Bluetooth hangerő

Fórumok

Sziasztok!

Ha bluetooth-on használok audio eszközt, tök érzéketlen a hangerő állításra. Csak a szoftver (pl. iTunes) belső hangerőszabályzójára reagál, egyébként 100%-on van, akkor is, ha leveszem minimálra (az OSD szerint).

Oprendszer: macOS Sierra , a bluetooth eszköz egy LG SH2 hangprojektor, bár mezei hordozható hangfallal is ezt csinálja.

Van erre megoldás vajon?
Köszi előre is.

Hozzászólások

Mivel az egy BT adat folyam... a fogadó eszközön kell állítani (aktív hangfal vagy erősítő)

a regebbi rendszereken mukodik a Bose rendszerekkel hogyha a gepen allitok hangerot akkor az a beepitett hangeroszabalyozojat allitja az eszkoznek es vica versa, magyarul ha megnyomom a hangeroallitast akkor a gepen kijelzi a valtozast mintha csak az f11-f12 komboval allitanam
LG kutyukkel nem probaltam lehet hogy ott valami szabvanyt nem tud az eszkoz vagy csak tojik bele, mas markaju cuccokkal is ezt csinalja?
sajna nem tudom neked Sierran tesztelni mert a late2008 mbp-re sajna nem adtak ki

A /Applications/Utilities-ben van egy Apple Midi Setup nevű app. Azzal sem tudo állítani a hangerejét?

Az OSX digitális audio kimenet esetén nem tud ilyet. HDMI és DP audionál legalábbis tuti, én ugyanis így használom, és egyáltalán nincs master volume control OSX oldalon. Amikor felmerült, akkor belemélyedtem kicsit, és kilométeres threadeket találtam arról, hogy a digitális stream ilyen jellegű megmókolása istenkáromlás, majd további kilométeres flameket, hogy de nem. Én a magam részéről megértem mindkét oldalt, ezért pl nem is értem hogy egy retek on/off opciót miért nem lehetett rakni erre a mesés feature-re. Ugyanazon a gépen Windowson és Linuxon működik, ez van.

Az érdekes, nálam ott is le van szürkülve. Lehet hogy Output device (esetemben GPU) függő lenne a dolog? Tényleg sokat túrtam utána 1-2 éve, akkor azt mondta a google hogy egy Soundflower nevű eszközzel lehet megoldani, ami egy virtuális audio devicet kreál, amibe be lehet route-olni a HDMI/DP audio streamet, és ennek az eszköznek már állítható a hangerje. Szívtam vele egy kört, de nálam sajnos nem ment, hangerő állítást kaptam ugyan, de hangot nem :)

Az eggyel korábbi OSXen is volt ugyanilyen para, néhány naponta jelentkezett - akkor ki/be kellett kapcsolni a Bluetooth-t a gépen és varázsütésre tudta a dolgát. A Sierrán megoldotta ezt a problémát egy újrapárosítás, azóta nincs ilyen gondom.

Próbáld meg pároztatni a telefonoddal. Ha ott sincs hangerő akkor a hangfal az, ha nem akkor a mac-kel lesz valami.
Nekem egy hordozható erősítős ion ládám van (azért hogy ha majd híres gitárművész is leszek legyen mivel turnéznom haha), mac-ről is, telefonról és desktopról is (ubi 16.10) kiválóan lehet állítani a hangerőt. Plusz még dobozon is van hangerő a szomszédok legnagyobb bánatára.
A rendszerbeállítások/hangbeállítások/kimenet-nél állítsd be a hangfalat és akkor kellene hogy hasson rá a hangerőszabályozó.
App storeba nézd meg vannak-e updatek. Nem rég jött új garageband. Install, reboot.

--
GPLv3-as hozzászólás.

Telefonról, tabletről, minden másról állítható a hangerő, csak valamiért a laptopommal nem spanok...

Igazából nem az életem függ tőle, a szomszédok meg jófejek felettünk, max ők is táncra perdülnek a zenére. :D

--
-- GKPortál Blog
Tégy Jót!®
Legyen neked is Dropbox tárhelyed! :)