Na ugye

266k alairas lett a vegere, azaz igen jo esellyel johet a nepszavazas, amin realis eselye van az olimpiai palyazat visszavonasanak: http://index.hu/belfold/2017/02/17/momentum_leadta_az_alairasokat/

De az is lehet, hogy a boltzarhoz hasonloan ezt a pofont sem vallalja fel a **ci...

Hozzászólások

Reális esélye amúgy sem volt a rendezésnek Párizzsal vagy LA-vel szemben, de hangulatkeltésnek mindenesetre jó volt mindkét fél részéről.

Számomra a momentumosok fajtajelleges ábrázata a sokat mondó, ezek nem nyugszanak sose?

Ja, a pofont meg ti kapjátok majd 2018-ban. :D

ha realisan nezzuk, akkor mindket emlitett helyszin sokkal kevesebb raforditassal meg tudja rendezni ezt az olimpia nevezetu bohockodast. De olvastam egy erdekes velemenyt, miszerint az olimpiai bizottsag is kb. olyan korrupt, mint a fifa, szoval, ha van ra akarat, akkor a magyar kuldottseg (is) le tudna fizetni a donteshozokat.

Btw. mit is mondtal, kik azok a 'ti'?

ha esetleg úgy kettő év leforgása alatt módszeresen szétlopkodom a vagyonodat, megnézném, mennyire tisztelnél...
mondjuk lehet, hogy te ezt nem érted.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

azért van mert nem mernek közvetlenül zsidózni, nehogy kiderüljön hogy nagyobb nácik mint a jobbik, szalonképesek akarnak maradni, mert különben elapad a pénz, így inkább burkoltan teszik. /akár horty az is így csinálta/

tormay cecilt, meg ilyeneket hagynak zsidózni maguk helyett..

erre tartják a cof-öt, meg bayert, akit ki is tüntetnek..

jajaja á káumplet laundauni mágyárság, máuniká..! *cringe*

szóval nemrég valaki megjútúbozta a közelemben ezt a fostekercs "standupot", ami ugye abból állt hogy bödöcs 5 percen keresztül sorolta a fenti stílusú jelzőit az általa nem kedvelt politikusra, dacára annak hogy a közönség nagyjából az első 15 másodperc után visszaváltott a "kínos heherészés" néven ismert stádiumba, részemről pedig a fent említett heveny cringelés állt be

de a hupnak köszönhetően már sikerült találkoznom azokkal az emberekkel akiknek ez bejön, szia sültbolond "emailarchiválás az oroszok elől" jani

Ahhoz képest Orbán elég határozott elképzelések mentén teszi a dolgát. A miniszterelnökség nem munka? Abban a pozícióban nem kell felelős döntéseket hozni? Az általad hozott érvet többször olvastam már, de az értelmét még senki sem világította meg. Hasonlóképp kifacsart érvnek érzem, mintha arra hivatkoznánk, hogy Csányi sohasem aszfaltozott még utat, nem tudja, mi az a munka, értsd, fizikai munka, tehát Csányi egy senki. Ami persze hülyeség.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ha nincs a versenyszférában tapasztalatod, hogyan várjuk el tőled, hogy átlásd az azzal összefüggő kormányzati problémákat, mint pl a munkahely teremtés? Számomra ez elég lenne. De engem még ennél is jobban aggaszt, hogy úgy néz ki, nem tud veszíteni, és nem tűri az ellenvéleményt. Ha neked ilyen főnököd lenne, meddig maradnál a cégnél?

Na most ez egy kormányzat esetén egy fokkal nagyobb gond.
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Ha nincs politikai, kormányzati tapasztalatod, hogyan várjuk el tőled, hogy átlásd az azzal összefüggő problémákat? Ami a nem tud veszíteni gondolatkört illeti: mi is történt 2002 tavaszán? Kitört a polgárháború, mert Orbán nem adta át a hatalmat? Elég csendes lehetett, mert átaludtam.

Ahhoz, hogy véleményt mondj egy zeneműről, nem kell tudnod hangszeren játszani. Nem is reális, amit írsz. Hoznak törvényeket a mélyszegénységben élőkről, az abortuszról, de ebből nem következik, hogy a törvényhozónak ezen élethelyzetekben kellene lennie. Vannak tanácsadók, vannak visszajelzések. Miért épp a gazdaságot emelted ki? A törvényalkotás amúgy jogi terület, Orbán meg éppen jogász. Az nem tudom, mit hozna a dolgon, ha OKJ-s hentes végzettsége lenne, s dolgozott volna már a versenyszférában, s tömegesen dolgozott volna fel szarvasmarhát. Attól jobb miniszterelnök lenne? Aztán van még egy apróság: az Országgyűlés feladata a törvényalkotás, nem a miniszterelnöké.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Na, de itt nem arról van szó, hogy Orbán maradt hatalmon. Ő elfogadta a választások eredményét, éppen ezért nem világos, mit szeretnél most mondani. Az USA-ban is utcára vonultak csalódott demokraták, de ennek semmi köze ahhoz, hogy Obama demokratikus módon átadta a hatalmat Trumpnak. Ez két független esemény.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Szerintem az nem illegitim egy demokráciában, ha valaki szoros eredmény esetében újraszámolást kér. Ugyanis, ha a nyertes félnek nincs félnivalója, nem történtek csalások, akkor neki is érdeke az igazság kiderítése. Nem arról volt szó, hogy a hatalom nem került átadásra, hanem arról, hogy kételyek merültek fel a választások tisztaságát illetően.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Szerintem szoros eredménynél tiszta esetben erre meg kell adni a lehetőséget. Ha nem ez történik, mit tehetnek a kételkedők? Orbán sokszorozta magát, s utcára vonult sok példányban? Aligha. Inkább azok, akik nem voltak egészen biztosak abban, hogy minden rendben történt.

Van ennek egy érzelmi vetülete. A Fidesz szavazók a közvéleménykutatási eredmények alapján úgy gondolták, nyerik a választásokat. Nem ez történt, nem jött be a papírforma, így csalódottak voltak, s felmerült bennük, hogy lehet, valami nincs rendben a választások körül. Éppen úgy, mint tavaly év végén az Egyesült Államokban. Annyira lefutott kör volt, hogy Clinton nyeri a választásokat, hogy szinte már csak a buli kedvéért mentek szavazni. Aztán beleszaladtak a demokrata szavazók egy hatalmas pofonba, nem akarták elhinni, hogy ami történt, az igaz. Lett is utcai felvonulás itt-ott.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nem járok tüntetésekre, de a 2002-es tömeget a netadó ellen felvonuló tömeghez hasonlítanám. Ott voltak, de ez belefér a gyülekezési jogba. Jugoszlávia azért is kellemetlen volt, mert Európa egyik legerősebb hadserege volt az övék. Ha nálunk valakinek elgurul a gyógyszere, s a provokációnak felülve önérzetesen belépünk a háborúba, akkor végünk lett volna, mint a botnak.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Tüntetéseket én is ki szoktam hagyni, tömegben csak moziban, színházban és koncerten vagyok :)
Nem tudom, hogy a Jugoszlávia-Milosevics-NATO-stb. kör pontosan hogy volt, akkor még viszonylag "kicsi" voltam, közel nem értettem mindent (most se, de akkor még ennyit sem). Utólag meg nem érdekel annyira, hogy utánaolvassak :)

De, most már igen. Azt hittem, hogy a "barcsiak" a "barcsak" ("bárcsak" ékezet nélkül) elírása, és a "nevetnek" a "nevetnék" lenne, csak ékezetek nélkül.
Mentségemre szóljon, hogy ekkor kb. 10 éves voltam, és mint fentebb írtam, az eseményeknek nemigen néztem utána. De ezzel az infóval (és mögolvasva a cikket) talán már kevésbé vagyok műveletlen :)

Orosz Anna 27 évesen a linkelt oldal szerint már dolgozott legalább pár hónapot valamilyen cégnél.
Orbán Viktor 27 évesen mit is csinált? (fogalmam sincs, elolvastam)
Ja, épp egy Soros által pénzelt helyen volt.

