[Megoldva] Topic szerkesztése?

Fórumok

Sziasztok!

Szerettem volna az egyik topicomat frissíteni, és - habár bejelentkeztem, meg egyebekben rendben levőnek tűnik minden - nem ajánlja fel a "szerkesztés" lehetőségét az oldal.
Mintha nem az én topicom lenne.
Próbáltam ki-bejelentkezni, másik böngészőből, másik gépen - ugyanez.

Valami változott, vagy én nézek el valamit?

Hozzászólások

Olvasói kérésre megszűnt a topik törlése (és szerkesztése) lehetőség.

--
trey @ gépház

ok, my bad. Akkor a trollkodási kisérletem tekintsd tárgyalannak.

Azért, mert kb 10 nick szerint jó ötlet volt a maradéknak is el kell vislenie?

Én spec szerettem releváns infókat és a megoldást beirni a topicba ha megvolt...

-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Természetesen a törlés és a semmire frissítés (tartalom teljes vagy részleges kitörlése) közt pontosan semmi különbség nincs. Vagyis van, full inkonzisztens lesz a szál, ugyanis megmaradnak a kommentek, csak azt nem fogod tudni, hogy azok mire érkeztek, vagyis teljesen értelmetlenek lesznek.

--
trey @ gépház

Nem nagyon értem ezt a részedről most. Kommentet sem lehet törölni vagy rá adott válasz után módosítani. Most annyi történt, hogy topiknyitót sem lehet.

Meg kell fogalmazni jól, beküldés előtt elolvasni. Rohadt indokolt esetben engem meg lehet kérni, hogy módosítsam. Mondom rohadt indokolt esetben.

--
trey @ gépház

Most annyi történt, hogy egy meglévő, hasznos (szerkesztési) jogosultságot elvettél.
Lehetett élni vele, sajnos visszaélni is.

Bennem most túlteng a csalódottság és az indulat.
Bánom, hogy ebéd előtt benéztem egy témába, mert lenne jobb dolgom is.

...viszont először fordult meg bennem, hogy abba kellene hagynom a HUP-ozást és más szakmai fórum után nézni.
A csalódottság beszél belőlem, ez most mélyen érintett... még nem tudom, mit kezdek a dologgal.

A 7 évnél régebbi HUP regisztrációval rendelkező tagok!

Mondjuk nem igazán értem miért épp 7 és nem 2, vagy 5 de mindegy is, király van nem demokrácia!
(ez a "HUP Veterán Klub" belépési követelménye.)

--
Linus Torvalds To Nvidia - "Fuck You" / Linux Distribution Timeline

Mondjuk nem igazán értem miért épp 7 és nem 2, vagy 5 de mindegy is, király van nem demokrácia!

Értem én, hogy nem tetszik neked, hiszen éppen Te magad voltál/vagy az egyik nagy topic törölgető.

Ezt a demokrácia vs. királyság hőbörgést sem értem, mivel a saját birtokán mindenki maga az úr. Tegyük fel, hogy két ember a nyitva felejtett ajtódon besétál a lakásodba, és arra hivatkozva nem akar távozni, hogy demokrácia van; sajnálják, de ők maradni akarnak, a kétharmad az kétharmad. Demokráciának számít-e, ha a saját lakásodban Te szabod meg a szabályokat, és kirakod őket, vagy királyságnak?

1/ Mondtam én hogy nem tetszik? NEM! Szimplán nem értettem miért épp 7, mivel nem általános egy szám limitnek.
2/ Volt topic amit töröltem, szóltak, tanultam belőle azóta nem töröltem, gondolom neked is felemlegetik a szüleid mai napig hogy belesz@trál az alsódba szobatisztaságod előtt vagy hogy gyerekkorodban mennyi marhaságot csináltál?!?!
3/ Semmi hőzöngés, megjegyeztem hogy nem demokrácia van a fórumon hanem van egy irányító karakter aki a döntéseket meghozza, ezt trey is elismeri, ennyi.

Amit írtam nem rosszallóan/lázadóan hanem informálisan írtam, nem kell kiforgatni a szavakat kéremszépen.
--
Linus Torvalds To Nvidia - "Fuck You" / Linux Distribution Timeline

"de mindegy is, király van nem demokrácia!"

