Ubuntu server internet szűrésre proxyval

 ( polgar79 | 2016. december 12., hétfő - 8:27 )

Sziasztok. Olyan problémával szembesültem, hogy nő a gyerek és nem szeretném, ha korlátlanul hozzáférne minden netes tartalomhoz. Arra gondoltam megoldanám úgy, hogy a régi laptopra felteszek egy ubuntu server-t és beállítom. Virtualbox ra ha telepítem egy folyamatosan működő laptopra megvalósítható lenne hogy a virtuális gép szűrné adott eszközöknél a netet? Mi a célszerű, hogyan tudnám ésszerűen megvalósítani wifis hálózaton. Köszönöm. remélem nem kérdeztem nagy baromságot.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ez az elmult honapban kb a 3. ilyen thread :)

Elso korben elgondolkodnek azon, hogy van-e ertelme. De ha ragaszkodsz hozza, meg csak gep se kell hozza, csak hasznalj erre valo DNS-t (pl: https://www.opendns.com/setupguide/?url=familyshield)

Nezz korul itt:
http://hup.hu/node/149973

Pár oldalt szeretnék csak engedi próbáltam de nem vált be. Routerbe konfigoltam be egy proxyt meg ads blokkolót de lebutul egy idő után azért gondoltam rgy régi gép használatán.

Ha te se nézel póreszt, akkor a legegyszerűbb, bár nem tudom, mennyire hatékony. Elég a routeren átállítani a DNS szervereket.
https://dns.norton.com/configureRouter.html

NXU megelőzött. Hasonló alternatíva.

Nem a komplett hálózatot akarom szűrni.

bár nem tudom, mennyire hatékony.
Már kb. 10 napja tesztelve ez szerintem hatékonyabb az https://www.opendns.com/setupguide/?url=familyshield -nél.

https://www.opendns.com/setupguide/?url=familyshield

ingyenes, és csak egy DNS-t kell beállítani.

Az mitől jobb, ha máshol nézi a poreszt, nem otthon?

6 éves máshol nem nézi.Nem szeretném ha idő előtt beleszaladna nem kívánt tartalomba. Sajnos a mai oktatás megköveteli a számítógép és az internet használatát. A cél pár weboldal engedélyezése nem pedig csak a poresz tiltása.