Analóg fővonal elérése távolról bárhogyan

Fórumok

Sziasztok!

Adott egy otthoni Telekom Hoppá Plusz csomaggal rendelkező PSTN vonal amit szeretnék távolról elérni. Leginkább híváskezdeményezésre.

Először erre egy olyan megoldást találtam hogy ha átváltanék voip-ra a ZTE HGW-ből ki lehet szedni a csatlakozási adatokat. Azonban ezzel az a gond, hogy a Telekom saját hálózatán működne és én Ausztriában tanulnék tovább, illetve ott is dolgoznék.
Itt találtam hozzá anyagot: http://pcforum.hu/tudastar/100065/t-home-voip-linksys-pap2t-vel

Aztán az jutott az eszembe, hogy az analóg fővonalat Interneten keresztül vagy máshogyan kellene továbbítani.
Rendelkezünk egy összhang csomaggal ami tartalmazza a konferenciahívás szolgáltatást is. Mindössze 3 fél beszélhet egyszerre és duplán számláz, jelen esetben duplán von le az 5000 percből. Amúgy is maximum 1000 percet forgalmazok le.
Arra gondoltam, hogy ha megcsörgetném a vezetékest, úgymond visszahívna engem mobilon. Beadnám a kívánt tárcsázási számot és a vonal létrejöttekor összekapcsolna a féllel. Ekkor nem kellene se mobilinternet se sip. Ez lenne a lehető legjobb megoldás mivel hiába jó a 3G lefedettség Ausztriában ha bemegy az ember egy üzletbe már nincsen térerő. Ez a Drei-ra különösen jellemző. De az A1 sem túl erős. Mivel a magyarországi vodásoknak eltörölték a roming díjat az EU-ban így tökéletesen működhetne ez az alternatíva külföldön és belföldön egyaránt.
Forrás: 5. oldal 3 résztvevős konferencia. (Ez a szolgáltatás már nem értékesíthető) http://www.telekom.hu/static-th/sw/file/Kenyelmi_szolg_09apr.pdf

A másik amire gondoltam, hogy sipen távolról hozzáférnék a vonalhoz és azon belül tárcsáznék. Ezzel a gondom, hogy itthon már csak netsemleges csomagokhoz lehet hozzájutni amiben a voip tiltott. Ausztriában is bevezethetik addigra. Ráadásul a minősége néha aggasztó lehet mobilhálózatról.
Forrás: http://www.cisco.com/c/en/us/support/docs/unified-communications/spa310…
http://hup.hu/node/131611
http://hup.hu/node/72441
"( csabka | 2009. június 20., szombat - 11:02 )
Egy példa, néhány feltétellel:
a torrent szerverbe beteszel egy 1 portos analóg PCI kártyát kb 10eHUF (egy portos) s ráteszel egy asterisk-et.
A kártyára rákötöd az otthoni telefon fővonalat (ha van otthon és persze ha azon az analóg vonalon ingyen tudod hívni a családot), majd egy SIP-es klienssel rendelkező mobil telefonnal (vagy PDA-ra softkliens) az otthoni központon keresztül az otthoni analóg vonalon át felhívod gyakorlatilag ingyen a család tagjaidat...

2 feltétel:
- legyen otthon vezetékes vonal, melyen ingyen beszélsz
- legyen SIP-es kliensed (PDA, telefon stb)

Alternatíva:
1. választasz egy tisztán SIP-es szolgáltatót, akivel a legolcsóbb hívni a családot, és akkor a kártyát meg a fővonalat "megúszod"
2. kártya helyett SPA3102 melynek az egyik portjára még analóg telefont is rá tudsz dugni helyben (Phone portba, a Line portba pedig a fővonalat...)
3. a 2. verzió, de a 3102-t nem otthon teszed le, mert épp nincs otthon fővonalad, hanem az egyik családtagodnál, aki amúgy is ingyen telefonál, s reajta keresztül hívod fel a többieket és őt."

Ez elmúlt félévemet Németországban töltöttem ott úgy oldottam meg a dolgot, hogy igényeltem egy ephone földrajzi számot és kint egy PAP2T-vel felcsatlakoztam. Telefonon a Zoiper alkalmazás segítségével mobilnetről is jól szuperált. Sőt, a mobilnet 0 EUR volt 100mb havonta túlforgalmazási díj nélkül. Mindazonáltal lassítással is némileg érthetően lehetett beszélni. Sajnos ha én telefonáltam annak volt költségvonzata.

Kérném a tisztelt fórumozó tagokat, hogy lássanak el ötletekkel, tippel mert lövésem sincs mit tehetnék. :D

Üdvözlettel:
Rezső

Hozzászólások

Az otthoni fővonalra valamit mindenképpen rá kell barkácsolni mindkét megoldáshoz. Ezen a ponton én azt az irányt választanám, amire van úgy ötletem, hogy az általad vázolt hibákat/problémákat is jó eséllyel kikerülje.
Otthoni szerveren asterisk, ebbe esik bele a fővonal, illetve ennek leszel te SIP kliense. Hogy a mobil szűrés ne legyen probléma, illetve hogy valamelyest védd a SIP kapcsolatot is, egy OpenVPN fogadót is felizzítanék az otthoni szerveren. Innen kezdve a mobil szolgáltató nem fogja tudni szűrni a SIP forgalmat, mert az titkosítva megy a VPN-ben - eredmény, hogy sem port szűréssel, sem protokoll szűréssel nem tud megfogni. Az sem utolsó, hogy innen kezdve az asterisk felé csak a tun/tap interface felől engedsz forgalmat, így a netről direktben el sem érhető a SIP szervered. OpenVPN kliens van szifonra, droidra, tán még wintelóra is, SIP kliens esélyesen detto.

Számhordozással vidd át egy viop szolgáltatóhoz és ha kell pstn veszel egy adaptert de nem fog kelleni mert csörög a mobilon, pc-n, asztali voip készüléken és az alternatívtól veszel még pár számot.