Elnézést, Orosz Anna == Orbán Viktor.

BTW, csak a "dolgozó"-ra reagáltam. Aki Orosz Annát "dolgozó"-nak írja, ezt nyugodtan kijelentheti Orbán Viktorról is, előbbi ugyanis közelebb jár (azonos életkorban) ahhoz, amit a nép "dolgozó" alatt ért, mint utóbbi.

Még mindig nem értem, mi a probléma. Magyarországon minden választópolgár választó és választható. Függetlenül végzettségtől, korábbi munkahelyektől, életkortól. Ettől függetlenül azzal nem vádolható Orbán, hogy még a 8 általánost sem végezte el. Olyan európai politikus viszont van, akinek még az érettségi sem jött össze, bár valóban ennek semmi köze ehhez, csak kontrasztként hoztam fel. A parlamenti munka szerintem munka, ha nem is érzed így. Elég jelentős érdekérvényesítés zajlik arrafelé, s kordában tartani ezeket szerintem nem kis teljesítmény. Ezen felül rengeteg szervezést, döntést, kommunikációt igényel, s az adott szónak súlya van. Részint azért, mert minden apró hibába azonnal belekapaszkodnak a politikai ellenfelek. Elhiszem, hogy Orosz Anna, vagy bárki dolgozott jogászként, hentesként, rendszergazdaként a versenyszférában, de ettől még nem lesz automatikusan alkalmas miniszterelnöknek. Sőt, ez olyannyira így van, hogy a baloldalnak nem kis kihívást jelent az utóbbi időkben kiállítani egy hiteles miniszterelnök-jelöltet, aki vállalja is a megmérettetést. Orosz Annát jelölték miniszterelnöknek? Vállalná?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Az alkalmatlanok egész egyszerűen elhullanak azon, hogy a szűk családon kívül a kutya sem szavaz rájuk. Szóval nem tartok attól, hogy miniszterelnök leszel. De, ha mégis, akkor valamit jól csináltál, s egyben felnőttél a feladathoz, s majd nehéz döntések sorát fogod ebben az esetben meghozni. ;)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nem tudom elolvastad-e, amire válaszoltam. Ha nem, segítek:
"Itt van Annácska, a független, politikailag képviseletlen, tenniakaró, "dolgozó" fiatal:

http://budapestinstitute.eu/index.php/magunkrol/adatlap2/orosz_anna/hu

Hogy-hogy nem a Gyuri bácsi pénzeli őket:

http://budapestinstitute.eu/index.php/ugyfelek_bevetelek/hu"

"Ovicska" életútja 27 éves koráig elég sok hasonlóságot mutat a kritizált pontokban "Annácska" életútjával. Ez a probléma. Illetve nekem nem, csak visszás, amikor valaki sorosozik, meg nemdolgozottozik, miközben Ovi bácsi pont ugyanezeket csinálta ebben az életszakaszában.

Akkor 266k szavazó neve már rajta van a Fekete-Győr-listán.

Halálosan nem érdekel, hogy Mo. rendez-e olimpiát, de a libsik vergődése szórakoztató.

----
"Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat."

ez a 266k ember mar komoly tomeg (meg ha az atlagos 10-20% sallangot le is vonjuk). Ha jol tudom, akkor Tarlost alig 30k-val tobb szavazattal valasztottak meg fopolginak.

Hacsak nem Londonban mosogatsz, es igy tet nelkul vauzol bele, akkor azt kell mondjam, te vagy a **ci kedvenc embertipusa: ostoba, nem torodom, 4 evente behuzza az x-et a 'megfelelo' helyre, meg ugy altalaban: kb. zero efforttal manipulalhato, a legatlatszobb propagandat is beszopja.

Mert tenyleg ilyen emberbol kell meg tobb a gatra, akinek mindegy, hogy Mo-bol is Gorogorszag lesz-e (hello olimpia). Aki jo kepet tud vagni ahhoz, hogy az orszag egyre jobban lezullik, de par kivaltsagosnak van mit a tejbe apritani.

Mondom, semmi gond a te hozzaallasoddal, kulonosen, ha te is a rendszer haszonelvezoje vagy, pl. trafikod van akar 5 is, foldet loptal, te is egy csicska (hogy is mondjak ma? Ja igen, stroman) vagy, esetleg a stadion bizniszben, vagy mas random mutyiban vagy erdekelt.

De ha ezek kozul egyik sem igaz rad, akkor bizony egy szanalmas hulye vagy, akit nem eleg, hogy kizsigerelnek, de meg vigyorog is hozza...

Az a baj, hogy mindent a pénzen keresztül látsz, holott nem minden a pénzről szól. Pontosabban nem mindenkinek szól minden a pénzről. Ami pedig az olimpiát illeti, az semmiképp sem lett volna. Ez az olimpiai pályázatról szólt, amelyre az esélyünk elég csekély, ennélfogva nyilvánvalóan ez a népszavazási kezdeményezés nem az olimpiáról szól. Olyannyira, hogy máris azon prüszkölnek egyesek, hogy elveszik a játékukat, ha a budapestiek nem szavazhatnak erről. Tehát eredetileg az volt a baj, hogy sokba kerülne a megrendezés, pazarlás. Amikor megtörténik a kihátrálás - mellesleg mondom, olimpia nem lett volna Budapesten -, akkor meg éppen az a baj. El kellene dönteni, hogy akkor most legyen rajta sapka, vagy ne, mert ez így szánalmas. Vagy bele kellene ebbe az egészbe állni korrekt módon: hé, emberek, mi vagyunk a Momentum, s már a születésünk pillanatában átb.sztunk titeket. Arról beszéltünk, hogy az olimpiáról szóló népszavazáshoz gyűjtjük az aláírásotokat, de nem, valójában kormányváltáshoz egy évvel a választások előtt. Ja, és kösz az aláírásokat, csírák!

Hát, valahogy így.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Speciel nem azért írtam alá, hogy ne legyen olimpia (bár nem vágyok arra, hogy legyen), hanem mert szeretném, ha nem a fejem fölött döntenék el ezeket a dolgokat. Azért, mert szerintem a mindenkori kormánynak kell egy fék, ami megmondja, meddig van neki hatásköre. Ne nőhessenek a fák az égig.

Ja, és igen, ha a népszavazáson az jönne ki, hogy a nép ezt akarja, akkor bosszankodom, de elfogadom. Ennyit a csírákról.

