OpenStack szopkodas

http://fortune.com/2017/04/14/intel-openstack-project-rackspace

Vajon miert szallnak ki mogule a tamogatok?
Erdekes, hogy par eve(?) az openstack volt a minden, most viszont lefele nez a palyaja. De csak ugy magatol nem szoktak bebukni ugy, hogy urt hagynak maguk utan. Talan most van itt a megtisztulas idoszaka neki?

Hozzászólások

en nem temetnem meg az openstack-et. Amig a vmware licence(i) pofatlanul draga(k), es amig az amazon nem egyeduli *aas szolgaltato, addig lesz motivacio az openstack mogott. Arrol nem is beszelve, hogy azert vannak meg cegek az openstack mogott...

"Pofátlanul" drágák? Minden relatív, ha valami neked drága, ne fikázd. Azért LEHET drága, mert hajlandó a piac kifizetni, alapvető közgazdasági összefüggés. Talán nem véletlenül. Itt cégen belül is megy pl. most egy nagy átállás VMware-ről Hyper-V-re bizonyos DC-inkben, de nem mondanám egyértelmű sikertörténetnek. :D

--
„Spiró ótvar, Konrád átok, Nádastól meg mindjárt hányok!”

Nem terelgetek MS-rendszereket, ezért szaftos részleteket nem tudok, meg nem is mondanék persze. De egy kiragadott példa, ami tavaly ősszel történt (szerencsére csak tesztrendszereken és a migráció elején, ezért nem volt túl nagy hatása): az összes VM egyszerre újraindult. :) Azért persze ennek se örültek sokan. :)

--
„Spiró ótvar, Konrád átok, Nádastól meg mindjárt hányok!”

Minden relatív, ha valami neked drága, ne fikázd.

igen, minden relativ, bar en meg senkit nem hallottam, hogy 'a, nem openstack/hyper-v/whatever, mert a vmware enterprise+ licencek k. olcsok'. De biztos nem eleg nagy a meritesem. Viszont meg mielott tovabb melyednel a kozgazdasagtan 101 bullshitelesben, hadd jegyezzem meg, hogy az nem fikazas, hanem teny, hogy a vmware k. draga.

mar a bulik is szarok voltak barcelonaban, remelem most bostonban jobb lesz, de latszik siman, hogy hanyatlik az egesz

ennek margojara: tegnap/ma reggel kiszallt az intel a Lustre-bol.

most vagy elfogyott az Intelnel a penz, vagy...? :)

lassan senki. a seagate mar az egyetlen, meg a DDN-nel par arc, aztan kalap kabat.

a vagy arra vonatkozott, hogy az Intelnel nagyon hatraarc lehet, ha kiszalltak az OpenStack labbol _is_ es egy teljes uzleti reszt szanalnak - mar varom a kovetkezo hirt, hogy az Intel kiszall a cephbol :)