Github, repo klónok

 ( uid_7086 | 2018. március 21., szerda - 23:31 )

Valamit nem értek: én vagyok ennyire népszerű (paranoia on: trollok körében) vagy ez valami elkefélt automatizmus?
Felrakok egy üres repot, inicializálva, benne egy README.md és egy .gitgnore, eltelik fél nap és máris két, máskor három klón készült róla.

A lokális példány úgy készül, hogy létrehozom itt is, commit, git remote add (ssh használatával), git pull, git push. Ettől kezdve, mivel egy useres a játék, csak push van. Ezen ténykedéssel nem hinném, hogy sok klónt készítenék. :)
Van erre értelmes magyarázat?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ami lemaradt: van valami lehetőség, hogy a klónozott anyag automatikusan frissüljön, ha valamit felküldök? Mert így még látnám némi értelmét egy a leírása alapján érdekesnek tűnő repository letöltésének...

klon alatt a fork-ot erted?

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Nem.
Van az Insights lapon egy Traffic menüpont.
A felső grafikon a klónozások számát mutatja, az alsó a látogatókét.

Ha nem privát a repó, akkor nagy valószínűséggel valaki(k) indexelik végig a Githubot. Ez teljesen "normális". A többiek lehet, hogy a REST API-n keresztül rájöttek, hogy nem érdekli (még) őket, ezért nem látsz több klónt. :)

Magyarán értelmet ne keressek benne. Csinálják mert miért ne? :)

Úgy tűnik, tényleg ez van. Gyártottam egy üres repot, másik böngészőből, más néven, de ott is két órán belül megjelent két klón :)

Git esetén ez még valamilyen backup mechanizmus is lehet... De ha publicba van fenn akkor nem mindegy? Az klónozza aki akarja, a kiszolgáló meg úgyse a tied.

Nem zavar, ha másolják, azért public, csak értelmet kerestem a dologban és rohadtul nem találom. Kb. olyan érzés, mint amikor harmadik napja azonos az IP címem és akkor jut eszébe valakinek, hogy torrentet keressen nálam és több száz packet jön tőle percenként, napokon át.

Valakik backupolják a githubot. Nem hülyeség, ki tudja bármikor megszűnhet, és akkor ott állunk letolt gatyával.

Gondolom akinek van elég sávszélje, az lehúzza az egészet. Én csak azokat klónozom, amik számomra érdekesek.

Egyébként nagyon izgalmas kérdés, hogy mi lesz, ha a Github egyszer csak ledöglik, vagy megszűnik működni.

Elővesszük backupból. Az url-eket meg átirogatjuk a build szerveren.

a regi/meglevo cuccoknal ez oke, de mondjuk ha hasznalni akarsz egy uj composer modult, az azzal kezdni hogy github...hopp :(

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Lasd fent. Github.comot atirod githubmirror.com-ra és kész.

Mi amit használunk, azokat mirrorozzuk, a cél az, hogy mind a fejlesztőeszközöket, mind az autobuildet teljesen offline is telepíteni tudjuk, és a kimenet reprodukálására képesek legyünk.

Új függőséget nem lenne egyszerű felvennünk. De bízunk benne, hogy az egész informatika nem fog eltűnni a süllyesztőben, valahogy minden meg lesz oldva.

Vannak olyan cegek akik ezt csinaljak, peldaul, hogy figyelmeztessenek ha esetleg egy AWS keyt commitolsz be veletlenul. Kapcsolodoan esetleg el tudjak adni a szolgaltatasukat. Ilyesmikre kell gondolni.

Vagy olyan nem cégek, akik szintén ezt figyelik, nem azért, hogy figyelmeztessenek :)