444.hu nem jön be

 ( mrev | 2017. június 6., kedd - 18:00 )

Sziasztok,

Nyaranta egy megosztott mobilinternettel próbálok élni, egy ilyen konfigurációval:

USB stick
Raspbian Jessie route-ol az eth és a ppp kozott.
TP-Link router üres WAN porttal, csak switchnek használva.

Na most ez általában működik (ide is ezen keresztül írok) kivéve, hogy nem jön be a 444.hu. Ha a lynx-en keresztül nézem, akkor látszik, hogy akkor áll le, amikor át akar térni HTTPS protokollra. Igen ám, de más weboldalak működnek HTTPS-sel is, itt van például rögtön a HUP vagy a Google. Azt gondolom, nálam van a hiba a raspi vagy a router beállításaiban, de el nem tudom képzelni, hogy tud előállni olyan szituáció, hogy éppen csak egy oldal nem működik. Van valakinek ötlete, hogy mit kell keresni?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Csak tipp, de lehet megint elbökték az ICMP-t :) https://444.hu/2017/03/01/mar-van-444-a-mav-vonatokon

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Ha ez előre visz:

Certificate issued by: Globalsign -> AlphaSSL CA - SHA256 - G2

nem bug, feature

+1

Nem vesztesz sokat vele, 2014 óta hivatalosan sem független média:
http://hvg.hu/kkv/20140523_Amerikaiak_vasaroltak_be_magukat_a_444hu

Az a jó. Az amerikai befolyás a kedvencem. El is indítottam egy ZZ Topot.
--
ulysses.co.hu

tokeletes valasztas!

Mennyire kell naívnak lenni ahhoz, hogy elvárd a függetlenséget egy híroldaltól?

És ez nagyon szomorú sajnos. Nem emlékszem, hogy régen ennyire befolyásolták volna a híroldalakat (például az Index vagy az Origo a kezdeti időkben).

Minden híroldal független a valóságtól. De nekem a 888 tetszik a legjobban. Századvég + közpénz rules! Szerintem még a hozzászólók közt is van teljes állású. :)

De nézd a jó oldalát, legalább lehet hozzászólni (akár csak a 444-en). Vannak viszont portálok, ahol egyáltalán nem lehet kifejteni a véleményt (nem véletlenül). Ráadásul ez külföldi oldalakon is egyre gyakoribb. A net egyre jobban cenzúrázva van, már nem csak megbüntetnek, ha nem azt mondod amit ők akarnak, hanem már a szád is befogják, nehogy egyáltalán mondjál valamit.

Az origónál se lehet amióta "nemzeti". A 888 meg sírt amiért a köcsög Facebook (az intelligens kommentelői miatt) blokkolta egy napig. :P
Persze véletlen, hogy egy időben került fel a:
"Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel."
szöveg minden cikk alá. ;)

"Az origónál se lehet amióta "nemzeti"."

Marhaság. Nagyon sokáig (talán 1 évig) lehetett kommentelni utána is, egészen addig mig valakik akiknek nem tetszettek az oldalon lévő hirek, fel nem nyomta a comment részt. Azóta kuss van, mindenkinek.

Fel nem nyomta == tele nem spammelte.

nem a spam miatt zárták be, azt elég egyszerű volna megoldani, hogy ugyanaz a user ne tudja ugyanazt az üzenetet beküldeni 1-nél többször és a usert is könnyű lett volna kitiltani.

Ja, regisztrál másik 100 nick-et és küldözgeti be pár karakter különbséggel ugyanazt a baromságot.
Tényleg olyan egyszerű ezt megoldani, és meg is éri ebbe - és a folyamatos moderálásba - erőforrást tenni, mert annyi érdemi komment jön be...

Igazad van, megoldhatatlan feladat, nem is működik fórum sehol a világon.
Sem azt nem lehet szűrni, hogy pár karakter különbséggel küldjön valaki folyamatosan hülyeséget (pl. post rate limit), sem a 100 nick regisztrációjára nincs megoldás, pl. captcha, registration rate limit. Stb-stb.
Lehetetlen feladat, valóban.