A népszavazásnak volt minimális értelme, hiszen így jó eséllyel kihátrál ebből a kormány. Tétje viszont nem, mert semmiképp sem lett volna Budapesten olimpia 2024-ben, legalább is ennek igen kicsi volt az esélye. A népszavazás megrendezése viszont felesleges pénzkidobás, mert közvéleménykutatási adatokból tudható, hogy a nemek győznének cca. 2/3-dal. Tehát elég visszavonni a pályázatot. A Momentumnak éppen ezért nem is az olimpiáról szól az aláírásgyűjtés.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

- Akkor minek pályázatuk meg sok pénzért (ha úgyse nyerjük meg, meg 2/3 nem támogatja)?

- Egész eddig azt kürtölte a média, hogy csináljuk, nyerjük el, jó lesz nekünk (sok pénzért), most hirtelen átváltott amúgyse kellett nekünkre.

Ez szerinted nem fura, nem egészségtelen?

Annak volt egy olyan politikai célja, hogy kevésbé sikeresen próbálja az EU managementje kvóták alapján elosztani az EU-ba szökötteket. Ezzel szemben az olimpia kérdése teljes egészében belpolitikai kérdés, ahogyan megpályáztuk volna, ugyanúgy, akár közvéleménykutatás, közbeszéd, társadalmi vita alapján el is lehet tőle állni minimális költséggel. Szerintem ez elég nagy különbség.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

> Annak volt egy olyan politikai célja, hogy kevésbé sikeresen próbálja az EU managementje kvóták alapján elosztani az EU-ba szökötteket.
nem volt „a közvéleménykutatási adatokból tudható, hogy a nemek győznének cca. 2/3-dal”? vagy az EU-s politikusok nem ismerik a közvéleménykutatás intézményét?
Vagy történelmet írtunk, s egy jogilag érvénytelen, egyébként az érvényesség esetén az EU-ra semmilyen kötelezettséggel nem bíró népszavazás először az EU történelmében mégis kötelező volt az EU-ra nézve? Mert ez utóbbiról nem hallottam.

Szerintem azt ugyanúgy „besöpörhetjük a hatalomtechnikai eszközök című kalapba. Gumicsont, lehet róla beszélni a kocsmákban, cukrászdákban, kávézókban, olyan izgi, de abszolút semmi tétje nem volt”, csak elterelte a figyelmet fontosabb problémákról. (pl.: hogy valamelyik szervilis kiszolgáló ember jó ötletnek gondolta, ha a választási irodánál elálljuk a népszavazási kérdések útját.)

> Ezzel szemben az olimpia kérdése teljes egészében belpolitikai kérdés, ahogyan megpályáztuk volna, ugyanúgy, akár közvéleménykutatás, közbeszéd, társadalmi vita alapján el is lehet tőle állni minimális költséggel.
Te láttál ebben a kérdéskörben bármilyen társadalmi vitát? Mert én csak annyit, hogy egyesek évek óta kalapoznak ezért, de semmire sem jutottak.
- 2015-ben még korai volt a népszavazás, 2016 végén meg már elkéstünk vele.
- Furcsa mód senki nem vállalkozott a támogatók közül arra, hogy akár egyetlen egyszer is kiálljon, s tényszerűen vitázzon az ellenzőkkel. (cserébe hazaárulózás, meg külföldi ügynöközés előkerült, az első napokon)

De kíváncsi lennék, te milyen társadalmi vitát láttál/vártál itt.
--
blogom

Vagy történelmet írtunk

Azt nyilván nem tudhatom, hogy Orbán mire gondolt, de ebben a kvótás népszavazásban volt ráció az érvényességétől függetlenül, illetve attól függetlenül, hogy nincs semmilyen joghatása az EU-ra. Nevezetesen az, hogy ha a népakarattal szembemegy az EU, akkor leleplezi magát, hogy az úgynevezett demokrácia csak addig érdekes, amíg az a tőke érdekeit szolgálja, s így Orbán bele tudja dörgölni az EU értékeire oly érzékeny management orrát a saját álszent, antidemokratikus mocskukba. Nem véletlen, hogy megpróbálták Orbánt lebeszélni erről a népszavazásról. Ugyanakkor, ha a demokratikus látszat fenntartása érdekében nem erőszakolják Magyarországra a szökevénykvótát, akkor lényegében Orbán elérte, amit akart. Ez volt az elsődleges cél, de nyilván az sem rossz, ha megmutatja az EU igazi arcát.

elterelte a figyelmet fontosabb problémákról

No, de nem azt írtam, hogy hatalomtechnikai eszköz? Épp te magad erősítetted meg, hogy ráadásul eredményes is.

De kíváncsi lennék, te milyen társadalmi vitát láttál/vártál itt.

Nem láttam, ezt a Momentum tematizálta, köszönjük nekik. Azt viszont azóta tudjuk közvéleménykutatásokból, hogy bukna az olimpia pályázata, ha a közt megkérdeznék. Tegyük hozzá, hogy sok pénz, s a vidékiek pénze is belemegy, de ők aztán még egy óvoda kifestését sem kapnák ezért, így országos népszavazás esetén szerintem akár 4/5-del is bukna az olimpia. Lehet azon rugózni, hogy nem demokratikus, hogy nem kérdezik meg a népet, de itt most nem 50 - 50 % a támogatottság, ellenzés, hanem szignifikánsan nagyobb az ellenzés, mint a támogatás, tehát teljességgel felesleges elkölteni a népszavazásra pénzt. Ráadásul gyanítom, hogy nem lenne érvényes a szavazás, ismerve a magyar politikai aktivitást, amely alább hagy, amennyiben ehhez át kell lépni a lakás küszöbét.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Azt nyilván nem tudhatom, hogy a Momentum mire gondolt, de ebben az olimpiás népszavazásban van ráció az érvényességétől függetlenül, illetve attól függetlenül, hogy nem lenne semmilyen joghatása az országra. Nevezetesen az, hogy ha a népakarattal szembemegy a kormány, akkor leleplezi magát, hogy az úgynevezett demokrácia csak addig érdekes, amíg az a tőke érdekeit szolgálja, s így az ellenzék bele tudja dörgölni az ország értékeire oly érzékeny kormány orrát a saját álszent, antidemokratikus mocskukba. Nem véletlen, hogy megpróbálták az embereket lebeszélni erről a népszavazásról. Ugyanakkor, ha a demokratikus látszat fenntartása érdekében nem erőszakolják Magyarországra az olimpiát, akkor lényegében az ellenzék elérte, amit akart. Ez volt az elsődleges cél, de nyilván az sem rossz, ha megmutatja a Fidesz igazi arcát.

(Bocsánat, nem célom politizálni, de ez az átirat adta magát.)

Ezzel semmi bajom, már most látszik, hogy várhatóan kihátrál ebből a kormány, Budapest nem pályázza meg a 2024-es olimpia megrendezését. Tegyük hozzá, a Momentumnak nem ez volt a célja, nekik most savanyú a szőlő, ők mindenképp népszavazást akarnak, hogy győzelemként kommunikálhassák tettüket. Persze jó lesz, ha a kormány az olimpia ellen foglal állást, s sokkal nagyobb hangerővel kommunikálják a saját győzelmüket ennek kapcsán. :)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

„mert semmiképp sem lett volna Budapesten olimpia 2024-ben, legalább is ennek igen kicsi volt az esélye”

Te mi alapján vagy ilyen biztos ebben? Csak nem valami külföldi ügynök vagy? :)

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

Segíti, viszont a népszavazást az ellenzék politikai sikerként, a kormánypárt pedig kudarcként tudná kommunikálni. Te szoktál olyan dolgot vásárolni, amitől rosszabb lesz neked? Teszem azt, vásárolsz olyasmit, amelyre semmi szükséged, de amitől eladósodsz?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Jelentsd fel, ha tudod bizonyítani. Engem jobban zavar, hogy az általam is befizetett adókból mindenféle határon túli (meg határon belüli) „sportklubokat” pénzelnek.

