ADA, C, C++, java projekthez codequery-szerű valamit keresek

mivel az ada a legkisebb közös nevező, ide írom. van itt egy, a tárgyban említett nyelveken írt monstrum és szeretném kicsit jobban átlátni hogyan működik, ehhez valamilyen codequery-szerű cucc lenne jó. vagy más megoldás, de amit szeretnék vele, például rákeresek egy stringre (ez lehet szöveg, változónév, bármi, kvázi FTS lenne), a találatokból kiválasztom ami érdekes, utána meg szépen tudnék járkálni a forrásban ide-oda (ki hívta az aktuális függvény, hol hívják ezt a függvényt, hol a struktúra definíció, ilyesmi).

a universal ctags bár leindexeli, de a cscope, mint a neve is mondja, csak részben és a codequery sem látja az egészet, az ada felejtős benne.

Hozzászólások

Javahoz Eclipse tud ilyet (references)

IDE-nek nevezik, Eclipse, Netbeans, IDEA, Visual Studio mind tudja...

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"
--> YouTube csatornám

ada-t tudnak értelmezni? ezek jellemzően php, c, c++, java, .net cuccokat ismernek. mert az nekem kevés ehhez szerintem, hogy a .a meg társait a szerkesztőbe betöltöm, esetleg még syntax highlighting is van.

nincsen hozzá, vagy nem találtam semmilyen projekt szerű állományt, hanem egy halom forrás és makefile, meg mk állomány. lefordul, működik, de ezek alapján nehézkes átnézni. hacsak nincs makefile értelmező valamely ide-hez. ezért próbáltam olyan irányból közelíteni, hogy indexelem az egészet és a szép nagy adatbázisban tudok keresni és összefüggéseket nézni. miközben szépen tisztul a kép, mind mikro, mind makro szinten.

"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."