Akkor már csak az lehet, hogy nincs pénzük ezt lefejleszteni. Mind a minőségi cikkek szerzőire megy :(

De, működik sok helyen. Ahol akarják hogy legyen, ahol úgy gondolják, hogy:
- kb. leszarják h mi van a kommentekben, esetleg néha ahogy esik úgy puffan alapon moderálgatnak.
- vagy megéri a moderálásba fektetett energia (== pénz) és ezt beleteszik.

Mert nyilván nem lehetetlen dolog az ilyenek ellen küzdeni, de automatizálni sose fogod, moderálni kell. Nagyon nem úgy van, hogy bekattintok 3 checkbox-ot a fórummotoron és le van tudva a probléma, az extrákat pedig Gúdkóder Istvánt lefejleszti nekem 2 hét alatt...

Nem mondtam, hogy nem kell mellé moderálás.
De konkrétan azok a spam-ek amik az origon voltak teljesen kiszűrhetőek lettek volna automatizáltan. De elég sok sebből vérzett az a fórummotor. Továbbra is állitom, hogy nem a spam-ek miatt zárták be.

Lehet, régóta nem követem az origót, kommentet se nagyon olvasok mainstream híroldalakon, szüval ebben akár igazad is lehet. A fideszprop. oldalakon nincs szükség más véleményre csak amit a központból kiadnak.
Én csak azt vitatom, hogy olyan könnyű lenne a trollok/spammerek ellen védekezni.

Akkor gondolom az indexen is azért nem lehetett soha kommentelni (szemben az origo-val évekig) mert balos propaganda oldalon nincs szükség más véleményre. Hagyjukmár ezt.

Nem tudom az indexen miért nem lehet, de ez itt lényegtelen is.

Ugyanis itt pont te állítottad azt, hogy az origo-nál azért szűnt meg a kommentelési lehetőség mert valaki "felnyomta", és kb. azóta hogy ezt ide beírtad a szar se elég büdös neked a témában.
Én mondjuk pont leszarom h miért szűnt meg a kommentelés az origón, szóval rád hagyom, kiszálltam ebből a szálból.

Azért az ugye megvan, hogy te jöttél itt elő propaganda oldalnak előre megirt véleményekkel és hasonló vadbaromságokkal, miközben spamszűrés volt a téma.

Mint emlitettem, nekem egyik oldal sem kedvencem, mindkettő hazudik ezerrel, de úgy látom neked ez nagyon fájt, hogy nem csak az általad utáld oldal lett lefikkatva. Van ilyen, lépj tovább.

Az azért ugye megvan, hogy te állítottad azt, hogy _felnyomták_, mire bra írt hogy telespammelték, aztán meg jöttél a mindenféle elképzeléseiddel, mintha ezt spam/troll kérdést egy képzettebb bölcsis is megoldaná két cumikiköpés között...

Valamint: én nem jöttem elő semmi olyen vadbaromsággal, mint amit méltóztattál összehaluzni, a tied fölött 3-mal van amit írtam, egész pontosan ezt: "A fideszprop. oldalakon nincs szükség más véleményre csak amit a központból kiadnak."

Ami kb. tényszerűen igaz, ugyanis _szükség_ nincs rájuk. Bár szükség máshol se nagyon van kommentekre, normális vita vagy beszélgetés nagyon kevés helyen alakul ki, mainstream oldalakon különösen hamar jut el verbális bicskázásig a művelt közönség.

De nézd meg pl. a 888-at, ott van disqus, amit ott kapnak a kommentelőktől, hát az valami csodálatos. Gondolom az origónál is az volt a helyzet, én nem is csodálkoznék rajta ha ezért tiltották volna, kell a fenének hogy minden cik iromány alatt ott legyen kifejtve h mi is a hazugság benne.
Szerintem a 888-on is csak azért van, mert kiadták a dolgozónak, hogy olyan kell csinálni mint a 444, azt 99%-ban sikerült is hozni, és hát a disqus is belekerült ebbe a 99%-ba. Bár ott valóban hozzáad az élményhez, ha nem lennének kommentek csak egy elborultabb hírcsárda lenne.

