hajbazer és az unatkozó hupuk

 ( hajbazer | 2017. május 4., csütörtök - 20:21 )

Egyre szórakoztatóbb néha saját magamra rákeresni a Google segítségével, ugyanis annak ellenére, hogy bizonyos hupuk állítása szerint engem mindenki leszar és hülyének, "bloat"-nak, időpocsékolónak néz, mások pedig már nyilvánosan az ignorálásomra szólítanak fel mindenkit, egyre inkább szaporodnak a rólam szóló kérdések blogokban, más fórumokon. Úgyszint néhol fake bejegyzések is előfordulnak, amiket természetesen nem én írtam.

Buzi-e vagy?
Az első, amire figyelmes lettem, hogy valaki regisztrált a gay.hu randioldalára, illetve a melegrandi.hu-ra. Ha ez nem lenne elég, valaki a tudjatok.hu kérdezős oldalán Meleg vagy travi társkeresők? kérdést nyitott, a nickemet és az e-mail címemet kiírva. Ironikus, mikor hupuék engem óvodásoznak le, közben meg ilyenekkel szórakoznak. Mivel a regisztrációt nyilván trollkodásnak (szebben mondva: potenciális kibaszásnak, bosszúnak) szánták, így elgondolkodtató az is, milyen primitív és homofób elemek is előfordulnak ebben a közösségben. Még mielőtt valaki reménykedne, nem, sajnos nem vagyok meleg, és a regisztrációkat sem áll módomban megerősíteni. :P

Örökzöld, Gyakori Kérdések
Természetesen, hova máshova írkálna az ember unalmában, mint a főként elveszett lelki világú tinik által preferált gyakorikerdesek.hu kérdezős oldalra. Két téma is megjelent rólam. Az egyik a Miért ne erőltessük a növekedést? copy-paste változata (bármennyire hihetetlen, nem én írtam ki), a másik pedig egy Mit gondoltok erről a témáról? című, a "szélsőséges" gondolkodásomat firtató kérdés.

btami jobban teljesít...
btami névre hallgató hupunk kisebb internetes közösségi nyomozóhadjáratot indított, hogy felkutassák a rólam fellelhető összes információt a neten. Persze sajnos csak néhányat sikerült. Amellett, hogy az ilyesmi egyébként személyiségi jogokkal való visszaélés (például a teljes nevem kiírása a fórumba), amiért simán perelhetnék, változatlanul jót szórakoztam azon, ahogy hupuék, mint jólnevelt hangyák, szorgosan és lelkesen hordják össze rólam az információmorzsákat, felkutatva például a Google irányába eszközölt petíciót is, ahol pont a felhasználói szabadságot veszik el szoftvermultiék, persze ez a része már hupuékat nem érdekli, mert minden jó, ahogy van. Azért nagy erőfeszítés nem kellett megtalálni a petíciót, hiszen amikor aktuális volt, ide a HUP-ra is egyszer kiraktam.

Ingyen béta szoftver régi gépekre
Valaki a jofogas.hu-n adott fel a nevemben (azaz a nevemmel azonos, Hajbazer nevű regisztrációval) egy hirdetést, melyben tesztelőket keres, egy, a lassú szoftverek ellen indított hadjárathoz. Nicknevemmel és e-mail elérhetőségemmel, illetve a HUP témáim listájával. Megkeresés még nem érkezett. :)

Nagyon örülök, hogy akad itt néhány fejlődésmániás, mindenjóahogyvan stílű hupu, akiben okoztam akkora kognitív disszonanciát, hogy a feszültségét a nevemmel való trollkodással vezeti le. Ha másmiatt nem, emiatt megérte feltenni az informatikai ipar számára igencsak kényelmetlen, mindezidáig részben megválaszolatlan kérdéseket.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Hát.. Alapvetően csak magadnak köszönheted, de abban nagyon is egyetértek veled, hogy ez elég kisstílű, gyerekes és igencsak megkérdőjelezhető viselkedés.
Még ha valaki irritáló és kötekedő, akkor sem kellene a személyes terét megsérteni.

Nem gondoltam volna, hogy veled kapcsolatban egyáltalán eszembe jut ilyesmi, de hogy le is írtam... :D

>csak magadnak köszönheted

you must be fun at parties

Van benne valami :D

nekem nagyon ugy tunik, te vagy az az unatkozo hupu...

