Csatlakozás MicroVPS LXC konténerhez

Fórumok

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni aki használja a MicroVPS LXC konténereit, hogy lehet csatlakozni SSH-n keresztül, privát kulccsal, nekem sehogy sem megy, és a szolgáltató oldalán nincs erről leírás, és persze az ügyfélszolgálat nem valami segítőkész, de gondoltam csak használnám ha már megrendeltem.

Előre is nagyon köszönöm a hozászolásokat,

Hozzászólások

Szerintem kapsz egy kezdeti felhasználónév + jelszót, azzal belépsz és minden továbbit neked kell beállítani.

Bárcsak ilyen egyszerű lenne, ez egy Proxmox rendszer SolusVM-hez kötve. Például ha telepítek egy Debian9-et, ott hogy ssh-n keresztül root-al be tudjak lépni, át kell írnom a PermitRootLogin-t a ssh konfig-jában. Ezt nem tudom megtenni, nem működik benne a nano, állítólag ez egy feature, hogy nem működik, pedig másik VM-be müködik. Akkor probálom a privat key-el vagy publickey-el de ezzel sem tudok belépni permission hibákat ad. Azért kérdeztem itt mert az Ügyfélszolgálat azt mondja hogy rengetegen használják gond nélkül, talán valaki tud segíteni mert a titkos belépést nem akarják elárulni.

Köszönöm a segítő hozászolást, a legfőbb problémám az hogy majdnem mindennap valami nem működik náluk és mindig másképpen kell csinálni. Amit eddig szolgáltattak másnap már talán nem működik jól vagy egyáltalán. Mit lehet másképpen csinálni ha valami működik minden mád szolgáltatónál gond nélkül, csak náluk van probléma.

Azért kérdeztem meg itt hogy mások hogy használják, mert már legfőképpen nagyon unom hogy mindig van probléma.

Azért kérdeztem meg, mert nem ez az első VPS amit üzemeltettek, és a problémán csak itt jelentkezik LXC konténer esetében. Eddig elindítottam a rendszer telepítést aztán beléptem átírtam a hozzáférést, lefúttam a saját teljes rendszer telepítő scriptet és minden működött, utána meg elvégeztem az egyéb konfigokat. De amióta volt egy openvz-ről LXC-re volt migráció, csak a gondok jöttek.

van olyan LXC konténeren ahol ha NoVNC-vel hozzá kapcsolódok, minden működik gond nélkül, de egy másiknál pedig nem indul el az editor, amikor jeleztem az Ügyfélszolgálatnál azt a választ kaptam "ez nem hiba, hanem egy feature", szóval ha valami nem működik az feature.