Reddit meg tudja oldani. Slashdot mindig is meg tudta oldani, lényegében ők kezdték ezt a műfajt. De közéleti témájú portálok közül Breitbart vagy a Huffington post is megbirkózik a feladattal. Amelyik portálnak kezdetektől profilja a kommentelés másként áll a kérdéshez mint amelyik utólag vezette be és mostohagyerekként kezeli.
A Facebook azt igazolja, hogy az emberek többségét taszítja a vita. Ezért a kemény és szubjektív moderálás nélkül kontra-produktívvá válik kommentelés. Fizetett trollok vannak és lesznek is. Egy olvasott portálnál törvényszerűen megjelennek.

Nem azt mondom hogy megoldhatatlan, hanem azt, hogy bele kell tenni az erőforrást a moderálásba, ami pedig pénzbe kerül.

Te sem dolgoztál még ilyen helyen. :)

Az nem cenzúra, hogy valahol nem biztosítanak számodra kommentelési lehetőséget. Az én nappalimba se jöhetsz be elmondani hogy miért is vagyok én fasz, de ettől még a szólásszabadságod megmarad, ez nem cenzúra.

A régi időkre én nem emlékszem, túl fiatal vagyok, de az biztos, hogy most nem nagyon tudnék teljesen független híroldalt mondani.
Amúgy nem feltétlenül gondolom azt, hogy ez gond, csak nem árt tudatosítani a dolgot magunkban és emiatt több forrásból tájékozódni.

Mert regen tudtal volna szerinted?

A sajtot mindig is arra hasznaltak hogy befolyasoljak vele a nepet ergo nem lehet fuggetlen (valakinek mindig erdeke az amit egy adott sajtotermek kepvisel)

+1

Értelmes ember mindkét "oldalt" olvassa és mindkét oldalról megpróbálja kiszűrni az igazat, lényegest.

Leegyszerűsitve, aki csak index-444-ből tájékozódik és azt hiszi el igazságnak az pont olyan hülye, mint aki csak origo-888 -at olvas.
Mindkét oldal pont ugyanúgy kiszűri a neki kellemetlen tényeket és nyomatja a számára fontos (egyébként gyakran teljesen lényegtelen) dolgokat.

Jogos, csak az a baj, hogy az egyik oldal (nem mondom meg melyik :D )mintha sokkal jobban torzítana mint a másik.

szerintem mind a kettő katasztrofálisan torzit és elhallgat, de hát izlés kérdése :)
erősen szűrni kell mindkettőt.

szerinted... :)

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Azért tegyük hozzá a "másik" (kormány) oldal befolyást is a mérlegre.

Ez az Index a simicska, a 444 a soros, a mittudoménmi meg ez meg annak a gaz ügynöke :)

Sebaj, majd Németsssszilárd, szilrádan kiáll és elmondja hogy ez egy összeesküvés. S. Az ellenkező oldal által befolyásolt média nézői (m1-2-3-4-5-6-sport-echo-stb) ezt majd elhiszik. Hiszen NéemmmmettSzilárd! egy HITELES politikus! .

pont.

ennyi :) Nem kell itt összeesküvést keresni :)

NémetSilárd megoldja.

Mitől független?

Bármilyen befolyásolástól. Legyen az politika, lobbi vagy akármi.. Lásd GitHub-os konferencia!
Ha megnézed a 444 főoldalát, mit látsz, mit adtak ki az újságíróknak?
3 fő irány van:
- kormányellenes cikkek
- Trump ellenes cikkek
- orosz ellenes cikkek

Gyakorlatilag lassan nincsen semmi más tartalom. És most vesd össze az Index oldalával, amely szintén kormányellenes, de mégsem arról szól a cikkek többsége. Elég nagy a kontraszt.

Ez még mondjuk lényegében igaz is, bár nem értem miért kéred számon ezt a 444-en, amikor ők dedikáltan egy politikai lap, míg az index egy sokkal általánosabb médium. Személy szerint én egy "díványos jellegű" cikket se szeretnék látni a 444-en.

FathoM

Szeretem, amikor az emberek ki vannak akadva egy bulvárlapra, hogy bulváros cikkek vannak benne. :D
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Index kormánykritikus, nem ellenes. 2010 előtt is az volt. Érdekes, hogy akkor imádta a mostani kormánypárt, csak most kényelmetlen.

