Ismertek Kecskemét és környékén informatikai cégeket akik rendszer karbantartással is foglalkoznak?

 ( Prophet | 2017. április 6., csütörtök - 22:09 )

Sziasztok,

Segitségeteket szeretném kérni a fenti kérdéssel kapcsolatban.
Olyan cégeket vadásznék Kecskeméten vagy annak környékén akik foglalkoznak hálózat vagy rendszer karbantartással.

Sajnos az Interneten böngészve igen kis számban találtam ilyet, főleg aki még linux rendszerekkel is foglalkozik :).

Köszönöm a segitségeteket.

Üdvözlettel,

Zsolt

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ennyire vízfejű lenne az ország? Mindenki kiszervezi a rendszergazdákat, 1000Ft/gép/hó árat vár el, majd ez teljesíthetőnek tűnik TeamViewer-rel, majd... majd kiderül, hogy nincs kiszállós ember. Szomorú vagyok, tényleg.

Szerintem egy értelmes koncepcióban na és persze ár/érték aránnyal működhet jól a dolog és vannak előnyei a dolognak mind két fél számára.

Sok olyan cég van, akiknél tényleg nincs szükség full-time rendszergazdára valamint a sysadmin sem tud megfelelően fejlődni egy ilyen helyen. Igy ha az illető egy olyan cégnél dolgozik aki szolgáltatást nyújt kisebb cégeknek, sokkal több tapasztalatot szerezhet és sokkal több kihivással találkozhat.

Persze, ismerem az árny oldalát is, amikor a cég a kici-occo árat fizetné és a maximumot akarja.

Idézet:
ha az illető egy olyan cégnél dolgozik aki szolgáltatást nyújt kisebb cégeknek, sokkal több tapasztalatot szerezhet és sokkal több kihivással találkozhat.

Ezzel vitatkoznék. nem tapasztalatot szerez, csak megtanulja a szopófaktor minimalizálni barkács eszközökkel, mert más nem áll rendelkezésére. A kihívás az, amikor van egy feladat, amit meg kell oldani, és nagyjából minden előfeltétel adott hozzá, hogy megcsinálja az ember. De kell az agyát használnia, hogy ez sikerüljön. KKV-nál ezt úgy hívják, hogy szopás, mert ott adott esetben olyan előfeltételeket is pótolni kellene, amit nem triviális.
Volt ügyfél, aki kitalálta, hogy kazánházba (!!!) tegsyük be a rackszekrényét, mert ő úgy döntött, hogy ott lesz a legjobb helyen. Abba nem mennék bele, hogy egy kazánházban meleg van télen, de pl. 220-as betáp se volt, amire az eszközöket egyáltalán rá lehetett volna kötni. Ennek az ügyfélnek megköszöntük a lehetőséget és elengedtük a projektet.
Másiknál meg gyakorlatilag IT-ra épült maga az üzlet (webáruházat tolnak), és 2009-es eszközökkel várták el a mai szinvonalat az irodában, de persze 2009-ben se a high-end SOHO cuccokat vették meg, hanem a minimumot. A webáruháznak meg vettek 1db VPS-t, mert jó lesz az úgy... De a mindenféle marketing kampányokra úgy kiszórtak havi többszáz ezreket sokszor nulla eredménnyel, hogy öröm volt nézni.
Ott sokszor beszélgettem az ügyvezetővel, hogy megértessem vele, hogy ha az üzlete az IT-ra épül, arra költeni kéne, mert az IT az maga az üzlete. Nem sikerült.
Aztán volt egy ingatlanfejlesztő cég, angol tulajdonossal. Kérték, hogy menjünk ki, javítsuk meg a dolgokat, mert nem tudnak dolgozni és a szerver sem működik. A kolléga olyan dolgokról számolt be, hogy az minket is meglepett. Az emberek betört monitoron dolgoztak, a hálózati nyomtató a főnök gépén megoszott tintasugaras usb-s nyomtató volt. A szerver meg még egy Compaq feliratú PC volt, amin olyan vastagon állt a por, hogy a gép színe gyakorlatilag nem is látszott, a ventik rég beálltak a portól, a kondik egy része már nedvesedett. És ez a cég elvileg luxusingatlanok fejlesztésével foglalkozott budapesten...

És még tudnám ezeket a sztorikat hosszan sorolni. De gyanítom, hogy nem csak én, hanem itt bárki, aki foglalkozott/foglalkozik KKV-kkal.

