Barebone PC összeszerelve kapható?

 ( asch | 2016. december 13., kedd - 17:34 )

Barebone PC-t vennék (Intel NUC sorozathoz hasonló gépet RAM-mal és SSD-vel szerelve, de oprendszer nélkül) összeszerelve. Csak hogy megspóroljam a kompatibilis alkatrész vadászatot és az összerakást. Tudtok olyan boltot, ahol van készen, vagy megcsinálják?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Intelből van komplett gép is. Egyébként meg rém egyszerű mert van hozzájuk kompatibilitás lista.

Hol? Én nem találtam. Tudom, hogy van kompatibilitási lista, olvastam miután nem működött :-). Ettől szeretném megkímélni magam.

Szerintem ez egy elég extrém, ezerből egy szitu. A jó hír hogy jó eséllyel soha nem fogsz még egyszer ilyet tapasztalni.

Amúgy szerintem bárhol szívesen megcsinálják (pénzért nyilván), de most a karácsony miatt eléggé szopóágon van mindenki a kereskedelemben, szóval ha nem sürgős én várnék ezzel 1 hónapot.

Illetve valamelyik szimpatikus cégtől email-ben kérsz tanácsot, hogy mit javasolnak adott barebone-hoz. Azt megveszed webshop-ban tőlük (már nyilván ha nem a létező legdrágább overkill cuccokat javasolják), és így törvény szerint 8 napon belül elállhatsz a vásárlástól akár indoklás nélkül is.
Ém a fair play híve vagyok, szóval ezt előre közölném velük, hogy ez van, nem átverni akarom őket de én se szeretek a kellemetlen végén állni...

Igazából durván benéztem, és nem belevaló RAM-ot vettem (DDR3L kell bele, sima DDR3 nem jó, mert 1.35 V-on üzemel). Szóval papír szerint sem volt kompatibilis, nem csak valójában.

Ugyanezt nyilván nem nézném be mégegyszer. Csak egyet már összeraktam, és kellene még kettő, és unom a szerelgetést. De igazából nem létkérdés. Csak furcsállom, hogy sehol nincsenek ezek egyben árulva.

Egyedi dolog, kinek mi kell bele. Tetszőleges bolt összerakja némi pénzért.

azért barebone, mert te rakod bele azt, amit akarsz, de azért ezek közül is a legalapvetőbbeket, amiknek az igényeidhez igazán igazodnia kell (memó, hdd).

amúgy a ramot pár éve én is majdnem benéztem, ez van. szerintem inkább 2 percet pluszban szánj rá, hogy te külön összeállítod/összeválogatod (én utóbbit szoktam, simán a webáruházban, és úgy is összerakják), majd szereltesd össze.

NUC-nál fordult elő hogy nem fogadta se az első, se a második totál kompatibilis RAM-ot. A bolt vonogatta a vállát, valami 3 napig guggeleztem mire meglett: BIOS-t kellett frissíteni. Megértem a posztolót hogy inkább fizet némi zsét a boltnak hogy összerakják neki álmai gépét :) Amúgy mai NUC már kiforrott.

____________________
echo crash > /dev/kmem

http://altex.ro/sistem-it-intel-nuc-5i3ryh-intel-core-i3-5010u-2-1ghz-4gb-ssd-120gb-intel-hd-graphics-5500-free-dos

A fenti nuc-5i3ryh, de van még egy pár part number.
Intel NUC Kit-re keress rá.

pl. iponban, compkerben van összeszerelés kb. 2k hufért pluszban. de nem egy nagy ördöngősség amúgy. kompatibilitással sem lesz baj.

A gépösszerakók mind azzal kezdődnek, hogy válasszak kategóriát. És nem szerepel közte a minidobozos.

A miniITX doboz már túl nagy?
https://ipon.hu/site/builder_page2_mod/17/reset
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Szia

Privátban megirod mi kéne, megnézem a nagykerekben, és ha tudok adok neked árat összeszerelt configra, azért a működés tesztelése miatt egy Linux fel fog menni rá :)

üdv

Sziasztok!

Összeállítanék egy kis gépet, tanácsot, tippet szeretnék kérni. Alapvetően kicsi, csendes gépet szeretnék a lehető legolcsóbban, amit beteszek a sarokba és szépen teszi a dolgát: néha letölt ezt-azt, távoli belépést biztosít, állománytárolás és kiszolgálás, saját hobby honlapok kiszolgálása, semmi extra. Nincs GUI igény, tehát nem mozizom, nem játszom. Debian Linux futna rajta!

Nézegettem a miniITX dolgokat, ezt találtam:
ASROCK C70M1
LCPOWER LC-1370BII LC90ITX
Ehhez kellene memória, szóval kb 30-40 kHuF-ból jönne ez ki.

Nos, van-e ennél lejjebb? :-)

Néztem az Orange PII-ket is, amiknek van SATA csatlakozójuk, érdemes lenne abból összerakni ilyen gépet? Tudom, lehetne mondjuk OpenWRT-vel egy router-t felokosítani, de nem karácsonyfát akarok, hanem egy dobozt, amiben benne van minden (hdd is), fogom, viszem, esetleg kicsit bővítem később.

RPI 3? Milyen házat, dobozt lehetne, amibe egy merevlemez is belefér?

Tanácstalan vagyok :-)

Cözi

Ne tedd, hacsak nem azzal akarod tölteni az életed hogy vársz rá.

Gyorsan kerestem egyet, 60k Ft másodkézből második generációs i3-as (Fujitsu). Elég messze van a fentitől. Kb 20W-ot mértem üresjáratban 3 generációnyi HP-n (2010+), jó hatásfokú tápokkal.

S akkor ezen már egy full desktop is elfuthat közben.

RPi3-hoz:
Minek bele merevlemez?
De ha nagyon akarod, hogy egyben legyen hat a jo kis szigeteloszalag megteszi. :D

Nalam usb-n van rakotve a kulso diszk. Mitol jobb, ha egyetlen hazba teszd? Gyorsasag? Milyen gyorsnak kellene lennie?