[Megoldva !] Plasma 5 fagyás

Fórumok

Sziasztok.

Frissen telepitett rendszeren folyamatosan lefagy a kde. Ma reggel telepitettem az ubuntu-t netinstall-ból. Telepítésnél megadtam, hogy telepítse a kde desktp-ot. Minden szépen ment de a kde inditás után folyton lefagy. Ezelött az arch linux-ot használtam kde felületet és ott is tapasztaltam, hogy időnként elhasal a kde. Viszont arch-on a hang is megadta magát a legutobbi frissitésnél. Másnál is van ilyen gond, hogy a legújabb kde megadja magát?

Hozzászólások

Melyik ubuntu? miért nem alapból kubuntu telepítővel ? Legtöbb tapasztalatom SuSe leap -el van KDE LTS-el , az atom stabil.

Ez nem sokat segít, de nálam pl atomstabil.

Ez fut:
Linux dh 4.12.8-200.fc25.x86_64
kwin-5.10.5-1.fc25.x86_64
plasma-workspace-5.10.5-3.fc25.x86_64

Ezen:
VGA compatible controller: Intel Corporation 4th Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller (rev 06)

slackware64-n is gyonyoruen mukodik es "atomstabil"

Úgy tűnik, megvan a probléma!
Mivel netinstall-ból telepítettem és ott megadtam a telepítés közbe, hogy telepítse a KDE felületet (ami szépen fel is ment), mesa driver-el nem működöt rendesen a gépemen. Úgy tűnik, VGA driver telepítése után megoldódott a rendszeres fagyás. Bár furcsának tartom, hogy VGA driver telepítés nélkül jobbik esetbe 4-5 másodpercet lehet csak használni a felületet. Még furcsábbnak tartom, hogy nem log-olt semmi problémát a KDE, de még a csomagkezelő se. Csomagkezelő meg a "initramfs-tools"-en hasalt el bármit akartam telepíteni. Ennek a megoldása az volt, hogy töröltem a /boot/initrd.img-4.10.0-35-generic file-t és kiadtam a "dpkg --configure -a" parancsot. Utána ismét szépet lehetett telepíteni.

Köszönöm mindenkinek a segítséget.