Azok a KKV-k, akiknek nincs szüksége 8 órában rendszergazdára jellemzően azt várják el, hogy nulla Forintból, ócska ezer éves eszközökből, vagy jobb esetben a SOHO kategória legaljából kapjanak olyan rendelkezésre állással IT-t, mint egy nagyvállalati környezetben. És és mindezt úgy, hogy ha telefonál, hogy baja van, akkor azonnal ugorjon valaki a problémára. Sőt, lehetőleg mire leteszi a telefont, fizikailag is legyen ott valaki az irodában, mert náluk az élet egy percre se állhat meg. Aztán mikor elmagyarázza az ember, hogy igen, lehet azt is, 1 órán belül reagálunk a problémájára, de az nem lesz olcsó, mert arra embert kell fenntartani, akkor megy tágra nyílt szemmel csodálkozás, mint a lottós reklámokban...

hogy ontopic is legyek, én egy kecskeméti céget ismerek, de linux kompetenciájuk gyakorlatilag nincs, és nem is ajánlanám őket.

A KKV vezetők rácsodálkozása az IT-re nem egy pillanatreakció. De, ha hiteles vagy
zöldágra lehet velük vergődni. Én azt szoktam kérdezni, hogy mennyi a keret és azt
garantálom, hogy ebből a keretből kihozom ami benne van. Ezt meg szokták érteni.

> Sol omnibus lucet.

Köszönöm az élémnybeszámolót. :) Nem mondanám, hogy nekem nem volt még ilyen ügyféllel még dolgom, de azért ha kevés is, akad olyan vállalkozás ahol adnak a szakember véleményére.

Amit én keresnék az leginkább egy cég aki adott esetben kimegy a helyszinre és nem kell neki elmagyarázni, hogy hogyan kell merevlemezt cserélni egy szerverben vagy hogyan kell egy rack szekrényben megfelelően kábelezni és nem csak bevágni a kábelt ahogy esik úgy puffan.

Akiket én ott ismerek a diszk cserét még csak-csak képesek megugrani, de a strukturált kábelezést már nemigen. :)

Most vettük át egy 5 emeletes irodaház komplett informatikai üzemeltetését és supportját. Múlt péntek óta gyakorlatilag nem láttam a két kollégát akik kimentek rendbetenni a káoszt amit az előző csapat maga után hagyott. Legújabb szervereik is 2008-as évjáratúak, lesz mit lecserélni, hálózati eszközökről nem is beszélve. Nyilván van az a pénz amiért 2 rendszergazda heti 5 napot kint van náluk.

komoj honlap, részletes

komoly

--
robyboy

Bizonyosan rájuk bíznék rendszergazdai szolgáltatást...

A házban Fodrászat is működik, a weboldalon pedig napelem a title. Ez egy vicc. Havi 1m Ft-os forgalmuk azért van... ja az is egy vicc :)

kerdeztel, valaszoltam. az ipse ert hozza, eleg komoly ugyfelkorrel.... felhivod, megkerdezed...

Azt gondolom, hogy ez egy eleg kis orszag, hogy Kecskemet kornyeken meg Becs vagy Szanadka is ott legyen. :D
Ha valaki megcsinalja Somogybol es eleri aztan tavolrol (von, etc) a halozatot nem nagyon lehet baj.
Persze ha a halozat elerhetetlen, akkor nagyobb a gond. :D

Amugy ismerek cegeket, akikhez Budapestrol ugranak le karbantartani ha nagy a baj. Maximum egy ora Kecskemetre leerni.

A távoli megoldás jelenleg is működik viszont jó lenne egy cég aki adott időn belül ki is tud menni ha kell. :)

Dobj egy levelet a

ra és egyeztethetünk evvel kapcsolatban. Magát a http://famulus.hu-t is tudom ajánlani, mert személyesen ismerem az urat, többször volt vele szerencsém. Az ő háza a két fodrászat között található, google maps en a szürke, hogy ne tévedjetek el.

Ez egy kicsit megtévesztő név :D

:) Anno még ők voltak az Externet kecskeméti "kirendeltsége" :) Náluk kezdtem réges rég.. :)

-

SZia,
mivel direkt nem tudok levelet írni, esetleg dobj egy privátot, ha még érdekes.
Mondom ezt mind kecskeméti cég embere :-)

Privát ment. Köszönöm

Ha érdekes még, bobj egy emailt.

(van sok releváns referencia is...de nem reklámozom magam/unk)

Email ment, köszönöm.