Valahol ijesztő, hogy valakinek a véleménye miatt ilyen agresszív trollkodással kell szembenéznie. A trendekhez képest valóban szélsőségesnek tűnnek ezek a vélemények, de semmiképp sem mondanám őket megalapozatlannak, vagy legalább olyannak, amelyen ne lenne érdemes elgondolkodni. Van annak veszélye, hogy egyre inkább gondolkodás nélkül nyeljük be a trendeket, tabunak tekintjük a fejlődést, mint olyan valamit, amely egyfelől kötelező, másfelől lehető leggyorsabb, legintenzívebb legyen, amelyet ki bírunk préselni magunkból. Miért? Esetleg élhetnénk nyugodtabb tempóban is a fejlődés hajszolása helyett. Ne feledjük, egyetlen életünk van, s minden nappal egyre közelebb annak végéhez! Éppen ez adja az értékét.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

+1

+1

Ijesztőnek tűnik, de...

Nem annyira a friss technológia használatának hasznossága itt az érdekes, hanem egyfelől az, hogy ebbe belekényszerítjük egymást, másfelől - s ez az igazán fontos -, ha valaki mást gondol arról, amit illik a kapitalista piacgazdaságban gondolni, s ami egyben megfelel a trendeknek, akkor számíthat arra, hogy egyesek megpróbálják őt lejáratni, a véleményét perifériára szorítani ahelyett, hogy értelmes vitába kezdenének, beszélve előnyökről, hátrányokról.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

hajbazerral úgy nehéz, hogy ő önkényesen húzott egy vonalat, hogy az xp még jó, onnan már csak bloat van, és aki ezzel nem ért egyet, az csöppet sem dehonesztálóan birka.

Ez persze jogos. Meg az XP a mai igényekhez, támogatás nélkül elég vakmerő dolog.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Van más full-featured alternatívád, ami ugyanolyan sebességgel látja el ugyanazokat funkciókat, mint az XP?

A kérdést nem lehet megválaszolni, hiszen azt is te döntöd el mi számít "full featured"-nek.

Nehezet kérdeztél, de ha abból indulok ki, hogy a router-emen futó LEDE 4 MiB flash-ről töltődik 32 MiB RAM-ba, ma is támogatott longterm Linux kernelt használ, több hely esetén akár Xorg-ot is tehetsz rá, akkor azt mondom, van mozgástér, semmi szükség a magára hagyott XP-t az egekig magasztalni. Nem olyan jó az.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nem az XP-nél van a vonal.

pedig eddig egészen úgy nézett ki. Ráadásul sosem reagáltál érdemben arra, hogy miért pont ott van, szóval szinte mindegy is, mert tök önkényes.

Én nem nagyon követem az itteni "munkásságodat", de abban biztos lehetsz, hogy aki ezeket csinálta az alacsonyabb agyi színvonalon van mint te :)

----------------------------
Az emberiség valaha volt legnagyobb tévedése a dízel személyautó...

nem is különösebben nehéz a DigitalMech nevű jóképességű hupu érintésének nyomait felfedezni a projektben

Aki a napra megy, - és nincs elég naptej, - a bőre előbb-utóbb leég. - (sztem. vállalható kockázat, nem olyan borzasztó a "veszteséglista"..)

Nem panaszkodásnak szántam, csak érdekességnek.

Hogy pont azok, akik kritizálják a "munkásságom", süllyednek jóval alacsonyabb szintekre.

Ne általánosíts (ismét) :)

Lehet, hogy én képzelek túl sokat, de hogyan sikerült valakinek a te email címeddel meleg randi oldalakra regisztrálni meg kérdést posztolni?

Ezek a weblapok nem kérnek email cím megerősítést?

A randi oldalak screenshotjan epp a megerosito e-mail van, ugyhogy ugy tunik kernek e-mail cim megerositest, es a regisztraciot csak elkezdeni tudtak, befejezni valoszinuleg nem.

Ha végigpróbálod a hotmail, gmail, freemail, citromail, stb-t akkor csak találsz egyet ahol lehet hajbit reggelni.

Na de azt írta, hogy az ő valódi email címével regisztráltak.

Ha nem így lenne, lehetne csak egy névrokon :-)

De igen, kérnek.

Annyi biztos, hogy sem a valódi nevem, sem az e-mail címem én önszántamból nem raktam ki sehová, tehát Google segítségével nem fellelhető. Vagy legalábbis nem volt az. Privát üzenetekre viszont válaszoltam, melyben már visszamegy a levelezést kezdeményező hupunak az e-mail címem és a teljes nevem.

Regisztrálni nem tudtak a különféle oldalakra, mert az e-mail fiókomat nyilván én ellenőrzöm. Azonban a nevemet és az e-mail címemet lejáratókampányra használják, különféle publikus helyeken teszik közzé.

