Milyen miniszámítógépet vegyek Androidhoz?

 ( kisspepe | 2017. november 22., szerda - 12:21 )

Sziasztok!

A következőre szeretnék egy mini PC-t, azt hogy miért van erre szükségem ne firtassuk, az érdekelne hogy működik-e és mivel.

Tehát egy legalább 2 Gb RAM-os gép kellene ARM processzorral, amin fut Android, ha folyamatosan jönnek frissítések rá az se gond.

Amit futtatni szeretnék rajta elősször:
- fake gps
- pokemon go

Megoldható-e ez? Egyáltalán ha nincs valódi GPS a gépben, elindul-e rajta a játék. Esetleg ha ezt valaki ki is tudná próbálni megköszönném.

Később esetleg:
-torrent
-DLNA
-médiaszerver

Aki firtatni szeretné miért van erre szükségem, és ismeri a játékot :)
- Igen a játékban csalásnak minősül.
- Játszok tisztességesen is, minden nap kint az utcán, még télen a hidegben is, olyan karakterrel, amit soha nem vinnék fly-ba.
- Csalással nem úgy játszok, hogy azzal másoknak rosszat tegyek, vagy rontsam mások játékélményét, sőtt távolabbi ismerőseimnek segítek is vele.
- Ha működik kíváncsi vagyok, hogy ezt észre venné-e rendszer, és bannolnák-e az akkot.

Cél amiért csinálom:
- Kis városban lakok, pár játékossal.
- Időnként játszanék Pesten, ahol a játékban sokkal jobb a helyzet, de nem tehetem meg, hogy sűrűn felutazzak.
- Szétnéznék külföldön, mi a helyzet
- Össze gyűjtsek minden pokemonból egy 100%-osat.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nem egyszerubb lenne egy leharcolt mobil erre a celra? Hatha van ismerosok kozt aki mostanaban vett/kapott (vagy karacsonykor fog) uj telot es regivel nem tud mit kezdeni, netan valami jofogason nezni egyet amiben nem baj ha rossz az akksi a hangszoro vagy hasonlok? Tippre egyszerubben es olcsobban megusznad a kerdest.

Azért nem, mert egyrészt a miniPC-t másra is tudom használni. A másik meg az lenne a lényeg, hogy GPS ne legyen benne, mert akkor ugrál ide oda, ha hamisítom a helyet.

Legutóbb, amikor próbáltam a Fake GPS-t, és a Pokemon Go-t, el sem indult, ha érzékelte, hogy rootolt a telefon. Erre van a Google-nek megoldása: SafetyNet. Elsőnek ezt kéne inkább kicselezned.

Telefonon működik, nem tudják megakadályozni a FakeGPS használatát, csak nehezíteni. A problémám az, hogy Androidon ha be van kapcsolva a Fake GPS attól néha megkapja az alkalmazás a valódi koordinátákat is.

A célom az lenne, hogy megtudjam, hogy a szoftver ezeket az ugrásokat veszi-e észre, ehhez kellene a GPS nélküli eszköz, vagy alapból észreveszi, hogy hamis koordinátákat kap.

Ugyanis egy flyos karakter pár hét alatt figyelmeztetést kap, esetleg shadowbant.

Simán elég, ha geoip alapon összeveti a helyadatokkal a netkapcsolatod.

Erre lehet VPN szolgáltatót használni akinek van globális gateway hálózata (pl. NordVPN)
--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

Ez egy jó válasz a kérdésedre, amivel sokra nem fogsz menni. :-)

Négy évvel ezelőtt beruháztam egy Cubietruck-ra. Van rajta Android is (eredetileg 4.x ha nem tévedek). Hogy frissítik-e azt nem tudom, mert nem használom. A 2 GB RAM stimmel. GPS sincs. Arról, hogy elindul-e a játék rajta, fogalmam sincs.

Van rajta SATA port, így a „később esetleg” célokra használható, és én ezekre (is) használom.

Ugyan az elvárásaimnak megfelel, de egy 4 éves konstrukciót biztosan nem vennék meg most. Van számos hasonló, de modernebb lap, amit megvehetsz helyette. Kb. egy hónapja nézelődtem, hogy mit vennék, ha elromlana, és ebben a kategóriában az Odroid lapok voltak a szimpatikusak számomra.

Köszi megnézem milyen.

Nekem Raspberrym van amúgy, még a legelső széria B modell szintén hasonló célra, de arra azt hiszem nincs Android, és kevés is lenne a memóriája.

Na ne vicceljünk ilyenekkel.
https://www.cubietruck.com/collections/frontpage/products/cubieboard4-cc-a80-high-performance-mini-pc-development-board
159 dollár egy Allwinner A80-as cucc, 2 GB RAM-mal, miközben egy sokkal brutálisabb teljesítményű fanless mini PC az aliexpressről (van rengeteg márka) mondjuk ennek a másfélszerese.
Másfélszeres áron kapsz mondjuk 6-10x-es teljesítményt, vagy még többet.

Azok közül melyiken fut az Android?

http://www.hardkernel.com/main/products/prdt_info.php?g_code=G143452239825
Ez árban is jó és a Android támogatása is OK.

