Win10, wake up, turn on, omg.

 ( Fisher | 2016. augusztus 3., szerda - 22:14 )

Egyre bosszantóbb, lassan ki kell húznom a falból a gépet, ha nem akarom hogy éjszaka feléledjen, és mindenféléket csináljon a hátam mögött.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nyugi, nem csak a hátad mögött csinál buja dolgokat a magánszféráddal. :^)

powercfg -lastwake megmondja mi okozza, pl. VirtualBox-nak van egy ilyen bugja.

Wake History Count - 0

Lehet hogy azért, mert a gép alapból Linuxot bútol. Így hiába is nyomorog.

Most olvasom a bugot. Nem, nem felébreszti, a gép ki van kapcsolva poweroffal. Bekapcsolja a kikapcsolt gépet (az ébresztés kevésbé zavar, akkor szoktam elaltatni, amikor nem zavaró, ha felébred éjjel matatni).

Ezt a kikapcsolt gép bekapcsolását egyébként hogy gondolták? Feltételezték, hogy senki nem rakja el éjszakára a laptopját mondjuk egy laptoptáskába, ahol reggelre megfől a szerencsétlen gép?

Tudtommal a hardver dolga a megfővés elleni védekezés.

Üdv,
Marci

és azt mennyire szereti az os, ha egy update közben úgy dönt a hw, hogy nem fogok megsülni, és kikapcsol a picsába lendületből?

Az meg az ő dóga.

Üdv,
Marci

A székely nyugodtan pipázik a kapu elõtt mikor látja, hogy a felesége sírva rohan felé:
- Uram a Sára terhes!
- Az az õ dóga. - dörmögi a székely
- De tõled van a gyerek!
- Az az én dógom.
- Uram viszem a kutyát és a Tiszába vetem magam!
- A kutya marad, a többi a te dógod.

szóval akkor maradhatunk abban, hogy a mindenféle aksiról menő eszközök korában esetleg egy kicsit jobban is lehetne figyelni erre nálatok és nem lesöpörni a problémát egy ilyen félvállról vett üggyel? :)

Pont az akksiról működő eszközök korára lett készítve a Windows 10. És igen, a hardver is tudja, mit csináljon, ha melege van, meg az OS is, hogy mit kell tennie ez esetben.
Ez nincs félvállról véve, szerintem.

Üdv,
Marci

aha, szóval ez a bekapcsolunk a picsába, azt majd lesz valami, ez jó stratégia, értem. :)

Rosszul:)

ha a VRM leszabalyozasaval vedekeznek, akkor esetleg meg a fene is megette. a HDD a kikapcsolasig mar regen piros szektorokat fut, a szalagkabelek meglagyulnak, a key membran megkemenyedik, az akku karosodik. nem kell hozza tul vad forgatokonyv es kizarolagosan budget hw sem.

de lapozzunk, ha a tervszeruen ki-be kapcsolo rendszerekbe beleturtok, azt nem fogjatok tudni kifizetni. melyen lowcost peldakent ha a felesegemek laborgepe este 11-kor kapcsol be reggel 6 helyett, abbol bizonyosan problemak lesznek.

szoval ha tenyleg igaz amit itt olvasok az nem jatek. ezt a rendszermernokoknek tudni kellett volna, ha masok atlapoztak felette. ha viccbol irtad amit irtal es nem ertettem akkor bocs, nincs nagy napom.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Sajnos tartok tőle, hogy ezt most Marci nem gondolta végig igazán, pedig általában még az elfogadható oldalán van a "minden szentnek..." dolognak.

Való igaz, nem ismertem és most sem ismerem, hogyan működik a hardverek hővédelme: nem kellett volna hozzászólnom.

Üdv,
Marci

Nyugtass meg, hogy ez a hivatalasos álláspont amit tolnotok kell, és nem neked van teljesen kretén hozzáállásod ehhez a dologhoz. Ez jóval durvább mint a rosszul fogod szöveg.

☆☼♫♪♫♪☼☆
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Úgy tűnik, nem tudtam valamit és hibás volt a feltételezésem: rögtön elismertem és sajnálkoztam, hogy hozzászóltam.
Nincs álláspont, amit "tolnom kell".