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

Demokratikus berendezkedésben a népszavazás megtartása kutya kötelesség, nem vita tárgya. Másrészt egy népszavazás költsége sehol nincs egy Bivalybasznád Megye III. csapatának a stadionjához képest.
(Ez szintén egy szép példa - mindegy, hogy holnap, vagy 10 év múlva, de a politikai szél változni fog. Csodálatos rohadó mementói lesznek ezek a stadionok az Orbán rendszernek, amit a város fenntartani nem tud, az állam meg nem akar...)
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Demokratikus berendezkedésben a népszavazás megtartása kutya kötelesség, nem vita tárgya.

Erről nyilvánvalóan nem a Fidesz fog dönteni. Ha megvan a szükséges mennyiségű érvényes aláírás, a törvényi feltételek teljesülnek, ki lesz írva a népszavazás. Lehet ugyan, hogy a pályázati határidő lejárta utánra, de ki lesz. Jó eséllyel - talán épp az okafogyottság miatt - alacsony részvétel mellett lesz egy érvénytelen, ám azon belül arányait tekintve elsöprő többségű olimpiát elutasító végeredmény. Aztán ennyi, 2018-ban parlamenti választások.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Az a baj, hogy mindent a pénzen keresztül látsz, holott nem minden a pénzről szól.

maradjunk annyiban, hogy fingod nincs arrol, en hogy latom a dolgokat. Latsz valamit, es okoskodni kezdesz, amivel csak annyi a gond, hogy mindent a sajat kifacsart gondolkodasmododbol extrapolalsz, igy nem meglepo, ha ostoba es kontextus nelkuli kozhelyekre telik a fejedbol.

Egyreszt nekem mar az problema, hogy ha "az olimpia semmikepp sem lett volna", akkor miert vertek el ra mar eddig is milliardokat az en penzembol, a te penzedbol (felteve, ha fizetsz adot), az adofizetok penzebol? Teged ez nem zavar egy kicsit sem? A tobbi egbekialto dolgot, most hagyjuk is, nem akarlak tulterhelni.

nyilvánvalóan ez a népszavazási kezdeményezés nem az olimpiáról szól.

persze, hogy nem, ill. az csak masodszalon. Ez a kezdemenyezes egy felhivas volt, szabad forditasban: ird ala az ivet, ha te is pofan akaod baszni a **cit! Es ugy tunik, a jelek szerint, hogy van egy reteg, amelyik be akar pancsolni egyet a felcsuti maradonanak. Egy vilagos uzenetet akarnak kuldeni a **cinek, hogy o is megertse: megallj, **ci! Lehet, hogy van ra okuk.

hogy elveszik a játékukat, ha a budapestiek nem szavazhatnak erről.

itt jon a kepbe az, hogy ostoba vagy, aki semmit nem ert. Esetleg orosz dezinformator, bajkevero vagy, aki szandekosan keveri a materiat. Ne vedd a szivedre, de az allaspontod alapjan mas lehetoseg nem jutott eszembe.

Mert rajtad kivul kb. mindenkinek vilagos, hogy azert vonjak vissza a palyazatot, hogy ne kelljen nepszavazast kiirni, es azert nem akarnak nepszavazast kiirni, hogy ne veszitsenek el egy *politikai* csatat. Latod, hogy a penztol maris eljutottunk a politikaig? Szivesen, nem kell megkoszonnod, hogy felvilagositottalak.

Arról beszéltünk, hogy az olimpiáról szóló népszavazáshoz gyűjtjük az aláírásotokat, de nem, valójában kormányváltáshoz egy évvel a választások előtt. Ja, és kösz az aláírásokat, csírák!

breking nyuz: a momentum mar ugy allt az olimpianak keresztbe, hogy ok egy politikai ero/tenyezo - lesznek, ha nagyok lesznek. Az olimpia elleni kampany a szelesebb nyilvanossagra lepesuk (is) volt.

Voltak olyan bar jo szandeku, de egyugyu es naiv kezdemenyezesek, amelyek az utcan akartak megoldani a problemat, mert hogy ok elutasitanak minden partot. Ezek torvenyszeruen kifaradnak, es elhalnak, es addig a **ci rohog a markaba.

A momentum (is) tudta, hogy a jelenlegi rendszer levaltasahoz / picsaba elzavarasahoz bele kell allni a politikai dagonyaba (felteve, hogy a fegyveres polgarhaborut most elvetjuk). Szoval szo sincs atveresrol, ezt amugy a jelek szerint rajtad kivul mindenki tudta. A hvg.hu (google, hogy megtudd, mi az) kozolt is egy interjut veluk/cikket roluk, amibol kiderult, hogy most a videki terjeszkedes lesz hangsulyos. Ha odaernek ahhoz a kohoz, ami alatt laksz, valts veluk is egy par szot. Csak hogy taguljon a vilagkeped egy kicsit. Nagyon rad fer...

miert vertek el ra mar eddig is milliardokat az en penzembol, a te penzedbol (felteve, ha fizetsz adot), az adofizetok penzebol? Teged ez nem zavar egy kicsit sem?

Aha, tehát olimpiát marketingelni, előkészíteni rossz pénzkidobás, népszavazást szervezni jó pénzkidobás. Másképp hiányzik az ember zsebéből az a pénz, világos.

Ez a kezdemenyezes egy felhivas volt, szabad forditasban: ird ala az ivet, ha te is pofan akaod baszni a **cit!

OK, ez idáig rendben, csak az nem, hogy a Momentum azt az alternatív igazságot állította, mely szerint ez az egész az olimpiáról szól. Innentől kezdve meg az az igen apró, ám nem elhanyagolható helyzet alakult ki, hogy született egy ellenzéki párt hazu alternatív igazságban, s ennélfogva a későbbiekben semmire sem lesz már erkölcsi alapja.

Mert rajtad kivul kb. mindenkinek vilagos, hogy azert vonjak vissza a palyazatot, hogy ne kelljen nepszavazast kiirni, es azert nem akarnak nepszavazast kiirni, hogy ne veszitsenek el egy *politikai* csatat.

Kezdettől fogva nem állítottam ennek az ellenkezőjét. A személyeskedésed éppen ezért nem csak szimplán illetlen, de indokolatlan és ostoba is egyben.

az utcan akartak megoldani a problemat[...] A momentum (is) tudta, hogy a jelenlegi rendszer levaltasahoz / picsaba elzavarasahoz bele kell allni a politikai dagonyaba (felteve, hogy a fegyveres polgarhaborut most elvetjuk).

Az fel sem merült a Momentumban, hogy az országgyűlési választásokon méretteti meg magát? Tudod, ez az intézmény erre van kitalálva. A demokratikus polgárháború és a demokratikus utcán hőbörgés rendben vannak, de a parlamenti választások nem? Értem a logikádat, csak valahogy nem szeretem. Furcsamód én, a szerinted орос дезинформатор, байкэвэрё a legális utat preferálom, szemben azzal, amire te utaltál, s Magyarország Alaptörvénye C/2-be ütközik.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Aha, tehát olimpiát marketingelni, előkészíteni rossz pénzkidobás, népszavazást szervezni jó pénzkidobás. Másképp hiányzik az ember zsebéből az a pénz, világos.

ha eleve eselytelen a palyazat, akkor eleve miert is kellett egyaltalan belevagni? Ja, azt nem tudod.

azt az alternatív igazságot állította, mely szerint ez az egész az olimpiáról szól [...] s ennélfogva a későbbiekben semmire sem lesz már erkölcsi alapja.

