Személyiségteszt

https://www.16personalities.com/hu/

Jó töltögetést!
Nekem egész jókat mondott. :)

Hozzászólások

Mindenkinek jókat mond amúgy, anno cimbora kérésére töltögettük (szakdolgozat)
Viszont kalkuláld bele, hogy ez az "itt és most" állapotodat mutatja, nem pedig azt, hogy ez vagy. Arra mondjuk jó, hogy tudatosabban élj egy kicsit, a gyengeségeidnek "ellene dolgozzál". Meg ha ritka típusnak sorol be, akkor kicsit menőbbnek érzed magad pár hétig. Anno infp.

ENTP-A tipusú Vitázóvá lettem a teszttől... :)
- - - - - - - - - - -
"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

Van valakinek összekapcsolt ilyen + horoszkóp táblázata?

Akkor kezdj el meglepődni, de legalábbis egy kicsit elmélkedni, és ha érdekel a téma, utána olvasni.

Szokás szerint korreláció =! ok-okozati összefüggés fennállHAT a horoszkóp jegyek és az alap személyiségjegyek között. Értem ez alatt azt, hogy bizonyos, egyelőre még nem teljesen tisztázott hormonális mechanizmusok a magzati és újszülött kori fejlődés során hatással lehetnek arra, hogy később milyen személyiségjegyek fognak dominálni az emberben felnőtt korára. Ilyen pl. anyai/magzati/újszülött melatonin szintjének cirkadián váltakozása, amit viszont jócskán befolyásol az, hogy mennyi a világos - sötét órák száma. Forrást sajnos nem tudok most adni, még pár éve olvastam erről egy szaklapban.
De alapvetően az is befolyással lehet, hogy a nyári babákat többször viszik ki a szabadba vagy ide-oda a szülei, több külső inger érni, mint a télieket, más a hőmérséklet ingadozás stb. De ez nem abból adódik, hogy éppen melyik csillagjegy van az égen, ahogy írtam, korreláció =! ok-okozati összefüggés!

A vicces és félrevezető ezekben az, hogy túlságosan le akarják egyszerűsíteni, egy adott okra visszavezetni, hogy kinek milyen lesz a személyisége felnőtt korára. :)

----------------------------------------------------------
"One should strive to achieve; not sit in bitter regret."
www.xonotic.org

Ahaha, (INTP-t)
Nyert :I

// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

becsapósak *lehetnek* ezek az általános célú & nőklapja (bocs) jellegű tesztek, de legalább egy törékeny mankót kaphatnak néhányan ahhoz, hogyan kellene élniük. néhány percért cserébe nem olyan rossz, ez jó pont. de nagyon sok helyen félremehet, és mint írták legjobb esetben is egy aktuális screenshot. az életkor haladtával ez a jelleg múlik, de mondjuk egy 20+ éves álláskeresőnél nemigen merném komolyan venni semmilyen hasonló teszt végeredményét. kemény dió ez, jóval keményebb ennél.

hiszen vannak a magukat kereső fiatalok (akár meglepően magas életkorral), azok szerintem simán beleszövik a vágyálmukat is. aztán vannak azok, akik úgy élnek, hogy önmaguknak is hazudnak - vagy nem ismerik önmagukat eléggé, a kényelmetlen kérdések hatására és az őszinteség kérése ellenére is félrenyomnak. és így tovább, igazi útvesztő.

sőt, ha nagyon kell én halálos erőfeszítés nélkül elbeszélgetek a mai átlagemberrel úgy, hogy hamarosan másképpen kezdje gondolni amit egyébként jól gondolt. legalábbis ott fog motoszkálni a fejében valami, amivel kapcsolatban ha nincsen szerencséje másik oldalról is kap egy hamis megerősítést. jó szándékú használatot feltételezve simán felkészíthetek egy balféket is komolyabb beszélgetésre, ha van egy pici rögtönző képessége és pontosan meg tudja fogalmazni amit mondani szeretne. nála csak le kell programozni mit szeretne és ennek megfelelően fog nyomkodni. halál komolyan és tényszerűnek fogja gondolni amit válaszol.

btw ENFP, többedszerre is. egyértelmű mivolta miatt nem sokat kellett gondolkodnom a kérdéseken: ez utóbbi jó vagy nem jó?

