SMD beultetest vallal vki?

 ( ruczati | 2017. augusztus 16., szerda - 16:11 )

Tegnap kitalaltam egy kis hobbiprojektet magamnak, de smd lesz a meret miatt. Valaki foglalkozik ilyesmivel vallalhato szinten/minosegben?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Emberbe? :)

--
trey @ gépház

Elso gondolatom nekem is ez volt :D

+1

Ha nem nagyon durva, otthon meg tudod csinalni, csak jo NYAK kell.
Pl. TQFP32 meg siman kezelheto otthon kulonleges kepessegek nelkul is.
(egyebkent ha van megfelelo ar/ertek aranyu szolgaltatas, az engem is erdekel)

--
Worrying about killer AI and the superintelligent robots is like worrying about overcrowding on Mars. - Garry Kasparov

Azert dobtam ezt fel, mert nekem az atlagos kepessegek is kb. elerhetetlenek. _Kell_ vki, aki megcsinalja.

Esetleg erdekes lenne, hogy:

- helyileg hol
- mennyiseg (hany darab alkatresz / hany NYAK (bar irtad, hogy hobbi, de attol meg lehet akar egy is vagy jo nehany))
- bonyolultsag (mondjuk a legkisebb meretu / legbonyolultabban forraszthato alkatresz) - pl. egy [reklam] BGM11S SiP modult ember nincs aki elvallana...

/sza2

A BGM-et (ha pár darabról van szó) vidd be notebook vagy inkább mobiltelefon szervizbe. Jobb helyeken nem szabad hogy egy ilyen IC felvarrása gondot okozzon.

Megnezted a footprintet? Nem tudom egyrol beszelunk-e. Stencil nelkul kb. eselytelen a beforrasztasa.

Nekem nem kell szervizbe vinni, nekunk van hozza stencil, beultetogep meg reflow :-) De meg igy is eleg sok selejt volt az elejen.

/sza2

Budapest, kb. mx 20db alkatresz, par db nyak. legkisebbek a passziv xarok, par db tssop vagy hasonlo meretu, par 1-2 db led kijelzo.

_Kell_ vki, aki megcsinalja.
Van ilyen. Ha nem akarod (megfizetni azt), hogy aki szereli az a hobbiprojekted részesévé váljon, akkor viszont rendes dokumentáció szükséges. Meg rendes nyák is.
A szerelés ára kb. 30-50Ft/alkatrész. Bonyolultságtól függően a 20-50 darabig kézzel ültetik be.

Szerelek prototípusokat és gyártatok is kis sorozatokat. Ha már előállt valami konkrétum, akkor szívesen adok tanácsot, vagy összekötlek olyannal, aki meg tudja szereltetni. De hangsúlyozom: ehhez profi dokumentáció szükséges, mert amit ki kell találni, az alsó hangon 3-5x annyiba kerül. ;)

Rendes nyákot illetően én most a pcbs.io-ról rendeltem egy próbakört. Elég hihetetlen áron dolgoznak. Kíváncsi leszek a minőségre.

Nem annyira ertelek: mit kene kitalalni? Itt egy partlist, itt egy poziciorajz, ezen nincs mit kitalalni.

Ha értenéd, akkor egyszerűen ideraktál volna egy (panel fajta)/(panel darabszám)/(alkatrész darabszám) táblázatot. Arról lehetne beszélgetni. ;)

Egy (sztereo)mikroszkop nagyon sokat segit. Mi ugyan kampanyszeruen (es nem igazan hobbibol) csinalunk kis peldanyszamu gyartatasokat (sok alkatresz TQFP, TSSOP, LGA, 0805, ... tokozassal) es ebben a sztereo mikroszkop segitett messzemenoen a legtobbet, nagyon megkonnyiti a munkat. Ajanlom igy hobbiprojektekhez is, es akkor mar hazilag, egy egyszerubb pakaval is jo gyorsan tudsz dolgozni.

A seeedstudio és a pcbway is vállal SMD beültetést PCB gyártással együtt alkatrészenként 0,1-0,3 dollárért, szerintem próbálj kalkulálni náluk, hogy mennyiből hoznák ki.