(...orosz ugynok akcioban!) En nem lattam ilyet, viszont amit olvastam roluk, az pont azt mutatta, hogy nem egy ad hoc akciorol van szo, hanem mar korabban is epitgettek magukat, es most alltak ki a placcra, es folytatjak a politikai palyafutast. Az persze nyilvanvalo, hogy egy orosz dezinformator elott nem lesz tobbe, ill. sosem lesz erkolcsi hiteluk. De ha te fikazol valamit, akkor azt erdemes jobban is megnezni, vo. tokfej kritikusok a filmekrol.

Kezdettől fogva nem állítottam ennek az ellenkezőjét.

latom, ha sarokba szoritanak, akkor elkezded az muszka ugynokok kezikonyvenek 59-es taktikajat: kodositesz. Mert adott egy teny (nevezzuk X-nek), amirol fogalmad sincs (jo, hat hogyan is lenne pont neked). Aztan amikor valaki vegre elmagyarazza, akkor meg pampogsz, hogy te sosem allitottad az X ellenkezojet. Gyenge, nagyon gyenge.

Az fel sem merült a Momentumban, hogy az országgyűlési választásokon méretteti meg magát?

(orosz ugynokok #34-es strategiaja akcioban) Mar miert is kene egy politikai eronek (vagy ami az akar lenni) a valasztasok kiirasaig az arnyekban lennie? Talan a 2 valasztas kozotti politikai aktivitas kizarja a 2018-as indulast?

A demokratikus polgárháború és a demokratikus utcán hőbörgés rendben vannak, de a parlamenti választások nem?

kerlek, tisztazd: tenyleg autista vagy, vagy megint csak a hangulatot kelted?

Értem a logikádat, csak valahogy nem szeretem.

Hogy stilszeru legyek: lofaszt ertesz te. Atlatszo modon forgatod ki a szavakat, ennyi. Tipikus ruszki felforgato aknamunka.

Közelít, de nem teljesen pontos.

Igazság szerint a lopott földek műveléséből származó haszonból vettem a tarfikokat, de csak négyet. Viszont rájöttem, hogy ez a trafikos kiskereskedelem nem elég nagy üzlet, ezért inkább eladtam őket, és a pénzből Londonban nyitottam egy mosodát.

https://www.youtube.com/watch?v=SCyUY4hVFpE&t=44s

----
"Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat."

Én úgy látom, hogy a libbantak vergődnek, mert ha lemondják a pályázatot és a népszavazást, nem lesz mit tematizálni, olyan szopás ez nekik most, mint a fél világgal üzletelő szaúdi csávó ügye, akit jól lelepleztek, hogy itt is járt, mire felépítették a nagy story-t (a semmiről) a csávó meg meghalt. :D

:D akkor a hozzád hasonló momentumsérült elmeroggyantak kedvéért szájbarágó© következik:

az SZDSZ épp aktuális reinkarnációja örül mint majom a (két) farkának, hogy végre egyszer sikerült egy olyan kezdeményezés mögé beállniuk, ami mérhető társadalmi támogatottsággal bír (még a 200000+1 is megvolt!!4!44), és most ebből szeretnének megélni a választásokig mivel ők is látják hogy ilyen alkalmuk nem lesz sok, és retardált óvodás módjára sírnak, hogy politikai ellenfelük nem akar fegyvert adni a kezükbe

az SZDSZ épp aktuális reinkarnációja

az kicsoda, micsoda? Csak mert pont ma olvastam arrol, hogy a liberalis politika mar sok eve nem letezik.

politikai ellenfelük nem akar fegyvert adni a kezükbe

szoval szerinted a momentum monentan vergodik, mert a Nemzeti Elmenekules Rendszere fel a boritekolhato kudarctol. Meg azert a momentum vergodik, mert elobb a tacsko horthy ugy nyomatja az olimpiat, mintha nem is lenne holnap, majd amikor osszejon az elegendo alairas, akkor is a momentum vergodik, hogy barbie-hitler es a csicskai 180-fokot fordulnak, es visszavonni keszulnek a palyazatot. Ertelek.

'elkerült népszavazást (ütközetet) nem lehet elveszteni'
szun-ce után szabadon:)

mert

  1. nem biztos hogy elvesztenék.
  2. a kvóta-népszavazásnál láttuk: ha vesztenek akkor is győznek.
  3. ha tényleg olimpiát akarnának, nem hagynák veszni a már belefeccölt pént. de csak pént akarnak.
  4. presztízs.

ha valoban errol lenne szo, az tenyleg dicseretes lenne. De ha a felszint egy kicsit megkaparod, akkor kiderul, hogy azert nem pont igy van.

valaki meghajolva a nepakarat elott

A **cirol beszelunk. Szerinted o olyan, akinek egy hangyanyit is szamit a nepakarat? Neki a nep addig kell, amig 4 evente behuzza az x-et a narancsos rablok melle, utana mar csak utban vannak ezek a felazsiak. A tavalyi migrancsos szavazas (ami mar eleve ertelmetlen volt, mert egy szalmabab ellen ment a hirig) ebbol a szempontbol kakukktojas, mert ott is csak azert kellett volna az amugy is idegengyulolo 'nep', hogy megerositse a kormany otromba hozzaallasat a dologhoz. De meg az sem jott ossze nekik a kello szamu tamogatas.

Hogy mennyire leszarja a **ci az un. nepakaratot, azt talan a boltzarral lehet a legszebben illusztralni. Mar jo elore jottek a felmeresek, hogy senki nem tamogatja, meg a verfideszes pistikek sem (a vasarnap vasarlo fideszes kepviselok meg kulon pikans szint vittek a dologba). Szerinted hallgatott barkire a **ci? Nem tisztel ez sem embert, sem Istent, nem hajol meg ez senki elott.

Hacsak nem erosebb nala. Mert azon jot lehet rohogni (bar vegiggondolva mar nem felhotlen az orom), ahogy a mi kis bonsai-napoleonunk feszeng Putyko mellett, hol kutyaba megy le elotte, hol terdel neki.

Azért az remélem, megvan, hogy a vasárnapi boltbezárásos történet a KDNP berkeiből indult, s a vasárnapnak, mint pirosbetűs ünnepnapnak a szentségét lett volna hivatott visszaállítani. Igen, rengeteg olyan üzem van, amelynek kell működnie hétvégén, különféle közüzemek, egészségügy, de nem muszáj ezt még tovább amortizálni. Kövér László valahogy úgy fogalmazott, hogy nem érett erre a társadalmunk, ezért - noha személy szerint nem ért egyet vele - visszavonták a vasárnapi nyitvatartás tilalmáról szóló rendeletet.

Tehát itt nem a népakaratról van szó, hanem egy keresztény hagyományról. Jó, te nem értheted, mert a fogalomtáradból vélhetően hiányzik a keresztény szó.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

A KDNP és a kereszténység? Ugyan már. Sajnos nem sok közük van hozzá.

