFCE, akkor én tennék egy próbát ezzel/ezekkel : https://solydxk.com/
Tud live-ot is, ha csak megnéznéd..
--
God bless you, Captain Hindsight..

De ha a Salix kb egy Slackware KDE nélkül, és neked most KDE kellene, akkor...?

Hints:
1. Slackware KDE csomagjait felrakni.
2. Slackware-t felrakni.

Tudtommal a thunar fájlkezelő is támogatja az előnézeti képeket, bár lehet rosszul emlékszem. Ha nem akarsz ennyit a KDE függőségekkel vacakolni akkor ajánlanám a ranger nevű terminálos fájlkezelőt (ha már úgyis az mc-hez vagy szokva) az tud előnézeti képeket mutatni.
Kritara meg van egy egyszerű megoldás, flatpak-el felrakni. Így ebben az esetben sem kell a KDE-vel szenvedni és a flatpak ha nem is támogatott még hivatalosan, elérhető Slackbuildként.