OSX screen flicker rEFInd telepítése után

Fórumok

Egy late 2015 iMAC-re telepítettem rEFInd-et és Ubuntut. Az Ubuntu működik rendesen, azonban a rEFInd telepítése után az OSX-en a screen elkezd remegni egérmozgásnál. Ha érdekel valakit teszek fel róla videót. Végigolvastam az internetet a témában, HW hiba nem játszik esetemben. Javasolták a Ctrl+Alt+P+R kombó nyomását a bekapcsolákor (valami PRAM-ot resetel állítólag, de FIXME), ami után a jelenség valóban nem jelentkezik, lévén hazavágja a rEFInd-et.

A rEFInd fórumon jeleztem a problémát, de eddig nem érkezett válasz. Érzésre valami olyat sejtek hogy a rEFI-nd nem jó "kernelparaméterekkel" indítja az OSX-et.
Igazából nem ragaszkodom a rEFInd-hez, bármi megoldás érdekel amivel a már telepített Ubuntumat tudom bootolni. Ha valakinek van bevált kombjója natív Linux futtatására late 2015 iMAC-en kérem ossza meg velem!

Virtuális gép nem játszik.

Előre is köszönöm!

Hozzászólások

http://askubuntu.com/questions/688632/dual-boot-mac-el-captain-along-wi…
itt van leírás, nem tudom így csináltad e.
A lényeges dolog ott van a végén:
At this point, when you reboot, rEFInd should appear and give you options to boot either OS X or Ubuntu. Chances are both will work; but if you used a separate /boot partition, you'll have to hit F2 or Insert twice rather than Enter to boot Ubuntu. In the resulting screen, you must add ro root={whatever} to tell the kernel where your root (/) filesystem is; {whatever} is a description of that location, as in /dev/sda7 or /dev/mapper/ubuntu-root. After you boot, running the mkrlconf.sh script that comes with rEFInd should obviate the need for adding the root= option.

Remélem ez segít.

Pontosan ezt tettem annyi kitétellel, hogy Ubuntu servert telepítettem és kézzel kihagytam a grub telepítését.
Igazából arra utaltam, hogy van-e valami megoldás a rEFInd megkerülésére, mert úgy tűnik, hogy a flickering akkor jelentkezik csak, ha a rEFInd indítja az OSX-et.

És kiemelted belőle legfontosabb részként azt, aminek köze nincs a problémához.

Egyébként emlékeim szerint a Mac gépeken az EFI boot némi hardverinicializálást is végez (legalábbis annak idején, amikor XNU alapú, de nem OS X rendszert gondoltam, hogy rakok össze, akkor ez szembejött).

Itt meg megjelent a láncban a refind is. Lehet, hogy az nem kapcsol be valamit, vagy bekapcsol valamit, amit nem kéne.