Eddig egy kormányról sem tudok, aki védte volna a keresztény értékeket: szolidaritás, evangelizálás, irgalom, békeszerzés, stb.

Mindég elszomorít - olyanként, aki próbál katolikus lenni -, hogy mennyire nem vagyunk azok.

Nem arról kéne szólnia, hogy hangoztatjuk, mik vagyunk (mert nem vagyunk azok), hanem tettekben megéljük. Ezt a krisztusi kereszténységet nagyon nem látom Magyarországon. (Magamban sem!). L. még mai evangélium. Hol vagyunk ettől?

Azért az remélem, megvan, hogy a vasárnapi boltbezárásos történet a KDNP berkeiből indult,

nem, nincs meg. Amikor semjen pubi eloszor bedobta az otletet, akkor a **ci siman elkuldte a picsaba. Azutan egy keves viz azert lefolyt a Dunan, mire ujbol felvetodott az otlet.

Hogy a vasarnapi boltzarnak mennyire semmi koze az unnepnap allitolagos szentsegehez, ahhoz eleg belatni, hogy ez egy istentelen kormany a **civel az elen, a kdnp-s vamszedokkel egyetemben. Mindenki tudta, hogy ez a teszko es tarsai ellen van, a cba (na vajon miert?) + egyeb haverok erdekeben.

Masfelol, ha csak egy kicsit is erted a szentseg fogalmat, akkor bizonyara tudod, hogy egy szekularis tarsadalomban ez fabol vaskarika. Attol Isten nem lesz egyaltalan boldogabb, ha az orszag polgarai nem tudnak vasarnap boltba menni (ami mindig is vasar nap volt). Ill. tudnak, bizonyos, kivetelezett boltokba. Tudod, ez az a fajta szemelyvalogatas, ami kifejezetten utalatos Isten elott.

Igen, rengeteg olyan üzem van, amelynek kell működnie hétvégén

itt mar csusztatsz: elobb vasarnap, most az egesz hetvege. Ujra kerdezem: mifele szentsege van egy marginalis vallas kijelolt napjanak egy ~98%-ban istentagado orszagban (Mo-rol beszelek)?

Kövér László valahogy úgy fogalmazott, hogy nem érett erre a társadalmunk

pont ezert vagyok bajban veled: nem tudom eldonteni bizonyossaggal, hogy tenyleg ennyire - hup-os terminologiaval elve - autista vagy, de lehet, hogy az r=1, egyugyu, csekelyertelmu medvebocs lenne a talalobb. Hogy ne kelljen ennyit ekezzelek, a jovoben micimackokent hivatkozok rad.

Mert ennyire szivacs modjara szopja be a narancsos propagandat, azzal valami komoly problema van. A Biblia azt irja, mindent megvizsgaljatok. Ez neked most nem jott be. De azt is mondja, ne tiszteljetek balvanyokat. Te meg majd becsurrantasz, ha a **ci vagy kover pubi kinyitja a szajat, es hazudik egy ordasat.

Mert ahhoz azert pofa kell, meg ket megevett zsupfedeles haz, hogy amikor mar a bevezetese elott minden csatornan kozlik a kormannyal, hogy nem lesz jo, de mindenkit leszarva bevezetik, majd kesobb gyava modon nem vallaljak a megmerettetest, akkor azzal kommentalja ez a kover bohoc, hogy "nem érett erre a társadalmunk"? Es nem sul le a pofajarol a bor ennek a hulladeknak?!

Szoval ezert mondom, hogy sulyos tevedesben vagy, ha azt hiszed, hogy ezeket egy pillanatig erdekli Isten vagy ember.

mert a fogalomtáradból vélhetően hiányzik a keresztény szó.

nagyon eles megfigyeles! LOL, OMFI! Hadd ajanljam figyelmedbe Janos figyelmezteteset a vegerol (alahuztam neked, amit kulonosen is problemanak latod nalad): "Boldogok, a kik megtartják az ő parancsolatait, hogy joguk legyen az életnek fájához, és bemehessenek a kapukon a városba. De kinn maradnak az ebek és a bűbájosok, és a paráznák és a gyilkosok, és a bálványimádók és mind a ki szereti és szólja a hazugságot."

"a fidesz nem meri felvállalni a csatát, mert jó eséllyel bukna" < igaz

"gyávák vagytok" < általánosítás, előítélet, de olvasd csak vissza magad ebben a topikban...

Miért van az, hogy ma Magyarországon a magukat liberálisként definiáló emberek a legnagyobb gyűlölködők, trágárok, előítéletesek, általánosítók, demagógok, személyeskedők, lekezelők?

Én nem tudom, de úgy gondolom, hogy a liberalizmus az valami más.

Szerintem senkiben nem merülhet fel komolyabban, hogy sj liberális lenne. Vagy ha igen, akkor az nem ismeri az agymenéseit.
Nem mindenki liberális (és nem mindenki keresztény), aki szereti annak láttatni magát.

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

'általánosítás, előítélet'
volt kitől tanulni, én mint hazaáruló már csak tudom.

'Magyarországon a magukat liberálisként definiáló emberek a legnagyobb gyűlölködők'
mert rosszabbul élünk mint 4 éve, mert a haza nem lehet ellenzékben, mert nem veheted el a magyarok munkáját.

volt kitől tanulni, én mint hazaáruló már csak tudom.

"gyávák vagytok" < általánosítás, előítélet, de olvasd csak vissza magad ebben a topikban...

miert is? Ha lesz az ugyben nepszavazas, akkor valoban eloitelet, bar en inkabb a multbeli esemenyek alapjan allo joslatnak mondanam

Miért van az, hogy ma Magyarországon a magukat liberálisként definiáló emberek a legnagyobb gyűlölködők, trágárok, előítéletesek, általánosítók, demagógok, személyeskedők, lekezelők?

lol. Te hallottad, hogy az elmulthetevben mit mondtak a kovetkezo humanoidok? A ciganykeresztapa, barmelyik random alvezere, Hanyob, (post mortem) Finkelnstein*, barmelyik arrogans es nagypofaju videki fideszes kepviselo + a hozzajuk kapcsolodo oligarchak, a cof-os csocselekrol nem is beszelve. Nos, fel kell vilagositsalak, ezek az emberek nem liberalisok. Hacsak nem ugy definialjuk a szot, hogy egyeseknek mindent szabad.

*: azert az valahol mokas, hogy egy *uzi es antiszemita zsido kottajabol jatszottak hosszu idon keresztul ezek a derek atyafiak.

1. Az általánosítást és előítéletet a _vagytok_ szóra értettem. Aki nem értett veled egyet, az már a _vagytok_ kategóriába esik a fideszes droidokkal. Ez az általánosítás és előítélet. És mielőtt kicsit merevedésed lesz, nem minden fideszes droid, nem úgy értem. De minden oldalnak vannak droidjai, és a megnyilvánulásod alapján, te is egy droid vagy, csak nem fideszes droid...

