SEP szervert mire telepítsem?

Fórumok

A kérdés az hogy nagy hülyeség egy SEP manager adatbázis futtatása windows 7.-en?

Ok a win7 licence feltételekben (cmd winver) ez olvasható:
Device Connections. You may allow up to 20 other devices to access software installed on the licensed computer to use only File Services, Print Services, Internet Information Services and Internet Connection Sharing and Telephony Services.

De ez azt is jelenti hogy egy SQL adatbázisból egyszerre csak 20 kapcsolat tud lekérdezni. Vagy ez csak a microsoft fileservice szolgáltatásra vonatkozik.

Váltani kell szerver verzióra?
Természetesen a gyakorlatban lassulás nem érzékelhető. 100.-nál kevesebb kliens.
Illetve a SEP specifikációban nem követelmény a szerver verzió.
De legyünk profik. Ez így nagy hülyeség?
Mit javasoltok?

Hozzászólások

Szerintem hívd fel az MS-INFO-t (hátha nekik normálisan le van írva mi az a "Device connection") :)
Ahogy, valamikor Marci is írta, nem értelmezhetik helyettünk a licence szerződést.

Az SQL szervernek egyébként 32767 a default connection limitje, ha a TCP/IP kapcsolatokra is vonatkozik a 20 akkor torrent klienst/böngészőt se futtass rajta. ;)

Én is ezt mondom.
De sokan ha felmerül bármilyen szerver alkalmazás, azt már rögtön méregdrága robosztus SERVER verzióra akarják telepíteni.
Ráadásúl ez a win7 egy virtuális guest, és a hostnak minden fejlett szerver funkcionalitása elérhető, és rendelkezésre áll.

by zooey

Úgy tűnik, hogy a hivatalos álláspontjuk az, hogy csak arra lehet 20 és másra egyáltalán nem, legalábbis ha jól értem a Microsoftos kollégát itt. Bye-bye Skype :P

So, file and print sharing for up to 20 people is ok, but any other kind of access is not?

Correct. As per bullet f. You may allow up to 20 other devices to access software installed on the licensed computer to use only File Services, Print Services, Internet Information Services and Internet Connection Sharing and Telephony Services.