SYNOLOGY - "szoftvercsodája"...???

 ( end | 2016. december 13., kedd - 10:43 )

Kérdezném, aki használ valamilyen újabb keletű RAID-et a fenti márkából, találkozott már azzal a problémával, hogy a felhasználók beállított jogosultságai maguktól megváltoznak? (pl. elvesztik az íráshoz való jogosultságukat..) Ismertek esetleg olyan vírust a rendszerre, ami ilyen "viselkedést" eredményezhet? A tároló "offline" hálózaton van, fizikailag, másoknak nem elérhető helyen és nincs internetelérése. (Szívok vele egy ideje, én beállítom, ő meg "elfelejti". Legutóbb a elmúlt héten lefrissítettem 6-os verzióra, 3-4 napig bírta és már megint kezdhetem "settingelni"...) Az egész hálózattal nincs ennyi gondom, mint ezzel az egy géppel. - A többi, vele egy szobában lévő RAID a kezdetektől normálisan működik. Mi lehet ezzel a szerencsétlennel?

(Igazából azt akarnám tudni, hogy én vagyok-e az egyedüli kiválasztott ilyen "Synology-ügyben"? - Hozzátartozik, hogy a tároló semmilyen különleges, esetleges "állambiztonsági szempontból fontos" információkat, de illegális cuccokat sem tartalmaz.)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Milyen protokoll, milyen jogok vannak kiosztva, mi változik meg?

Egyszerűen az írás/olvasás checkbox "üresen ásít", amelyet a felhasználónál előző napon gondosan "bepipáltam". (Akkor persze, egy időre, működik is a hozzáférés.)

Milyen protokollon, milyen kliensek...?

A zöm W7/64-bit, homegroup, workgroup, fixip-netbios (van pár XP is...) De mivel nem jeleztetek vissza tömegesen hasonló problémát, egyenlőre elkönyvelem némikép ízetlen tréfának. Telepítek pár bővebb logolási lehetőséget, azután majd meglátom, - bár nem régen cseréltem jelszót is. Ha ez annak ellenére feltörés, ahogyan védve van, akkor nem írigylem a sikert senkitől. - Biztosan megdolgozott érte...
:-)

Akkor ezekszerint SMB. Local user vagy AD-ből jön? Esetleg csoport? Advanced share permissions engedélyezve van?

Nekem is volt egy ilyen probléma. Még tavaly egy szoftver upgrade után eltűnt az írási jogosultság, és vissza kellett pipálni. Azóta nem jelentkezett a probléma. (DS415+, 2x4TB WD RED - SHR RAID1)

Melyik eszközről van szó?

Ötlemezes, 1515-ös. Igazából arra lettem volna kíváncsi, másoknál is előfordul-e a brand-en belül szoftveres anomália. - Mert, hogy a kezemügyében lévő, többi (más típus-sal) évek óta kb. sohasem... (Megjegyzem, lehet hogy valaki "tréfálkozik" velem, - de ezt úgy kéne fefognia, - hogy nem velem, hanem kb. 50 másik, olyan felhasználóval teszi, aki ezt nem érdemli meg, - Persze esélyes a szoftveres bug is.)

elő, 4 lemezes van használva kamera megfigyelésre. A tűzfal néha gondol 1-et es kizár pár kamerát. Ilyenkor tűzfal restart és jó lesz megint egy ideig.

Fedora 24, Thinkpad x220

Szia

Más jogosultság állítás nem történt? mert ha ütközés van akkor a DSM simán lekezeli, bár erről emlékeim szerint szól.

A magyar forumra irtál már?

üdv

Nekem is ilyen "csodám" van, de ha elbayzok valamit, vagy ha kiadom az usernek az admin pass-t, akkor nem a gépet húzom le.

Nem gondolod, hogy valaha, egy admin jelszót is kiadtam másnak az életemben? (Nem vagyok lezser, és a saját személyes gépeimhez sem fér hozzá fizikailag senki.)
Másként meg, ha el lehet valami fontosat cs*szni, mondjuk egy megosztás vagy egy jogosultság beállítás esetén, - ez nem kérhet pilótavizsgát, - ennek gyakorlatilag nem szabadna megtörténnie. - (Főként nem úgy, hogy először minden rendesen működik, harmadnapra meg már nem.)

Ok, te nem adtad meg. De én átnézném a felhasználók jogait, majd egy jelszóváltás után megnézed, hogy a hiba fennáll-e azon a "csodán".