Ez pontosan így van. Sosem volt itt demokrácia, nem is értem, hogy miért gondolja azt bárki is, hogy az volt vagy van. Milliószor írtam le, hogy itt nincs demokrácia. A király szó túlzás, a nyílt forrású projekteknél ezt BDFL-nek nevezik.

És igen, milliószor írtam le, hogy hiszem, hogy ilyen helyekre az kell. Számtalan projekt ment szét azért, mert a nagy demokráciájuk oda vezetett, hogy semmiben sem tudtak a végén megegyezni. Itt én döntök, én viszem a balhét.

Ez lehet, hogy nem szimpatikus, de ez van. Persze ez nem jelenti azt, hogy soha senkinek nem kérem ki a véleményét, nem beszélem meg a döntést senkivel és nem jelenti az, hogy régi tagok véleményen kicsit nem tud befolyásolni. De végső soron kár azzal áltatnia magát bárkinek is, hogy itt demokrácia van. Nincs.

--
trey @ gépház

"Természetesen a törlés és a semmire frissítés (tartalom teljes vagy részleges kitörlése) közt pontosan semmi különbség nincs."

Természetesen mindkét irányba nagyon sok van. Arra van igény hogy törlés ne lehessen, és arra, hogy módosítani lehessen.

Most a törölhetőségből a módosíthatatlanságba változott -- nem baj, egyszer csak jó lesz.

Szerintem elég egyértelmű volt.

A valamilyen szinten zavarja, az az összes olyan lehetőség összege, amiben azt mondja valaki, hogy zavarja a dolog. (Kicsit, nagyon, pofánbasznám).

Én legalább is így értelmeztem.

De nem számoltam ki, szóval ha én értem félre, szóljatok!

Köszi

Csak egy valamire tudsz szavazni. Tehát, ha az a kérdés, hogy zavar-e, ha topic-okat törölnek, s a választási lehetőségek a zavar és szankcionálnám, nagyon zavar, kicsit zavar, nem zavar, akkor össze kell adni a szavazatokat, mert aki szankcionálná, az már nem tud a nagyon zavar kategóriára is szavazni, noha egyúttal az is igaz. Hiszen azért szankcionálná.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

+1
Elvették egy jogomat. :(

Sok olyan is volt, hogy valaki nem adott meg elég információt a kérdéséhez, aztán a hozzászólások hatására kiegészítette. Ez szerintem kifejezetten hasznos lehetőség volt.
Igaz elvétve olyan is akadhatott, aki a megválaszolt kérdés után törölte, de szerintem nem ez volt a jellemző.
Én néhányszor döglött topikot töröltem, hogy ne legyen ott szemétnek. Olyanokat amiben nem volt előrelépés főleg azért mert szétoffolták olyanok akik nem bírták magukban tartani, hogy milyen okosak.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

+1, hasznos funkció, amennyiben normálisan használják.

Ahogyan a [Megoldva] és ehhez hasonló tag-ek használatára is ez ad lehetőséget.

Nem is tudom, töröltem-e valaha topicot, de szerkeszteni biztosan szerkesztettem.
Nem azért, hogy rosszabb legyen a tartalma, hanem azért, hogy jobb legyen.

legyen az akár helyesírás vagy elgépelés, akár stilisztikai probléma, akár kiegészítő információ, akár a megoldás rövid ismertetése.
Ez kifejezetten NEM törlés, a szerkesztés valami egészen más.

Ha nem lehet a rendszerben ezt a kettőt külön kezelni, akkor ne a legrosszabb utat válasszuk már, ha kérhetem...

Ezentúl csak arra lesz lehetőség, hogy trey-től kérd a topik törlését, ha az mégis zátonyra futott. :(
A pontosításra, a szép lezárásra, a megoldás rövid összefoglalására nincs mód.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Az még több, mint 1 év.

Tudom, hogy véleménye mindenkinek van, s senki sem kíváncsi a másikéra, mégis engedj meg néhány észrevételt.

1) Az eredeti probléma jogos, inkorrekt, amikor valakinek megoldják a problémáját, majd törli az egészet, mert szégyelli. Attól abban a szálban lehettek hasznos tanácsok, embereknek ideje ment arra, hogy segítsen a kérdezőnek. Ezt illene tiszteletben tartani.

