ESET levakarása

 ( hnsz2002 | 2017. július 29., szombat - 18:09 )

Elkövettem azt a hibát, hogy feltelepítettem egy NOD32-t egy windows serverre, hál'istennek már pont akkor amikor minden kész volt...
Az első eltávolításba beleállt mint a beton, majd kapott egy reset-et. Aztán ugye maradt egy félig otthagyott valami, gondoltam visszatelepítem, majd megint eltávolítás és jó lesz. Nem lett jó... Már mindent elkövettem vele, ami csak eszmebe jutott. Most az van, hogy fent is van, meg nem is, különböző állapotokban. Eltávolítás nem megy, mert valamelyik részébe mindig beleáll úgy, hogy semmit nem lehet csinálni, csak resetelni a gépet. A telepítő lát valami félmaradt valamit, ha azzal megpróbál valamit csinálni, akkor failed. Mindenféle hibák előjöttek már.
Van valami howto, hogy hogy kell kézzel minden komponensét ennek a szarnak letakarítani? Ha nem, akkor kezdhetem előlről a szervert.
2012R2 és Eset File Server Security 6

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

ESET support ezt ajánlotta, amikor nekem volt hasonló problémám: http://support.eset.hu/kb2289/?viewlocale=hu_HU

Fú hallod, 1000 hála! Úgy tűnik jó lett, minden visszaállt a rendes kerékvágásba...
Ma este iszok rád egy sört. :)
--
"Sose a gép a hülye."

Örülök, hogy segített! :)

Olyan érzés leszedni, mint leszedni egy újfajta vírust. :)
Legalábbis egyszer nagyon régen én így éltem meg. :)

:)
Olvastam valahol, hogy a vírus-író csapatok és a vírus-írtó-író cégek között vannak átfedések.

----------------
Egy kis Assembly

Ez nekem is segített régen.
(A Symantecnek is van valami hasonló cucca, az is egy levakarhatatlan progi)

Mondj olyan programot, amelynek nem maradnak ott a darabkái, ha a Windows hibájából megszakad az uninstall :)

Ha végigmegy az uninstall, akkor is maradnak fájlok.
Van, hogy sikeres uninstall után még a \Program Files\x program mappa egésze
vagy része is megmarad.
A Registryről már nem is beszélve.
Revo se takarít el mindent.
Ilyen szempontból a *nix fényévekkel jobb, hogy registry helyett minden programnak saját config könyvtára van.

> Ilyen szempontból a *nix fényévekkel jobb, hogy registry helyett minden programnak saját config könyvtára van.

Namost a registry-ben sem lenne kötelező ugye szanaszét hagyni mindent, mint ahogy unixon is csak a fejlesztő józan esze tartja vissza a mysqld-t, hogy a /etc/sshd-be rakja a config fájlokat.

(Azzal nem is borzolnám a kedélyeket, hogy egy csomó OSX (ami pedig Unix!) alkalmazásnak saját uninstallere van, mert valamiért nem sikerült megoldania a alkalmazás fejlesztőinek, hogy az Applications-ből való törlés után tényleg minden eltűnjön.)

Szia

Ugye te is MS-os vagy?
Hogy lenne kötelező?
Csak eddig még mindegyik program tele szemetelte.
Tudsz olyan programot, ami mindent töröl maga után?

> Ugye te is MS-os vagy?

Igen.

> Csak eddig még mindegyik program tele szemetelte.

Oke, de a fejlesztők hanyagságát ne kenjük már a registry-re. Ha vendégeket hívsz, és úgy elszabadul a buli, hogy lehányják a szőnyeget, arról nem a ház kivitelezője tehet, még csak nem is te, hanem a vendég.

> Tudsz olyan programot, ami mindent töröl maga után?

Őszintén szólva nem, de ennek inkább az az oka, hogy az közelmúltban egy olyan alkalmat sem tudok felidézni, hogy programot töröltem volna le a gépről. Akár igazad is lehet, de goto 2-es pont, erről szerintem nem az OS tehet. Ahogy mondtam korábban, az /etc-be is lehet szemetelni, ehhez nem kell registry.

Ne az etc-t hozzad példának. Mostanában előszeretettel teszi egyik-másik program az állapot mentését és beállítását a user, dokumentumok mappájába. Nem tudom ki volt az az idióta aki kitalálta, de ott kellett volna megkövezni.

symantec fosadékairól a 4-5 újraindításos telpítések&uninstallok maradtak meg az emlékezetemben amikkel méretes [választott káromkodások sora] volt a verziófrissítés amikor mindkét procedurára szükség volt és végül igazi világmegváltónak érezte magát az ember ha végzett :D

Ja, volt néhány ilyen eset (:)) is, de azóta már konszolidálódott a helyzet.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

azóta távolról sem bökdöstem a termékeiket. mi a helyzet velük azóta? A drágán szart cserébe csilivili felület eléggé riasztó volt..

Évek óta használjuk, masszív, megbízható (nekem nem tűnik csillivillinek, a nod szvsz sokkal gagyibb.)

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

PANDA antivírus valaki esetleg?! :)

Na, azt volt "csoda" eltávolítani :D

btw fentebb írták hogy nem kell nekik ESET meg semmi se, (Oregon tán) nem értem a miértjét. Illetve azt értem, hogy eddig is megvolt az adott cég XY termék nélkül. Lehet szerencséje volt? Azt ha egyszer bejött a ransomware mert 3an nyitottak meg egy zipbe foglalt excelnek álcázott, jar fájlt, ami letöltötte a dolgait és tette a dolgát a céges gépeken, na akkor mi van? :)

Értem, hogy ez egy "false biztonság" érzetet ad. De azért na, nálunk az ESET csak megfog napi ~200+ lósz.rt (értem itt a malwareeken át az egyéb "ártalmatlan" toolbar* -okat). Bár lehet ezt megfogná a WindowsDefender is alapból.

Jobbik esetben a spamszűrő kifogja a vírust és nem is engedi tovább az emailt, na de kérdem én, akkor clamav sem kellene egy spamszűrős rendszerbe ?

Hasznos.

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

btw érdekes dolog ez, felvetted esetleg a kapcsolatot az ESET-el? Mert nálam ilyen soha nem fordult elő, hogy valamiért nem tudta saját magát uninstallálni. 300+ kliens 10+ szerver...
ps.: bár fájl szerver securityval csak egyszer volt dolgom. De ha problémám volt az ESET support mindig is segítőkész volt.

ps2.: bár ahogy látom fentebb ESET saját support oldaláról sikerült megoldani a "problémát" :)

Nálam is már volt, hogy beragadt az eset. Néha az önvédelme meg tudja viccelni a telepítőt.

Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn.

Nem feltétlenül az ESET termék hibája egy esetleges hibás telepítés vagy eltávolítás. Pont az ilyen helyzetekre van az eltávolító, amellyel mindegyik ESET termék leszedhető (safemodeban)

--
ESET és Synology hivatalos viszonteladó