a nisz libreoffice fejlesztőt keres

 ( kukacster | 2018. március 3., szombat - 13:19 )

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Amúgy a fenti "probono" reklámban szereplő "képzések", egészen érdekes szopásokat hozhatnak majd a közszférában, főleg az első két pont...

A 2. inkább... Jó is lesz Buguntuval copni...

"Az oktatás célja, hogy a jövőben alkalmazandó Linux alapú Ubuntu operációs rendszer használatának alapjait, valamint a hozzá tartozó Libre Office irodai programcsomag kezelését a felhasználók (köztisztviselők) elsajátítsák."

vicces :) vagy inkább nem ... :/ A köztisztviselők sokszor azt nem tudják elsajátítani hogy mint azt a ctrl-c ctrl-v .. Tényleg ez kell? :) (tisztelet a kivételnek)

Meg a megtörtént, telefon, nincs kép a monitoron! Be van kapcsolva? - Igen be .. --Akkor kapcsold ki kérlek. - Jé megjavult .....

Nekünk semmi se jó.
20 éve nem pont azt akartuk, hogy linukszozzanak, fríofiszozzanak? Hát megkapjuk. Megkapják.

(Szikrányi kétségem sincs, hogy a cél nem az elsajátít(tat)ás, hanem a számlázás, de az az én gyakran felemlegetett jellemhibám, hogy a múltba nézve következtetek, ahelyett, hogy fenntartások nélkül a fényes jövőbe tekintenék.)

Ez is egy sokcsilliárdból létrejött EU-s "fejlesztés" így nyomni kell. Kötelező 64 vagy 128 pontot összeszedni 4 év alatt. Ami egyébként magában nem lenne baj, ha lennének értelmes képzések is. Hátha majd ez. :)

Látszik te sem vagy ideológiailag képzett :)

Történetesen abból a faluból származom (halál komoly), ahol a Tanú gátőrháza van (legalábbis amikor 10 éve arra sétáltam, még megvolt).
Lokálpatrióta alapon jogom van az ideológiai képzetlenséghez, Bástya elvtárs.

lajk :-)

--
t-systems-es it architect allast keres. Jelige: csak webshopot ne kelljen...

:D

Amelyikre elfelejtettek ablakot vágni? ;)

Nem Legényanya: A tanú.
Nem Bélák, hanem Pelikánok, Bástyák, Virágok... és legfőképpen ürgék.

Az a hely, ahol Dezsőnek meg kellett halnia.

https://videa.hu/videok/film-animacio/a-tanu-teljes-film-bacso-peter-kallai-ferenc-L4sTPIZYcvGHLIJf

1:06:45-től... "Virág elvtárs! Se ajtó, se ablak?" :)

ui: Eperjest nagy ívben kerülöm, így a legényanyát sem ismerem.

Ne légy előítéletes, jó színész volt. A Legényanya pedig kötelező! :)

"A +1 az a proletárlájk."

Hát ja, hosszú listát lehetne írni azokról, akiknek csak a szakmai önéletrajzát szabad nézni, de azt fenntartások nélkül lehet.

Előítélet? Lehet... részemről úgy a Szamárköhögés vagy az Eldorádó volt, amiben tetszett, utánuk történt valami, amikortól kezdve látatlanba is menekültem a filmjeitől.
Az új Tüskevárban meg... no comment.
De ez nagyon off itten ;)

Nincs igazad, a Csapd le csacsi is még tökéletes volt.

Attól már kiütéses lettem. ;)

Ah, oké, tényleg. Nem, az igazi ház 1:40 után villan fel. Amikor 8-10 évesen láttam a filmet, nem is értettem, hogy ez most így tényleg, ez most egy olyan dokumentum vagy mi... Aztán amikor 3:20 körül megjelent a falu főterének szeglete azzal a húsbolttal, ami tényleg húsbolt volt, végképp összekavarodtam.

Itt libreoffice-t kell fejleszteni? :)

Ja AZ a libreoffice... én meg azt hittem, hogy ez valami új minisztérium vagy államtitkárság.
Mint a Béke-minisztérium, az Igazság-minisztérium, a Szeretet-minisztérium vagy a Bőség-minisztérium.

ilibreofficet XD

Ez ütött :)

touché :D

Békeharc

Közalkalmazottként a véleményem: 42! És van két törölközőm is.