2) Ugyanakkor kialakult vagy kialakulóban van egy jó szokás. Ha megoldásra került egy probléma, a címbe belekerül, hogy [Megoldva], továbbá a nyitóba a megoldás, vagy a megoldást tartalmazó hozzászólás linkje. Ez igen hasznos szerintem. Nem jó a lehetőséget veteránsághoz kötni, a rövid ideje HUP-ozók kérdései esetében is jó volna azonnal látni a megoldást.

3) Az volna jó, ha a címet lehetne módosítani, a nyitóhoz meg minimálisan appendelni. Gondolom, technikai oka van, hogy ez így nem mehet. A szerkesztés is hasznos, helyesírási hibát is javítottam már, sőt, olyat is, hogy külső hivatkozás linkje eltörött, s korrigáltam, hogy újra jó legyen.

4) Nem csak nyafogok, mondom, mit lehetne csinálni. Egész egyszerűen, ha valaki indokolatlanul törli a topic-ját, legyen beszántva a nick-je. A szerkesztésnél meg figyelmeztető üzenet, hogy topikot törölni tilos. De járható út lenne az is, hogy egy script az első hozzászólásba a nyitó szövegét létrehozáskor bemásolja, szerkesztésre van jog, törlésre nincs. Így, ha szerkesztéssel az egész nyitót egy üres stringre cserélik, az első hozzászólásban ott lesz az eredeti nyitó, törölni meg ugye nem lehet.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Szerintem ez a probléma egy középúttal megoldott lett. A topiknyitó rá tudja tenni a [Megoldva] tag-et (itt kérek mindenkit, hogy tegyen már utána egy kib. szóközt...). Mivel ő is veterán tag, meg tudja tenni.

Sajnos neked legalább egy évet kell várnod. De tekintsd úgy, hogy van miért várni ;)

--
trey @ gépház

De tekintsd úgy, hogy van miért várni ;)

Azért na. :( Nem szoktam személyeskedni, káromkodni itt, szoktam segíteni és segítséget kérni, szakmai tartalommal bőviteni az oldalt. Mindamellett igen, vitatkozom is gyakorta, mert úgy tekintem, ez egy kommunikációs platform is egyben.

Mivel ő is veterán tag

Ki? Általában írtam, nem konkrét személyre. Valaki 2 hetes regisztrációval kérdez, de a megoldást már nem tudja beilleszteni a nyitóba.

Azzal mi a probléma, hogy a topic létrejötte alkalmával a nyitó szövegét első hozzászólásként bemásolod egy scripttel, törölni nem lehet, szerkeszteni viszont igen?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

+1

Ez szerintem jó megoldás!
A topic szerkeszthetősége fontosabb, mint a törlés megakadályozása. Én is a törlés megakadályozására szavaztam, de ha tudtam volna, hogy a szerkeszthetőség elvesztése az ára, akkor már nem erre szavaztam volna.

Így ezzel a módosítással szerintem most teljesen rendben van.

Ja, te semmit sem kértél. Mondjuk ha te kérted volna, szerintem semmit sem csináltam volna az ignore-on kívül, mert te az a fajta vagy, hogy előbb fordulsz fel mint hogy kérj valamit. Én meg az a fajta, aki előbb fordul fel mint, hogy az ilyen fajtának bármit is csináljak.

--
trey @ gépház

innen lefelé nézelődve jól látható, hogy egy (majdnem a feledés homályába vesző) szavazásra hivatkozva egyetlen mókus plusz a három lájkolója indíttatására törpénnek ilyen drasztikus változások. (anno 355 hupper szerint probléma, 103 leszarta, 23 jegyzetelt)
kissé lejjebb már lájkolta is a ~73%-nyi szavazó.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Most már eldönthetnéd végre, hogy itt

- autószerelők
- a HWSW
- valami titokzatos felsőbb vezérlés
- felvásárlók
- UFO-k

hatására történnek a dolgok, mert kezdesz az egyik félbolond ismerősömre hasonlítani, aki gyíkemberekről, idegen által fejjel lefele földbe ásott, energiakapcsokkal összekapcsolt piramisokról meg ilyesmikről beszélt, egészen addig, amíg el nem vitték.

