"bevásároltam" ... androidos tablet

Fórumok

Sziasztok!

Sikerült egy nem túl jó tabletet (NAVON RAPTOR 3G) vásárolni a mai napon. A hardver nem túl erős, de azt gondoltam a célnak meg fog felelni (skype, böngészés, netes sakkolás).

Processzor típus: Quad Core, négymagos
Processzor órajel alap (GHz): 1.3 GHz
RAM: 512 MB DDR3
ROM: 4 GB
Operációs rendszer: Android 5.1 Lollipop

Sajnos annyira gyér a teljesítménye, hogy sem a böngészés, sem a skype nem megy normálisan, nemhogy párhuzamosan, de még magában sem.

A másik probléma a tárhely hiánya. Belépek beállításokba, tárhely .. és azt látom, hogy:
összes hely: 1,23GB
elérhető: 138MB
alkalmazások: 504KB
képek, videók: 32,00KB
hang (zene,csengőhangok, ...): 116KB
gyorsítótárazott adatok: 1,79MB
egyéb: 96,00KB

Ha megnézem a letöltött alkalmazásokat 10DB (494,68MB). Mi foglalja a többi helyet? Hol van? Vagy ez így normális androidnál? (első ... meg lehet utolsó androidos eszközöm)

Ha ünnepek között visszamegyek az eladóhoz (*uronics):
- visszakérhetem e a készülék árát?
- kérhetek cserét más gyártó tabletjére?
- teljesen más termékre? (tablettörő kalapács :))

Bármelyik esetben kell e indokolnom, hogy miért vittem vissza?
- nem felel meg az eszköz a specifikációnak a hiányzó tárhely miatt?
- milyen szabályok/törvények vonatkoznak ide?
- fogysztóvédelemmel kell e fenyegetőzni?

Hozzászólások

Vidd vissza még holnap délelőtt.. 512 RAM.? Már a Gingerbread-nak is kevés volt..
És hogy mi foglalja a helyet.? A Google meg minden ami hozzá tartozik.. Szokj hozzá hogy minimum 2 GB-ot meg fog enni..
Úgy tudom hogy cégtől függ hogy visszaadja a pénzt vagy le kell vásárolnod másra.. De mostanában elég sok cikk volt erről..
--
God bless you, Captain Hindsight..

p.s.: Nincs rá esetleg valami frissítés a gyártónál, amitől megtáltosodhatna.? Azt még esetleg megnézheted..

17.990 Ft-ért mit vártál?

"Aki alapos szakértelem nélkül vág neki a feladatnak, az könnyen fut bele egy óriási csalódásba, hiszen a hirdetésekben csak úgy repkednek a gigahertzek, a processzormagok és a pixelek, majd ugyanezek az értékek otthon egy, a mindennapi feladatokat csak döcögve végrehajtó és naponta lemerülő tabletet eredményeznek. Alaposan meg kell fontolni a vásárlást, egy túl vacak tableten sem böngészni, sem olvasni nem lehet komfortosan.

Húszezer forintért nem kapunk csúcsmodellt, még ha a hirdetések specifikációi szupergyors működést is ígérnek: a legtöbb fapados modell csak a felesleges kiadások nagyságát növeli, és előbb-utóbb a fiókban végzi."

Igen, mint írtam "bevásároltam" elb@sztam, befürödtem, ragozhatjuk még ha valaki akarja ... leírtam mit vártam a pénzemért, nem gondolom hogy a 21. században túl nagy elvárás lenne skype meg böngésző párhuzamos (elfogadható sebesség melletti) futtatása.

Köszönöm hogy nem oltogattál, hanem érdemben próbáltál segíteni.

+1

> Vagy ez így normális androidnál? (első ... meg lehet utolsó androidos eszközöm)
Nem. Nincs szokás Androidnál. Gyártónál, és árkategóriánál van szokás.

> Mi foglalja a többi helyet? Hol van?
Valószínűleg a belső tárhely több-felé van particionálva. Ennek egy részét írhatod-olvashatod, a maradékon meg fut a rendszer. Van, ahol meg lehet ezt hákolni (többnyire, persze, garivesztéssel - egy régi ZTE Blade3-on, azt hiszem, még én is csináltam), van ahol kevésbé egyszerű. Aki nem tájékozódik, hogy mennyi a ténylegesen elérhető tárhely, az így járt. De ez máshol is így van, ugyancsak nem Android sajátosság.

egyébként ránézésre ez ~2 éves dolog, valszeg kifutóban van már a boltban is csak. az régi tesztek dícsérik - vagy a skype ment el mellette, vagy az új droidot nem reszelték rá eléggé.

amit, tapasztalataim szerint érdemes mindenféleképpen ilyen kütyük előtt megnézni, az a mobilaréna/logout tesztek, és a hozzá tartozó topicok. a kicsit is jó készülékek topikjai 1-2 év után is látogatottak, és akkor is segítenek, szívesen. ha egy topik gyorsan kihal, akkor én gyanakszom.