ma van az a nap, amikor

 ( kovi | 2017. február 16., csütörtök - 23:24 )

a Lumiámról letúrtam a W10-et és ment vissza a 8.1. annyira elszoktam már ettől a builtől, hogy kapaszkodónak nincs meg ez az érzés sem. mindegy, akár ezen is lapoznék.

sajnos a szinkronizáció sánta és tetű lassú, sajnos az sms-ek testes része elszállt mindkét sim irányában. sajnos a térképekkel is szopok és sajnos böngészéshez is egy retek Explorerem van, de legalább már lehet fényképezni! igazi luxus, már vagy 40-et lőttem és nincs "hangs on saving" és nincs egy darab jpg/tmp sem a kártyán! jííháá, vááóó, haver már biztos 2017 van! de sajnos a device recovery is hibázott, mert azt mondta ugyanaz a verziójú OS megy vissza a telefonra az USB kábelen, pedig tudtam, hogy nem :) az meg még cukibb volt, hogy a letöltött 1.6G (vagy 1.7G mittudomén) OS image !pár mp alatt átkerült a flash üzembe billentett telefonra. szerintem ott is volt mindig, a W10 update után ottmaradhatott, ezért volt rémisztően kevés szabad területem. mondjuk most is faszán indul a területi vitám, mert a gyorsan és rutinosan kiirtott facebook, pénzügyek, meg a tököm tudja milyen retek alkalmazásokat mégiscsak visszalökte, hiszen a., biztos túl gyors voltam b., ezek tutira kellenek nekem és benne van a backupban. a skype beavatkozást igényel üzenet konkrétan megöl. nem kell skype, a hátam közepére sem kívánom. szóval nem is tudom mit mondjak, ennek a területi vitának háború lesz a vége. érzem.

nagyon cuki, ahogy magamra hagyva állok, igazi Linux feeling. e pillanatban kizárt, hogy a következő mobil eszközöm MS legyen. annyira felbosszantottál MS, hogy (komolyan és faarccal mondom) dühömben három hete előkapartam a 3310-est és tartalékként a zsebemben van egy joker simmel. akik látták, érdekes módon egyikük sem röhögött ki. mégiscsak be lehetek kötve a mátrixba, mert pár napja meg folyamatosan azt olvasom random helyeken, hogy 3310 néven visszatér valami. szerfelett megdöbbentett az is, hogy a MS fórumokon alkalmanként beköszöntenek a Linux-like "biztos HW hiba, worksforme, ultimate workaround: noob daily softreset :DD + hallelujah" . ha csak ebből indulok ki, háát mégiscsak megjelentek a néhai Linux felhasználók a végfelhasználók között. egy ominózus "felmérésben" véletlenül ez a téma is mostanság böffent fel. kiváló megérzései vannak egyeseknek, legalábbis az időzítés biztosan süteményes.

ennek nagyon nem lesz jó vége, most mondom. sw / szolgáltatási disztribúciós platformként ilyet nem lehet csinálni. nem lehet, mert mást is magával ránt. el sem tudom gondolni, miképpen lehetett így eltolni ezt az egészet. W10 esetén ez kb azon a szinten van, mintha insider buildet használtam volna. a legstabilabb mobil OS-től jutottatok idáig, és nem volt senki közöttetek elég nagy szájjal, aki elrántotta volna a kormányt. cuki ez a technikai demokrácia: feleljünk meg mindenkinek, nyaljuk ki mindenki seggét, de lehetőleg mindezt mind körülményesebben tegyük másoknál és a hibákra nehogy figyeljünk. mindezek után a segítőket szarjuk le jó híggal. insider build, terrás telemetria; kivégzőhelyen szedett holdtöltei keresztespók; kutyafasz: ezek biztosan megoldanak mindent! már a hw választásnál gyanút kellett volna fogjak, mert Microsoft szitázással a telefon 1 óra múlva úton volt visszafelé azonnali cserére.

így estefelé besörözött verzióban szalonképesre varázsolva az elsőre igencsak sípolós bejegyzésemet, egy köszönetet még kérek szépen a kritikámért, aztán megpróbálok együtt élni ezzel a retekkel egy ideig. aztán megy a levesbe vagy odaadom a gyereknek játszani. megy rajta a nu pogodi kvarcjáték SW, meg már lehet vele fotózni is. e tekintetben a 3310-nél mégiscsak jobb így 2017-ben - a 6 éves kislányom igényeivel találkozva.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nem való ám mindenkinek a hipszter szubkultúra! :)

Üdv,
Marci

3310-el a zsebemben ez nekem szólt? :)

[on] még vagy két lépcső lefelé és nektek sem. egyébként a munkaadódnak erre a megmaradt és teljesen kifacsart 1% felhasználói bázisra úgy kellene vigyáznia, mint a szeme fényére: ennek kellene lennie következő próbálkozás magjának. ha szükségtelenek, azt szerintem a fair játék szellemében illene közölni.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Fair játék egy multitól?
Még az alkalmazottakkal szemben sem, nemhogy a vevőkkel.

Na ja... Aki marginális piaci részesedéssel bíró eszközt vesz...

