Microsoft Windows 10 - ideiglenes profil

 ( end | 2016. augusztus 16., kedd - 12:08 )

Kérdezném, - mire tippelnétek, - ha találkoztatok ezzel a jelenséggel. A gép bekapcsolása után a W10, - gyakoribb előfordulással, - ideiglenes profillal indít. Bekéri a jelszót, és belép. Másodjára, szabályosan újraindítva, már megtalálja a korábbi profilbeállításokat. Folyamatosan többféle hardveren észlelem, az "Energia gazdálkodás" "teljesítménycentrikus"-ra állítva, gyorsindítás kikapcsolva. (Azaz a gépek nem hibernálódnak és "aluszkálódnak", - elvileg soha.)

Korábban, sokkal szórványosabban, W7-en is észleltem már ilyet, azzal a különbséggel, ott a jeszóbekérés helyett jelszó nélkül indítja az új "temp"-profilt.

?????

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Valoszinuleg megserult vagy torlodott a profil.
Nem domainben van veletlenul?

Regedit fix van ra (nekem ez segitett legutobb):

http://appuals.com/best-fix-how-to-fix-temporary-profile-issues-in-windows-10/

én talán 5x találkoztam ilyennel W7-től kezdve. vagy éppen csak többször. egy kivételével mind HDD probléma volt - rosszabb esetben bizonytalan HDD.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

+1 HDD problema. Nekem ketszer fordult elo, mindketszer kiderult hogy H/W hiba van a hatterben. Suru mentes es HDD csere javasolt mielobb.

Azert mielott lecsereli a full gepet nezzunk mar egy HDD statust ----> HD SENTINEL

Ha minden ok akkor csak serult a profil.

Amugy igazad lehet, engem szopatott mar meg kontaktos sata kabel is.

Ha azért indít ideiglenes profillal, mert nem tudja olvasni a profilt, akkor be fogja vágni a hdd hibát a System eventlog-ba.

Otthoni Win10 desktopom öcsémmel játszotta el kétszer is.
A saját profilommal soha.

Köszönöm a reagálást, én is "arra felé" gondolkodom, hogy valamilyen hardveres tényező lehet. (Ami megmagyarázza azt, miért nem fordul elő minden gépen azonos valószínűséggel. (Csak "Home-csoport" protokoll van, nincs domain.) Egyébként meg a "smart"-okat elég gyakran ellenőrzöm, (HD Sentinel és Crystal.Disk.Info segítségével is.) eddig még nem találtam hibát, de a következő "temp"-profil jelenkezése alkalmából, most különösen figyelni fogok rá.

Az biztos, most ugyanazon a hardvereken a W10 - (csak tiszta telepítéssel!) - gyakrabban hozza ezt a "bejelentkezési módot", mint korábban a W7. (Köv.: lehet, válogatósabb a hardverre...)

(Ez a hiba nálam szerencsére eddig még soha nem okozott komoly gondot, csak egy plusz újraindítást igényel, és másodikra mindig összeszedi magát.)

Ne a S.M.A.R.T.-ot ellenőrizd hanem készíts mentést
--
God bless you, Captain Hindsight..

windows update hiba, mint minden mostanság.... Már nem tudom mi a száma, de google biztos megmondja.
[szerk] Jah mégse, most látom hogy néha belép.
--
The Community ENTerprise Operating System

Lehet, hogy valami simán fogja a user NTUSER.DAT fájlját (pl. víruskergető, akármi) vagy bármi mást, amit a Windows használna... eseménynaplóban nem írja, hogy miért gondolja, hogy gond van?

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

W10-nél, (mondjuk kivárás okán,) egyenlőre megbékéltem azzal a gondolattal, hogy csak Defender van. Nem telepítek külsős védelmet.

(Bár van már néhány W10 Home gép, amit "teszt"-jelleggel "megtűztem" Panda IS-el. A PANDA-val, (pedig W10-en nem vártam), de továbbra is jók a tapasztalataim, - persze kizárólag kompatibilitási oldalról, - vírusos "szükséghelyzet" W10-en nálam eddig még nem alakult ki. - A W10 host-kliens "tűzfal"-kérdéshez, - erőteljesen kéne hozzányúlni, - "agyalok" valami értelmes megoldáson. :))