Táblagép wifi probléma

Sziasztok,

adott egy Lenovo A7 típusú táblagép (android rendszerű), aminek a WiFi-je egyik napról a másikra feladta a szolgálatot. A jelenség úgy néz ki, hogy folyamatos kapcsolódás alatt van, villog az ikon, de nem történik semmi. Több hálózattal is próbálkoztam, de nem segített, szóval szerintem nem ilyen jellegű problémáról van szó. A Beállítások menüben a wifi kapcsolója általában inaktív, néha beléphetek a wifi menüjébe, de ott már tényleg egyetlen opció sem választható. Csináltam egy factory reset-et, de az sem oldotta meg a gondom. A kérdésem az lenne, hogy szerintetek valahogy orvosolható lenne a probléma? Lehet, hogy hardveres hiba okozza? Épp 3 hete járt le a garancia.

Köszi szépen előre is.

Üdv,
kormanyos

Hozzászólások

Sajnos, mint kiderült hardveres a probléma, ezért nem igazán éri meg javítani. Ebből kifolyólag arra gondoltam, hogy otg-n keresztül usb-s wifi sticket csatlakoztatnék hozzá. Ez szerintetek megoldható?

A kernelen múlik, egy próbát megér mindenképp. Nálam androidos kütyü kérdés nélkül kezeli az USB-s ethernetet. Lehet, hogy be fog keverni a benne lévő wifi, és azt akarja majd használni, lehet érdemes volna megpróbálni szoftveresen kiiktatni valahogy. (Rootolással feltételezem)

Lenovo A7-10: Android 4.x-el problema nelkul csatlakozott csak N-es wifire, 5.x-el mar csak G-s wifire hajlando.
Visszafejlodes :(
Nem ez lesz a te problemad is?

-----
"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Nem digis neted van? Ipv6 atallas miatt nem mehet az android. Ha a belso halozat is ipv6 lett...

Kipróbáltam egy tp-link usb wifi stickkel otg-n keresztül, de sajnos semmi nem történt. Esetleg hol tudnék utánanézni annak, hogy melyik eszközökhöz tartalmaz drivert a kernel?

Nem túl valószínű, de leheth, hogy csak az antenna csatlakozó csúszott le/mozdult el. Ha közvetlenül az AP mellett vagy, akkor sem csatlakozik?
Esetleg meg lehet nézni, hogy a SOC-ban van-e a wifi modul, vagy külön. Ha külön, akkor lehet cserélni.

--
TH

Lehet, hogy furán fog hangzani, de azóta volt már kikapcsolva a tablet vagy mindig csak újraindítottad?

Azért kérdem, mert van olyan tablet, ahol pl az androirdól winre átbootolás után nem jó a wifi. Ha viszont kikapcsolod és bekapcsolod, akkor megjavul.

Vidd be egy mobiltelefon szervízbe.
Esetleg ott olcsón megcsinálják és lesz egy kis garanciád rá.

Egy próbát megérhet szétszedni és átmozgatni a wifi antenna csatlakozóit.
Nem írtad melyik ez a típus pontosan, meg még annak ismeretében sem egyszerű leírást találni hozzá, szóval még az is lehet, hogy nem az alaplapon, hanem külön van wifi modul és akkor esetleg cserélni is tudod.

Ezzel érdemes még foglalkozni, pont ez van nekem is, nagyon kellemes kis jószág az árához képest.

http://www.ebay.es/itm/Mainboard-Motherboard-Original-Lenovo-A3500-FL-A…

Ezek alapján agyonintegrált mint bármilyen konzumber cucc, de legalább lehet szerezni lapot hozzá.