2. Azért mert egy korrupt, degenerált társaság mocskos és primitív stílusban nyilvánul meg, az felhatalmaz arra, hogy te is mocskos és primitív stílusban nyilvánulj meg? Miben vagy akkor különb? Más zászló alatt vagy mocskos primitív droid? Az nem különbség, a rendszer szerves része vagy te is, mert a jelenlegi hatalomtechnika a megosztáson és gyűlölködésen alapszik, gratulálok.

azt lattad, hogy honnan indultunk, igaz? De egyebkent pont ez a fideszes "Madzsarorszag/a haza nem lehet ellenzekben" arokasas eredmenye: egymas ellen forditja az embereket, es kialakul a mi es az ok tabora (az reszletkerdes, hogy az 'ok' egy heterogen csoportosulas, a lenyeg az, hogy nem 'mi'). Es ez sajnos egyaltalan nem eloitelet, hanem a szomoru valosag.

nem minden fideszes droid, nem úgy értem.

persze, hogy nem. Vannak haszonelvezoi is a rendszernek.

és a megnyilvánulásod alapján, te is egy droid vagy, csak nem fideszes droid...

lol. Ez cuki volt.

2. Azért mert egy korrupt, degenerált társaság mocskos és primitív stílusban nyilvánul meg, az felhatalmaz arra, hogy te is mocskos és primitív stílusban nyilvánulj meg?

igen! A retorika alapvetese, hogy az uzenetet a celkozonseghez kell merni.

Miben vagy akkor különb?

errol senki nem beszelt, en meg foleg nem. Egyaltalan, kell nekem kulonbnek lennem? Ha igen, akkor miert? De ez ne nyomja a te vallad.

Más zászló alatt vagy mocskos primitív droid?

miert is?

Az nem különbség, a rendszer szerves része vagy te is, mert a jelenlegi hatalomtechnika a megosztáson és gyűlölködésen alapszik, gratulálok.

mar miert is vagyok ennek a rendszernek a resze? En azokhoz szamolom magam, akik tuskek a NER oldalaban. Masfelol mi a problemad azzal, hogy tukrot tartok eled, eletek, elejuk? Talan az, hogy ezt nem ered fel esszel? Ehhez meg en gratulalok...

meg egy kis adalek a fideszes gyulolkodeshez. Sandor Maria (a fekete ruhas nover) a kozelmultban ongyilkossagot kiserelt meg, de tulelte. Erre "Kakuk Zoltán, a népjóléti bizottság tagja azt kommentelte: Kár, hogy túlélte." (http://fedor.blog.hu/2017/02/18/az_a_hires_fideszes_empatia)

Meg tobb a fedor blogbol:

**********************************************

Sajnos Kakuk Zoltán felvállalta, hogy ő írta a hozzászólást, ráadásul még azt is hozzátette:

“Mindenkinek van egy életcélja. Valaki házat akar, valaki kocsit, valaki gyerekeket. Én minden embert támogatok az életcéljában. Sándor Máriának az volt a célja, hogy meghaljon. Én szurkoltam neki, hogy sikerüljön a célja elérése, de hát sajnos nem.”

Sok-sok politikussal, celebbel beszéltem már életem során, de ilyet még nem hallottam, ezért visszakérdeztem a biztonság kedvéért.

“Ön Sándor Mária halálát kívánja?”

“Jaj, dehogy kívánom én. De azt mindenképp, hogy érje el a célját. Ha neki az a célja, hogy meghaljon, akkor érje el azt. Tudja, régen az egyház el sem temette az öngyilkosokat? Hol van most az egyház?”

**********************************************

Gondolom ez arról szól, hogy bár az emberek azért adták az aláírásukat, hogy legyen népszavazás, de a jelenlegi kormány minél inkább szeretné ezt elkerülni. Ezért először bead és pénzel egy olimpiai pályázatot úgy, hogy nem kérdezi meg az emberek véleményét. Majd később bejelenti, hogy visszavonja azt úgy, hogy nem kérdezi meg az emberek véleményét.
Igazán korrekt, gerinces hozzáállás.
De ez még mindig a kormánypárt véleménye, amelyik próbál úgy manőverezni, hogy elkerülhesse a népszavazást.

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

> bár az emberek azért adták az aláírásukat, hogy legyen népszavazás

nyilvánvalóan nem, ezért is volt ügyes húzás, ezért szeretnék ütni a vasat amíg meleg, és ezért szűkölnek amikor el akarják venni tőlük a gumicsontjukat, mert tudják, hogy a választásokig nem nagyon lesz még egy olyan téma, ami mellé az újlipótvárosi odúlakókon kívül más is odaállna

„Egyetért-e Ön azzal, hogy Budapest Főváros Önkormányzata vonja vissza a 2024. évi nyári olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésére irányuló pályázatát?”
Ez nekem határozottan a népszavazásról szól. De biztos te ezt is jobban tudod, hiszen mindenhol, mindenkor ott vagy.

Amúgy én több aláíróról tudok, aki szeretne olimpiát, viszont a reális érvekre-ellenérvekre is kíváncsi.

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

Azért ezt gondold végig alaposabban. Ha az az alapértelmezés, hogy megpályázzuk az olimpia rendezését, akkor miért is szeretnének az aláírók népszavazást? Azért, hogy az történjen, ami népszavazás nélkül is? Nem, az aláírók - néhány trolltól eltekintve - az olimpia ellen szavaznának. Igaz, nem csak az aláíróknak van szavazati joguk.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

láthatóan nem anyanyelvi szinten beszéled a magyart és/vagy autista vagy ezért felhívnám a figyelmed arra hogy a 'tehát' kötőszavunkat olyan esetekben szokás használni, amikor egy korábbi szövegrész tartalmából vonunk le további következtetéseket, nem akkor amikor a seggünk lyukából rángatunk elő valamilyen nevetséges hülyeséget mint te :)

Már bocs, az egy dolog, hogy neked mindenről az jut eszedbe - bármi is legyen az -, de az fel sem merül benned, hogy amikor valaki újlipótvárosi odúlakót ír, akkor esetleg arra is gondol? Azt úgy nem lehetne, hogy azt értjük a szavakon, ami oda van írva? Tudod, nem kell PC-ről magyarra fordítani, elég lesz magyarul érteni.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Egyébként ha lenne egy kis humorérzékük, akkor (, mikor Tarlós jövőhéten bejelenti, hogy visszavonjuk a pályázatot, 1-2 órán belül) be kellene adniuk a

Szeretné-e Ön, hogy Budapest NE vonja vissza a 2024-es Olimpiai pályázatot?

vagy valami hasonlót.
--
blogom

> Alighanem első lépésként máris változtathatnának nevet Momentumról valami másra.

Miért is? Amellett, hogy a Momentum (szerintem igencsak sikertelenül) a Nem mellett foglalt állást, ez a népszavazás leginkább arról szólt volna, hogy egy ilyen jelentős döntést, mint az Olimpia megszervezése, kérdezzük már meg az emberektől. Ez továbbra is áll.
--
blogom

+1

A Momentum ugyanolyan demagóg szólamokat nyomott, mint a többi.

Viszont továbbra is ellenszenves az az irány, hogy az adott vezér (ti. Gyurcsány, Bajnai, Orbán, stb.) eldönti, mi a vonal, aki meg nem alkalmazkodik, az náci/libsi/hazaáruló. Ez olyan... szocializmusos.

(Ha ezeket a bélyegzéseket nem vennék komolyan, az más lenne).