Orwell az 1984-et regénynek írta és nem használati utasításnak!

"részese szeretnél lenni a kormányzati infokommunikációs stratégiai fejlesztések sikerének"

Már el van döntve hogy sikeres lesz, ennyi. Aki másképp gondolja az Soros/ENSZ-ügynök és be akar avatkozni a választásokba.
--
God bless you, Captain Hindsight..

„…kormányzati infokommunikációs stratégiai fejlesztések…”

Erről van valakinek tényszerű információja? A politikusi bullshit-en kívül.

Valószínűleg billentyűmakrókat definiálnak frekventált kifejezésekre a fontos kormányzati információk gyorsabb megosztásához.
Elképzelhető egy 4GL-es modul is megadott makrók tartalmának negálására, illetve egy további, ami képi tartalmak retusálására képes.

:)

Teljesen publikus:
http://www.kormany.hu/download/a/f7/30000/NIS_v%25C3%25A9gleges.pdf

A nyílt forráskódú megoldások több részben is hangsúlyosan szerepelnek.

Ezt már korábban is átfutottam. Felsorol egy rakás célt (~ Mit kíván a magyar nemzet stílusban). Arról már nem nagyon esik szó benne, hogy ennek érdekében mit fog tenni. Ez még nem is lenne akkora baj, mert van a Zöld könyv, ami majd kibontja a feladatokat, és határidőkhöz, felelősökhöz köti azt.

A Zöld könyv kb. olyan mélységben bontja ki a feladatokat, ahogy a stratégiában szerepelt, nem sokkal hatol mélyebbre. Az anyag nagy részét szó szerint átvették a stratégiából, és táblázatokba rendezték. Ahol konkrétabb feladat is szerepel, ott a határidő rovatban a „folyamatban” szerepel. Például:

”– nyílt szabványok, mint az MSZ ISO OpenDocument kötelezővé tétele a közigazgatásban”

Mikor következik be, hogy a hivatal köteles lesz elfogadni odt formátumú fájlt? Az összes nyílt forrású dologra vonatkozó rész dátum nélkül szerepel.

Úgy általában:
- Nálam a stratégia hosszútávú feladatokat jelent. (Taktika vs. stratégia.) Így aztán viccnek is rossz, hogy a 2014-2020-as stratégiát még 2014 december 22-én is módosították.
- A Zöld könyv is 2014 decemberében készült. („A dokumentum társadalmi egyeztetése 2014. november 19. és december 2. között zajlott le elektronikus úton.) Tehát az egyeztetésbe bevont partnerek két hét alatt áttanulmányozták a tervezetet, alaposan átgondolták, és kifejtették a véleményüket. Ügyes. Aki szerint elég ennyi, az nem olvasott bele az anyagba.

Az elektronikus ügyintézési eljárásban használható fájlformátumokról a 451/2016. (XII. 19.) Korm. rendelet 1. melléklete az irányadó, ha ODF formátumokat szeretnél küldeni, akkor hajrá, amiatt nem dobhatják vissza:

http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=199341.346972
___
Arany János: Grammatika versben

Múlt pénteken küldtem egy e-levelet a Kormányhivatalnak, de akkor nem tűnt fel ez a lehetőség. Most megnéztem újra, és azért nem, mert a rövid felsorolásban nincs benne. Persze, ha rákattintok a linkre, ahol a részletek vannak, akkor ott már szerepel az odt formátum is. Na, majd legközelebb nem konvertálom pdf-be a fájlt. Mindig tanul az ember. :-)

Ne már! Állampolgárnak lehet, másik hivatalnak meg visszaküldik, hogy szétesett/nemtudjukmegnyitni meg amúgyis excelbenkértük? Hol van ilyenkor az Egyenlő Bánásmód Hatóság?

Irigylem - komolyan - azokat, akik így tudnak kötéltáncolni a stratégiai tervezés és a statisztikák számonkérhetetlen lózungokkal tuningolása között.

Ha a D-nap tervének ilyen vehemenciával indultak volna neki, még pont ott tartanának, hogy elég sok a német Európa nyugati határánál, ami nem jó, de valahol, valamikor, valamivel oda kéne menni, hogy ne legyenek ott annyian.

Nos tavaly (állami szférás gigacég üzemeltetését végző kft. tagja vagyok) kaptunk egy utasítást, hogy írjük össze minden általunk üzemeltetett MS termék nyílt forrású alternetíváját, ehhez kaptunk egy olyan táblázatot, amely annak is kitölthetetlen, aki az adott nyílt forrássú megoldással foglalkozik. (pl: átállás ideje hónapban, egy főre jutó átállási költség fixen, mennyi lenne a teljes bevezetés ára, mennyibe kerülne a nyílt szoftverek licence és hasonlók) Megláttam a táblázatot és nem tartom magamat egy gurunak, de lestem, hogy ez mi a f...z?
mindezt olyan kollégáknak, akik hallottak a nyílt kódról, meg a linuxról, a többségük nem is látott olyat, csak screenshot-on. Teleírták a NINCSEN, és aki vállalkozóbb volt ráírt egy sw nevet amiről már hallott, és meghasaltak számokat. Mert ez volt a felső utasítás. (ráadásul ugye ellen érdekeltek is, hogy bármi változás legyen a témában) Szerintem két eset van: A: kitalálták, hogy szűz terület lehet aratni, csináljunk egy nyílt kódos átállásos bizniszt, és ki nem tesz rá, hogy olyan lesz mint münchen, ha közben lesz új audi A4-es? Mert tisztán látszik, hogy aki ezt kiadta annak lila gőze nincsen az egészről. B: verzió (valószínűbb) papíron nagyon jól néz ki ez a nyílt kódos dolog, eljátszanak kissé vele tessék lássék módon, közben hatás tanulmányokra meg mindenféle költségre elmegy a haveroknak egy raklap pénz mire kijön az, hogy "nem megoldható" mint már annyiszor, de közben megint csak lesz audi A4.
Akármelyik forgatókönyvet nézem, a vége az audi :D
Szóval én innentől nem veszem véresen komolyan ezt :)

-42-

De az Audi itt készül Győrben = teljes siker
--
God bless you, Captain Hindsight..

Látod, teljes a kép :D
-42-

..legalább nem "azok" lopjál el, mi értetek lopunk.
--
God bless you, Captain Hindsight..

jaja, nem a tudjukkik :D

-42-

Szerintem jobb ötlet Openoffice.org fejlesztőt keresni, és az openoffice.org-ba belenyúlni, mintha azt mondanák, hogy "nesze, itt az openoffice, mától ez lesz a közszférában, és kész". Így van rá esély, hogy oda nyúlnak bele, ahol szükséges, azon funkciókat nézik át/javítják, amiket használnak egy átlagos magyar irodában. Így lehet, hogy nem járnánk úgy, mint Münchenben.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.
/usr/lib/libasound.so --gágágágá --lilaliba

Nisz.hu-n illene lennie https-nek.

De ez a kedvencem: https://hiteles.gov.hu/

"Your connection is not secure

The owner of hiteles.gov.hu has configured their website improperly. To protect your information from being stolen, Firefox has not connected to this website."

Ez a Kormányzati Hitelesítés Szolgáltató honlapja... Csak a http://hiteles.gov.hu/ jön be.

Sziasztok

Ez a hirdetés hozzám és csipetcsapatomhoz tartozik :).

A komoly kérdésekre szívesen válaszolok. Háttérinfóként annyit, hogy a projektről a tavalyi fsf.hu konferencián beszéltem (valszeg az idein is fogok):

https://www.youtube.com/watch?v=GmIBx0lwKiQ

Ehhez képest annyi a változás, hogy a bevezetés során feltárt - főleg interoperabilitási - problémák megoldásáról belső fejlesztői kompetencia építésével (is) szeretnénk gondoskodni. Ennek következménye a fenti hirdetés. A meglévő csapat a felhasználók támogatását és a bugok azonosítását tudja ellátni, de a kódoláshoz új kollégák kellenek.
___
Arany János: Grammatika versben

Végignéztem a videót. Tetszik a szisztematikus megközelítés, remélem sikeres lesz a váltás. Kíváncsi vagyok a folytatásra, eredményekre.
Sok sikert!
--
Csaba

Én is megnéztem a videót. Ha jól értettem, akkor úgy tervezitek az átállást, hogy az MS formátum marad, csak az MS Office lesz lecserélve. Gondolom jól meggondoltátok.

azt a mindenségit, megyek. Egy félállást kiszorítok lol...

--
GPLv3-as hozzászólás.