Azzal tévhittel pedig már ideje lenne leszámolni, hogy az Isten PC teljesítményben magasabb kategória mint az ARM rendszerek. Azok az idők már régen elmúltak.
Mostanában az igazán ütős ARM lapkák inkább mobilokba, tabletekbe kerülnek. A ilyen single-board számítógépekbe pedig korábbi generáció jut. Érdemes lehet megfontolni egy tablet szétszerelését is.

"Mostanában az igazán ütős ARM lapkák inkább mobilokba, tabletekbe kerülnek."

Intel kettő generációval ezelőtti Core i3 (leggyökérebb Core i processzor), 2 maggal: 14560 Geekbench pont.
https://browser.geekbench.com/v4/cpu/3092616
SGEMM teszt: 139.3 Gflops

iPhone X: 10371 geekbench pont
https://browser.geekbench.com/v4/cpu/4930084
54.5 Gflops SGEMM.

nem Apple-s ARM CPU:
https://browser.geekbench.com/v4/cpu/3900271
57.0 Gflops SGEMM, 8 maggal.

Ez úgy durván 2x-es számítási teljesítménybeli különbség harmad/negyedannyi maggal.

És akkora fogyasztással, amitől kevesebb mint egy óra alatt lemerülne egy erős mobil akku is. Valamit akkora hőtermeléssel amitől eldobnád a forró mobilt. Bár hűtőborda és ventilátor nélkül úgyis megsülne a Core i3.
Szóval ha az általad citált ARM procikat (PC-s terminológiában APU-kat) ellátnád nagy hűtőkkel és ventivel, felpörgetnéd a feszültséget rajtuk és ezzel együtt az órajelüket, PC-s ram sávszélességgel érnék el a memóriát, akkor egyből beérnék, sőt maguk mögé utasítanák az Intel lapkáit.

Hasonlítsd inkább az Intel mobilokba szánt lapkáit ARM-hoz. Ha még maradt ilyen egyáltalán. Nem véletlenül bukott akkorát az Intel a mobil piacon. Egy kis mobil házban ahol nincs sem aktív hűtés, sem több 100 wattos tápegység eléggé gyengén muzsikált az Intel teljesítményben.
Vagy hasonlítsd az általad ajánlott fanless mini PC-hez az aliexpressről. Azok sem lesznek teljesítménybajnokok.

"Szóval ha "

Nem tudtam idén sem ilyet venni otthonra. Jövőre sem hiszem, hogy fogok tudni. Következtés: arm gyenge, amihez az x86 nem.

Meg akkor most mit is hasonlítunk mihez? Mert így nincs értelme a kijelentésnek hogy itt bolhafing perf, ott nagy fogyasztás. Vagy legalábbis annyi, mint az én kijelentésemnek fent.

„Meg akkor most mit is hasonlítunk mihez?”

Ha az eredeti feladatot megnézed, akkor itt csak az e-pénisz méregetése megy.

”Amit futtatni szeretnék rajta elősször:
- fake gps
- pokemon go
-
Később esetleg:
-torrent
-DLNA
-médiaszerve”

Ezekre a feladatokra a legtöbb SBC alkalmas, ha van rá rendes android.

Igaz.

És ha megnézed a későbbi esetleges feladatokat is láthatod, hogy bőven alkalmas erre egy ARM alapú gép még a fentebb citált szintetikus teszteredmények számainak tükrében is.
(Az nem is volt kérdés, hogy az eredeti feladatra csak Android kompatibilis gép alkalmas).
A különbség abban lesz, hogy ha 24 órában járó médiaszervernek és torrentszervernek egy Core i5-ös PC-t használsz annak árát bizony látni fogod a hó végi áramszámlán. Ha viszont egy ARM gépet akkor nem.

„egy 4 éves konstrukciót biztosan nem vennék meg most.”
vs.
„Na ne vicceljünk ilyenekkel.

159 dollár egy Allwinner A80-as cucc”

Nem értem, miért gondoltad azt, hogy megvételre ajánlom. Ugyanis ilyet én nem írtam. Továbbá, a pontosítás végett: a Cubietruck = Cubieboard3, és az most $100. Ma már egyébként ennyit sem adnék érte. Bár már 4 éve megy napi 24 órában, és csak kétszer állt le. Először a merevlemez romlott el, másodjára pedig a tápegységet kellett cserélni. Mivel van rajta EMMC, nem eszi az SD kártyát. Tehát elég jó konstrukció, de ma már akkor sem ér ennyit. A Cubieboard4 az egy másik állatfajta. Viszont az is már 2,5 éves, így nincs sok értelme hasonlítani egy mai laphoz. Akkor inkább már a Cubieboard5/6-ot érdmes megnézni

A maiak közül, a céljaimnak majdnem megfelelne egy ODROID-HC1. Kis fogyasztású, kis méretű. Sajnos ez nekem nem lenne jó, mert én mpd szervernek is használnám, és nincs rajta audió kimenet.

Az a baj, hogy bármit veszel, sok a nem dokumentált / nem támogatott / nem működő dolog, így aztán nehéz olyat mondani, ami androidos, de nem androiddal is elviselhetően fog működni.

Bar hogy a gyari androidon megy-e pikemon es ha nem akkor lehet-e ra masikat tenni de: Nvidia Shield?