Igen kevés azon felhasználók köre, akikre igaz az, hogy 1) kritikus hangvétellel, vagy érezhető rosszindulattal írtak privátban 2) válaszoltam is nekik. Konkrétan egy ilyen emberről tudok, aki megegyezik azzal, akit szegecs fentebb betippelt. ;) Persze az információk gyorsan terjednek, mert a másik topikban már mások is (az egyébként sehol fel nem lelhető) emlegettek teljes névvel. Innentől kezdve pedig teljesen felesleges ujjal mutogatni, mivel onnantól, hogy egyszer nyilvánosságra kerül, már bármelyik jóakaró bármit kirakhat bárhova. Ez pedig már megtörtént. Azt már biztosra tudom, hogy ki osztotta ki első kézből a személyes adatokat.

szegecs a hupuk legjobb ismerője. Mindenkit folyamatosan monitoroz, lefogadom, hogy teljes pszichológiai elemzése van mindenkiről. Talán még a Google-nél és a Facebook-nál is többet tud rólunk. De ő legalább nem él vissza vele :-)

> De ő legalább nem él vissza vele

Ez az egy biztosan nem igaz, lásd pl. a hupmeme oldalán a személyes adatokat!

Ott volt a szmájli. Persze anélkül is Poe effekt-tel bármi lehet.

az nem visszaélés hanem élés, de az egyetemen a kettő közti különbséget még nem tanultad

Tudom Te haladó szellemű vagy és előre élsz vele, nem pedig vissza ;-)

Nem látlak ibenny-nél nyálat verni, amiért elérhetővé tette a teljes nevemet.

Nem látlak DigitalMech-nél nyálat verni, amiért privát levelezés útján megszerzett e-mail címemet és nevemet kiszivárogtatta.

Nem látlak nyálat verni, amiért melegtárskereső oldalakra raknak ki cska azért, mert nem a mindenjóahogyvan, vegyélújat, fejlődésmániás trendet követem és ennek a magam módján hangot is adok.

Vagy netán csak birkáék személyes adatai számítanak igazán személyesnek?

Pontosan ugyanannyira elítélem azt is, ha a Te személyes adataiddal élnek vissza, nincs különbség!

Vagy netán csak birkáék személyes adatai számítanak igazán személyesnek?

Sőt, az ilyen szintű beszólások sem nagyon tetszenek nekem! Akkor sem, ha neked címzik és akkor sem, ha Te címzed másnak.

Szerk.: Egyébként én sem láttalak még szegecs miatt nyálat verni!

talán mert szegecs nem írogat fel senkit buziszex oldalakra, ezzel visszaélést elkövetve

Még egy, ma találtam. :D

http://hajbazer.fecsegj.hu

Nincs neked egy vim könyved véletlenül? :)
(poli te vagy az?)

A vim is bloat!

--
A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess? - Wargames

Poli sose kötekedett ilyen arrogánsan. :)

Akkor ez poli és gabu szerelemgyereke lesz. :)

Újabb "gyöngyszem". Valaki hajbazer néven írt kommentet az alábbi (sajnos témáját tekintve igen siralmas állapotokat előrevetítő) cikkhez.

http://asva.info/fejlesztoket-keres-az-ncore-2017-05.html/comment-page-1#comment-252906

De legalább a poltikai manifesto-t tartanátok. :P Ejnye, hupukák! Mikor szidtam én az nCore-t? Pláne SMS-ek miatt. Na majd az új felület bevezetése után...

" Ejnye, hupukák! Mikor szidtam én az nCore-t?"

Abban igazad van, hogy nincs köze az SMS-ekhez, de azért ne felejtsd el, hogy az ncore-os adminokat elhordtad mindennek amiért miattuk kellett kidobni egy csomó gépet, mert kötelezővé tették a h264-et. Vagy ennyire feledékeny volnál?

A kommentelő az egész nCore-t cakkumpakk szidja, ráadásul úgy, hogy hazudozik is, mert az nCore sosem követelt emeltdíjas SMS-t. Én azokat a fejlődésmániás, arrogáns adminokat szidtam, akik egy "tollvonással" kidobattak több ezer jól működő számítógépet. Ez nyilván nem mindegyikükre vonatkozik, mert valószínűleg volt köztük egy vagy két burzsoá HD-sznob egységsugarú idealista barom, aki kitalálta és lenyomta mindenkinek a torkán, ha pedig ők nem lettek volna, a tiltás sem lett volna.

Tuti nem te írtad, mert nincs benne, hogy az nCore bloat.