Re: !!! Óraállítás a HUP-on !!!

/me ránéz az órára, látom 2015, annak is a vége fele közeledik, majd sóhajt egyet.

Komolyan, mibe fájt volna a cikk ismételt előcibálása helyett *egyszer* megírni azt az update queryt, ami előre/hátra mozgatja az összes user beállítását?

Hozzászólások

+1

nehezen hiszem el, hogy a drupalban ez meg mindig megoldatlan gond, vagy ha mar fixaltak, akkor azt nem lehet backportolni az itt hasznalt verzioba...

--
"nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes." (BehringerZoltan)

Amíg elolvastam a bejegyzést annyi idő alatt át is állítottam ;-)

--
A főnököm mindig megtartja amit ígér, ha pénzt ígér azt is!

Ceterum censeo a nyári időszámítást meg úgy általában az időzónákat el kellene törölni.

Mert te zónákban gondolkodsz. A Wikipédia keleti hosszúsági adatából számolva Budapest 1 óra, 16 perc, 9.8 másodperccel van keletebbre UTC-től, tehát CET 12:00:00-hoz képest 16 perc 9.8 másodperccel korábban van zeniten a Nap, CEST 12:00:00-hoz képest pedig 43 perc 50.2 másodperccel később. Amikor csillagászati dél van Budapesten, akkor 10 óra 43 perc 50.2 másodperc van UTC szerint, 11 óra 43 perc 50.2 másodperc van CET szerint, valmint 12 óra 43 perc 50.2 másodperc van CEST szerint.

Erre mondtam, hogy valójában, a Nap állását figyelembevéve CET és CEST között vagyunk, de tény, hogy CET-hez közelebb. Amíg nem vezették be a nyári időszámítást, addig CET-et használtunk mindig.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nyáron nem kérdés, az csak jó, ha sokáig világos van, meleg is van, tovább lehet kirándulni, később lámpát gyújtani, a Nap úgyis korán kel. A tél a problémásabb. Abból indulok ki, hogy a téli napforduló környékén, tehát közvetlenül karácsony előtt nagyon hamar sötét van CET szerint, ami elég depis dolog. Ha ezt a fél 4, fél 5 körüli sötétedési időt kitolnánk egy órával későbbre, azaz fél 5, fél 6 közöttire, az szerintem jó lenne. A sötét reggeleknek szerintem mindegy, az első kávéig úgy sem tudja az ember, hol van, melyik bolygón, szóval mindegy, hogy sötétben nem tudja ezt, vagy világosban. Arról nem is beszélve, hogy van, aki délutánra jár dolgozni. Szerintem a délutáni világos értékesebb, mint a reggeli, amikor inkább zavar az alvásban, hétvégén mindenképp.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Jah, hogy HUPon idot is lehet allitani? Errol sem tudtam.
Lapozhatunk.

Jó, hát egyeseket lehet nem zavar, hogy totál más időt lát a posztok mellett, mint ami a valóság, de jelenleg egyetlen egy oldalt használok, ami kizárólag egy időzónát kezel, mégpedig a keleti parti időt és borzasztó zavaró folyamatosan az oldal aljára scrollozni, hogy akkor most mennyivel is kell számolni. De ez egy özönvíz előtti ASP-ben megírt oldal és az üzemeltetőik sajnos nem túlzottan tervezik ezt a részét rendbe tenni.

De a világ nagy része ezen túlhaladt.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Szerintem is igenytelen dolog hogy erre nincs megoldas a hup-on, foleg azutan hogy trey milyen okosan megmondta a magaet, hogy elso a felhasznalo es ami szar azt meg kell javitani.
De miert szamit, hogy 11:32-kor vagy 10:32-kor irtak a hozzaszolast? Az osszes tobbi hozzaszolas ugyanugy x oraval mast mutat, tudod sorrendezni oket. Ha meg bejelentkezel, latod melyik az uj es melyik a regi hozzaszolas.

+1, en konkretan leszarom az oratallitas felhivast. Ha az emlitett vallalkozo sem kepes/hajlando megoldani, miert foglalkozzak en vele? LOL...

--
"nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes." (BehringerZoltan)

"De a problema létezik, kulonben nem hoznad fel félévente az itt lehet átállítani topicot."

Tudom, te csak a tartalmat, okelol...

--
"nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes." (BehringerZoltan)

"Nos igen, ha már lusta/igénytelen vagy normálisan megcsinálni..."

Bárcsak minden weboldal legalább ilyen "igénytelen" lenne az interneten mint ez... Jobb világban élnénk.

"Na de akkor ki most a hup tulaja és te milyen minőségben dolgozol rajta? Ha már impresszum nincs."

Itt

--
trey @ gépház

Igazából egyetértek, de hozzátenném, hogy közel 10 éve vagyok regisztrálva a hupon, de még egyszer sem néztem meg, hogy egy blog, fórum topic, vagy hozzászólás melyik órában jelent meg :)

A hup úgy néz ki, azt tudja és olyan tartalommal van amilyet trey szeretne, mint már ezerszer megírta. Ez nem közösségi oldal, hanem egy forprofit business.
A normális responsive kinézet is hiánycikk, már évek óta. Majd ha treynek kedve lesz hozzá.