Nézd meg a dns szolgáltatódat mert sanszos, hogy egy mókamester meghackelte és te valamilyen más index.hu-t olvastál 2010 előtt mint mások. :)
Az Uj Péter féle Index mint kormánykritikus portál 2010 előtt?! Na ne!

Az biztos hogy több kritikát kapott tőlük az akkori kormány egy random hét alatt, mint amit a fideszkormány a csicskamédiától 2010 óta kapott.

Már csak a látszat kedvéért voltak kritikus hangok, de még egyszer: az Uj Péter féle index.hu-ról van szó. Azóta Uj Péter a 444.hu főszerkesztője.

gugli a te baratod, segit neked ha te egy szatyorban toltotted a 2006-2010 kozotti idoszakot es/vagy nem olvastad az indexet ebben az idoben.

Hajrá! Gyerünk! Linkelj valamit abból a korszakból.

Ebben hol van a korabeli kormánykritika?

Sehol. Ellenben pont ma olvastam ujra, korabeli, es meg akar viccesen csatlakozik is a temahoz. Nem mellesleg szeretem a szovicceket :)

Nem kell mindent komolyan venni:)

Ügyes vagy.
De ettől még az Index nem volt kormánykritikus. Nagyon nem.
Ez olyan, mintha a Kurucról írnád, hogy "jobbik-kritikus", csak mert találsz kritikus hangvételű cikkeket a Jobbikkal kapcsolatban.

Itt az Index címlapja 2006-ból és 2011-ből (a teljesség és Tóta W. igénye nélkül). Mindenki döntse el maga, mióta kormánykritikus az Index és hogy ki él szatyorban 2006 óta!

2006:

Megfúrják a reformot az orvosok?
Az egészségügy átalakítása csak akkor lehet sikeres, ha a közkórházakban lehetővé teszik a magánpraxist is, javasolja a Capitol Consulting.
Varga Mihály: Nem fair, amit az MSZP csinál
Zugügyvéd: Főorvos nyomkod, páciens ordít.
Az ORTT megfigyelés alatt tartja a Sláger Rádiót
Távozik Gergényi főkapitány
Az EU többet vár a törököktől
Kormányülés: Az Audi megkapta a kabinettől, amit akart
Sok a lakás, kevés a vásárló
Három pályázó verseng a kormányzati negyedért
A KVI szerdán megnevezte a három legjobb ajánlatot, ringben maradt a Nyugati és a Déli pályaudvar, valamint a dél-pesti Duna-part.
Autós villanymédium
Tele jóindulattal
Mindennapi mocsok
Webcserkészet 2.0

2011:

A Fidesz a kötött időkerettel vág vissza 
Lázár leszúrja az Azori-szigeteken konferenciázó megyei közgyűlési elnököket
Romhányi: Nem azért kell az IMF, mert Matolcsy alkalmatlan
A kormány eljátszotta a hitelességét, és egy szigorú IMF-megállapodás nélkül nem lehet visszaszerezni.
Elbukott az adósság elleni harc?
A kormány egy törvénnyel 2016-ig kimentené magát az alkotmányos adósságszabály alól, így az nőhet.
Orbán: megint támadnak a spekulánsok!
Ha a forint esetleg bedől, azt is kell majd tudni valahogy kommunikálni. A Fidesz még ebben az esetben is képtelen lesz az önkritikára.
Egy diktátorról neveznék el?
A Jobbik kitalálta, várjuk, hogy a Fidesz félelmében megcsinálja-e: a legújabb ötlet, hogy
a Bartók Béla utat Horthy Miklós útnak nevezzék.
Kábelt lopnak a fideszesek?
Kinek a kottájából játszik Matolcsy György?

a kritikussag kerdese fuggetlen attol, hogy amugy tamogatod, ellenzed vagy semleges vagy.
ha bizonyos dolgokban eltero velemenyednek adsz hangot, el/megiteled akkor kritikus vagy vele szemben.
nem altalanosan, hanem abban/azokban a dolgokban amiket kritizalsz.

