Tisztaszoftver, mi?

 ( locsemege | 2018. február 14., szerda - 20:59 )

Na persze. Azt mondja, lépjek be a http://tisztaszoftver.euroone.hu oldalon. Megadom a felhasználónevet, jelszót. Biztos, hogy jó, mert copy-paste mindkettő. Erre nem enged be. Ezt mondja:

Changed database context to 'dlcenter'. Nem tudtuk beléptetni Önt a megadott azonosítóval! Kérem próbálja meg újra.

Próbáltam Firefoxszal és Midorival is. Na, lelkes MS rajongók, dolgozók, hozzáértők, győzzetek meg arról, hogy az MS jó, mindent jól csinál, én vagyok a hülye, pedig csak egy Windows-t akartam volna letölteni teljesen legálisan. Az MS-nek sohasem sikerül kedvet csinálni a vackához, különösképp, ha egy felhasználónév, jelszó pároson elakad a kommunikációnk.

Mi a megoldás?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Talán:
https://bugs.php.net/bug.php?id=34784

Marci majd átírja asp.net-esre. XD (az SSL hiánya is elég vicces :))

Ez a tisztaszoftver amúgy mi? Az MS megbízásából ifj. Vér István csinált egy fércművet, amelyet a kutya sem ellenőrzött le, jön a földi halandó, s nem tudja letölteni a vágyott Windows-át?

Még mielőtt: nem meghülyültem, egy ismerősöm gépét telepíteném. Fedora 27 már van rajta, de neki amúgy teljesen indokolatlanul kell ez a Windows 10 nevű NSA kliensprogram is. Vagy ez inkább a szerver oldal?


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Passz. De ha ismerősöd gépe nem Windowsal jött a tisztaszoftveres nem lesz túl legális szerintem, mivel amennyire én tudom upgrade licencek.

Off (nem csak mi vagyunk bátrak! (2003R2 FTW?)):
Server:Microsoft-IIS/6.0

Webdav is engedélyezve van vajon?

Igazad lesz, elolvastam a doksit, abban le van írva, hogy feltétel a már meglévő Windows. Nem tudom, ki mit nem olvasott el, mit nézett be, mit nem értett meg, de valami szerintem sem gömbölyű így. Mindegy, szóltam, hogy jogászkodják meg, oldják meg, ha kapok egy image-et, akkor telepítek.

Amúgy Linux mellé GPT-re nem szabványosan implementált (U)EFI-s gépre - Acer - próbált valaki Windows 10-et tenni? Jó volna, ha az EFI boot csak a Grub-ot húzná be, s onnan már a Grub indítaná a kiválasztott operációs rendszer kernelét.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

A tisztaszoftver, mint minden mennyiségi licenc az ms-től upgrade licenc, valami alapodnak kell lennie (viszont, hogy az mi tökmindegy, win95 is lehet elvileg)

"lépjek be a http://"

gyönyörű

Mit csináljak, ez ilyen. :( Semmi sem marad titokban. ;)


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Egyáltalán miért akar valaki egy ilyen helyre belépni? :-)


Normális HUP-ot használok!

Nem tudom mi a rák ez :D

De rányomtam a belépésre üres username-val és jelszóval, ezt dobta vissza:
"Nem tudtuk beléptetni Önt! Az Ön azonosítója 2014-07-26 22:16:57-i dátummal lejárt." :D:D:D:D

Szerintem várd a TEK-et. :D

" '" -> Incorrect syntax near ''. Nem tudtuk beléptetni Önt a megadott azonosítóval! Kérem próbálja meg újra.

Á, nem találnának ide, eltévednének :D

SQL injection van minden van :D Ha ilyesmi történik a közeljövőben nem én voltam!

Nem szereti az O'neil usernevet se..

"Unclosed quotation mark after the character string ')'. Nem tudtuk beléptetni Önt a megadott azonosítóval! Kérem próbálja meg újra."

Hát gyerekek, 2018-ban, ez a legalja az egésznek...

Emelem a tétet... :)

Unclosed quotation mark after the character string ' AND UserPassword=')'.

mrceeka support üzijét várd meg :) (popcorn)

Arra tényleg kíváncsi vagyok, hátha erre jár. Szokott segíteni windows-os ügyekben. Meg, ha jól emlékszem, gelei is MS érintettségű.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

ad1 ms ügyek
ad2 euroone ...
apropó nem vonták vissza az euroone disztributori jogait? vagy az a tisztaszoftvert nem érintette?

Abban igazad van, hogy ezért igazságtalan az MS-t ekézni. Azonban valamit nem értek. Miért van egyáltalán időablak a letöltésre? Nem úgy kellene, hogy Win10 telepítő szabadon elérhető lenne az MS honlapjáról, s kap a delikvens termékkulcsot, azt begépeli telepítéskor, ez első online csatlakozáskor ellenőrzésre kerül, s meg is vagyunk?