Épp attól hipszter! Ritkább, mint egy bádiháli szemüveg, sót, az ökológiai gazdaságból származó jaknyakaalja-szőrből készült pamutsálnál is! ;)

Üdv,
Marci

Én egy Kin-t szeretnék. (az lenne igazán hipszter :))

Én már láttam élőben! :)

Android. :DDDDDDDDDDDDDD

Magam részéről inkább a Surface-re várok, de az is igaz, hogy nekem a W10-el szállított Lumia 640-emen az első pár hetet leszámítva egyáltalán nincsenek stabilitási problémák. Ami van, az a fos microSD, amit nyilván le fogok cserélni, mert néha tényleg tetűlassú tőle egy-két rajta futó app. (De azt egyébként is én vettem, nem gyári tartozék volt, tanulság van: kerüld a kínait :P)
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Kinek a pap... A környezetemben van/volt 4 Lumia. Egy 930 jelenleg W10-el, egyszerűen szar. Pár óra után nem lehet felhívni a telefont, egyszerűen leesik a hálózatról. Vagy híváskor elkezd csengeni, tök fekete marad a képernyő, semmit nem lehet vele csinálni, csak újraindítani. Volt egy 530, az csak rohadt lassú volt, egy Xiaomi Redmi 3S váltotta, a gazdája teljesen elégedett. Van egy 640, hasonlóakat produkál, mint a fent említett 930. Ill. volt még egy, annak nem tudom a típusát, de azt is elpasszolta a gazdája, jelenleg egy Mi3-at nyúz.

Vagy híváskor elkezd csengeni, tök fekete marad a képernyő, semmit nem lehet vele csinálni, csak újraindítani.

De, a harmadik alkalommal földhöz baszni, és venni egy androidos telót, vagy iPhonet. (Esetleg downgrade 8.1-re.)
Ez nagyjából az összes W10-es telefonon előjött a környezetemben.
--
ne terelj

ugyan már, nem vagy elég hipszter, mi a francnak telefonálni egy telefonnal. nekem amúgy a villogó képernyő bug jutott bejövő hívásra, amiből csak az akku kivételével lehetett kirántani.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Így! Láttál már hipsztert azért sálat hordani, mert fázott a nyaka??? :)

Üdv,
Marci

örülök, ha jó kedved van - akár még irányított konfliktuskezelésre is jó lehet a viccelődés. de a szmájlikat a jókedv végén én fizetem közvetlenül a munkaadódnak, azt mérlegelhetnéd.

később majd én is viccelődök egy kicsit a témában, utólag szerintem könnyebb lesz - de saját zsebre midenképp kerekebb.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Félreértettél, sírvaröhögök.

Üdv,
Marci

mondjuk az valamivel jobb :)

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

LEGO boltban:
-...ha van okostelefonotok, apukád telepíti rá az appot és a katalógus lapjaira elég a kamerát ráirányítani, már mutatja is 3d-ben ugyanazt a modellt.
-Hú, de jó, Apu! Ugye, megcsinálod?
-Őőőő...

Üdv,
Marci

Az Anniversary update óta semmi bajom a 10-zel, előtte is csak az akksit zabálta feltűnően gyorsan. Pedig ez csak egy gagyi 735, nem egy flagship darab. Biztos én csinálok valamit rosszul.

Tuti, nálam a 735 botrányosan fos volt w10el :)

+1
735 és nálam is frankón megy, tehát én is rosszul csinálok valamit... ;)

> BERUS
Motor: Bodhi Linux 4.1.0; Lubuntu 16.04 LTS; FreeBSD 11.0; Windows Phone 10

valamit biztos, mert pl ilyen aprosagok biztosan nem mukodnek, neked sem:

hivasvarakoztatas jelzese
szamtalan helyen Í betut nem tudod leirni, mert csak
edge reload hibak
and so on

vegulis, kit erdekel, hogy egy telefonon olyan alapveto funkcio nem megy, mint a hivasvarakoztatas :)

Egy biztos, hardvert választani "tudni" kell, ha meg nem sikerült elsőre, csere vagy kuka és ott a második, (v. következő) lehetőség. - IT-ben ez benne van a pakliban. (Ha valamivel nem lehet fotózni, aminek objektívje van, ott le kell vonni a végső következtetést! MikroSD kártya = Scandisk Extreme Pro, -esetleg Plus. Gyerekeimnek is ez volt a karácsonyi "meglepi". - Sok különböző eszközön, de nem panaszkodnak a "képtelenségre".

Szimpla, 630-as (WP8.1-es) Lumia-val, 2 és fél éve fotózok, videózok. A 32 GB-s SD kártyám 28 %-ra kitöltve (már majdnem 7 ezer fotót-videót hurcolászok rajta...) Folyamatosan felváltva használom a Vodafont/T-Mobilt. Ha áthidaló megoldásként véletlenül kell, a böngészőjével is olvasom a HUP-ot. A töltéssel másfél napot simán kibír.

Ha egyszer tönkremegy, biztosra veszem, - nem 35 ezerért, - de kétszer annyiért sem fogom tudni megtalálni ezt a stabil müködést. - (Párom másfél éve szintén jól "elvan" a 730-asával, az is 8.1-es, + Scandisk Extreme Pro - és nem frissítünk!)

ha zárt rendszerben, zárt ökoszisztémában, dedikált és házon belüli hw mellett, mesterségesen kizárt (egyébként alkalmas) hardverek listája és kismillió insider munkája után is tudni kell választani, akkor tényleg bele lehet szarni az egészbe.

szóval az első mondaton kikerekedett a szemem, de ha vicc volt akkor lapozzunk kérlek: csupán nem értettem.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS