Batch program indítása pendrive csatlakozáskor

 ( pehsa | 2018. március 22., csütörtök - 13:07 )

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy ismer valaki olyan megoldást amivel lehetne figyeltetni, hogy egy számítógépbe dugott-e valaki egy pendrive-ot/külső HDD-t és ha igen, akkor egy adott program indulna el?

Nem az Autorun.inf-re vagyok kíváncsi, hogy az USB-ről induljon, hanem a rendszer vagy egy program észlelné, hogy történt-e USB csatlakozás és a gépről indítana egy programot (helyzetemben egy batch szkriptet).

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

FreeFileSync-nek a RealTimeSync-je: https://www.freefilesync.org/manual.php?topic=realtimesync (külön nem tudom, hogy le lehet-e tölteni)

Szerintem illene beírnod a kérdésed kulcsszavait a kedvenc keresődbe, vagy legalább jelezni, hogy megtetted, de számodra használhatatlan eredményeket kaptál.

:)

Az eventviewer-ben meg kell nézni, hogy milyen esemény képződik ilyenkor és arra az eseményre létre kell hozni egy futtatást.

Egy pendrive-al próbáltam, de sehol sem találom az eseményt a naplóban. Segítesz, hol keressem? [Csak kíváncsiságból, szeretném jobban ismerni az eventviewer-t]

Update: Megtaláltam a megoldást!

https://www.techrepublic.com/article/how-to-track-down-usb-flash-drive-usage-in-windows-10s-event-viewer/

Megtettem!

Mindenhol csak azt dobta ki, hogy az USB-ről induljon automatán a program (Autorun.inf).

Egy helyen találtam meg, hogy EventViewer-ben milyen azonosítót keressek, de az meg nem létezett a rendszeremben.

Örülök. Bele kellett volna írni a nyitóba.

Rosszul kerestél, vagy rossz keresőt használtál.

Valamennyire ciki, hogy megtaláltad a megoldás elvi részét, mégsem értetted meg a lényeget, és így megakadtál a nem talált azonosítók miatt.

Ha jól emlékszem, régen ilyen körülmények között történő topiknyitásért lebasztak volna a HUP-on. Régen minden jobb volt. :)

:)

Nem értem miért lenne az ciki, hogy találtam egy releváns megoldást az interneten, viszont az a megoldás nem volt kivitelezhető, mert USB csatlakozásra sehol sem jelent meg olyan azonosítóval log bejegyzés. (Ha meg valami felett elsiklottam, akkor az én hibám, mert a Windows-nak nem ismerem minden apró zugát.)

...és köszönöm, hogy az jóval nagyobb probléma számodra, hogy nem írtam bele a nyitásba, hogy végigmentem azokon a dolgokon amiket egy hülye felhasználónak szoktam én is mondani. Bocsánat, hogy azt mertem gondolni, hogy ha szakmai fórumra írok/ír valaki, akkor feltehetőleg már végigment az alap lépéseken. Az meg plusz, hogy vered magad arra, hogy régen mi volt, meg jobb volt, de a biteket erre pazarolni felesleges. Ha valaki kérdez tőled valamit akkor vagy a témára válaszolj vagy csendben maradj, felesleges jönni ezekkel, mert csak magad járatod le mindenki előtt...

Ha nem tetszik amit írtam, akkor bocsánat, de most nem vagyok jó hangulatomban az ilyenekhez.

Ez is Autorun.inf és az USB-ről indít programot. Nekem a Windows-nak kell indítania egy olyan batch-t, ami a rendszer partíción van.

Nem tudom megcsinálni, hogy minden pendrive-ra külön-külön rakosgatok Autorun.inf-et, főleg mivel ezek csak jönnek s mennek.

Jogos. Csak addig olvastam, hogy itt egy letölthető program... :(
Nem gondoltam volna, hogy már az autorunhoz is külön szoftver kell.

Ne is gondold, mert valószínűleg hülyeséget gondolsz. A topiknyitó elképzelését többféle módon is meg lehet oldani az alaptelepítésben lévő eszközökkel.

:)

Félreértesz: látok egy cikket, ami kb. arról szól, amit a kérdező akar (legalábbis úgy tűnik a fejlécből). Elkezdem olvasni, ajánl a megoldásra egy külön telepíthető programot. Mivel az autorun.inf kezelése ismereteim szerint a windows-okban a mai napig beépített feature, ha valamit külön telepíteni kell, az a fenti kérdésre lehet válasz, magamban felkiáltok, hogy hurrá, ez kell neki, olvasás megszakít, rohan hup-ra posztolni.
Hát nem jött be... :D

Mondjuk részemről nem az event logban kezdtem volna turkálni, hanem abban a bigyóban, amiben az időzített programokat is lehet állítgatni, mert ott lehet mindenféle eseményekhez kötött szoftverindítást is beállítani, de hónapok óta nem láttam windows-t, plánet 10-est, így már arra sem emlékszem, hogy hol kéne keresgélni.

A HUP-on már szinte semmilyen elvárás nincs.

:)

A HUP-on már szinte semmilyen elvárás nincs. Ezért lehet itt a topikod, és ezért lehetek itt én is.

:)

udev úgy rémlik alapból adott kb. bármelyik linux disztróban, és pont ezt szokta csinálni, amit keresel is, hogy ilyen jellegű eventekre automatikusan végrehajt dolgokat.
Ahh.
Most látom: windowsos altopicban van. Na, ott nincs udev! My bad!

Pont az udev-et akartam írni, a címben félreolvastam a batcht bashként.

Windows alatt vagy automatikus indítás keretében oldanám meg, ott be lehet állítani, hogy milyen műveletet futtasson.


„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek…” Aron1988@PH Fórum

a feladatütemezőben az új alapfeladat létrehozásában van olyan ami lehet hogy jó neked.
van olyan opció, hogy adott esemény bekövetkeztekor..

szerintem erre keres rá az m$ oldalain.

+1
Éppen keresni kezdtem, de te megtaláltad helyettem/nekem. :3

--
"Biztos én vagyok a béna, de csak azt sikerül elérnem, hogy kikapcsol a monitor."