Nekem ez a webcím abból az e-mailből származik, amely tartalmazza az instrukciókat a letöltéshez, a termékkulcsot, s egy rövid ismertetőt a licencről.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Volt letöltési instrukció? Én egy ékezetes betűktől mentes emailt kaptam, hogy

"
felhasznlnv: blabla
jelsz: blabla
"

--
openSUSE 42.2 x86_64

Akkor fejlődtek, mert ebben van ékezet. Az viszont frusztráló, hogy a kettőspont után azonnal kezdődik a felhasználónév, míg a jelszó csak a kettőspont utáni szóközt követően jön.

Kérdem én, következesek-e, s a jelszó is közvetlenül a kettőspont után kezdődik, s az első karaktere épp szóköz, vagy sikerült olyan igénytelenül megcsinálni, hogy az első esetben nincs, míg a másikban van szeparáló szóköz a kettőspontot követően? Amúgy mindkét lehetséges jelszóval próbáltam, de hiába.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Most megnéztem az én verzióm. Felhasználónév után tényleg nincs szóköz, a jelszó után viszont van. Nekem működik a belépés, de a letöltés nem, mert szerinte már le lett töltve.

--
openSUSE 42.2 x86_64

> Nem úgy kellene, hogy Win10 telepítő szabadon elérhető lenne az MS honlapjáról, s kap a delikvens termékkulcsot, azt begépeli telepítéskor, ez első online csatlakozáskor ellenőrzésre kerül, s meg is vagyunk?

Mert egyébként nem így van?
https://www.microsoft.com/en-gb/software-download/windows10ISO

A Tisztaszofver Volume Licenszes szerintem, ezek az ISO aktiválhatóak KMS-el?

Ehh, a pontos csillagállást nem ismerem ami kell hozzá, de sikerült már véletlenül virtuális gépet aktiválnom VPN-en keresztül. :)
Úgyhogy jogos a kérdés, előfordulhat hogy nem.

Fokozzuk az izgalmakat: látok OEM Windows 7 kulcsot Ebay-en, ami mondjuk akár még magyarázható azzal, hogy Ájrópában a bíróság tilccsa a hardverhez kötött árukapcsolást.

Viszont vannak európai (zömében német) eladótól VL-es kulcsok is, olyan 5 - 10 EUR körül, amiről képesek számlát is kiállítani, élek a gyanúperrel, hogy valaki csapra veri az MSDN kulcsait.

Viszont nekem erről nem kell tudnom, így felmerült bennem, hogy jóhiszeműen járok-e el, ha ilyen forrásból szerzem be? :)
Szóval, legitim helyről, számlás Windows az-e, aminek látszik?

IANAL, de nem először fordulna elő a történelemben, hogy valaki 70.000 darab kulcsot próbál eladni :)

Óóó, hagyjad má. Megigényeltem egy S1 és egy S2 nyomtatványon win 7, win 10, office 2013 és 2016 licenceket, erre kaptam egy win10-et és egy office 2016 kódot, utóbbira aszondja az office, hogy ezt a kulcsot a ms blokkolta. :D

--
openSUSE 42.2 x86_64

Az szép! :-/


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nemhogy márciusban van a forduló?
Azaz amit most igényeltél az csak pár napig használható jogtisztán - legalábbis előző év februárjában nekem ilyet mondtak a telefonba.
A frissítési alapra egyszer egy ottani emberke felvilágosított, hogy egy w95-ös matrica/matricás gépházoldal is megteszi

Idézet:
A frissítési alapra egyszer egy ottani emberke felvilágosított, hogy egy w95-ös matrica/matricás gépházoldal is megteszi

Biztos licensing expert volt. Amennyire én tudom 10-nél az XP alatt már nem upgradealap. De egy Windows 95 COA-s masinát megnézék, mert emlékeim szerint 98SE-től van a gépházmatricázosdi (95-nél még a könyvecskén volt :)).

Nem a technikai upgrade-ra gondolt, hanem a jogira.

Szerintem termékkulcsos hosszú matrica van 98 óta.
A thinkpadomon - p1-es - van (egy kisebb méretű) w95 matrica :)

Jó, hogy jogira de a Windows 10-es VL guide nem hozza mint elfogadható upgradealap.

Egyébként de, március. De kb. 2 havonta kell újrakérnem, mert egyszer csak kicsapja a Windows, hogy "A Microsoft ezen termékkulcs használatát blokkolta"

Bár lehet azért teszi, mert msdn-ről való iso-ból készült pendriveokkal telepítgetjük újra a gépeket. De már kezd ettől elegem lenni. Megvárom a márciust, újra kérem, ha azt is kicsapja 2 hónap múlva, akkor ms support, ha sokat baszakodnak, akkor valamelyik loaderrel lesz megoldva és nyaljanak sót a sivatagban. A licenc ígyis-úgyis jár, akkor meg?... Majd ha megszűnik a tisztaszoftver, ki lesz baszva a windows.

--
openSUSE 42.2 x86_64

Ezzel az átokkal nekem csak munkahelyen van dolgom, meg ha esetleg nagyon ritkán ismerősnek megteszek ilyesmit. Saját gépen kizárt.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Saját gépen szóba se jöhet Windows. Munkahelyen is a sajátot használom, bár jutott nekem is egy "céges" laptop. Elégedett is vagyok, meg nem is a win10-zel. Jobban kézreáll a Süsü.

--
openSUSE 42.2 x86_64