Üdv,
Marci

De én is arra értettem amire itt rajtad kívül mindenki más. Itt egyálalán nem a hardverek hővédelme a probléma. A gond az, hogy a laptop, a lecsukott fedelével akár a táskájában csak úgy spontán bekapcsolgat, 'mera vintíz átállított -persze az emberek védelmében- egy frissítési mechanizmust. Ha emiatt felgyullad a lakás, autó stb, az nem a hardver hibája basszus, hanem a hulladék rendszeré, ami megenged egy ilyet. Főleg, ha korábban ilyet nem tett.

☆☼♫♪♫♪☼☆
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Nézd, szerintem azért ne told túl.
A hardver rendelkezett a Windows 10 előtt is azzal a képességgel, hogy felébreszthető legyen akármilyen testhelyzetben.
Ezt a képességet használhatja a Windows 10 és használhatja akármilyen operációs rendszer is, ha akarja.
Ha a hardvernek ezen képessége úgy működik, hogy használata esetén a hardver, ami a képességet nyújtja, meghibásodhat vagy tűzveszélyt okozhat, az ne legyen már a Windows hibája...

Üdv,
Marci

Szerintem, és mint látszik mások szerint, te bagatelizálod el. Ha kérem, hogy ilyet tegyen, akkor ok, de itt nem erről van szó.

☆☼♫♪♫♪☼☆
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Akárhogy olvasom, nem találom a bagatellizáló mondataimat. Konkrétan sehol egy szót sem ejtettem arról, hogy jó-e vagy rossz, hogy éjjel bekapcsol egy gép...

Üdv,
Marci

"A hardver rendelkezett a Windows 10 előtt is azzal a képességgel"

És jó okkal nem volt használva sehol.

Vedd észre, van akivel kár vitatkoznod, mert szép lehetsz esetleg, de okos sose.
Amúgy nem a vas védekezik a meleg ellen, ezt akkor tanultam meg, amikor _LINUX_ alatt felejtettem el a környezet figyelő modulokat befordítani a kernelbe. Ezek nélkül még a hűtőventillátor sem kapcsolt be. Server kategóriájú vasaknál találhatsz OS független felügyeletet, de consumer PC-nél, laptopnál erre nem látok sok esélyt.

Ave, Saabi.

Mindig tanul az ember. :)

Üdv,
Marci

"nem a vas védekezik a meleg ellen"
"consumer PC-nél, laptopnál erre nem látok sok esélyt"

Ebben biztos vagy? Laptopom biosában ott figyel a beállítás, hogy kapcsoljon ki X fok fölött.

Nem, mert évek óta nem használok laptopon Linuxot. Anno egy HP nw8440-el jártam a leírtak szerint, de nehezen tudom elképzelni, hogy manapság OS független management modul kerüljön egy laptopba. Egy BIOS beállítás nekem nem sokat jelent. Lehet, hogy csak az OS-ben lévő driver-nek ad iránymutatást. De ha tévedek, annál jobb.

Ave, Saabi.

Pontosan, a hardver látja el ezt a védelmi funkciót semmi köze a szoftverhez.

Kivéve ha mégsem. Aztán ha a hardver ténylegesen tönkremegy... melyik szervíz fogja elfogadni garanciális indokként, hogy te itt megmondtad a frankót, hogy a hardvernek bírnia kell? :)

De mondok jobbat: Mi van, ha nekem csak simán szükségem van arra a tele akksira amivel előtte nap este elcsomagoltam a gépet? Ezt az OS-nek, vagy a hardvernek a feladata megoldani?

A felhasználónak...

:)

Mire célzol? Tudnom kellene előre, hogy a Win10 az korábbiaktól eltérően képes bekapcsolni nem várt pillanatokban a gépem, és tennem kellene előre ellene? Nem volna célszerűbb egy ilyen újdonságot opt-in módon tálalni?

Már a Windows 7 is bekapcsolta a gépet frissítések telepítéséhez (talán már a Vista is), én azon csodálkozom, hogy ez valakinek újdonság.

Lásd User 01 november 10-i válaszát: http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_other-update/will-windows-7-wake-up-to-check-for-and-install/3c81a41d-a0a0-496d-8fb8-405e9336ee0a?auth=1

XP óta komolyan nem használtam windowst elsődleges rendszerként, nem is szokásom alvó módban hagyni a gépet, inkább kikapcsolom, vagy simán bekapcsolva hagyom, úgyhogy simán elkerülhette a figyelmemet ilyenforma működés. Ettől függetlenül nem nagyon reklámozzák, hogy tud ilyet a gép, nem rémlik legalábbis, hogy figyelmeztetve lettem volna amikor a frissítéseknél voltam, vagy a frissítések beállításainál.

