XCode fejlesztés milyen környezetben

Fórumok

Sziasztok!

Egy ismerősömnek van egy IOS appja, amit egy fejlesztővel csináltatott, a fejlesztő eltűnt, a forráskód viszont az ismerősömnél van és kéne neki pár apró módosítás . Rám gondolt, mert én is programozó vagyok, viszont soha az életben nem volt még dolgom MAC OS X-el, ugyanakkor mobil fejlesztést sem próbáltam még soha így gondoltam segítek, mert nekem is jó tapasztalatszerzés céljából.

Az első bökkenő akkor érkezett, amikor rájöttem, hogy a fejlesztőkörnyezet csak OS X alatt fog működni. napokat szívtam míg VirtualBoxba felpakoltam egy Mavericks-et, de akkor jött a bökkenő, hogy a programozó a legújabb (talán 7.2) XCode-val fejlesztett, tehát inkompatibilitási problémák miatt nem tudtam megnyitni a project fájlt az én XCode 6.2 verziómmal. Gondoltam, akkor upgrade először Yosemitera, majd El Capitainra, viszont itt már a Yosemite telepítés sem sikerült, szóval ezt a VM-es bohókodást feladtam.

Kérdéseim:

1; Van -e bárhol legális El Captian VM image valahol, amit tudnék használni?
2; Esetleg Linuxon valaki működésre tudta-e bírni az XCode-ot valahogyan?
3; Mennyibe kerül használtan egy olyan hardver, amivel egy El Capitaint és egy XCode 7-est elfogadható sebességgel futtatni tudok (van-e esetleg valakinek eladó?)
4; Mivel csak pár napos fejlesztésről lenne szó és nem feltétlenül szeretném gyarapítani a kacatjaim számát, lehet-e esetleg valahol bérelni Mac gépeket pár napos használatra, tudtok-e ilyenről?

Köszönöm a válaszokat.

Hozzászólások

Működik! Ezer köszönet!

Pár órája használom az El Capitant és még így virtuális gépben is határozottan tetszik (pár furcsaságot leszámítva,pl a safari nem áll kézre)!
Lehet a végén beruházok egy igazi vasra???

----------------------------
Előnevelt csirke kapható!

Hasonlo problemaval kuzdottem ~2 eve (egy cordova appot szerettem volna tesztelni IOS-en), es a legegyszerubb/megbizhatobb megoldas egy Mac Mini vasarlasa volt. Ez a cucc akkoriban olyan 100e forintra rugott, es kb csak build/test masinakent hasznaltam, tehat a fejlesztes erdemi resze megmaradt a Linux desktopon, de kifizetodobb megoldasnak tunt, mint hackintosh es hasonlokkal kuzdeni :( Tovabbi erv lehet a vasarlas mellett, hogy par het/honap alatt kb semmit sem veszit az arabol a termek, tehat barmikor hasonlo aron eladhatod.

1; Van -e bárhol legális El Captian VM image valahol, amit tudnék használni? - legális nincs
2; Esetleg Linuxon valaki működésre tudta-e bírni az XCode-ot valahogyan? - Igen, https://www.youtube.com/watch?v=iHcxszAmqOI
3; Mennyibe kerül használtan egy olyan hardver, amivel egy El Capitaint és egy XCode 7-est elfogadható sebességgel futtatni tudok (van-e esetleg valakinek eladó?) - 100k+ HUF
4; Mivel csak pár napos fejlesztésről lenne szó és nem feltétlenül szeretném gyarapítani a kacatjaim számát, lehet-e esetleg valahol bérelni Mac gépeket pár napos használatra, tudtok-e ilyenről? en ezt hasznaltam egy ideig: http://www.macincloud.com/pricing/compare - de IMHO akar kozeptavon, ahogy irtak mar feljebb is jobban jarsz ha veszel hasznaltan egy mac minit jo aron es utana eladod

"en ezt hasznaltam egy ideig: http://www.macincloud.com/pricing/compare "

En a Pay-as-You-Go csomagot hasznaltam egy ideig tesztelesre, de ha te azon tudsz fejleszteni, akkor mazochista vagy.

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"
--> YouTube csatornám

vmware-en a mavericks-es kesz image-et siman fel lehet tolni el capitan-ra, csak kell hozza egy patch.