online rádió linuxon (ubuntu)

Fórumok

Sziasztok!

Néha néha eldurran az agyam egy fura és igen idegesítő jelenségtől, de hozzátok fordulok, hátha "csak nálam van a hiba". Rádiót szeretnék hallgatni, stream van mint a szemét, még jót is lehet találni. Viszont valami rejtélyes ok miatt képtelen vagyok olyan programot találni, ami szakadás nélkül tolná. Most éppen az audacious fut, szól rajta a rádió (radioparadise, de ez kb mindegy). Időről időre megakad egy kicsit, mondjuk 1-2 mp-et. De ez volt a helyzet az összes mp3 streamet tudó lejátszóval, amit próbáltam (mármint amit elvben értelmesnem tartok rá, mert parancssort nem erre tartom értelmesnek, de emlékem szerint még a vlc is meg-meg állt, mint József Attila.

Az évek alatt párszor kicsapta a biztosítékot annyira, hogy újra letöltött zenékhez fordultam, de hátha a tudomány tőlem távol eső zugaiban van már rá megoldás, hogy le legyen ilyen idegesítő, pufferelési hibának tűnő bug.

Van valamilyen építő tanácsotok?

Hozzászólások

radiotray.?
--
God bless you, Captain Hindsight..

Telefonon, táblán ezt szoktam használni: tunein

Gépen inkább VLC-t használok

Ellenőrizd az interneted nem szakadozik-e. Ha számodra észrevétlen 10 másodperces akadozások vannak, mert ha pl adsl és a modem le-leszakadozik, azt az alapértelmezett lejátszópuffer ami általában 1-3 s, képtelen korrigálni. Ilyenkor vagy optimalizálod az internetkapcsolatod, vagy növeled a lejátszó pufferméretét.

---
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.

Nálam az Audacious (3.4.3) simán jó 500 ms puffermérettel.

Milyen hálókártyád van? Lehet, hogy annak bugos drivere?

lshw nekem is ilyet hoz, bár a firmware adat nincs ott (az hogy jött neked?

a bufferméret audacious-nak most max, egyelőre mintha jobb lenne (nem vettem észre a szakadást). a küldött playlist is ment egy ideig, de... ne vedd magadra, nekem ez max fejfájdításra jó :D halkan ment egy ideig, ott sem volt szakadás. aztán már a gyerek szólt, hogy apa, kapcsold ki, légyszíves :D

--
xterm

Csak sima 'sudo lshw' volt egy Ubuntu 14.04 alatt. Illetve most nézem, hogy van fenn egy ilyen csomagom: 'linux-firmware' 1.127.20-as verzióval. Lehet, hogy azért nem látszik firmware verzió?

Ami meg a playlist-et illeti, csak referenciának ajánlottam: főleg munka közben szoktam hallgatni és stabilan jön. A zenét illetően meg ahány ember, annyi ízlés. (Mondjuk a linkelt rádiótól függetlenül elég széles körben szoktam ezt-azt hallgatni: például a klasszikusokat se vetem meg, ha épp ahhoz van kedvem.)

Esetleg felteszel egy mpd szervert a gépre, és playlistbe felveszed a hallgatni kívánt rádiókat. A lejátszást azzal a klienssel vezérled, amelyik a legszimpatikusabb: http://mpd.wikia.com/wiki/Clients

És ne felejtsd el beállítani a puffer méretét az /etc/mpd.conf fájlban.

-----

(&%;_98\<|{3W10Tut,P0/on&Jkj"Fg}|B/!~}|{z(8qv55sr1C/n--k**;gfe$$5a!BB]\.-

Szerintem ez mindenképpen hálózati probléma lesz, lehet a szolgáltató, lehet a routered, de lehet, hogy a hálókártyád drivere hiányos.

a hálózati hiba valszeg kizárható azzal, hogy a dualboot másik oldala hibátlan. a driver még ettől lehet hibás, azon viszont nem igen lehet javítani sehogy se. folytatom a kísérletezést a puffereléssel. hátha. meg persze a javasolt programok tesztelése is folyamatban.

--
xterm

Én Clementine-t használok, eddig probléma nélkül. Persze az is fontos hogy mi a forrás. Míg a mexikói Pandapop meg szokott szakadni, addig a SKY-FM csatornái közül az egyik amit hallgatok még sohasem. Ergo nem is biztos hogy a programmal van a baj, hanem az adatcsomag lehet olyan utakat jár be hogy egyszer csak elakad.