A heti konteó most éppen mi?

--
trey @ gépház

Húha, szép adag hozzászólás generálódott...
Értem, megértem, elfogadom, de talán ahhoz a véleményhez csatlakoznék, ami szerint volt jó oldala is, és sajnálom, hogy a rossz történések miatt megszűnt a lehetőség.

Köszönöm a válasz(oka)t! :)
<-------
You can't grep on dead trees.

Elolvastam, meg is értettem, de nem vagyok veterán tag, hacsak automatikusan nem lettem az.
És nem is látom a szerkesztés lehetőséget továbbra sem.

Viszont amikor megírtam a bejegyzést, utána azonnal írtam is a linkelt HVK fórum "kapcsolat" linkjén keresztül neked, hogy vegyél fel a HVK-ba, csakhogy:
- a gmail visszadobta a yahoo-ra a levelet, mert szerinte nem eléggé ellenőrizhető, meg emlegette a DKMS-t


[...] host gmail-smtp-in.l.google.com[2a00:1450:400c:c06::1a]
    said: 550-5.7.1 Unauthenticated email from yahoo.com is not accepted due to
    domain's 550-5.7.1 DMARC policy. Please contact the administrator of
    yahoo.com domain if 550-5.7.1 this was a legitimate mail. 
[...]

- majd a yahoo-tól is kaptam egy mailer daemon levelet, amiben azt emlegeti, hogy a gmailről érkezett mail (gondolom a visszapattanó mail lehet), nem jó, ezen és ezen a linken meg tudom nézni, mi a teendő (kb semmi)


[...]
 host mta5.am0.yahoodns.net[98.138.112.37] said: 554
    5.7.9 Message not accepted for policy reasons.  See
[...]

Aztán olvasgattam mást, most néztem ide vissza.
Szóval most itt tartok... :)
<-------
You can't grep on dead trees.

Beállítottam. A megszűnő (szétesőfélben) levő Yahoo szolgáltatásainak minőségéről érdemben nem tudok nyilatkozni, de sok jót nem vetít előre ez:

A Scandal that Reveals More Than It Says: Yahoo Scanned All Users’ Mail for the Government
Yahoo says 500 million accounts stolen
Yahoo to give Marissa Mayer $23 million parting gift after sale to Verizon

--
trey @ gépház

Köszönöm, most már megvan az opció.

yahoo: igen, nem nagyon vannak jó érzéseim nekem sem. 11-12 éve van egy sajat.nev@yahoo.com címem, elég sok helyen használom.
Sajnálnám, ha váltani kellene, vagy a szolgáltarás technikai színvonala számottevően romlana. Persze ez utóbbiról lehetne beszélni, de én most a felületről beszélek pl., nem a rendszer lukjairól... :)
Meg van 4 spampot címem is, amikre egy-egy értelmes dolog szökőévente beesik... :)
Meglátjuk.
<-------
You can't grep on dead trees.

a 174-es kategóriában nem lehetne mégis csak engedélyezni? sok kis apró módosítás, pl elkeltek lekerülése újak betétele. így most lehet nyitni új totyikot ha van valami kacatom. Vagy külön csoportra nem tudod engedélyezni?

Attól függetlenül hogy én is tudok szerkeszteni, szerintem is praktikus lenne ha az adás-vétel-csere, és esetleg az állást keres témákban lehetne szerkeszteni bárkinek. (Ezekben a jellegükből adódóan is praktikus a szerkesztés, állást keres témában akár még a törlés lehetősége is.)

Adott hogy ne azért regelj hogy hirdess, mert nem erről szól a fórum. Aki a szakmában van az nem most kezdi el a fórumot használni, akár csak apróságok miatt is. A 7 év nem olyan sok... Trey írta: "(hint: hány éve vagy tag). " én 2-3 évre tippeltem volna... hát jó az 9-nek is....

Már bocs, hogy ezt mondom, de ez a 7 év marhaság így szerintem. Van valaki, aki regisztrál a HUP-ra. Van mondjuk kemény 2 hetes nick-je. Tesz fel kérdést, kap választ, de még arra sincs lehetősége, hogy a nyitóba betegye a megoldást. Mellesleg 15 éve használok Linuxot, még sem vagyok 7 éve a HUP-on...