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Dehogy megalapozott.
https://en.wikipedia.org/wiki/Myers%E2%80%93Briggs_Type_Indicator#Valid…

The test-retest reliability of the MBTI tends to be low. Large numbers of people (between 39% and 76% of respondents) obtain different type classifications when retaking the indicator after only five weeks.

A pillanatnyi állapotra lehet következtetni - ha éppen depis vagy, mert kirúgtak, otthagyott a csajod, stb., akkor könnyen lehet más eredményre jutni. A "más eredmény" is legtöbbször olyan, hogy eleve közel álltál hozzá, mint nálam az ENTP-ENFP. Olyan ritkán van, hogy egy ENFP-ből egy hónap alatt ISTJ lesz.

Amugy ez nem feltetlenul azt jelenti, hogy a teszt rossz, hanem azt, hogy az emberek nem ismerik onmagukat, nem oszintek magukkal szemben, es igy egy idealizalt / aktualis hangulattol fuggo szemelyiseget jelenitenek meg.

Szoval ez inkabb az emberekre nezve szegyen :)

nem éppen

"Although popular in the business sector, the MBTI exhibits significant psychometric deficiencies, notably including poor validity (i.e. not measuring what it purports to measure) and poor reliability (giving different results for the same person on different occasions). The four scales used in the MBTI have some correlation with four of the Big Five personality traits, which are a more commonly accepted framework."

https://en.wikipedia.org/wiki/Myers%E2%80%93Briggs_Type_Indicator

----
"Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat."

Igaz, nem vagyok még annyira idős, de nem hiszem, hogy van olyan hogy rossz típus.
Valóban ez csak egy teszt. Szerintem azért többet ér, mint egy nőklapja kérdőív. :) De én is úgy gondolom, hogy sok lehet a befolyásoló tényező. Nem hiszen én se, hogy aki ezt kitölti egyből annyira jókat olvas, hogy azonnal megváltja a világot! :D Viszont nekem abban azért jó volt, hogy felismerjem "jé ezt tényleg így csinálom" és pl. változtatok a stratégiámon bizonyos dolgokban.

(bevezetés)
a szellemi élet piszok nehéz dolog, kevesen is élik. ezt a végén még megismételem.

(tárgyalás)
kevesen élik, mert van akinél nem prioritás, van aki elég ostoba hozzá, van akinek egyszerűen nem jut rá ideje, van aki elől elrejtik, van aki élni véli és van még ezeken felüli verzió is. persze a körülötted lévő világ sem ad már túl nagy segítséget hozzá. régen talán más lehetett: egyszerűbb volt a világ, kevesebb inger ért azonos idő alatt, kevesebben akartak befolyásolni, volt kitől tanulni akár a mindennapok közepén, meg úgy általában egy lépéssel bentebb voltál a valódi világban. lehetne ragozni, de szerintem már ez is ki fogja verni a biztosítékot sokaknál.

komolyabb szellemi élet nélkül bárki mellett elrepül az élete, amit ráadásként előre programoztak neki. nagyobb léptékben szándékosan, az apróbb vadhajtások meg véletlenül nőttek oda. nagyon sok ember él úgy, hogy robotként teszi a dolgát és egyszer talán azt veszi észre, hogy elmúlik mindene és amit megélt azt rengeteg ponton másképpen csinálna. nagyon sok embernek nincs rendes visszajelzése az életének és gondolatainak csapásirányáról, melyeket a tanult dolgok is úgy irányítanak, hogy maguk a tanult dolgok sem egyértelműen igazak/hamisak; jók/rosszak; ártanak/használnak. ezért van az, hogy a fenti "tesztekben" jó sokan örvendenek majd az eredménynek, mert valamiféle pozitív visszajelzést látnak a főbb pontokon.