--
arch,debian,openelec,android

Az e-mail cim is személyes adat (http://www.adatvedelmiszakerto.hu/2011/08/kinek-kell-alkalmazni-az-uj-a…). Szóval adatkezelési szabályzat kellene.

De tudjuk, te leszarod trey, te csak upolod a hireket a gyököknek.
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Az összehasonlításon nevettem (gyk. még ki is emeltem, hogy mire reagáltam), bár az igazat megvallva, imponáló volt a Facebookot, a Google-t egy mondatban említeni a HUP-pal, de mégsem gondolnám, hogy meg kéne sérteni Zuckerberget és Larry Page-éket azzal, hogy összehasonlítod a milliárdos üzletüket egy személyes bloggal.

--
trey @ gépház

Adatvedelmi szempontbol lehet egy mondatba emliteni. Nem hiszem el, hogy te nem tudod, hogy a ket ceget az EU miert kritizalta. Nem a business-rol van szo.
Az egesz szal a vicces felhasznalo torleserol szol. Vagyis, arrol, hogy azon informaciok(faq) alapjan nem torlodnek a szemelyes adatok. Gondolom, ha valaki ir e-mailt, akkor torlod. De ott nem ez van. Ez mar necces. Inkabb ird ugy, ahogy a regisztracio menete tortenik.

Még várjuk az állásfoglalást, hogy egy személyes blognak milyen adatvédelmi kötelezettségeknek kell megfelelnie. Minden előírásnak eleget fogunk tenni.

Ezt és a választ átolvasva nem vagyok biztos abban, hogy az itt kommentelőktől kell tájékozódnunk a tennivalók ügyében.

--
trey @ gépház

Nem azért, de igencsak a te feladatod lenne ezek követése.

Egyébként "internet, impresszum, net jogtár" keresőszavak Googleba való bepötyögése csodákra képes. De gondolom fogalmad sem lehet, hogy mekkora munka ezt beírni.

http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1000185.TV#lbj91ideee6

"(9) A sajtóterméken és - ha jogszabály eltérően nem rendelkezik - az egyéb kiadványon fel kell tüntetni a szerkesztésre és a kiadásra vonatkozó legfontosabb adatokat (impresszum). Az impresszumban a következő adatokat kell feltüntetni:

a) a kiadó nevét, székhelyét és a kiadásért felelős személy nevét,

b)-c)93

d) a szerkesztésért felelős személy nevét."

Ezen kívül egészen cifra dolgokat is igényel az NMHH, pl. tárhelyszolgáltató, személyes adatokkal hogyan bánsz, meddig őrzöd, stb. További egyéb dolgokhoz jó olvasgatást vagy konzultálj ügyvédeddel.

Szerk.: egyáltalán van adatkezelési nyilvántartási száma a hupnak?

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Azt a választ kaptam, hogy a törvényileg előírt, hiányzó dolgokat, amennyiben vannak, pótolni fogjuk, hogy a törvény hogyan vonatkozik ránk, annak utánanézünk. Mármint nem én, hanem az, akinek ez a dolga.

Egyébként a hivatalos megkeresést lehet postázni az elérhetőségek linken található e-mail címekre addig is.

--
trey @ gépház

"Ez nem az én dolgom" felkiáltással beleszarni valamibe a legkönnyebb. Hogy házon belül a QA, a portásnéni, a vezérigazgató vagy a programozó oldja meg, az tök mindegy. Első az ügyfél. Kifelé ennek nem kéne látszódnia. Megoldás kell, nem mellébeszélés és mutogatás.

Vicces ember vagy.

Jaja, de kérdés, hogy van-e egyáltalán probléma. Azt látom, hogy saxus komoly igyekezetben van itt (kevés, vagy zéró sikerrel), hogy az embereknek elmondja, őket meggyőzze, hogy neki mi is okoz seggfájást. Az olvasók többsége (nem regisztrált látogatók) mindig a jó időt látják. A regisztráltak közül vannak, akik siránkozás nélkül átkapcsolják. Meg van egy elenyésző számú ember aki siránkozik (persze csak a hülye gondolja azt, hogy emiatt).

Ezt én nem gondolom problémának (főleg úgy, hogy milyen szépen tudnak kérni). Így ha nincs probléma, nincs mit megoldani. Ha az évek alatt annyi levelet kaptam volna, hogy ezzel érdemben foglalkoznom kéne, akkor foglalkoznék.

De ennek is megvan a módja. Nem blogbejegyzés, fórumtrollkodás hanem a visszajelzés link.

Javaslom a használatát. Ja, hogy akkor vendégként viselkedni illene, olyan hangnemben kellene a levelet megfogalmazni, ami már egyeseknek nem fekszik?

Sorry. Mindennek megvan a maga módja.