A saját tapasztalataim alapján a win7 nem kapcsolta be ugyanazt a gépet, amit a win10 viszont igen. Az elméleti lehetőség persze már régóta adott, anno azon csodálkoztam, hogy miért nem.

Újdonság? Linux usereknek tuti, a sleep is vagy megy, vagy nem. Inkább nem.
--
ne terelj

Ne terelj (). Megy a sleep gond nélkül. Talán tíz éve nem ment. Rég volt.

☆☼♫♪♫♪☼☆
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

nekem elő-előfordul, hogy nincs wifi, vagy egyáltalán kép se, és kifagy.
Mindkettő elég gáz dolog. Ha nincs wifi, akkor akár próbálkozhatna is, hogy megint lecsapja meg újra fel. Az, hogy nincs kép és nem reagál semmire (többek között a lecsukás-kinyitásra sem) meg kernel bug kell legyen, és nem is hardver/driver. De csak ritkán, szerencsére.

Dell Latitude e5500 + ubuntu 14.04

Hozhatna friss zsömlét a reggelihez, ha már úgyis..
--
God bless you, Captain Hindsight..

Egy kapcsolós konnektor amúgy is javallott.

Miért? Vannak tök hasznos teendők, amiket magától is el tud végezni, miért ne csinálja akkor, amikor nem használja senki? Az enyém - igaz, nem W10 - ilyenkor frissíti az alkalmazásainak egy részét, esetleg magát az oprendszert. Lecsukott állapotban - mert laptopról beszélek - végzi a mentést. Nem örülnék felhőtlenül, ha akkor foglalkozna ilyesmivel, amikor engem kell kiszolgálnia.

Ave, Saabi.

A kérdésedre a válasz: csinálja, de ne kapcsolja be a kikapcsolt gépet. Ha lehet, az alvót se ébressze fel.

Én tehetek róla, mert nem úgy használom a gépet ahogy az MS szeretné, hanem úgy, ahogy én. Egyrészt alapból Linuxot bootol, másrészt automata elosztón van, a gép köré épített bigyókat is le-fel kapcsolja, ide értve az asztali lámpát is.

Másrészt ezt az ébredezős gyakorlatot pont a laptopok esetén nehezményezték, mert nem örültek, amikor a zárt táskában elkezdett ügyeskedni a laptop.

MacBook esetén ez meg van fűszerezve azzal, hogy az ébredés csak külső táp megléte esetén történik, akkumulátorrol nem. Aki meg olyan hülye, hogy táskában tölti a laptopját, az megérdemli.
A dual-boot-ot nem minősítem, sose értettem mire jó. Nekem legalábbis egy számítógép, egy oprendszer. Ha másik kell, virtualizálok inkább.

Ave, Saabi.

Meglepő volt eleinte, mikor reggel kivettem a pc-t a tokból, tűzforrón és üres akkuval. :\
Szerencsére van rá megoldás.

ez de komoly :/

szerencsére még nem találkoztam ilyesmivel, de ezentúl jobban figyelek. épp 3 noti van otthon olyan kombinációban, hogy táskában pihennek & egyébként W10-et futtatnak. ha esetleg éppen beindul valamelyik + éppen elhasal a vészleállítás akkor érdekes lehet: a papír egyes fajtái 190°C körül gyulladnak, egyes textilféleségek 170°C körül, ha bármi cellulózban gazdag akkor lemehet 150°C alá is. a táskában lévő szivacs meg először megfolyik és onnantól már nem is a szilárd anyagok égési paraméterei vonatkoznak rá, ez még szebb.

olyannal viszont találkoztam nemrég, hogy működő ThinkPad került táskába figyelmetlenségből: a gazdája leállításra kattintott és nem várta meg a végét. lecsukta a gépet, az meg ott állt kifeszülve valamitől. aludni sem tudott elmenni, mert dokkolóra tett gép volt: a lehajtott LIDre nem szabad reagáljon. szóval egy semmirevaló táskába került, nem ment a vészleállítás, a gép természetesen lefagyott majd egy kisebb közúti eseménynél repült egy elég nagyot. a HDD-t sem tudta kikapcsolni a free fall sensor alapján meg ilyesmi, elég csúnya kár lett belőle.

volt egy Dell Latitude modell is hasonló előzmények mellett kínozva + annál sem ment a vészleállás. ezt speciel én követtem el elég hanyagul :/ azért állt le végül a gép, mert az akku hősokkot kapott. egy akkucserével orvosolható volt a dolog, olcsón megúsztam. ez talán 3-4 éves történet, nem emlékszem már teljesen tisztán. sem előtte, sem utána nem csináltam ilyet, nem tudom akkor minek volt köszönhető a kapkodás.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Nem értem én ezt.

