[24 óra kellett nekik] Telekom DNS halott!

 ( mauzi | 2017. december 8., péntek - 11:43 )

A Telekom DNS szervere (ans0.telekom.hu, ans1.telekom.hu) több, korábban GTS-től migrált reverse DNS zónára SRVFAIL hibát ad!

Miután az összes hivatalos utat végigjártam (adatközponti operátorok, hibabejelentő, stb.) és már 18 órája nem történt semmi, kérem, hogy amennyiben van itt valaki, aki képes valamit tenni az ügy érdekében (Telekom munkatárs, hostmaster, Római Pápa, stb.) kérem, segítsen.

A teljes adatközponti infrastruktúránk működő reverse DNS nélkül van! Több ezren nem tudnak e-mailt sem küldeni...

UPDATE:
Az első észleléstől számított 24 óra kellett, hogy megcsinálják.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Szia!

Nálunk is ez volt, migrálják a saját szervereikre a rekordokat. Kb 3-4 nap volt mire minden helyre állt. 1 nap után kaptam hozzáférést a saját rekordok módosításához, ahol elég sok zagyvaság volt az 56 domainünknél. *-ot például nem is lehet beállítani a felületen... A

elérhetőségen lehet csak felvenni velük a kapcsolatot, amikor szóltam, hogy valami nem működik, relatíve gyorsan helyrerakták, csak többször is összekutyulták a rekordokat. Egyes SRV és CNAME rekordokat még mindig nem szolgál ki helyesen (4 hete), szerencsére ezek nekünk nem létszükségesek.

Kitartást!

Kösz, a leveleket időközben tolom kifelé egy külső szolgáltatónál elhelyezett szerveren keresztül (szia SPF, DKIM, DMARC!) meg aztán próbálok megmozgatni mindenkint a Telekom környékén, aki él és mozog...

Itt nem egy "sima" domainről van szó, amik ezerszámra vannak, hanem egy adatközpont! nem túl sok (pár tucatnyi) reverse zónájáról, ami arányaiban véve rengeteg gépet és felhasználót érint...

Ha már adatközpont és ekkora reverse zóna nem érte meg RIPE tagnak lenni és függetleníteni magatokat mindenkitől ?

Egyik nagyobb netszolgálatónak is T-com ad minden de elég sok gondjuk akad, most gondolkodnak, hogy RIPE tagok lesznek, és elindulnak saját úton.

Fedora 26, Thinkpad x220

Ha RIPE tag lennék, már rég nem lennék a Telekomnál... Annak idején az Axelero Adatparkból is az Interware-hez "mentettem át" mindent, mert már akkor is gondok voltak. Aztán jött a GTS és a Telekom, és hamm-hamm.

20 évvel ezelőtt lett volna pláne a RIPE tagságban, a mai viszonyok mellett már az utolsó /24-emet is visszaadtam, jelenleg egy /26 és egy /27 van. A RIPE emlékeim szerint legalább /22-t kér.

Meg, aztán a "biznisz" is összement a mosásban az évek során...

Jahh én a pár tucat reverse-t /24 ekre értettem, nem ténylegesen pár címre :D

Akkor valóban nem éri meg RIPE tagnak lenni.

Fedora 26, Thinkpad x220

Nevezzük nevén a gyereket, mert semmi különösebb titok nincs benne.

A 195.70.32.0/19 tartományról van szó, amiből az Interware allokált annak idején az adatközponti ügyfeleinek.

Az alábbiak működnek:
32.70.195.in-addr.arpa
33.70.195.in-addr.arpa
..
43.70.195.in-addr.arpa

A 44.70.195.in-addr.arpa-től fölfelé viszont szopás van...

Az érintett tehát pár tucat /24, amiből én az egyik /24-en belül vagyok személyesen érintett.

..most vegyetek BKK-bérletet!!!négy!!
--
God bless you, Captain Hindsight..

Bejelento levelre jott valasz:
"Kérését fogadtuk, válaszunkig szíves türelmét kérjük és köszönjük!"

Nem szamitok erre a valaszra.
Csutortokon mar munkaido vegen vetted eszre, penteken reggel meg kell beszelni az elozo napi sorozatokat, utana is csak a nem az en dolgom postok mennek el az ugyre. Interware nem birt evek alatt rendesen beleolvadni a GTSbe, most telekom alatt tenyleg senki foldje.