--
trey @ gépház

pedig igaza van saxusnak a felvetesben is, meg abban is, hogy ramutatott a skizofren hozzaallasodra...

--
"nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes." (BehringerZoltan)

Nem hiszem, hogy különösebben kilógok a sorból. Hogy az oldal 10+ éve működik, azt igazolja, hogy valamit jól csinálok. Ha tetszik ez egyeseknek, ha nem. Tudod mi a gyakorlat, ha valami nem tetszik. Csinálj jobbat! Ha jól sikerül, tán még én is átmegyek. Ha másnak nem, trollnak. Majd pattogatok hozzá kukoricát.

--
trey @ gépház

Én nem férek hozzá az alapítvány számlájához, sem a kivonatokhoz. Sosem fértem hozzá. Az alapítvány nekem sosem adott egyetlen fillért sem, igaz, soha nem is kértem. Ezzel a kérdéssel keresd az alapítvány pénztárosát. Szerintem eléred az alapitvany () fsn ! hu címen.

(PS: egyetlen HUP-pal kapcsolatos pénzgyűjtésről tudok, a többesszám a részedről valami elírás lehet)

--
trey @ gépház

Ja bocs, visszakerestem. A téglázást ment anno az FSN-nek.

A vasgyűjtés ment a hupnak, aminek a vége az lett hogy megdobtak egy serverrel (http://hup.hu//node/32298) a lóvé meg "ott maradt" az FSN számlán, mert visszautalgatni macerás lett volna, vagy valami technikai hiba miatt nem lehetett, arra már nem emlékszem (http://hup.hu/node/32313).

"A pénz - amelyből eddig 1 darab merevlemezt és 1 GB-nyi memóriát vásároltuk a HP által adományozott szerverhez - fennmaradó része az FSN Alapítvány kezelésében van, arról további információt a jogszabályoknak megfelelő módon bárki kérhet az alapitvany@fsn.hu email címen, (frissítés:) vagy hamarosan a HUP-on olvashat egy kijelölt helyen."

Hol az a kijelölt hely? Ja tudom! alapitvany@fsn.hu.
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

"Ja bocs, visszakerestem. A téglázást ment anno az FSN-nek."

Ja, nem az internet félbolondjaitól kellene tájékozódni.

"A vasgyűjtés ment a hupnak, aminek a vége az lett hogy megdobtak egy serverrel (http://hup.hu//node/32298)"

Saabi (HUP tag) keresett meg, hogy a munkahelyén szólna egy-két embernek, hogy adnának nekem egy HP szervert. Akkor úgy gondoltam, hogy elfogadom az ajánlatot, mert nem biztos, hogy lesz ilyen lehetőség. A pénzt az alapítvány pedig felhasználja arra, amire létrejött. Szabad szoftverek elterjesztésére.

"a lóvé meg "ott maradt" az FSN számlán, mert visszautalgatni macerás lett volna, vagy valami technikai hiba miatt nem lehetett, arra már nem emlékszem (http://hup.hu/node/32313)."

A lóvét egy alapítványhoz kértem. Egyrészt magánszemélynek SZJA-t kellett volna fizetnie utána. Másrészt ezért vannak az ilyen alapítványok. A pénz meg valószínűleg azért "maradt ott", mert alapítvány támogatást (ja, annak fizették be) nem tud egyszerűen visszautalni. Hogy akkor mik voltak a jogi szabályok, arra ki emlékszik már? 10 éves sztorit hánytorgatsz. De már korábban is felajánlottam, az adományozók közül bárki jelentkezhet aki úgy érzi, hogy nem azt kapta, amire számított. Visszakapja a pénzét. Sőt, ha jól emlékszem, a legnagyobb támogatóknak írtam is, hogy mi legyen. Egy sem kérte a pénzt. Te mennyit adtál egyébként?

http://hup.hu/tamogatok

Az internetet tudod használni remélem annyira, hogy megnézd, hogy ez a sor mikor került oda:

"A projekt aktuális pénzügyi helyzete

A projekt elszámolása OOo táblázat formájában elérhető itt. A projekt változás esetén frissített jelentéssel tájékoztatja a támogatókat a pénzügyi helyzetéről. Naprakész és pontos tájékoztatás az FSN Alapítványtól kérhető az alapitvany () fsn ! hu e-mail címen."

--
trey @ gépház

Tehát akkor: számíthatok bármiféle drasztikus változásra attól, hogy ha a visszajelzés alatt írom meg ezt? (Miután félévente újra és újra körbejártuk a témát többedmagunkkal és már többen is leírták, hogy mennyi lenne a megoldás az egészre.)

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Nem a bekerülés a kérdés, hanem a megjelenítés. Ha nincs jól beállítva az időzóna, akkor más időpontot mutathat. Nyilván most +1:00-ra van állíva neked, ami jó. Viszont nyárra át kell mindig állítani a hupot, hogy a megfelelő idő jelenjen meg.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

popcorn + cola bekeszitve, jo szorakozas a topik...

--
"nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes." (BehringerZoltan)