Az MSZP kormány leváltja a saját miniszterelnökét, akinek a fúrásában részt vett az index.hu is néhány cikkel. Majd leváltása után rúg még párat a döglött oroszlánba. Ez nem kormánykritika. Nem állítottam, hogy gyurcsanyista lett volna az index.hu azt viszont igen, hogy 2010 előtt kormánypárti volt. Természetesen az aktuális MSZP kormányt szolgálta ki, azzal is amikor kritizálta a kellemetlenné váló korábbi miniszterelnöküket.

Az Index 1998 óta kormánykritikus. Azóta is ugyanazzal a kormánnyal szemben.

Amikor ellenzékben volt, akkor árnyékkormánykritikus volt az index. :)

"Az MSZP kormány leváltja a saját miniszterelnökét"

uhh, ha ennyire fingod nincs a politikai kozeletrol minek vitatkozol rola?

Ez most olyan volt tőled, mint amikor a vak éjjel kioktat egy egészséges embert, hogy nem látja milyen erős napsütés van.
Miből képzeled, hogy a tények ilyen szélsőséges tagadása önégetésen kívül bármit is hoz neked?

inkább mint az oroszok, akik meg a magyar kormányzati médiában tartják a...

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Ezzel a nickkel miért zavarnak az oroszok? :D

miből gondolod hogy zavarnak?

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

inkább mint az oroszok

ebből nem következik az, amire gondolsz. :)

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Nézd a 888.hu-t ott több "külföldi nemzeti" agyhalott van. ;)

Akár ízlés, akár politikai nézet miatt, nem illendő e helyt ezt feszegetni.
Ha csak nem a habonyi orosz hátterű cionista, sorosista, katarista háttérre gondolsz, mert az korrekt.

Trey, kérlek: jegeld ezt a topikot példaképpen a politikamentesség jegyében.

--
Tortilla; A tortilla a spanyol nyelvterületek tradicionális étele! Hagyd már; ABBA!; Droppboksz

Politikamentesen indult, csak a hsz-ek borultak el :D

Neked miért ennyire mániád ez a jegelés?

Meleged van?

Mert a 444 és a 888-on kívül más vélemény nem létezhet?

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Az arany középút mindig a legjobb. Jelen esetben a 666 :)

hehehe.
És létezik zmeg :)

Próbáld ki:
https://www.cyberciti.biz/tips/debugging-ssl-communications-from-unix-shell-prompt.html

Nekem segített egyszer mikor chaint rosszul állították össze egy dev gépen és volt olyan rendszer ami elfogadta, más pedig nem.

Szerk:
Ja és nézd meg, hogy ezt eléred-e: https://geekz.444.hu
(wildcard check)

Megoldódott végül a probléma. Ha nem is tudom kijavítani a hibát, el tudom kerülni. Először is megköszönöm a fenti linket, nagyon hasznos segítség volt. Leírom a tapasztalatokat:

Így néz ki a kapcsolódás a hup.hu-hoz. Itt minden "simán" megy:

$ openssl s_client -state -nbio -connect hup.hu:443 2>&1 | grep SSL
SSL_connect:before/connect initialization
SSL_connect:SSLv2/v3 write client hello A
SSL_connect:error in SSLv2/v3 read server hello A
SSL_connect:unknown state
SSL_connect:error in unknown state
SSL_connect:error in unknown state
SSL_connect:unknown state
SSL_connect:unknown state
SSL_connect:unknown state
SSL_connect:unknown state
SSL_connect:unknown state
SSL_connect:unknown state
SSL_connect:unknown state
SSL_connect:error in unknown state
SSL_connect:unknown state
SSL handshake has read 3001 bytes and written 463 bytes
New, TLSv1/SSLv3, Cipher is ECDHE-RSA-AES256-GCM-SHA384
SSL-Session:

Így néz ki a kapcsolódás a 444.hu-hoz, miután sikerült elkerülni a hibát. Annyi látszik, hogy itt több a bonyodalom. Nem értem teljesen miért, talán hosszabb a certificate chain. Korábban a csillagokkal jelölt helyen végleg elakadt a folyamat.

