alternatív Internet szolgáltató

 ( pischta | 2017. szeptember 6., szerda - 12:40 )

Sziasztok!

Egy másodlagos szolgáltatót keresek a UPC mellé a munkahelyemre. A mai kimaradás csak egy újabb késztetés volt, nem most merült fel bennem először. Melyeket ajánljátok? 20-30Mbit letöltési sebesség is elég a UPC szolgáltatásának kiesése idejére.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Digi, ha van? Bekötheted hűség nélkül havi 2500ért (?) a legkisebb csomagjukat, bőven elég másodlagos netnek. Egyáltalán milyen alternatívák léteznek még? T esetleg, de marhadrága.

Az oldalukon nem láttam, hogy szolgáltatnak-e nálunk, de lehet, hogy rákérdezek. A szolgáltatás minősége érdekel leginkább.

"A szolgáltatás minősége érdekel leginkább."
10-es skálán 50-et tudnék adni. Azért nem 100-at, mert eléggé cigánykodnak a dinamikus ip-vel.

--
openSUSE 42.2 x86_64

hova?

Mórra.

:)
Az en cegemnel 2 eve kottettek be egy T vonalat az UPC melle backupnak hasonlo okbol, Mikrotik failover-t javaslom, tokeletesen mukodik, most le is volt tesztelve elesben (bar mar nem eloszor), hibatlanul atallt a backup vonalra es vissza mikor visszajott a szolgaltatas.

A Mikrotik router adott, már csak a szolgáltatót kellene kiválasztanom :)

Korlátlan mobil net. Hirdetni nem akarok de vagy 3 flottát tudok ahol jó áron van. Pl 2db korlátlan sim havi 7-8k
Mi így használjuk mivel mi is meguntuk a UPC stabilságát. Borzasztó hogy egy ekkora cég ennyi leállással üzemel.

Ez is megfontolandó. Ránéztem a szolgáltatók oldalaira. A havi forgalmi mennyiségekkel azért gondban vagyok. Hamar le lehet szívni. Utánajárok, hogy flottában jobb ajánlata van-e a mobilszolgáltatónknak.

Itt HUP-on talaltam ezt a tablazatot nehany napja/hete: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1KrOe5ns-q5rMHabOg1z-WlxHFu8_OitBlzA8FtJ0BfQ/edit?usp=sharing

En is vakarozom rajta nehany napja, hogy melyik lenne a legjobb ar/parameter/stability szempontbol innen.

Ha failover van, akkor nem kell mindent engedni, ez az egyik oldala, a másik viszont az, hogy mobilneten gyakorlatilag garantált, hogy nem lesz fix IP-címed, meg akár CGNAT mögés is kerülhetsz.

Mindenképpen olyan szolgáltatót válassz, amelyiknek a hálózata teljesen független a fő szolgáltatóétól, ha kiesés van (akár gerincvezeték átvágás), a mellék még képes legyen működni.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Van példul az Acetelekom és rádiós netet adnak. Azért erősen helyfüggő, hogy hol mit tudsz a meglévő mellé érdemi második vonalnak bekötni.

nagyon meglepődtem ma. már azt is fontolgattam hogy visszamegyek a T-hez (gondolj bele hogy ez mit jelent :D ), de végül sikerült megdönteniük a 15napos nem is olyan régen felállított uptime rekordjukat, erre ma reggel nyekk :D.
És ez a kamu nyomi szöveg hogy "infómatikai pobléma".

Esetleg kereshetsz a közeledbe valakit, akinek másnál van előfizetése és megállapodtok egymással csere alapon és kiépítetek, pl. egy WiFi kapcsolatot, kiesés esetére. Talán jogilag is rendezhető.

Szerintem saját birtokon kívülre, harmadik félnek nem adhatod tovább/át a végfelhasználóként igénybe vett internet-szolgáltatást. De EHT-t (vagy épp hogyan hívják) kéne hozzá nézni.

Felhívtam a UPC ügyfélszolgálatot. Kérték, hogy részletezzem az elképzelt technikai megoldást. Részleteztem. Lényege, hogy WiFin-n beengedném a szomszédom hálózatát, Ő pedig fordítva. Saját routereinkkel megoldva. A szomszédom másik szolgáltatónál van. Egymásnak tehát másodlagos kijárói lennénk. Azt válaszolták, hogy WiFi-n megtehetem, vezetéken nem, továbbá arra vigyázzak, hogy ne lépjem túl a 300 GByte-ot egymást következő 3 hónapban. (Ekkor sem történik nagy baj, csak korlátozni fogják a sávszélességet.) Hát, mit is mondjak. Meglepődtem. Elutasítást vártam. Kértem, hogy küldjenek erről egy nyilatkozatot. Ha nem küldenek, írásban kérem tőlük. Ugyan ezt természetesen érdemes a másik szolgáltatótól is beszerezni. Ezek szerint nem reménytelen a helyzet. Most ha valaki azt válaszolja nekem, hogy írásra aztán várhatsz, akkor egyet fogok érteni, de a telefonos választ hallva reménykedni azért lehet.