Volt az egyik HP laptopommal egy kis gond: elszennyeződött/tönkrement a hűtési rendszere, és amikor valami jól meghajtotta a processzort, akkor felmelegedett.
Aztán amikor elért egy adott hőmérsékletet, akkor egyszer csak katt, kikapcsolt. Nem az OS állt le, hanem egyszerűen elvette az áramot.
Nem emlékszem már konkrétan, de olyan 100 fok körül rémlik a trigger, szóval az még a fent írt gyulladási hőmérsékletek alatt volt jóval.

Ez az a vészleállás, ami nem ment az általad írt két gépben? Hogy lehet az vajon?

2,5 éves volt egyébként, garanciában kijött a HP-s szervízes és kicserélte az egész hűtőrendszert.
Azóta is megvan, eltelt pár év, jól működik.

Nekem is pont ez a tapasztalatom a HP laptopokkal. Indult be táskában is egér miatt, futtattam kivett ventillátorral is jó hosszan, amint eléri az x C-t kikapcsol.

teljesen mindegy a brand, mennie kellene. igen, ez az vészleállás, egyről beszélünk.

a TP esetén nem volt lehetőségem megnézni, hogy mi okozta - ha pénzt kellene tennem egy verzióra, akkor itt eseti műszaki problémára tenném. Core (i) architektúra.

a Latitude esetén pedig azért nem kerestem okokat, mert nulladik lépcsőben én voltam a balfék és 15e Ft-ból megúsztam az egész kalandot. itt arra fogadnék, hogy az alkalmazott megoldás ilyen suta volt. akkor láttam volna teljesen a végét, ha az akku nem térdel le. egyébként ez egy sima C2D volt, tehát a két eset már a VRM szintjén eltér.

szóval két esettel találkoztam mindössze - de annyiban nem mindegy, hogy szépen mutatják: az életed ne tedd rá.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Izgalmas lehet reggel lakástűzre ébredni, amit a táskába gondosan elcsomagolt laptop izzított az éjjel.

De legalább a Win10 árát visszakapod. (oh wait)

Egyébként:
Vezérlőpult\Rendszer és biztonság\Biztonság és karbantartás\Automatikus karbantartás

A számítógép felébreszthető az ütemezett karbantartás idejére

Pipa kiszed. :D

Ettől még ugyanúgy leég a ház, mert be tudja kapcsolni a kikapcsolt gépet. Legalábbis a lentebb (van akinek fentebb) írtak alapján. Őszintén szóval van a francnak kedve végigkísérletezni hogy mia****t csináljak neki, egyelőre marad a főkapcsoló.

Ha már feljött a téma, nem csak Win alatt létezik ilyen.
Az asztali gépem ébred fel, általában 2-3 körül (AM & PM), akár altatom, akár kikapcsolom. Mivel a 14.04-es Ubuntut úgyis le akartam cserélni, nem foglalkoztam behatóan a problémával. A meglepetés most jött, a frissen telepített 16.04-es Ubuntu is pont ugyanezt csinálja, képes kikapcsolt állapotból is elindulni napjában többször.
WOL kikapcsolva, az egyetlen billentyűkombinációs ébresztést is kikapcsoltam már a BIOSban - eredménytelenül.
Hétvégén akarok időt szánni a behatóbb vizsgálatra, de ha van valakinek irányadó ötlete, szívesen várom.

Ha mindig 2-3 körül ébred fel, akkor nézd meg a BIOS/UEFI beállításokban, hogy nincs-e ütemezett ébredés.

Írtam: már átnéztem és nincs beállítva semmi, sőt a billentyűzetről indulást is kikapcsoltam, hátha a billentyűzet rendetlenkedik. Az USB portok áramellátását is kikapcsoltam.
Amúgy az időpont sem egzakt: volt már 1:56 és 3:12 is, de legtöbbször hajnali fél3 körül indul el a logok szerint (túl halk, hogy felébredjek rá)
A BIOS 2 éve ugyanaz, ez a viselkedés viszont kb. 3 hónapja kezdődött.
Gondoltam arra is, hogy frissítek az azóta kiadott, eggyel frissebb BIOS-ra, de szeretem megérteni az okokat, nem csak vakon próbálkozni a megoldási ötletekkel.