$ openssl s_client -state -nbio -connect 444.hu:443 2>&1 | grep SSL
SSL_connect:before/connect initialization
SSL_connect:SSLv2/v3 write client hello A
SSL_connect:error in SSLv2/v3 read server hello A
*************************************
SSL_connect:unknown state
SSL_connect:error in unknown state
SSL_connect:error in unknown state
SSL_connect:error in unknown state
depth=1 C = BE, O = GlobalSign nv-sa, CN = AlphaSSL CA - SHA256 - G2
SSL_connect:unknown state
SSL_connect:error in unknown state
SSL_connect:unknown state
SSL_connect:unknown state
SSL_connect:unknown state
SSL_connect:unknown state
SSL_connect:unknown state
SSL_connect:unknown state
SSL_connect:error in unknown state
SSL_connect:unknown state
SSL_connect:unknown state
i:/C=BE/O=GlobalSign nv-sa/CN=AlphaSSL CA - SHA256 - G2
1 s:/C=BE/O=GlobalSign nv-sa/CN=AlphaSSL CA - SHA256 - G2
issuer=/C=BE/O=GlobalSign nv-sa/CN=AlphaSSL CA - SHA256 - G2
SSL handshake has read 4532 bytes and written 431 bytes
New, TLSv1/SSLv3, Cipher is ECDHE-RSA-AES128-GCM-SHA256
SSL-Session:

A látottakból arra következtettem, hogy a 444.hu esetében az SSL handshake közben valami olyan állapotba kerül a gateway, amiben megakad a routeolás. Úgyhogy kicseréltem a raspiban az SD kártyát egy tartalékra, amitől a jelenség megszűnt.

eredeti kernel: 4.4.14-v7+ 2016 jul 4
tartalék kernel: 4.1.19-v7+ 2016 mar 15

Megjegyzem, hogy a 4.4.14-es (rosszul routeoló) kernel egy spéci darab, ami tartalmazza a Cirrus Logic hangkártyám driverét.

--
ulysses.co.hu

Nekem se jön be, pedig amúgy bejön.

Praise kek.

Itt müxik.

Működni működik, azt írtam.

Nem volt egyértelmű, hogy most szereted és nem jött be a böngészőbe, vagy fordítva. Én az elsőt értettem :D

this is not a bug, this is a feature

És kinek hiányzik?

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Ja, még jobban is járt, nem olvas ilyen szemetet. Nekem viszont az interfacelift.com nem jön be, establishing secure connection, majd időtúllépés. Nektek betölt?


„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek stb…” Aron1988@Proharder Fórum

nálam nem

És te vajon kinek hiányzolnál?

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Senkinek, de nem is kell etetni.

Honnan? :)

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Te sehonnan.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Próbáld soros porton elérni.

:D
--
The worst or stupidest ideas are always the most popular.

Az Orange hálózatán biztos nem is jönne be.

Percekig dőltem a röhögéstől :D

"444.hu nem jön be"
Örülj neki, hogy az a hulladék nem jön be!

nem tudom neked mi bajod azzal mert másnak más a mása, szása. vagy szerjózs. te kattint 2X és kapod 888.hu
ha már egyszer kifizettük - közpénzbű' - legalább 1 valaki bámulja:)
nix ugribugri :)
'oszt jónapot'

Én pl. egyiket sem olvasom. Leszarom, ha egyik sem jön be. Probléma?

--
trey @ gépház

nekem ugyan nem:)
de majd szerjózsa megmondja a tutit

Ha neked jó, akkor az már egyéni szoc. problem, ha a tutit tőlem várod, akkor az is (főleg az).
De a személyeskedést jó lenne kihagyni ebből. Köszönettel.
Egyébként nekem az összes hulladéknak tűnik a négynégynéggyel az élen.

Jólvann, fogalmazok másképp.

ne mrevnek kelljen már magyarázkodnia, mert 'szemetet' néz, ha már volt benne annyi bizalom, hogy feltett egy egyszerű kérdést.

szvsz szerencsésebb lett volna valami vicces formában közölni a véleményed, vagy ilyesmi.

nos asz'em ezt le is zárhatjuk:)