LibreELEC USB Power Off on S802

Egy S802 alapu médiaboxon LibreELEC fut, amihez egy 2.5"-os külső HDD van dugva USB-n.
A KODI-ból leállítva a gépet, az USB ledje elkezd világítani, és teljes áramtalanításig világít akkor is, ha a KODI használata közben már leállt a HDD, és a led nem világított.
Ha ssh-n belépek, és poweroff vagy shutdown paranccsal kapcsolom le a gépet, akkor:
- a TV-t nem kapcsolja le magától - ez a kisebbik baj
- a HDD ledje sötét marad ugyan, de a motor pörög, és csak teljes áramtalanításkor áll le - ez ugye nem tesz jót senkinek.Hogyan tudom elérni, hogy úgy álljon le a KODI, hogy teljesen áramtalanítsa az USB-t? (Van erre egy 2017. tavaszi script a KODI fórumán, ami nálam már nem futtatható, hibaüzenettel leáll.)
Az még külön hab lenne a tortán, ha az USB mellett a TV-t is ki tudná kapcsolni leálláskor, mint a hivatalos működés.
Valakinek valami ötlete?

Hozzászólások

A TV-t elv akkor tudja lekapcsolni, ha HDM CEC portba dugod.

Az USB-t azt passzolom.

A TV-t alapból lekapcsolja, a CEC rendben van, csak akkor nem kapcsolja ki, ha parancsból állítom le. Nem tudom, van-e egyáltalán a LibreELEC-ben olyan parancs, amivel CEC utasítás küldhető a TV felé. Azonban ez zavar kevésbé, mert a TV-t távolról is le lehet kapcsolni.
Sajna az USB powertalanítása lenne a fontosabb.
A LibreELEC 3.10-es kernellel zörög. Fájlszinten az usbkezelés eléggé kernelverziófüggő.
Igazából azt reméltem, hogy van valamilyen viszonylag standard linux parancs, amivel áramtalanítani lehet egy USB-t, és ez a parancs akkor talán LibreELEC alatt is elérhető lenne.

Köszönöm, utánanéztem, és kipróbáltam.
A parancs ugyan létezik LibreELEC alatt nálam is, de nem tudtam életre kelteni. A példákkal ellentétben nekem folyamatosan azt írja, hogy nincs meg a device, pedig a /dev/AmlogicCEC fájl is létezik, elvileg az lenne Amlogic COM port. És persze KODI alól működnek is a CEC funkciók.

kodi-send --action="Shutdown"

"
galeriapi:~ # kodi-send
kodi-send [OPTION] --action=ACTION
Example
kodi-send --host=192.168.0.1 --port=9777 --action="Quit"
Options
-?, --help Will bring up this message
--host=HOST Choose what HOST to connect to (default=localhost)
--port=PORT Choose what PORT to connect to (default=9777)
--action=ACTION Sends an action to XBMC, this option can be added multiple times to create a macro
"

--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

Te most nem a TV-nek szeretnel parancsot kuldeni? Ha igen, akkor a kodi-send ne ma te baratod, mert ez egy futo kodi/xbmc instancenak tud parancsokat kuldeni. A futo kodi sem reagalt ezekre a parancsokra? Ha a TV lenne a celpont, akkor a cec-client parancs a baratod. Tuti jo portra kuldi a cec-client a parancsokat?

---
Apple iMac 27"
áéíóöőúüű

Nem tudom, jó portra küldi-e a cec-client a parancsokat. Gyanítom nem, mert akkor nem adna hibaüzenetet, és működne.
Próbáltam megadni a portot, de sajnos én magam sem tudom, cec esetén mi a port. A konkrét eszközön egy HDMI kimenet van, a KODI azon keresztül jól működik, így arra tippeltem volna, hogy az alapértelemzett érték lesz a megfelelő.
De ha megadom az "Amlogic" portot, az sem segít.
Tehát nem tudom, hogyan kéne meggyőződnöm róla, hogy jó portot adok-e meg, honnan tudom kiolvasni, vagy kilistáztatni a portokat.
Azért örültem meg a kodi-send parancsnak, mert ha az alapértelmezett localhoston futó KODI-nak ki tudnék adni egy parancsot, az már jól kezeli a CEC-et, így működhetett volna ... az én elmémben. De sajna a valóságban nem.

Nem.
Vagy nekem nem sikerül.
Egyébként man cec-client nincs, csak cec-client -h. Ez egy kis gép. Nem fér el benne túl sok dolog. A neten azért keresgéltem. Olvastam, amit sikerült, de megoldásom nincs.
Valamelyik próbánál láttam, hogy a /dev/AmlogicCEC eszközt Amlogic névvel azonosítja, így a parancsokat Amlogic porttal is kipróbáltam default helyett, de ugyanaz.
Ráadásul most nem is érem el, így nem tudok, csak este próbálgatni.

Nagyon sok CEC hibánál az a gond hogy a Kodi alapból a legelső HDMI portra akar csatlakozni. Esetleg nézd meg ezt, dugd át a kábelt és/vagy állítsd át a CEC beállításokat.
--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."