A Google felhasználók 20%-a már IPv6-ot használ

Múlt szombaton átlépte a 20%-ot a Google (userek) IPv6 használata, ami elég jó képet ad a világ IPv6 használatáról, tekintve, hogy a Google-t nagyon nagy számú user használja világszerte. (Kivéve Kínát, ahol a Google keresője blokkolva van.) Hogy a 20% 2017-ben sok vagy kevés arról lehet vitatkozni, mindenesetre ez kb exponenciálisan változik jelenleg, a 10%-ot 2016 jan.1-én lépte át.

Az sem véletlen, hogy a 20%-ot éppen egy szombati napon értük el, jól látható heti ingadozása van a görbének, mindig szombaton vannak a maximumok, ami szerint az otthoni hálózatok IPv6 penetrációja magasabb a vállalati hálózatokénál.

Az oldalon országok szerinti bontásban is szerepelnek az adatok, eszerint Magyarország 10% körül jár, a jobb országok már átlépték a 30%-ot, jelenleg Belgium a legerősebb, ők ~50%-on állnak.

Google IPv6 Statistics

Hozzászólások

ÉrtÜK el? ;)

Egyik nagy csalódásom volt Londonban, hogy a Virgin Media nem adott v6-ot, eléggé elmaradottak. De Svájcban meg alapból sikerült. Ha ezek a nagy lomha szolgáltatók végre felzárkóznak, lesznek hirtelen ugrások ezen a grafikonon.

Valoszinuleg tartom, hogy ezeket a "hirtelen ugrasokat" mar latjuk is. Nezz ra a gorbere, tenyleg nagyon durvan emelkedik. Jelenleg is azert emelkedik mert egyre tobb es tobb szolgaltato ad IPv6-ot a usereinek (hogy mashogy kapnanak a userke IPv6-ot? Aligha tuneleznek tomegek.), de ezeket nem is feltetlenul egyetlen nap alatt teszik elerhetove az egesz halozaton, meg hat szolgaltatobol is nagyon sok van.