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

jaj ne legyél már szűklátókörű (meg lázadó mint én vagy VaZso)... :D
11 hónapja 355 hupper kétharmados többséggel megszavazta a változtatást. arról viszont nincs hír, hogy a 355 szavazóból mennyinek volt akkor legalább 7 éves huploginja, melyik hány saját topikot törölt addig...

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Nem értem miért kéne indítóba betenni a megoldást. Általában egy megoldás nem túl hosszú, és aki valamivel nem jut előrébb az úgyis végigolvassa. Ha mégse akkor lentről felfele olvas, mert alul lesz a megoldás. Topikok 70% elhal miután megszületik a megoldás a problémára.

Hozzáteszem más fórumokon pénzt kérnek azért hogy a hozzászólást követő 5 percen belül korrigálhass. Itt ha veterán tag vagy ingyen kapod.

Sokszor egy témáról a megoldást követően is zajlik beszélgetés. Szerintem jó az, ha letisztult az egész: van egy probléma felvetés, majd utána a megoldás. Ha valakit érdekel, hogyan jutott el a közösség a megoldásig, s ráér, akkor olvashat hosszasan.

Eleve nem világos, mi a korreláció a szerkeszthetőség, és a nick eddigi élettartama között. Teszm azt, 8 éves regisztrációval nem fordulhat elő, hogy valaki töröl egy topic-ot? Vagy 3 hónapossal törölni fog? Mennyivel valószínűbb, hogy egy 6 év és 50 hetes nick töröl egy topic-ot, mint az, hogy egy 7 év és 4 napos teszi ezt?

Továbbá mennyiben érv más oldalakon elterjedt helytelen gyakorlat annak igazolására, hogy itt is bevezetésre kerüljön egy helytelen gyakorlat? Ha a szomszéd veri a gyerekét, az igazolja, hogy helyes, ha felpofozom az asszonyt? Amit írtál, azok független dolgok, nem tudom, hogy jön ide. Vonjuk le a logikus következtetést: ha ő ugyanannyit nyom, mint egy kacsa, akkor fából van, következésképpen boszorkány! :)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ugyan mindegy ez a kérdés, csak gondoltam jelzem, hogy 1990 óta vagyok a szakmában. Ha ez a szempont, akkor érthetetlen ez a hétévezés. Ha meg hétévezünk, akkor nem mindegy, hogy mióta van a szakmában vagy hogy egyáltalán szakmabeli-e? Másrészt aki két éve van a szakmában, az nincs a szakmában? Vagy a szakmában két éve van, de a fórumot mindenki régen kezdi használni, az is, aki a szakmában van akár csak egy hete is? :D

Nincs semmilyen összefüggés, amiről írsz. Erre akartam rávilágítani. Nekem ez buta elitizmusnak tűnik csupán, de nem jelent jelentős akadályt senkinek, így nincs értelme azon agyalni, hogy bárki is megmagyarázza ezt az "intézkedést".

Nem lehetne csak a törlést kiiktatni és a szerkesztést visszahozni?
Már csak azért is hogy ha egy téma megoldódik akkor azt valamilyen formában lehessen jelezni a téma címében, ahogy más fórumokon is szokás és itt is szokás volt.

a legkevesebb effort ráfordítással a legtöbb user szatiszfikációt kihozni sztem úgy lehetne, ha az Edit Post hookba a drupálban betennénk azt hogy

ha old_body != substr(new_body, 0, strlen(old_body)) akkor return false;

a title-re meg nem kell vizsgálat.

~~~~~~~~
deb http://deb.uucp.hu/ wheezy yazzy repack

Azt gondolom, hogy a [Megoldva] címke használatánál áttekinthetőbb volna valami ikonnal jelezni, ha a topik egy problémajellegű kérdés, felvetés. Mondjuk lehetne mellette egy kis pipa ikon. Ez a sztring prependálás előbb-utóbb áttekinthetetlenné teszi a topikokat, mivel így is rövidítve jelenik meg a címük a listában. Emellett, lehetne egy Megoldva gomb is valahol, ami ráteszi ezt az ikont.

Minta: http://i.imgur.com/y4v3Z7R.png

Minden sorban egyféle minta és feltételeztük, hogy minden, listában szereplő elem megoldott. :P