azért írtam mindezt, mert mutatok egy analógiát - ugyan csak szőr mentén játszik, de talán jó lesz (nem biztos, de akkor keresek másikat): ha én egy vadállat vagyok évek óta, akkor azért vagyok vadállat, mert nekem jó és nem teszek semmit ellene, nem kapok jó helyről visszajelzést. meg vagyok róla győződve, hogy ez a jó csapásirány hiszen talán én vagyok a (RND) legokosabb is a világon. ehhez a verzióhoz kiváló táptalaj a mai világ. egy teszt pedig kimutatja, hogy jajj hát én tényleg vadállat vagyok - itt jön képbe az agy - és rögtön visszaigazolást kapsz: ahh hát én tényleg ez vagyok, majd lehetőleg minimum két smiley is követi. vagy változtatni akartam az állatságomon, bitang nagy erőfeszítéssel elnyomtam magamban minden ide képzelt dolgot, de még nincsenek elvarrva a szálak, nincsen hiteles visszaigazolásom és ekkor egy teszt szerint már nem vagyok állat: három smiley, jöhet a pihenés.

szóval az agyad iszonyatosan nagy bűvész és szellemi élet nélkül nem sokat vezérelheted. de teljesen sosem válik el a valódi világtól, mert keresi a kapaszkodókat és visszajelzéseket. azokat meg talán csak magadban találod meg manipuláció nélkül. kivéve, ha síkhülye vagy. nagyjából ezért nincs bajom akár a vallásos emberekkel sem, mert ők legalább megpróbálnak valami olyan életet is élni amire egyébként szükség lenne. lehet, hogy nem tudatosan teszik, dehát teszik, akár mosolygok rajtuk akár nem.

zárszóként annyit, hogy egy ilyen teszt akkor lenne értékesebb és jobban használható, mint így - ha a tesztelt alany jelenlétét meg tudnád szabadítani minden általa értelmezett és nem értelmezett befolyásoló tényezőtől, akár visszamenőleg is :). akár saját maga egy részétől pár percre.

(befejezés)
bocs, ha zavaros volt, gyorsan gépeltem és ilyesmiről tudnék is eszmét cserélni néhány napon át. a szőrszál menti jelleget zanzásítva ennyivel tudnám összefoglalni: a szellemi élet piszok nehéz, de egy idő múlva megpróbál kézi irányításra tenni az automata helyett. sokakra ráférne. ezek után kellene tömegesen tesztet végeztetni, arra többet adnék. enélkül csak jó móka. ha az a cél, akkor bocsánat és nem értettem :)

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

:)
Nem volt cél a világ "szebbé/jobbá tétele". Úgy érzem ez nem az én dolgom. Vagyis talán nem ekkora léptékben.
A jó móka viszont lehet egy célja ennek a bejegyzésnek. Úgy látom több embert is megmozgatott, ennek örülök. :) Van akinek tetszik, van akinek nem. Van aki komolyan veszi van aki nem annyira. Belefér.
Én annak örülök, ha valakinek egy picit szebbé tettem vele a napját és/vagy elgondolkoztattam. Ennyi nekem elég.. :)

INTP-A
és igen pontos leírás rólam
jó kis tesztnek tűnik

INFJ-A, fele nem igaz rám a másik fele meg mindnkire igaz elhet :D olyan ez mint a horoszkóp :)

ISTJ "Logisztikus"

Telitalálat, az egész életem egy bazi nagy logisztika.

Aszongya erzelmi Logikai 23% erzelmi 77% - Haha :) eletemben meg egy erzelmi dontest nem hoztam asszem - a parom es a kornyezetem guttat kap hogy "mindent hideg logikaval akarok megmagyarazni" Kozel sem jart, sztem valamit elrontottam...

INTJ-A
Csak azt nem tudom, mi az A vagy T.
--
"Sose a gép a hülye."

Az öntudatos (-A) személyek érzelmileg stabilak, nyugodtak, lazák, nem aggódják túl a dolgokat.
Az óvatos (-T) személyek aggódóak, odafigyelnek a kinézetükre, sikerorientáltak és maximalisták.

----
"Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen". (János 3:16)

ENFP-T

--
A főnököm mindig megtartja amit ígér, ha pénzt ígér azt is!

ez most egy kutatasi alap? vagy annak egy kiterjesztett felulete?

---
Egy jól megállapított probléma félig megoldott probléma.
- Charles Kettering