Nem lehet, hogy megszakad, vagy kisebb ingadozás van olyankor az áram szolgáltatásban, és a Last State miatt bekapcsol a gép?

Debug #1/a.: BIOS –> After Power Failure = stay off
Debug #1/b.: dugd rá egy szünetmentesre.
Debug #2.0.: húzd ki a LAN kábelt a gépből, így is bekapcsol-e. (ha igen, akkor valami keltegeti a géped)

Szünetmentesen van, BIOS-ban a laststate=OFF. Kipróbáltam, áramtalanítás+áram alá helyezés után sem indul el.
LAN kábel kihúzásával is elindul, tehát nem a WOL játszik.
Ilyen fura működés esetén már csak a kíváncsiság kedvéért is érdekel, mi az ami ilyenkor elindítja?

Lehetséges még: gyerek, macska, kutya :D

Több tippem ezek után már nincs...
https://en.wikipedia.org/wiki/HDMI#CEC

...a PC-re irányított kamerákat leszámítva, és a konstans feszültségmérést mindenhol.

Nem fér hozzá senki más, tehát az idegenkezűség kizárt.

Most hogy írod: a HDMI néha rakoncátlankodik, és pár másodpercre elmegy menet közben a kép, majd visszajön. Bár úgy hallottam ez elég általános probléma.
Éjjel kipróbálom, hogy a monitort is lehúzom. Hátha...

Lehet rövid zárra húzza pillanatra a HDMI vagy más csati.

Nyilván nem kapcsolják be gonosz manócskák a gépet az éjjel, nem is erre gondoltam. :3

Ha sikerülne rögzíteni az eseményeket, lehet fény derülne egy-két dologra.

Pl. mire gondolsz?

Nekem anno egy bugos mouse driver volt a ludas egy hasonló esetben - próbáld meg lekötni a touchpadot, illetve lehúzni az USB-n rákötött egeret.
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

Altatás előtt, root-ként:
echo 1 > /sys/power/pm_trace

Ha álmából felriad a gép, akkor elvileg a dmesg tartalmazni fogja, hogy mi ébresztette fel.

Köszönöm, kipróbálom.

Áramingadozás?

Vagy lekapcsolod az elosztót, vagy veszel hozzá (egyébként sem rossz dolog) szünetmentest.

---------------------------------------
Devmeme - fejlesztői pillanatok

Oké, köszi.

már működik a magyar kormány kémprogramja terroristák ellen, azt keresi a gépeden éjjel.
ilyen pici PCIos terroristákat, akik beleférnek a gépedbe, és ott terrorkodnak, robbantgatnak, randalíroznak, meg imádkoznak..

ha már ott vannak akkor mindjárt másolatot készítenek a pornóképeidről, a crackelt szoftverekről, meg a titkos villanyszámláidról..

ha megakadályozod hogy bekapcsoljon, majd a TEK, meg a frász tör rád iccaka 3-kor fekete bőrkabátban, és kiabálják az ősi szokás szerinti rigmust..
AVH! AVH!
ami most az alkotmányvédelmi hivatal, de az is pont olyan..
igaz a fekete pobedakat lecserélték mercire, de azt mégsem kiabálhatják, hogy ...
na hagyjuk pedig az közelebb álna a valósághoz.

Automatikus ébredést nálam megoldotta: eszközkezelő -> hálózati kártya -> tulajdonságok -> energiagazdálkodás -> az eszköz felébresztheti a számítógépet jelölőből pipa kiszed.

dehát itt nem a hálókártya ébreszt, nem?

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Tesómat zavarta, hogy éjjelente beröffenti a W10 a gépét (kicsit nagy az a laptop, nem véletlen zongora a beceneve). Azt mondta, hogy valahol be tudta állítani az inaktív időszakokat. Az éjszakát beállította aktívnak, hogy akkor ne próbálkozzon. Erre most nappal tesz rá kísérletet. Akkor meg kódol, úgyhogy zavarja. Most azon gondolkozik, hogy egyáltalán mikor engedje...
Miért nem lehet ezt a felhasználóra bízni? Vagy legalább lenne egy opció, amin belül még jó néhány lépésen keresztül el lehetne érni, hogy egy developer (vagy egy power user) az úgy ütemezze a _saját gépét_, ahogy akarja? Vagy meddig hívhatja a saját gépének? Lehet, hogy az EULA alapján már régen nem is az övé? És majd kopogtatnak nála, hogy viszik varrni?

