Dovecot korlátozott iterate_query replikáláshoz okozhat hibát?

A Dovecot konfigurálásakor a userdb és passdb adatbázisokban adható meg, hogy milyen felhasználókat szolgáljon ki. Sql konfigurációban azonban van még egy harmadik iterate_query lekérdezés is, amit más módnál nem lehet állítani - én legalábbis nem találtam. A dokumentáció nagyvonalúan csak annyit említ erről, hogy vannak olyan parancsok, amik a felhasználók listáját használják, ez azokhoz kell.Szeretném korlátozni, hogy a Dovecot melyik fiókokat replikálja. Mivel a replikálást az iterate_query listája alapján végzi, ezzel tudom korlátozni a replikálandó fiókokat.
Más megoldást a korlátozásra nem találtam, ezért érdekelne, szerintetek okozhat-e ez valamilyen hibát a rendes működésben?
A deliver a userdb alapján kézbesít, a login pedig a userdb és passdb alapján végzi a hitelesítést. A fiókon belül pedig már nincs szükség a felhasználók listájára. Emiatt azt gondolom, a hétköznapi levelezést nem korlátozza, maximum az adminisztrációt nehezíti, mivel például a doveadm user '*' is csak a korlátozott listát adja vissza.

Hozzászólások

Köszönöm, az ötlet nagyon jó, de sajnos nem megoldás. A remove csak ideiglenesen távolítja el felhasználót a replikálandók listájából. Amint a dovecot kap egy reload parancsot, vagy újraindul, ismét az összes usert elkezdi replikálni. Igazából nem is értem, mire jó a doveadm replicator remove parancs. Talán a plugin nélkül, manuális replikálásra.