KDE Battery státuszikon (nincs akku) Fedora 24 KDE 5.6.8

Fórumok

Sziasztok !

Kicseréltem a laptopba az akkumulátort az új akkuval működik a laptop de a státuszikon nem jelez semmit (nincs akku).
Ha rebootolom a gépet akkor már van. A következő indításnál megint nincs akku jelzés.
Szóval elég hektikus a működés.

Fedora 24 KDE 5.6.8

U.I.: Fedora 25 KDE 5.9-nél is ez a helyzet.

Hozzászólások

Egy plusz információ hasonló hibával küzdőknek. Gyári akkumulátorral (nálam) működik a KDE "beépített" akkuinfó plasmoid a panelon. Utángyártott akkunál van az a helyzet hogy "nincs akku" jelzés fogad, ami csak akkor javul meg, ha kijelentkezem a felhasználói felületből majd újra belépek. Tehát hibás a plasmoid, vagy a KDE vagy tudja a jómanó mi.

Letöltöttem egy "Battery Time" nevű plasmoidot ami hibátlanul működik. Ezzel kiváltható a hibás, beépítet plasmoid.... amíg az alapértelmezett alkalmazást várhatóan kijavítják.

A biztonság kedvéért ismét leírom, hogy Fedora 24 KDE 5.8.6 sajnos a téma címében nem tudom kijavítani :(

--
Karesz
www.fotokaresz.hu

Fene sem tud ezen a kde-n kiigazodni. Fedora 26-on a kde-* csomagok többségének 4.14.30 a verziószáma, míg a kf5-* csomagoké többnyire 5.33.0. Amúgy ne Fedora 24-et használj, hanem legalább 25-öt, de hidd el, jó már a 26 is.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Igen, ha ezek alapján nézem akkor eléggé bonyolult a KDE.

Bár nem ide szóló,de mégiscsak itt beszéltük.... Fedora 25-öt (KDE) feltettem megjelenéskor,de egy nagyon idegesítő hiba volt benne. Egyszerűen megállt 3-4 másodpercre... ok várok majd kijavítják. Itt van már a Fedora 26, de ez a hiba még mindig nincs kijavítva a Fedora 25-ben. Lehet, hogy csak nálam jelentkezik, de a 24-ben nincs ilyen jelenség. Na de majd a 26 :)

--
Karesz
www.fotokaresz.hu

Még egy infó !
Aki nem akar plusz plasmoiddal (általam is telepített Battery Time) terhelni a panelt az kapcsolja ki a paneltálca beállításainál az alapértelmezett "akku és fényerő" beállítást és keresse ki az oldalt feljövő plasmoid listából ugyanezt a plasmoidot majd adja hozzá a panelhez. Így már hibátlanul fog működni.

--
Karesz
www.fotokaresz.hu