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

"Miért nem lehet ezt a felhasználóra bízni? Vagy legalább lenne egy opció, amin belül még jó néhány lépésen keresztül el lehetne érni, hogy egy developer (vagy egy power user) az úgy ütemezze a _saját gépét_, ahogy akarja?"

Task schedulerben biztosan át lehet állítani.

"Miért nem lehet ezt a felhasználóra bízni?"

Mert amikor volt lehetőség rá, a legtöbb user (warezt használók) első dolga az volt, hogy kikapcsolta a frissítéseket, hogy nehogy egy frissítés elrontsa az "aktiválást". Cserébe tele volt lyukakkal a rendszere, és persze az MS-t meg a Windows-t anyázta. Minek a kontroll, ha a nép nagyrésze nem tudja használni, és csak nagyobb bajt csinál vele, mint használ?

A jelenséggel tisztában vagyok, de nem tudom lefogadni, mint indokot. A warez-olók nem érdekelnek.
Azért valami easter egg-et belerakhattak volna...

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Csörög bigéc telefonja, szervuszbill, sziamama mizu?
- Mindenki szid a windowsod miatt, csinálj már valamit!
- Arra gondolsz, hogy az igazi windowst adjuk ki a POC verzió helyett?
- Nem! Azt akarom hogy igazán szenvedjenek. Hogy a legrosszabb rémálmuk a windows legyen, sőt, aludni se tudjanak tőle!
- Hm..

Miért, megszűnt a warez?

:)

miért, neked kellne windows ingyen? Ha fizetnének érte, talán..

Nem, de ez nem tudom hogy jön ide :)

És visszaszorult? Ha igen, mennyiről mennyire? Vagyis van értelme annak, amit írtál?

:)

Amit írtam, az elég egyértelmű volt, nem gondoltam hogy tovább kellene magyarázni:

Függetlenül attól, hogy van-e warez, vagy nincs, hogy kevesebb lett-e vagy több, annó amikor ki lehetett kapcsolni a frissítéseket, akkor sokan azért tették, hogy a hackelt aktiválás ne romoljon el a frissítések miatt.

Én csak ennyit mondtam, kábé indokoltam hogy miért nem lehet a felhasználóra bízni, hogy kikapcsolhassa a frissítéseket. Szóval, hogy jön ide, hogy a warez mennyit változott-e vagy sem? Gondolod, hogy a frissítések ki-bekapcsolhatóságát a warez visszaszorulásához kellene az MS-nek igazítania?

A warezoló most miért ne kerülné el ugyanúgy a frissítéseket?

:)

Oké, és ez hogy jön a "miért nem lehet a felhasználóra bízni" dologhoz?

Ha ugyanannyian warezolnak mint előtte, és közülük ugyanannyian kikapcsolják a frissítést, semmi mást nem értél el, csak azt, hogy a minőségileg kifogásolható szoftverrel és frissítési metódussal kötelezően szopatod a fizető felhasználókat, akik eddig legalább kiválaszthatták, mit nem akarnak feltenni soha (vagy pl. a 7 SP2-ig...).

:)

> Miért nem lehet ezt a felhasználóra bízni?

A felhasználóra van bízva. Az, hogy a szóban forgó felhasználónak sem este, sem nappal* nem jó, ha frissít az OS, az egy teljesen már probléma. Az ismerősödnek azt tudnám javasolni, hogy manuálisan nyomja meg néha a telepítés gombot, amikor neki jó.

Ahh, elnézést. Azt eddig nem tudtam, hogy van telepítés gomb. Azt igen, hogy lehet ütemezni, meg group policy editor-ral állítgatni a frissítéseket - amíg ki nem rostálják ezeket a lehetőségeket a group policy-ból. Az ismerős egy ikertestvér.

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Érdekes egyébként a dolog, mióta megérkezett az anniversary update azóta éjszaka az én gépem is bekapcsolgat (igaz, alvó módból ébred fel).

---------------------------------------
Devmeme - fejlesztői pillanatok

Nincs elég seeder :D

Hopp, itt nem a letiltás volt bekattintva.

https://drive.google.com/file/d/0B80qFl_zq_bVSXRIa1FMbmpCa0E/view?usp=sharing

---------------------------------------
Devmeme - fejlesztői pillanatok