A Momentummal az a baj, hogy hazugságban sarjadt. Azt állította, hogy az olimpia ellen gyűjt aláírásokat, miközben tudta, igen kis eséllyel fordulhatott volna elő az a baleset, hogy Budapest nyeri a rendezés jogát, továbbá nem arról beszélt az aláíróknak, ami a valódi célja.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

> igen kis eséllyel fordulhatott volna elő az a baleset, hogy Budapest nyeri a rendezés jogát
Ez nagyon szépen hangzik, de vállaltad volna ennek egyszemélyben az anyagi felelősségét, ha mégis megkapjuk?
Ez eléggé demagóg, hogy hát de úgyse.... Akkor miért költöttünk el eddig a pályázatra milliárdokat?
--
blogom

Ebben nyilván igazad van, az érvem éppen annyira fals volt, mint migráns témában a „de hát úgysem Magyarország a célország” érv.

Mondom, a Momentum katalizátor szerepe hasznos volt, mert ennek eredményeként jó eséllyel nem lesz egy, az emberek életéhez lényegében semmivel sem hozzájáruló, felesleges projectre kidobva, s abból a korrupció útvesztőin keresztül ellopva egy rakás pénz. Az a tarlósi érvelés meg elég gyalázatos, hogy az olimpia miatt arányaiban több pénzt lehetett volna Budapestre csatornázni a vidék elől, mintha nem egy országban élnénk, s mintha Budapest és a vidék egyfajta hidegháború, gazdasági háború állapotában leledzene, vagy abban kellene lennie. :(

Szerk.: Ezt budapestiként mondom. Egyáltalán nem úgy fogom fel a dolgot, hogy ennek a városnak a vidék rovására kellene fejlődnie.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Te már biztos, hogy külföldi ügynök vagy, hiszen halál biztos vagy benne, hogy nem mi nyertük volna a pályázaton plusz magabiztosan állítod: tudod mi a Momentum valódi célja (és nem az, amit hirdetnek magukról).
Ilyen jól informált csak egy külföldi ügynök lehet. :)

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

És akkor a kormány által milliárdokért futtatott kampány rádióban, tévében, óriásplakáton a magyar olimpiáról ("miközben tudta, igen kis eséllyel fordulhatott volna elő az a baleset, hogy Budapest nyeri a rendezés jogát"), közpénzből, a tőled levont adóból, az nem hűtlen kezelés véletlenül? Vagy az nem gond mert építi a csordaszellemet?

--
"Everybody has a testing environment. Some people are lucky enough to have a totally separate environment to run production in."

OK, csak két különböző dolog, hogy valaminek kicsi a valószínűsége, ugyanakkor, ha meg sem próbáljuk, akkor nulla. Olyan ez, mint a lottó. Tudod, hogy értelmetlen, de egy szelvénnyel játszani nem feltétlen hülyeség, mert bejöhet.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Csak amikor egy ország vagyonát teszed fel arra a szelvényre, akkor talán illene őket megkérdezni erről. Nem csak sulykolni a fejükbe (szintén az ő pénzükből), hogy milyen jó lesz ez nekik.

--
"Everybody has a testing environment. Some people are lucky enough to have a totally separate environment to run production in."

"Az elvszerűség és a következetesség fontos politikusi erények. Demszky Gábor például szívből támogatja, hogy Budapest olimpiát rendezzen – de csak akkor, ha éppen ő a főpolgármester, és az MSZP-SZDSZ van kormányon. Erről tanúskodik az a 2009-es, általa is aláírt levél, amelyben Bajnai Gordon akkori miniszterelnököt sürgeti, mielőbb üssék nyélbe az olimpiai törvényt, hogy a főváros pályázhasson a világjátékokra. Hét és fél év nagy idő: egy minapi interjúban Demszky már a „legkártékonyabb megaprojektnek” nevezte, ha Budapest olimpiát rendezne.
...
A levelet Demszky Gábor SZDSZ-es főpolgármester, a közgyűlés pártjainak frakcióvezetői – Steiner Pál (MSZP), John Emese (SZDSZ), Tarlós István (Fidesz), Bagdy Gábor (KDNP), Hock Zoltán (MDF) –, valamint a BOM elnöke, Szalay-Berzeviczy Attila írta alá. Az irományban egyébként szó sincs semmiféle népszavazásról, az emberek megkérdezéséről – akkoriban ugyanis a balliberális politikusok, értelmiségiek ezt még nem tartották fontosnak."

http://pestisracok.hu/ki-nem-talalnak-milyen-feltetellel-tamogatna-dems…

----
"Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat."

(flamebait)
Fog-e a napokban hirtelen sok menekült érkezni?

A közmédia hadilábon áll a matematikával

Meg a cikk szerzője is. Teljesen elfogadott a matematikában, hogy a két tengely metszéspontja nem feltétlen a (0;0) - különben hogyan ábrázolhatnánk az elmúlt 5 év bármilyen adatait, ha 0-tól kellene kezdeni? Illetve ha egy kb. 5000 körüli érték ingadozását (mondjuk plusz-mínusz 5-10) akarnánk szemléltetni?
A diagram (matematikailag) teljesen korrekt, max. az kifogásolható, hogy a függőleges tengelyen nem tüntettek fel értékeket (az egyes oszlopokhoz viszont odaírták).
Nyilván az is világos, hogy a diagram készítőjének (ill. a megrendelőnek) mi volt a célja, de ezen az ismereten már ötödik(!!!!) osztályban túl vagyunk (a példa egy mese nézettségének alakulását mutatja - link, rejtvény, lap alja). Ez a cikk is jól mutatja a magyar társadalom matematikai ismereteinek szintjét ("okosabb vagy, mint egy ötödikes?").

off:
ha már, akkor...
tudsz mondani olyan tengely-metszéspontot, s Y skálát, amin az idézett diagram megállja a helyét?
Mert ha felteszem, hogy az Y skála lineáris, akkor egy vonalka ~100 főt jelent. (Magyjából a 40 az első vonal felénél, a 97 az első vonalnál, míg a 192 a második vonalnál van).
Ez úgy nagyjából a többi adatra is stimmel (145, 118, 129).

szerk.: persze, nyilván tudsz, ennyi még megvan matekból, hogyha ez 9 pont, akkor egy tized-fokú függvény pont illeszkedni fog rá.
De az egy fura diagramm lenne, no.
--
blogom

Uh, ennyire nem elemeztem. Nyilván a skála linearitását feltételezzük :)
Valóban úgy tűnik, hogy a függőleges tengely 0-ról indul, és egy vonal (beosztás) 100 főt jelentene. Az oszlopon levő számokat néztem csak, és a kiugró 235-öt, ami nyilván nem annyiszorosa bármelyik adatnak, amennyit a diagram sugallna - rögtön a szokásos trükk jutott eszembe (amit linkeltem is), de igazad van, nem jön ki úgy, ahogy gondoltam.

Szóval csak hadiláb van a matekkal (vagy a "közmédia" által használt programmal), nekem meg a részletekre való figyelmemmel. Utóbbiért vállalom a felelősséget :)

ugorgyá' le a frissen felhúzott védvonalhoz, ott minden nap hallhatod "jelentésszerűen", hogy éppen hányszáz (400-600) delikvens próbált meg átmászni/rongálni, ezekből mennyit basztak szájon a kerítésen innen és túl, blablabla...
miközben amióta az a kurva kerítés megvan, összesen nem másztak rajt át talán huszan se.
de kell a hangulatkeltés, meg a kommunista agyoniskolázott bakondinak a közszereplés.
a kihelyezett zsandároknak meg már pár hónapja kurvára teli van a f*sza az egész bohóckodással (gondolom érthető okokból)...

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."