Lehet még ennél lejjebb? KB3035583 újra.

Ma délelőtt, miután bekapcsoltam a gépet, ismét feldobta a windows update a KB3035583-as frissítést a Fontos kategóriában. Miután elrejtettem, nem is mutatja az elrejtett frissítések közt a mait. Elrejtettem már vagy 6x, mégis csak 1x mutatja. Ez egyszerűen sunyi, hátulról jövős, szarházi, alattomos viselkedés, soha a büdös életben többet nem veszek a Microsoft-tól semmit, operációs rendszert meg pláne. Inkább nem fogok játszani dx12-es játékokkal, nem használok windows10-et megkövetelő szoftvereket. Ezt a hozzáállást kikérem magamnak. FUCK YOU M$, FUCK YOU!

Hozzászólások

Hajh, kollégáimnak mindig mondom, ezzel a Win10-el csak a baj van... Kíávncsi vagyok azért a Windows további jövőjére, szerintem ez a 10 részemről újabb bukás a ME és a Vista után. Amúgy ez az értesítés nem csak addig jelenik meg, míg akciósan, ingyenesen lehet frissíteni? :\

Workaround: Frissítsd fel, és akkor nem fog zargatni vele :)

Igen. GWX controll panelt, DWS-t, minden voodoo-t megcsináltam. Le van tiltva az os upgrade is. És újra feldobja ez a szemét.

---
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.

you are owned :-)

--
"nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes." (BehringerZoltan)

A szerencsétlenek egyszerűen mindig egy újabb verziót adnak ki a fenti frissítésből, így az újra megjelenik a Windows Update-ben. Tényleg olyan igazi microsoftos hozzáállás.

Készítettem egy scriptet Win 7/8-hoz, ami leszedi a cég kém-frissítéseit, illetve megpróbálja regeditben kikapcsolni a GWX-et (ha már egyszer véletlenül felkerült). Itt el tudod érni: https://github.com/szotsaki/windows-telemetry-removal

--
The Elder Scrolls V: Skyrim

Hogy lehet-e ennel lejjebb? Persze. Siman el tudom kepzelni, hogy pl. bekapcsolva hagyom a Win7-es gepem ejszakara, mennek vissza reggel es mar a Win10 bejelentkezokepernyo fogadna.

Ez csak a bulvársajtó. Nálam ilyen nem jelentkezett. Valószínűleg te rontottál el valamit. Esetleg driverhiba... HÉ, GELEI, NEM MÉSZ A BILLENTYŰZETEMTŐL?

Jogos, újraolvasva már értem a gelei-s részt. Első körben azt hittem a Microsoft-féle telemetriás-spyware-gyanús dologra utalsz, hogy már ott ülnek a géped előtt.

Mentségemre legyen mondva: reggel volt :)

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Hogy gáz-e? Én csak annyit szeretnék elérni, hogy NE telepedjen fel a Windows 10 frissítő gwx. És ezért küzdeni kell, hónapokig. Szerinted ez, és tedd a szívedre a kezed és válaszolj őszintén, normális? Ha egy embernek kell ennyiszer nemet mondani, zaklatásért feljelenthetem. Vagy komposztálom a kert hátuljában a tuják alatt.

---
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.

Napokban olvastam valamelyik tech oldalon:

Windows 10 - Spyware as a Service

--
trey @ gépház

2015 van, emberek, ideje lenne már felismerni, hogy a windows szar

Ma telepítettem Win 7-et. Bizony mondom, végigellenőriztem a 240 frissítést ami az SP1 után jött volna. És persze, rejtettem 20-30-at közülük. Annak rendje módja szerint, beléptem elolvasni a frissítendőt a "update-panelon" a linkről. Mondjuk úgy az első nyolcvan után, "kikérte magának" a "mazsolázást". Nem jelenítette meg a továbbiakban, csak mindig ugyanazt, a már lekért korábbi oldalt. Máskor mindég egy gyűjtő oldalra dobott. (Böngészőt kiürítettem, rendszer-újraindítás is volt jónéhány, "temp"-űrítés is. Két böngészőt is bevetettem a cél érdekében.)

Miért is baj, ha el akarom olvasni a frissítések leírását? - (Á.., az érdeklődésemmel biztosan csak túlterheltem a szervert.) :)

Az utolsó 20-30-at a "KBszám" segítségével a Google-n keresztül értem el, de végén már az is megfagyott és homokórázott. Nem szólva az utolsó 20-as "csoportban" a frissítésről elolvasható szöveg, már csak ugyanaz a "semmitmondás" volt. Már leírni sem akarják, mit is javítanak.

Ejnye-bejnye. Én eddig többnyire tárgyilagos voltam a Windows-ok megítélésében. Az mellett, hogy csak megvásárolt Winneket telepítettem..., - és persze fogok is. (De saját célra, már csak 5-10 percre használok naponta "redmondiakat". Ez az idő tovább fog csökkenni, úgy látom...)

Tegnap távolítottam el a következő frissítéseket:
-KB 2952664(restart),
-KB 3068708(restart),
-KB 971033(no restrart),
Ezek után ismét láthatóak voltak a telepíthető frissítések és az eddig elrejtettek is.Azt nem tudom pontosan melyik felelős a rejtésért,mert net kapcsolat nélkül csináltam az eltávolításokat.Ezek után kapcsoltam be a wifi-met és indítottam keresést a Windows Update-val.
Az este föltettem az Office és a .Net keretrendszer frissítéseit.Egész éjszaka dolgozott nem vártam meg.Ma fogom mazsolázni egyenként a Windows rendszerhez kiadott frissítéseket.

Ez alapján kezdtem törölgetni:
"én a következőket nem engedem fel win7 pro frissítéseknél, mai napig egyéb updatek fent vannak, kivéve ezeket:
KB2952664
KB3021917
KB3035583
KB3068708
KB3075249
KB3090149
KB971033
és az(ok) amiknél ott van hogy win10 blablabla

nincs gwx.exe meg semmi idegesítő ***r fent :)"

http://hup.hu/node/144602#comment-1940863
"segej" hozzászólása a topikban